- 19 Temmuz 2012
- 2.624
- 3.335
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #25.161
devit3 ampül, değerlerim düşünce arada bir tane veriyor doktorum.Hangi d vitaminini içiyorsunux bana da sağlık ocağından verdiler doktoruma sormadan içmeye başlamadım zaten içinde gerek kalmadıkça gebelikye kullanmayınız yazıyordu
Benim hiç bir değerime bakmadan verdi sağlık ocağındakiler bende ondan doktoruma sormayı bekliyorum. Bende iki gündür bir şey yiyemiyorum bebeğim kilo alıyo mudur diye korkuyorum küçük kalcak diye. Benim de bu cumartesi randevum doktor ne dicek merak ediyorumDvit için gerekli değerin 50 olmasını istediklerini okumuştum. Benimki 17 değerim bu yüzden başladılar. normal d vitamini piyasada bir sürü var.
Bugün asm'ye gittim 8 kilo almışım 19+6 kilona dikkat et dedi, haftayada aşı zamanı. Akş baktı 77. Şeker yükleme yaptırsam mı bilemedim.
ben de hala emin olamıyorum doktorum tüm gebelerime öneriyorum ama sen bilirsin dedi,şeker hastalığımın olacağını sanmıyorum zayıfım ailelde de yok başka türlü nasıl ölülebilir dedim açlık ve tokluk baklıabilr dediDvit için gerekli değerin 50 olmasını istediklerini okumuştum. Benimki 17 değerim bu yüzden başladılar. normal d vitamini piyasada bir sürü var.
Bugün asm'ye gittim 8 kilo almışım 19+6 kilona dikkat et dedi, haftayada aşı zamanı. Akş baktı 77. Şeker yükleme yaptırsam mı bilemedim.
Haklısın canım galiba. Yememe de karıştı zaten. Meyve sebze ve süt ürünleri ağırlıklı beslenecekmisim. Karbonhidrat yemeyecekmişim. Beslenme uzmani oldular başimaCanim bebegin kilosu gayet iyi normal sakin cok akilli kaynanan yuzunden deli gibi yemege sarma. Bu kaynanalar eltiler gorumcelerin hepsi yuksek tip ihtisasi yapmis herhalde her halti cok iyi biliyolar.
benim doktorumda vermedi,multivitamin verdi.korkmayın bebbekler anne karınında göbek kordonu yoluyla bizden her türlü besleniyorlarmış aç kalmıyorlarmış, giden bizden olduğu için bize kötü,neden birşey yiyemiyorsun bulantın mı varBenim hiç bir değerime bakmadan verdi sağlık ocağındakiler bende ondan doktoruma sormayı bekliyorum. Bende iki gündür bir şey yiyemiyorum bebeğim kilo alıyo mudur diye korkuyorum küçük kalcak diye. Benim de bu cumartesi randevum doktor ne dicek merak ediyorum
Aynen canım. Cahillik. Kendinin zamaninda doktor kontrolü filan yokmuş tabi. Bilmiyor ki bebek son aylarda kilo alıyoCanım benim bebeğimde seninki kadar son gittiğimde 20+2ydi 350 gr kadardı şimdi azıcık daha büyümüştür, kayınvaliden bilmiyordur belki kafasında hamilelik yarı oldu bebeğin kilosuda 1.5 kg olması gerekiyor falan diye düşünüyor olabilirboşver çok takılma cahillik olarak gör geç
dengeli beslenmek en iyisi hepsinden kararında tüketmek,karbonhidrat hiç tüketmemek de olmaz enerji ve yağ depoları da gerekli vücuda, bebek anne karınında kendisi için gereklş olanı zaten alıyorHaklısın canım galiba. Yememe de karıştı zaten. Meyve sebze ve süt ürünleri ağırlıklı beslenecekmisim. Karbonhidrat yemeyecekmişim. Beslenme uzmani oldular başima
Sağol canım haklisin ama sürekli gündeme gelince sinirim bozuluyorgayet iyi takmayın başkalarını ,doktorlar boşuna okumuyor sonuçta
Doktorum bana yemek listesi verdi. Orda da senin yazdığın gibi. Herşeyden yemek lazim ama ölçülü. Çok sağol canım ya konuşmak iyi geldi. Iyi ki burasi varda konuşarak rahatliyoruz :)dengeli beslenmek en iyisi hepsinden kararında tüketmek,karbonhidrat hiç tüketmemek de olmaz enerji ve yağ depoları da gerekli vücuda, bebek anne karınında kendisi için gereklş olanı zaten alıyor
rica ederim ,hamile hamilenin halinden anlıyor :)ben muayenelrimden sonra dişe dokunur detayları onlara vermiyorum eşim ben ve doktorum arasında kalıyor ,her şey çok normal, olması gibiymiş diyorum sadece.Doktorum bana yemek listesi verdi. Orda da senin yazdığın gibi. Herşeyden yemek lazim ama ölçülü. Çok sağol canım ya konuşmak iyi geldi. Iyi ki burasi varda konuşarak rahatliyoruz :)
Oh içim rahatladı sabah sadece meyve yiyebildim öğlende çok az yemek. Evet iki gündür bulantım var neden anlayamadım bende çok acıksamda iştahla yiyemiyorum yemeğibenim doktorumda vermedi,multivitamin verdi.korkmayın bebbekler anne karınında göbek kordonu yoluyla bizden her türlü besleniyorlarmış aç kalmıyorlarmış, giden bizden olduğu için bize kötü,neden birşey yiyemiyorsun bulantın mı var
Ayni ya bende kimseden bir wey almayib kimseyede bir rapo vermiyorum. Her weye kariwiliyor mawallah.rica ederim ,hamile hamilenin halinden anlıyor :)ben muayenelrimden sonra dişe dokunur detayları onlara vermiyorum eşim ben ve doktorum arasında kalıyor ,her şey çok normal, olması gibiymiş diyorum sadece.
Sonrasında bide o kiloları vermek var. O zaman da fazla kilo aldın derler. Bi bitmediler.Laf anlatamıyorum ki zaten canım ama kaynanayla ne zaman bir araya gelsek kilo konusu açılıyor. Kullandığım vitamin hapina bile karıştı. Güya o hap sadece bana kilo aldiriyomus bebege değil
Anladim cnm sen sormadan kullanmaDecaviti kendi doktorum vermişti onu içiyorum ama damla olarak bana tera-d3 versi sağlık ocağındaki hemşire
Bana sağlık ocağındaki hemşire tera-d3 verdi ama doktoruma sormadan kullanmadım içinde zornlu kalmadıkça gebelikte kullanılmaz yazıyor
Benim sprey. Akşamları 3-4 fıs dil altına. Ama geçen sene aşırı düşmüştü D vitaminim o zaman başak br doktor ampul şeklinde vermişti o zaman ekmeğe döküyordum sıvıyı. Üzerine de bir kaç tane zeytin yiyordum diyetisyenim tavsiye etmişti.D vitamini kullanan anneler, ekmeğe mi damlatıp içiyorsunuz?
Bebek dogdukdan sonra da bebege kafayi takacaklar. İyi beslemiyosun. Soyle bak boyle bk ay doktor ne bilir,ay kim ne yazdi ne baiyosun. Ben boyle yaptim. Sen soyle yapiyosun yanlis. Ay bu bebek cok zayif,ustu cok ince usuyecek,cok kalin terleyecek. Falan da filaKızlar bebişleriniz kaç gram. Ben geçen hafta perşembe ayrıntılı ultrasona girdim herşey yolunda çok şükür. Kilosuna 410 gram dedi gittigim gün. 21+3 günlüktu ultrasonda ki doktorda kendi doktorum da haftasina göre gayet iyi dedi bana göre de öyle. Ama kaynanam canimi sıktı bebegimin kilosu çok azmiş daha fazla olmaliymis. Kiloyu ben aliyomuşum bebek almiyomuş. Ha bide ben bebege kilo aldiracak şeyler yemiyomuşum. Sinirlerimi bozdu. Sizce iyi değilmi kilosu yaa
Hiç kafana takma canım ben de 21+3 te gittim 410 gramdı. Doktor herşey normal deyince kilosunu üstelemedim. Benim çevremden de birkaç kişi biraz az kilosu yemiyorsun sen falan dedi. İlk gün ben de moralman çöktüm bebeği besleyemedim mi acaba diye düşündüm. Doğum yapan arkadaşlarıma söyledim konuyu. Hiç kiloya takılma, bebek asıl doğduktan sonra kilo alacak o bir şekilde beslenip büyüyor şimdi dediler. Biraz rahatladım. Yani biz istediğimiz kadar yiyeyim çocuğun standart bir kilo artışı olacak çok yemeyle az yemeyle ilgili değil onun kilo alışı. Bebeklerimiz sağlıklı olsunlar da gerisi bir şekilde hallolur. Biraz da araştırdım gerçekten de bu haftalarda bu kilo çok normal. Benim ki ilk başlarda hep geriden geliyordu. Ama doktor olur böyle bunlara hiç takılma demişti. Kısacası sen olumsuz yorumlara kulağını tıka, canını sıkma. Sanki kayınvaliden hamileyken bu aylarında bebeğinin kaç kilo olduğunu mu biliyormuş allah aşkına :) canı konuşmak istemiş konuşmuş. Sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah. Bir daha öyle şeyler derse, sağlıkla doğsun da kiloyu sonradan alır gibi şeylerle söyle bir daha demez bence.Kızlar bebişleriniz kaç gram. Ben geçen hafta perşembe ayrıntılı ultrasona girdim herşey yolunda çok şükür. Kilosuna 410 gram dedi gittigim gün. 21+3 günlüktu ultrasonda ki doktorda kendi doktorum da haftasina göre gayet iyi dedi bana göre de öyle. Ama kaynanam canimi sıktı bebegimin kilosu çok azmiş daha fazla olmaliymis. Kiloyu ben aliyomuşum bebek almiyomuş. Ha bide ben bebege kilo aldiracak şeyler yemiyomuşum. Sinirlerimi bozdu. Sizce iyi değilmi kilosu yaa
Benim öğrencim var ela, maşallah derste pek konuşkan, hep kikir kikir modda :)Bence Ela daha guzel Sahradan ve Cemreden. Benim tanidigim Ela adli cocuklar hep akilli ve guzeldi.
Benimki de yemiyorum diye dertleniyorHaklısın canım galiba. Yememe de karıştı zaten. Meyve sebze ve süt ürünleri ağırlıklı beslenecekmisim. Karbonhidrat yemeyecekmişim. Beslenme uzmani oldular başima
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?