- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #26.321
Bu haftalarda bebek 30 dakıkadan bir pozisyon değişiyor, düşünsene daha 20 hafta hareketsiz dura bilirmi bi yukarı bi aşağı. 32-36 haftalar arasında baş aşağı dönüyor yanı pozisyon o haftalarda önemli şimdilik bebeğin pozısyonunun bir önemi yok. Yanı bazen aşağda bazen yukarda his etmen normal.Kızlar bebek ne zaman baş aşağı dönecek? Ve biz bunu nasıl hissedeceğiz?
Ben hep bebeğin kafası yukarıda, ayakları aşağıda zannediyordum çünkü hep rahime doğru hareket hissediyordum. Bu kontrolde doktoruma sordum, bebeğimin başı sol karında, ayakları da yine başının yanında u şeklinde duruyor yani. E o zaman ben aşağıda nasıl hissediyorum:)
Ben varım hele kızımda hamileliğim boyunca 1-2 tondan fazla elma yedim dıye bilirim. O yüzden cok kılo aldım. Gün içerisinde sadıce meyve yesem başka bişey yemiye bilırım. Ben cozum olarak bişey bulmama gerek kalmadı. Cunkı fazla meyve almıyorlar Cok yediğim için sadice sınırlı sayıda, bulamıyınca bende yiyemiyorum. Ama yaz geliyor bahcede güzel güzel meyveler olucak elimin altinda. En fazla mayısa kadar tuta bililer beni. ondan sonra gelsin erikler kırazlar cılekler. Ondan sonra napıcaklar nasıl engel olucaklar bakalım bana.
O zaman sana bol sans dileyelim canim))) ne yapalim her keste uygun duumlar oluyormus))))of yinede gttin yani canm valla ailesi cokda umrumda deil tripleri ben kendimi zor cekiorim ama kocam degerlim iste uzuldsunde istemiorum aslinda niyeti belli onun annesi daha 2 hafta once bzdeydi 1 hafta kaldi gtti. onun amaci koy havasi almak ava gtmek vs :) bakalm insallah tatlilikla vazgecer gonul koymaz
Ewet ince minder şeklinde.Oyun parkını alırken ben yatağını da aldım 160 tl diYok benimki ikinci el atmıştır ilk sahipleri heralde. İnternette 50-60 a ince oyun parkı yatakları var sünger onlardan mi almam lazim üst kat için?
bende şu an neresi nerede hiç bilmiyorum ama dediğin gibi sanki ayakları hep aşağıdaymış gibi geliyor... hareket yerleri geniş olduğu için hala net değil yerleri aslında sürekli değiştiriyorlar
Ay bu sadece üst kat için minerdeyse park yatak fiyatına.
Bu haftalarda bebek 30 dakıkadan bir pozisyon değişiyor, düşünsene daha 20 hafta hareketsiz dura bilirmi bi yukarı bi aşağı. 32-36 haftalar arasında baş aşağı dönüyor yanı pozisyon o haftalarda önemli şimdilik bebeğin pozısyonunun bir önemi yok. Yanı bazen aşağda bazen yukarda his etmen normal.
Meyve aynı zamanda şeker demekte. Ondan sınırlamakta fayda var bende hiç yemiyorum tatlı geliyor hepsi. Anca 1 tane muz sadece.Almamak mantıklı aslında :) olmayınca yiyemezsin. Ama içim yanıyo ve bunu sadece mandalina portakal dindirebilir gibi geliyo. Ben kiloyu sorun etmiyorum önceki gebeliğimde 12 alıp 20 verdim ama doktorumdan çok korkuyorum. Geçen gidişimde 5 kilo almıştım demediğini bırakmadı. Senin gibi bilinçli ve estetiğine önem veren biri nasıl böyle bi hata yapar diyo başka birşey demiyo. Ben kolay veriyorum dedikçede vermenle ilgilenmiyorum almanla ilgileniyorum diye söylendi :)
Doktorun stili çok hoşmuş yalnızAlmamak mantıklı aslında :) olmayınca yiyemezsin. Ama içim yanıyo ve bunu sadece mandalina portakal dindirebilir gibi geliyo. Ben kiloyu sorun etmiyorum önceki gebeliğimde 12 alıp 20 verdim ama doktorumdan çok korkuyorum. Geçen gidişimde 5 kilo almıştım demediğini bırakmadı. Senin gibi bilinçli ve estetiğine önem veren biri nasıl böyle bi hata yapar diyo başka birşey demiyo. Ben kolay veriyorum dedikçede vermenle ilgilenmiyorum almanla ilgileniyorum diye söylendi :)
Sen ellerini hissediyorsundur .Ben kendim anne karnında dönmemişim mesela sezeryan olmak zorunda kalmis annem .Kızlar bebek ne zaman baş aşağı dönecek? Ve biz bunu nasıl hissedeceğiz?
Ben hep bebeğin kafası yukarıda, ayakları aşağıda zannediyordum çünkü hep rahime doğru hareket hissediyordum. Bu kontrolde doktoruma sordum, bebeğimin başı sol karında, ayakları da yine başının yanında u şeklinde duruyor yani. E o zaman ben aşağıda nasıl hissediyorum:)
Sen ellerini hissediyorsundur .Ben kendim anne karnında dönmemişim mesela sezeryan olmak zorunda kalmis annem .
Evet canım maalesef şeker demek. 14. Haftama kadar yiyemiyordum ama şimdi elimin altından eksik olmasın meyve. Birde sigarayı kahveyi çayı bırakmanın etkisiyle sürekli atıştırma isteğimi bastırıyor sanırımMeyve aynı zamanda şeker demekte. Ondan sınırlamakta fayda var bende hiç yemiyorum tatlı geliyor hepsi. Anca 1 tane muz sadece.
İçine sinmiyorsa seni başından savdigini düşünüyorsan değiştir canimm. Ben de ilk doktorumdan soğudum bir kere ve değiştirdim. Kötü biri değil ama ben istemedim artık yani bir iki söylediği ve davranışı hoşuma gitmedi. Şimdiki doktorumla daha mutluyum rahatimKızlar doktorumla ilgili canım sıkılıyor bazen. Sizden fikir rica ediyorum. Normalde tavsiye üzerine gittiğim, kendi muayenehanesi olan iyi bir dr, normal doğum yanlısı, güleryüzlü vs. Fakat fazla populer olmuş sanıyorum, muayeneler cidden kısa sürüyor. 3-4 dakika ultrason, sonra bir o kadar yüzyüze konuşma süremiz oluyor. Soracağım bir şeyi atlamayayım diye strese giriyorum resmen. Biz bu doktorla bir paket anlaşması yaptık ve ücretin yarısını da ödedik (muayeneler, rutin testler ve normal doğum için 6500 TL). Bu hafta da ayrıntılı ultrason randevumuz vardı ki bize seçme şansı tanımadan bir ay önce kendileri otomatik olarak Ali İpek'e randevu vermişlerdi ( ve tabi ki ek ücret ödeyeceğiz 400 TL) . Ayrıntılıya iki gün kala arandım ve sizi haftaya erteliyoruz dediler. Nedeni de Ali hocanın yoğunluğu dendi. Heyecanla gün sayarken böyle pat diye değişiklik yapılması hiç şık gelmedi bana ve cidden canım sıkıldı. Eşim yine de tamam öyle yapalım, büyük bir problem değil bu diyor ama ben güven duygumu kaybediyorum böyle şeyler olunca. Aklımdan doktoru bırakmak da geçti açıkcası. Sizce aşırı tepki mi veriyorum? Haftaya gittiğimde son görüşmemizden sonra 1 aydan fazla geçmiş olacak (+5 gün). Siz olsanız nasıl tepki verirdiniz doktora? Bir yandan da bebeğin, benim sağlığım onun elinde olacak o yüzden bir çuval inciri mahvetmek istemiyorum ters davranarak falan.
Kiloya takıntılı kimi nerden vuracağını biliyor. Ben elime yüzüme çok dikkat ederim beni ordan vuruyor. Ki bu birşey değil ilk 12 hafta yanına girer girmez ilk söylediği şey genelde evet bakalım kaç kilo vermişsin. Bulantılar nedeniyle ilk haftalar herkesin kilo vermesi gerektiğini ilk zamanlar alınan kilonun saçma olduğunu savunuyor :)Doktorun stili çok hoşmuş yalnız
Tam olarak bunu hissediyorum canım evet, başından savıyor gibi. Fazla popularite başını döndürdü heralde ama hizmet kalitesini böyle düşürürse o popülerlikten de eser kalmaz... Şimdi sıfırdan dr aramak da zorİçine sinmiyorsa seni başından savdigini düşünüyorsan değiştir canimm. Ben de ilk doktorumdan soğudum bir kere ve değiştirdim. Kötü biri değil ama ben istemedim artık yani bir iki söylediği ve davranışı hoşuma gitmedi. Şimdiki doktorumla daha mutluyum rahatim
Insallah arkadasiminki doguma 3 gun kala döndü. Donerler daha kac kereEllerine, ayaklarına kurban bu minnoşların ya, nası güçlüler maşallah :)
Bizimkiler sana benzemez inşallah o zaman cnm :))
Canım benim hep oluyor en son ortepediye yolladilar o da normal olduğunu söylediBu arada çatı ağrısı yaşayan var mı? Yani en aşağıdaki kemiklerin ağrısı... Gece sağa sola dönerken ve kalkarken çok açıyordu artık yürürken de ağrıyor bacaklarımin birleşim yeriyle birlikte. Paytaklastim iyice. Çarşamba doktora şikayet edecek cook şeyim var
Yanı sayısını indire bilirsin ben kendime bi kez soz verdiğimde beli kuralar içinde uyuyorum. Misal 1 ay boyunca günde 1-3 tane falan.Almamak mantıklı aslında :) olmayınca yiyemezsin. Ama içim yanıyo ve bunu sadece mandalina portakal dindirebilir gibi geliyo. Ben kiloyu sorun etmiyorum önceki gebeliğimde 12 alıp 20 verdim ama doktorumdan çok korkuyorum. Geçen gidişimde 5 kilo almıştım demediğini bırakmadı. Senin gibi bilinçli ve estetiğine önem veren biri nasıl böyle bi hata yapar diyo başka birşey demiyo. Ben kolay veriyorum dedikçede vermenle ilgilenmiyorum almanla ilgileniyorum diye söylendi :)
bence hiç işini ayıp olur üzülüre bırakma canım can bu bebek sahibi olmak çok zor küçük çocuklar değiliz artık ,ailemiz 1 yılda görmese dayanabilir hem riskli gebelik diyorsun ALLAH korusun sağlıkla al kucağına ( evet büyükleri ziyaret iyidir ama senin durumunda kusura bakmasın hiç kimse bu özledik gelin hadi olayları bizim başımızda da var malesefhakklisin cnmda ayni durum 6 aydir kendj ailemi gormuyorim bu sefer benim icim festlaniyor :)bakalim aksam yinede bi ikna etmeye caliscam benim 4. gebeligim bu 3 dusuk yasadim cok sukur 5.5 aylik olduk ama hep korku var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?