- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #26.341
Ay bi oyle dr ben bulsam bayram ederdim. Kıxımda 22 kg aldım. Yıne bana cok kilo almışsın demiyor ya of sadıce parasıyla iygileniyor bide dedikodu her gelenle o yoğunlukda dedikodu yapıyor sinir oluyorum o kadar boş konuşuyorki neden geldiğimi 3-4 defa soruyor. Hatıradım yıne sinirerim bozuldu ama şukur 3 ay kontrol yok yüzünü görmek zorunda kalmıycam.Kiloya takıntılı kimi nerden vuracağını biliyor. Ben elime yüzüme çok dikkat ederim beni ordan vuruyor. Ki bu birşey değil ilk 12 hafta yanına girer girmez ilk söylediği şey genelde evet bakalım kaç kilo vermişsin. Bulantılar nedeniyle ilk haftalar herkesin kilo vermesi gerektiğini ilk zamanlar alınan kilonun saçma olduğunu savunuyor :)
Çatı ağrısı bende de çok.kalkamiyorum resmen.kemiklerim birbirinden ayrılıyor.benim doktor çok normal dedi ağrılarının olmasiBu arada çatı ağrısı yaşayan var mı? Yani en aşağıdaki kemiklerin ağrısı... Gece sağa sola dönerken ve kalkarken çok açıyordu artık yürürken de ağrıyor bacaklarımin birleşim yeriyle birlikte. Paytaklastim iyice. Çarşamba doktora şikayet edecek cook şeyim var
Benim de var çatı ağrısı. Tüm doktorlar normal diyor sanırım. Benim doktorumda 2.hamileliğin normal dedi. Daha önce normal doğum yaptığım için kemikler ayrılıyormuş birbirinden doğuma hazırlık için. Ben de dedim 10 tane doğuran nasıl doğuruyor du. hareketsiz hayattan dolayı her geçen gün hamilelik ler zorlaşıyor dedi. 10 tane doğurganlık tarlaya gidiyordu çamaşır yıkıyordu senin gibi değildi dedi. Hamilelik korse si önerdi ama daha almadım. Çok oturmamaya ve ayakta durmamaya çalışıyorum ama kilo aldım o yüzdenBu arada çatı ağrısı yaşayan var mı? Yani en aşağıdaki kemiklerin ağrısı... Gece sağa sola dönerken ve kalkarken çok açıyordu artık yürürken de ağrıyor bacaklarımin birleşim yeriyle birlikte. Paytaklastim iyice. Çarşamba doktora şikayet edecek cook şeyim var
benimkide tek ama herşeyi kendi yapıyor Allah razı olsun.. maço biridir ama maçoluk eşini düşünmemezlik değil.sizinki fazla abartmış olayı şımarmakla alakası yok düşüncesizlik.. koku hassasiyetim biteli çamaşır ve yemek yapmaya başladım yorgun argın koşturduğu için.. çok sinirli bir insanımdır ama bana destek olması tüm sinirlerimi yatıştırıyor hamile oldugum halde.. Allah kolaylık versinBende çok gerginim, çünkü eskisi gibi gücümüz yok. Herşeyi kendi başımıza yapmaya alışmışız, yoruluyoruz eski performansımız olmuyor. Birde başkaları bize yük olunca bende çok sinirleniyorum. Eşimin pantolonunu kaldırmasan 1 ay bıraktığı yerde kalır. Gebeyiz azıcık vicdanlı olda bi işe yara, bende çok sinirliyim valla. İki can taşıyorum at gibi koşturuyorum, eve gelen arkadaşlar amman napıyorsun sen ya yaptığın çok yanlış ağır kaldırma biz yaparız diyor, eşim oturmuş yemeğimi versene, su getirsene.. siz siz olun evib şımartılmış tek erkeğini almayın. Annemin yanıma gitmeyi 4 gözle bekliyorum.
Kızlar doktorumla ilgili canım sıkılıyor bazen. Sizden fikir rica ediyorum. Normalde tavsiye üzerine gittiğim, kendi muayenehanesi olan iyi bir dr, normal doğum yanlısı, güleryüzlü vs. Fakat fazla populer olmuş sanıyorum, muayeneler cidden kısa sürüyor. 3-4 dakika ultrason, sonra bir o kadar yüzyüze konuşma süremiz oluyor. Soracağım bir şeyi atlamayayım diye strese giriyorum resmen. Biz bu doktorla bir paket anlaşması yaptık ve ücretin yarısını da ödedik (muayeneler, rutin testler ve normal doğum için 6500 TL). Bu hafta da ayrıntılı ultrason randevumuz vardı ki bize seçme şansı tanımadan bir ay önce kendileri otomatik olarak Ali İpek'e randevu vermişlerdi ( ve tabi ki ek ücret ödeyeceğiz 400 TL) . Ayrıntılıya iki gün kala arandım ve sizi haftaya erteliyoruz dediler. Nedeni de Ali hocanın yoğunluğu dendi. Heyecanla gün sayarken böyle pat diye değişiklik yapılması hiç şık gelmedi bana ve cidden canım sıkıldı. Eşim yine de tamam öyle yapalım, büyük bir problem değil bu diyor ama ben güven duygumu kaybediyorum böyle şeyler olunca. Aklımdan doktoru bırakmak da geçti açıkcası. Sizce aşırı tepki mi veriyorum? Haftaya gittiğimde son görüşmemizden sonra 1 aydan fazla geçmiş olacak (+5 gün). Siz olsanız nasıl tepki verirdiniz doktora? Bir yandan da bebeğin, benim sağlığım onun elinde olacak o yüzden bir çuval inciri mahvetmek istemiyorum ters davranarak falan.
Ayy herkeste aynı sıkıntılar :) bizimde sürekli bi o mod var zaten daha sabah havada tam köy havası diyerek alttan alta söyleniyorduof yinede gttin yani canm valla ailesi cokda umrumda deil tripleri ben kendimi zor cekiorim ama kocam degerlim iste uzuldsunde istemiorum aslinda niyeti belli onun annesi daha 2 hafta once bzdeydi 1 hafta kaldi gtti. onun amaci koy havasi almak ava gtmek vs :) bakalm insallah tatlilikla vazgecer gonul koymaz
Ben de erkek dr a gectim henuz gitmedim ama herkes memnun .Dr um tripli değildi cok iyiydi ama erkeklerin daha merhametli ve sakinlestirici tavrinin agir bastığını düşünüyorum.Canım hangi hastaneye gidiyorsun? Ben medipol esenlere gidiyordum. Burcu Aydın boyama ya. Aynı senin dediğin gibi stres içinde oluyorduk eşimle. İki gün kala randevumuz iptal oluyordu. 15gün sonraya atıyorlardı. Artık iyice sinir bastı beni. Resmen popüler olmuş havalar 1500...onun nazını çekecek Halim yoktu hiç valla bu hafta başka hastaneye geçtim. Arkadaşımın gittiği erkek doktora. Erkekler daha sakin ve anlayışlı ben bunu gördüm. Eğer mutlu ve rahat değilsen doktor değiştirmek için geç değil bence
Gobegim bu hafta belirginleşti ve bununla beraber bacak karin kasintim basladi .Onlem olmaz ama sirf nemlendirmek ve yavaslatmak icin surekli bebek yagi hindistan cevizi yagi kullaniyorum.Ic karnin geniş degilse catlagin önüne gecilemiyor diye biliyorum.kızlarr çatlaklar ne durumda
2 gun yatcaz cnm dinlenirmkskm oyle diyor. ben kendi evimden daha cok ayakdaim orda ama dusunmuo :/Ama bu mantıkla git-gel 4 yerine 8 saat yol yapacaksınız. Çok fazla bence
aslinda ne guzel yazmissin cnm haklisin kararlilikla aciklicam esime :)tesekkurlerbence hiç işini ayıp olur üzülüre bırakma canım can bu bebek sahibi olmak çok zor küçük çocuklar değiliz artık ,ailemiz 1 yılda görmese dayanabilir hem riskli gebelik diyorsun ALLAH korusun sağlıkla al kucağına ( evet büyükleri ziyaret iyidir ama senin durumunda kusura bakmasın hiç kimse bu özledik gelin hadi olayları bizim başımızda da var malesefama büyüklerin bencillikleri yüzünden biz üzülüyoruz "sana naçizane tavsiyem bebeğini sağlıkla kucağına alana kadar bencil ol lütfen öncelik sen ol dikkat et kendine inş. hallolur bu sıkıntılı durum
Ayy herkeste aynı sıkıntılar :) bizimde sürekli bi o mod var zaten daha sabah havada tam köy havası diyerek alttan alta söyleniyorduama hiç umursamıyorum kızlar açikcası ne kadar taviz verirsen o kadar isteniyor ki kayınvalidemin yüzünü gormek bile istemiyorum kadının tek derdi huzurmuzu bozmak
Yok canım emin ol faydasi olmazdı en azindan bizde eşim evlenmeden once ailemize kimseyi karistirmicanı onemli olanin biz oldugunu soylerdi evlendikten sonra hic oyle olmadı ay ne anneymis zaten evlenince oğulda kiymete biniyo annede sanki bizim ailemiz yokevlenirken anlasma imzalamk lazmdi bu konuda aslinda :)))
Benimki yüzü aşagiydi dizlerini karnına doğru çekmişti ayak da ayak üstündeydi çok komikti yüz üste uzanıyo gibi doktor da gülüyodu sizin bebek secde ediyor diyodu , ama baş aşağı durmasını hissedemeyiz tam olarak anca ultrasonda belli olur sanırımKızlar bebek ne zaman baş aşağı dönecek? Ve biz bunu nasıl hissedeceğiz?
Ben hep bebeğin kafası yukarıda, ayakları aşağıda zannediyordum çünkü hep rahime doğru hareket hissediyordum. Bu kontrolde doktoruma sordum, bebeğimin başı sol karında, ayakları da yine başının yanında u şeklinde duruyor yani. E o zaman ben aşağıda nasıl hissediyorum:)
Bir yandan değiştirmek istiyorum bir yandan çekiniyorum. Aklımda başka Dr da yok çünkü. Bir de sözleşme imzalayıp toplam paket ücretinin yarısını önden aldılarCanım hangi hastaneye gidiyorsun? Ben medipol esenlere gidiyordum. Burcu Aydın boyama ya. Aynı senin dediğin gibi stres içinde oluyorduk eşimle. İki gün kala randevumuz iptal oluyordu. 15gün sonraya atıyorlardı. Artık iyice sinir bastı beni. Resmen popüler olmuş havalar 1500...onun nazını çekecek Halim yoktu hiç valla bu hafta başka hastaneye geçtim. Arkadaşımın gittiği erkek doktora. Erkekler daha sakin ve anlayışlı ben bunu gördüm. Eğer mutlu ve rahat değilsen doktor değiştirmek için geç değil bence
Bende o Dr u ınstagram dan takip ediyorum bazen hastalar onu beklerken paylaşıyor ç popüler olduğu için çok kalabalık olur diye düşünüyordum ben o kadar bekleyemem insan bekledikce stres olur o yüzden hiç gitmedim evime de yakınCanım hangi hastaneye gidiyorsun? Ben medipol esenlere gidiyordum. Burcu Aydın boyama ya. Aynı senin dediğin gibi stres içinde oluyorduk eşimle. İki gün kala randevumuz iptal oluyordu. 15gün sonraya atıyorlardı. Artık iyice sinir bastı beni. Resmen popüler olmuş havalar 1500...onun nazını çekecek Halim yoktu hiç valla bu hafta başka hastaneye geçtim. Arkadaşımın gittiği erkek doktora. Erkekler daha sakin ve anlayışlı ben bunu gördüm. Eğer mutlu ve rahat değilsen doktor değiştirmek için geç değil bence
Benimki yüzü aşagiydi dizlerini karnına doğru çekmişti ayak da ayak üstündeydi çok komikti yüz üste uzanıyo gibi doktor da gülüyodu sizin bebek secde ediyor diyodu , ama baş aşağı durmasını hissedemeyiz tam olarak anca ultrasonda belli olur sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?