- 7 Ocak 2017
- 2.732
- 1.499
- 83
- 31
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #29.341
Aynen ben aldıklarımi doğumdan sonra giyemem. Bildiğin hamilelik :) evet yaa karnin yok senin çok kibar duruyoBir de sonrasi hamile kiyafetlerini kullanamayiz ozellikle arkadan ayarlamali olanlar .Ama bu tunigi hamile olmayan herkes giyiyor .Sonrasinda giyince abes durmayacak ustelik karnimi iyi sakliyor.Fotoda elim karnimda olmasa hic yapisik degil .
İnşallah öyle olur canım. Rabbim hepimize kolaylık versinOlur insallah canim zaten dogumdan sora insana bir enerji gelio ki anlatamam rahat ol bende son aylarimda ruyalarimda bile goruodum nasil doguracam die ama Hersey cok guzel gelisio
Biliyorum canım özellikle 34-35.haftadan sonra perina masajı yavaşda olsa merdiven çıkıp inme alaturka tuvalete oturma gibi şeyler öneriyorlar. Korkumu aştığım an hazırım demektir. Ama ikisinden de korktuğum için zaten bi yerde mecburum birisine kendimi hazırlamaya:)Normal dogum düşünüyorsan oncesi egzersizlerle kendini hazırla canim .Hantal bir sekilde girme doğuma .Bu tamamen şans kimisinin açılması hizli olur kimisininki yavas .Gözünde buyutmezsen saglam bir psikoloji ve iradeyle girersen yapabilirsin .Ben manevi olarak hazirliga da cok inaniyorum .Arkadasimin 3 cm den fazla açılmadı dr sabahi bekleyeceksin cekeceksin sanciyi dedi 1 saat sonra doguma hazirdi .Allah kolaylastiriyor.
Benim bir arkadasim sezeryandan korkuyordu normal dogurcam diye kafaya koydu yapti da .Ustelik sancisinin tuttuğu gun dr u hastaneden istifa etmisti .Oyle bir talihsizlige ragmen hic tanimadigi bir doktor hic bilmedigi bir hastanede catir catir dogurdu.Zamani gelince bizimkiler de oyle ya da boyle dogacakBiliyorum canım özellikle 34-35.haftadan sonra perina masajı yavaşda olsa merdiven çıkıp inme alaturka tuvalete oturma gibi şeyler öneriyorlar. Korkumu aştığım an hazırım demektir. Ama ikisinden de korktuğum için zaten bi yerde mecburum birisine kendimi hazırlamaya:)
BEnce de lokal anestezi daha iyi en azından bebeğin çıkışını ilk halini görür sarhoş gibi olmaz insan tabi normal doğum oluruz inşşBen de genel anestezi olup uyumak istemiyorum.Rahim ameliyatimda genel anestezi almistim cok kötü olmustu .Uyanmaya çalışıyorum uyanamiyorum .Ölü gibi her seyi duyuyorum tepki veremiyorum .Etkisinden kurtulamamistim .Bebegimin ilk sesini duymak kordonu kesilmeden gormek istiyorum .Ama kalbim dayanir mi bilmiyorum.
Allah nasip ederse ben normal istiyorım canım ilk olcak ve çok heycanlıyım şahsen güzel bi tecrübe olucak benim için. :) mecbur kalmadıkça bıçak değsin istemiyorum vücudumaBen hem sezeryandan hem normal doğumdan korkuyorum kızlar aslında normal doğum istiyorum ama acısına katlanabilir miyim hiç bilmiorum
Kontrolde nasıl öğrenildi peki canım doğum pozisyonuna mı girmiş nasıl olmuştuHiç bir belirti yoktu canım hatta ben akıntıyı da önemsemedim normaldir diye düşündüm. Rutin kontrolde çıktı. Meğerse yoğun akıntının sebebi oymuş
Demek psikolojik olarak kendini çok hazırlamış allahda yardım etmiş :) inşallah hepimiz zorlanmadan doğururuz.Benim bir arkadasim sezeryandan korkuyordu normal dogurcam diye kafaya koydu yapti da .Ustelik sancisinin tuttuğu gun dr u hastaneden istifa etmisti .Oyle bir talihsizlige ragmen hic tanimadigi bir doktor hic bilmedigi bir hastanede catir catir dogurdu.Zamani gelince bizimkiler de oyle ya da boyle dogacak
bende öyle istiyorum canım sez sıcak bakmıyorum ama normal doğumunda acısı korkutuyor, hayırlısı artıkAllah nasip ederse ben normal istiyorım canım ilk olcak ve çok heycanlıyım şahsen güzel bi tecrübe olucak benim için. :) mecbur kalmadıkça bıçak değsin istemiyorum vücuduma
ağrılar regl agrısı gibiymiş açılma olduktan sonrada bi kaç ıkınmada çıkıyormuş zaten kasılmalar yardımcı oluyor kısa süreli acı olucak:) sezenyanın acısı dikişler vs uzun sürüyormuş sanırım birde üstünden zaman geçsede hafif ağrı gelip gidiyormuş kesik kısmaDemek psikolojik olarak kendini çok hazırlamış allahda yardım etmiş :) inşallah hepimiz zorlanmadan doğururuz.
bende öyle istiyorum canım sez sıcak bakmıyorum ama normal doğumunda acısı korkutuyor, hayırlısı artık
Fiyatı neydi canım?Kızlar pijama takimi olarak bunu aldim beyaz rengini, gecelik olarak spor alicam bugün resmini atmistim buraya sizce bu takım nasıl?
Yaa kimisi öyle diyor canım kimisi katlanılmaz acı diye tarif ediyor, en iyisi kötüyü düşünmemek hayırlısıyla az acıyla doğururuz inşallah :)ağrılar regl agrısı gibiymiş açılma olduktan sonrada bi kaç ıkınmada çıkıyormuş zaten kasılmalar yardımcı oluyor kısa süreli acı olucak:) sezenyanın acısı dikişler vs uzun sürüyormuş sanırım birde üstünden zaman geçsede hafif ağrı gelip gidiyormuş kesik kısma
Geneli bilmiorum ama lokal anestezi altinda ne dikis agrisi sizisi ne hareket kisitliligi olmadi yani tamam en guzel dogum sekli normalde olmayinca tibbin imkanlarini kullanmak lazim ki sezeryan hiccc korkulcak bi dogum sekli deil yniağrılar regl agrısı gibiymiş açılma olduktan sonrada bi kaç ıkınmada çıkıyormuş zaten kasılmalar yardımcı oluyor kısa süreli acı olucak:) sezenyanın acısı dikişler vs uzun sürüyormuş sanırım birde üstünden zaman geçsede hafif ağrı gelip gidiyormuş kesik kısma
Hamilelik şekeri bu canım doğumdan sonra geçiyor yani hamile olmadan önce şekeri olmayan biri hamileyken şeker ola biliyor ve doğum sonrası eski haline dönüyor şimdi ne kadar yüksek bilmiyorum ama diyet yazılacak sana tatlıya meyveye diyet uygulanacak ve eğer doktor gerek duyarsa insülin de kullanman gereke bilir ama dediğim gibi çok yüksek olursa kullanırsın yoksa büyük ihtimal sadece diyet ister doktor ama yine de üzme kendini çoğu hamilede oluyor zaten şurada doğuma da az kaldı bazı hamileye çok daha erken şeker teşhisi konuyor 5-6ay diyet ve insülin kullananlar oluyor bizim hiç değilse az kalmış doğuma iyi düşün korkma sakın
kesinlikle öyle Amin İnşallah :)Yaa kimisi öyle diyor canım kimisi katlanılmaz acı diye tarif ediyor, en iyisi kötüyü düşünmemek hayırlısıyla az acıyla doğururuz inşallah :)
tabiki öyledir görümcemden gördüğümü söylemiştim doğum sonrasında dikişlerle baya uğraşmıştı herbirinin zorluğı vardır muhakkakGeneli bilmiorum ama lokal anestezi altinda ne dikis agrisi sizisi ne hareket kisitliligi olmadi yani tamam en guzel dogum sekli normalde olmayinca tibbin imkanlarini kullanmak lazim ki sezeryan hiccc korkulcak bi dogum sekli deil yni
Allah herkese kolay dogumlar versin insaallah cnmtabiki öyledir görümcemden gördüğümü söylemiştim doğum sonrasında dikişlerle baya uğraşmıştı herbirinin zorluğı vardır muhakkak
Bu açlık şekeri mi ? Hani açken ölçülen şeker yuklemesinden 1saat sonra ölçülen ve ikinci 1saat sonra ölçülen olmak üzere toplamda 3 defa kan alınıyor ya onları da yazar misin canım , bebeğe zararı derken eğer müdahale edilmezse zararı olur yani diyet ve ya insülin hangisi gerekliyse o yapılmalı onları uyguladığımız sürece bir zararı olmaz ama uygulamazsak eğer bebek çok iri olur normal doğum yasaklanır normal doğumda bebeğin omzu takılır da çıkması zorlanır falan gibi Allah korusun , sonra bebeğin suyu fazla olur , annede karşısı alınamaz idrar yolu enfeksiyonları oluşur, doğum sonrası bebekte sarılık olursa diğer sarilikli bebekler 1 günde iyileşirken seninki biraz daha uzun süre bilir Allah korusun , yani bu gibi tehlikeleri var canım yani doktor ne derse harfiyen uygula o zaman hiç bir sorun olmaz inşallahTsk ederim evet 200 ckti seker yuklemesindem korktum acikcasi ins kotu birsey olmaz gecer bebege zarsri nedir bi bilginiz var mi
Hemen ütüyü tak hızlı hızlı başla zaten elektrik kesilse bile ütü hemen soğumayacak bir müddet daha sıcak kalacağı için işini görür sanırımGünaydın kizlar 5 dk sonra elektrik kesintisi baslayacak ben de gerildim kiyafetimi ütülemeyi unuttum aksam .Bakalim nolcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?