- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #30.061
Nolmuş canim bir sorun mu oldu ben başını kaçırmışım konununEvet kuzum .Esime dinletemedim o sandi ki annesi her seyi alcak bi eksigimiz kalmiyacak .Ama bu bir ders alisveris vs daha bisey derlerse iki cift lafim olur .Asla fırsat vermem .Simdi uyku seti cibinligimiz ve bakim urunlerimiz kaldi internetten bakıyorum. Canim bu arada tac ve terlik almasiysan Bedesten'de bir yer buldum tacı sana ozel yapiyorlar ben sipariş verdim .Ismini yazayim bakarsan.
3001. Sayfada anlattim kuzum.Nolmuş canim bir sorun mu oldu ben başını kaçırmışım konunun
Bende en bastan büyük eşyalara kımse karışmasın dedım iyiki De öyle yapmışım su dönemlerimi stresle geçirmek istemedim..Kızlar ben bu kv kp den bir şey kabul etme tarafı değilim pek gerçi her aile bir olmaz ama çoğunlukla fikirler örtüşmüyor yaş farkından dolayı bu da sıkıntı yapıyor , bize ilk gebeliğimde kv hiç sormadı bir ihtiyacıniz var mı diye ama kızının çocuğuna beşik almışlardı diye size de beşik alcaz dediler konu kapandı biz gidip seçicez onlar parasını ödeyecek ama doğuma 2 hafta kalmış bunlar almıyorlar tutturmuşlar çocuk doğsun ondan sonra ben ne alındım ne ağladım eşime dedim ki bebek ölür de paraları batar diye mi korkuyorlar eşim de dayanamadı gidip kendimiz alırız hiç üzülme hangisini istersen onu alırız annesini de aradı söyledi kv de hemen 2 gün sonra gelcez bekleyin dedi neyse 2 gun sonra gittik seçtik kv de sen bilirsin hangisini istersen onu seç dedi falan ertesi gün aradı ki sen o beşiği alma baban çok pahalı demiş biraz daha ucuzunu alalım dedi hoppala yine başa döndük yine benim iki göz iki çeşme eşim de ne kadar vere bileceksiniz verin üstünü ben tamamlarim dedi yani kısacası ne bizim almamıza izin veriyorlardı ne de kendileri bizim beğendiğimizi almıyorlardı durumu olmuştu en sonunda eşim gitti aynı beşiği aldı bunlar da bir kısmını verdiler falan , bu defa bir ihtiyaç var mı diye sormuyorlar hiç sorsalar da anında her şeyimiz var diycem onlardan gelen Allah'tan gelsin , ilk olunca insan tepkilerini pek bilmiyor ikinciye artık neyin ne olduğunu bildiğimizden daha tedbirliyiz çok şükür
Ay fenalık bastı beni , şimdi o 400 TL yi vermedi mi yani ? Bir de her şey neyse de aldıklarınızı kendi evine götürmesine izin vermeseydin kim bilir kimler elleyecek sinirlerim bozuldu ya , keşke deseydin sen ne aldın da götürüyorsun evineGunaydin kizlar .Dun cok gergin bir gun yasadim .Kv kalan eksikleri liste yap ben ustleneyim istediginiz yerden demisti hatirlarsiniz .Ama ben basima gelecekleri bildiğim için biraz gecistirmistim .Dun aradi bugun çıkalım diye .Neyse çıktık. En basta dedim ki bizim icin ayirdigin limitini söyle ona gore hareket edelelim .(guya bebek odasina 2 bin destek çıkacaktı bebek odasini degistirdik destege gerek yok hallettik dedik .Biz de o parayi kullancak sandik ) 400 TL verebilirim dedi .Ama oncesinde ne eksikse ben alayim dedigi icin biz bozulduk esimle .Bunu soylerken bi yandan da uyku seti begeniyoruz .Ben de o para ancak uyku seti eder madem diger ihtiyaclara bakalim dedim .Neyse her gordugune bu olsun bu olsun filan diyor adam atiyor sepete .2 saat kiyafet kundak battaniye vs sectik .Kasada hesap 900 Tl civari cikti .Ben bunu ödemem dedi isin icinden sıyrıldı .Alirken düşünmeden bunu da alalim bunu da diyor .Ben kalsin fazla oldu diyorum ,oderiz ,hallederiz diyor .Ben de cok sinirlendim cantamdan kart çıkarıp burdan çekin dedim .Onu da kabul etmiyor .Esim de koy kartini dedi bana kizdi .Annesine sen cek burdan hepsini taksitli ben sana nakit vereyim dedi .Iyi bari aman verin de moduna girdi .Tansiyonum falan düştü sinirden .Sonra çıktık .Esim hemen para cekti verdi .Kv kendi evine mutfak mobilyasi alışverişi yaptı 2bin tl civarı. En son evine birakiyoruz .Bu esyalar bende kalcak da sevcem de vs vs rızamız olmadan hepsini indirdi .Torunuma aldiklarimi herkeslere gostercem diyerek .(Sanki kendi almis gibi hepsini ) Ve gider ayak karnin da 2 3 gunde nasil sismis dedi .Ben orda bi afalladim masallah desene ya dedim .Ustune 1 saat gecmeden hastalandim karnim iyice gerildi kasiklarim batmaya basladi .Her sey burnumdan geldi .Aslinda basima gelecekleri biliyordum ama esime dinletemedim zorla götürdü .Ustune gerekli gereksiz seyler secti .Bizi zora soktu .Biz ona verdigimiz parayla bebek odasinin taksitini odeyecektik.
Aayyy inanmiyorum hayretle okudum. Hem ben alacam diyo hem size aldiriyo. Tuhaf gercekten. Canım zaten sen yeterince kiyafet almıştın gerek yok başka şeyler alalim deseydin. Gerçi kadin seni dinlememis ama. Çok sinir bozucu bi durumGunaydin kizlar .Dun cok gergin bir gun yasadim .Kv kalan eksikleri liste yap ben ustleneyim istediginiz yerden demisti hatirlarsiniz .Ama ben basima gelecekleri bildiğim için biraz gecistirmistim .Dun aradi bugun çıkalım diye .Neyse çıktık. En basta dedim ki bizim icin ayirdigin limitini söyle ona gore hareket edelelim .(guya bebek odasina 2 bin destek çıkacaktı bebek odasini degistirdik destege gerek yok hallettik dedik .Biz de o parayi kullancak sandik ) 400 TL verebilirim dedi .Ama oncesinde ne eksikse ben alayim dedigi icin biz bozulduk esimle .Bunu soylerken bi yandan da uyku seti begeniyoruz .Ben de o para ancak uyku seti eder madem diger ihtiyaclara bakalim dedim .Neyse her gordugune bu olsun bu olsun filan diyor adam atiyor sepete .2 saat kiyafet kundak battaniye vs sectik .Kasada hesap 900 Tl civari cikti .Ben bunu ödemem dedi isin icinden sıyrıldı .Alirken düşünmeden bunu da alalim bunu da diyor .Ben kalsin fazla oldu diyorum ,oderiz ,hallederiz diyor .Ben de cok sinirlendim cantamdan kart çıkarıp burdan çekin dedim .Onu da kabul etmiyor .Esim de koy kartini dedi bana kizdi .Annesine sen cek burdan hepsini taksitli ben sana nakit vereyim dedi .Iyi bari aman verin de moduna girdi .Tansiyonum falan düştü sinirden .Sonra çıktık .Esim hemen para cekti verdi .Kv kendi evine mutfak mobilyasi alışverişi yaptı 2bin tl civarı. En son evine birakiyoruz .Bu esyalar bende kalcak da sevcem de vs vs rızamız olmadan hepsini indirdi .Torunuma aldiklarimi herkeslere gostercem diyerek .(Sanki kendi almis gibi hepsini ) Ve gider ayak karnin da 2 3 gunde nasil sismis dedi .Ben orda bi afalladim masallah desene ya dedim .Ustune 1 saat gecmeden hastalandim karnim iyice gerildi kasiklarim batmaya basladi .Her sey burnumdan geldi .Aslinda basima gelecekleri biliyordum ama esime dinletemedim zorla götürdü .Ustune gerekli gereksiz seyler secti .Bizi zora soktu .Biz ona verdigimiz parayla bebek odasinin taksitini odeyecektik.
İyi yapmışsın canım valla en güzeli , aslında en iyi destek ne olur biliyor musun herkes zarfın içinde para versin kimin gücü neye yetiyorsa anne baba da kendi zevkine göre ihtiyacini karşılasin bebeğin ne güzel olurdu öyle , benim öz annem bebeğin arabasını aldı yani parasını ödedi yani baştan dedi su kadar param var diye 4 sene önceydi o zaman 900 TL ye aldık annem de 1000 TL var demişti rahatlıkla yetti bize yani kadın hiç sesini de çıkarmadı bir kenarda bizi izliyordu sakince ama erkek anaları nedense karışmaya bayılıyorlarBende en bastan büyük eşyalara kımse karışmasın dedım iyiki De öyle yapmışım su dönemlerimi stresle geçirmek istemedim..
Bakayım Bi o yataklara ben.Taşınabilen Aslı'nda daha uygun 2 tane almaktansaYatak dediysem neyin içinde yatirmayi düşünüyorsan onu al manasında dedim canım yani beşik olur küçük hamak tarzı bir şey olur portatif beşikler var kolay taşınabilir o tarz olur kendi düzenine göre ayarlarsın canım hepsi hallolur hiç dert etme hele bir sağ salim doğsunlar inşallah bebeklerimizi yatıracak yer buluruz bebek ilk doğduğunda aylarca salonda yatan aileler var nolcak ki herşeye çare bulunur yeter ki Allah sağlık sıhhat versin
179 a civilin internet sitesinden aldım. Hemen geldi bir kusuru yok. Kenar korumaları, ince yorgani, battaniyesi, iki yastık kılıfı ve çarşafı var. Yalnız alırken kenar korumaların uzunluğuna, çarşafın boyutuna falan iyi bak. Bu tam benim beşiğin boyutunda kenar korumalari.Ya zahmet olmazsa fotosunu paylaşabilir misin nereden ne kadara aldin ?
Aynen alt üst duruyolar kafa kafaya vermiş bir şekilde. Üstteki rahat yeri bol kıpır kıpır zaten. Alttaki yazık eziliyor diyordum ama üsttekinden daha iri bir şekilde büyüyor şimdilik :)Seninkiler alt üst mü duruyor?benimkiler sağ sol cok komikler ultrasonda
Dedik de anlamadi biz inene kadar bagajdan hepsini indirmis.Ay fenalık bastı beni , şimdi o 400 TL yi vermedi mi yani ? Bir de her şey neyse de aldıklarınızı kendi evine götürmesine izin vermeseydin kim bilir kimler elleyecek sinirlerim bozuldu ya , keşke deseydin sen ne aldın da götürüyorsun evine
Evet canim sinirlerim oldukca yiprandi.Aayyy inanmiyorum hayretle okudum. Hem ben alacam diyo hem size aldiriyo. Tuhaf gercekten. Canım zaten sen yeterince kiyafet almıştın gerek yok başka şeyler alalim deseydin. Gerçi kadin seni dinlememis ama. Çok sinir bozucu bi durum
Aminn...Afilim92 allah ıslah etsin, söylenecek söz bulamıyorum.
Cok tesekkur ederim canim cok guzel gorunuyor ben de gonul rahatlığıyla internetten alabilirim o zaman .179 a civilin internet sitesinden aldım. Hemen geldi bir kusuru yok. Kenar korumaları, ince yorgani, battaniyesi, iki yastık kılıfı ve çarşafı var. Yalnız alırken kenar korumaların uzunluğuna, çarşafın boyutuna falan iyi bak. Bu tam benim beşiğin boyutunda kenar korumalari.
Son foto kenar korumaların fotosu henüz yerleştirmedim yatağa incelik kalınlık gör diye elimle tuttum bir de Yavru Ağzı battaniyesi var
Ne tuhaf insanlar bunlar yahu. Geçmiş gitmiş bu seferlik canım ama bundan sonraki alışverişlere , olursa bundan sonraki çocuğa hiç karıştırmazsın. Benim kv almadı bişey, almaya da niyeti yoktu. Aslında iyi kadındır ama bu durumlarda düşüncesiz oluyorlar heralde anlamıyorlar.Gunaydin kizlar .Dun cok gergin bir gun yasadim .Kv kalan eksikleri liste yap ben ustleneyim istediginiz yerden demisti hatirlarsiniz .Ama ben basima gelecekleri bildiğim için biraz gecistirmistim .Dun aradi bugun çıkalım diye .Neyse çıktık. En basta dedim ki bizim icin ayirdigin limitini söyle ona gore hareket edelelim .(guya bebek odasina 2 bin destek çıkacaktı bebek odasini degistirdik destege gerek yok hallettik dedik .Biz de o parayi kullancak sandik ) 400 TL verebilirim dedi .Ama oncesinde ne eksikse ben alayim dedigi icin biz bozulduk esimle .Bunu soylerken bi yandan da uyku seti begeniyoruz .Ben de o para ancak uyku seti eder madem diger ihtiyaclara bakalim dedim .Neyse her gordugune bu olsun bu olsun filan diyor adam atiyor sepete .2 saat kiyafet kundak battaniye vs sectik .Kasada hesap 900 Tl civari cikti .Ben bunu ödemem dedi isin icinden sıyrıldı .Alirken düşünmeden bunu da alalim bunu da diyor .Ben kalsin fazla oldu diyorum ,oderiz ,hallederiz diyor .Ben de cok sinirlendim cantamdan kart çıkarıp burdan çekin dedim .Onu da kabul etmiyor .Esim de koy kartini dedi bana kizdi .Annesine sen cek burdan hepsini taksitli ben sana nakit vereyim dedi .Iyi bari aman verin de moduna girdi .Tansiyonum falan düştü sinirden .Sonra çıktık .Esim hemen para cekti verdi .Kv kendi evine mutfak mobilyasi alışverişi yaptı 2bin tl civarı. En son evine birakiyoruz .Bu esyalar bende kalcak da sevcem de vs vs rızamız olmadan hepsini indirdi .Torunuma aldiklarimi herkeslere gostercem diyerek .(Sanki kendi almis gibi hepsini ) Ve gider ayak karnin da 2 3 gunde nasil sismis dedi .Ben orda bi afalladim masallah desene ya dedim .Ustune 1 saat gecmeden hastalandim karnim iyice gerildi kasiklarim batmaya basladi .Her sey burnumdan geldi .Aslinda basima gelecekleri biliyordum ama esime dinletemedim zorla götürdü .Ustune gerekli gereksiz seyler secti .Bizi zora soktu .Biz ona verdigimiz parayla bebek odasinin taksitini odeyecektik.
Bence kvye birşeyler gösterip "anne bunları torununa alsana" gibi birşey de. Belki o şekilde için soğur.Normalde ben de sessiz kalmam ama yaşadığım şokla cok bisey demedim .Sadece kasada adam icinden eleme yapacaksaniz paketleri cikarayim dedi .Ben de abi iki canimla 2 saat ayakta ürün sectim tabii ki de hepsini alcaz dedim. Hayir millete gosterip hepsini ben aldim diyecek ya en cok ona yanarim .Ama sirasi gelecek nasilsa bu konu açılacak.
Allah yardımcın olsun canim bol sabır versin sana çok fazla sinirlenmemeye çalış bebiş etkilenmesinDedik de anlamadi biz inene kadar bagajdan hepsini indirmis.
Evet canim sinirlerim oldukca yiprandi.
Aminn...
Cok tesekkur ederim canim cok guzel gorunuyor ben de gonul rahatlığıyla internetten alabilirim o zaman .
Haklısın bence canım. En güzeli kendi ayaklarının üzerinde durmak .Kızlar bu kv kp anne baba olayları bana biraz ataerkil geliyor. Boşverin bunları. Biz 11 yıldır eşimle beraberiz ve ailesi ünide çıcuklarını senede 1 kere arıyorlardı ve bunu paramız yok diye acındırıp haklı göstermeye çalışıyorlardı ki annesi dahil 4 büyüğü hepsi günde 1 paket sigara içiyorlardı. Eşim ünidedr kendi çalıştı okudu ortaokuldan beri de yazları çalışmış okumuş. Bnm ailem memur babam bana para yolluyordu ama koklatarak kredi çektirdi fazla yollamamak için ve okul bitince askerliği bekledik 1 sene çalıştım eşimde uzun dönemdi para biriktirdik ve düğün salonunu tuttuk kimseye bişey demeden. Eşimin babası bizim paramız olmadığı halde büyük oğlu işsiz ve herkesten para bekleyen biri olduğu için ona kredi çekti ve bize 1 kuruş vermedi. Babam da karşı tarafı bahane edip yarı yarıya bile bölüşmedi masrafları sadece rica ettik kredi çekti bize ve evlenip onlardan 10 saat uzağa geldik mobilya bile alamadık eşyalı 1+1 de oturduk 1 sene ayda 80 liramız kalıyordu babamlara kredilere öğrenimlere kiraya borç ödedikten sonra. Ama 1 lokma istemedik hiçbirinden aramadık bile. Sonra ikimizde işe girdik yükseldik şimdi eşimin ailesi durmadan arıyor. Para biriktirmeyi hiçbirşeyi bilmiyorlar kp zaten hala oğluna çektiği krediyi ödüyor. Ben kesinlikle sınırımı çizdim benim evime hiç gelemezler ben istersem senede 1 kere haftasonu 1 gün giderim ve bayramın birinde. Babamla annem yaparlar bikaç biley onlarda işkerine gelmedi mi suratına vururlar. O yüzden eşimle biz sadece birbirimize güveniriz. Anneymiş babaymış tabiki önemli ama herkes yerinde sağolsun kimseyi kimseye muhtaç etmesin allah. Çocuğuma da herşeyini kendimi aldık sadece babam zorla beni azarlayarak beşik aldı onu da aldırmıyorum diye inat etti. Kv ler zaten ne bişey alırlar ne akıl ederler komşularım onlardan daha görgülü. Bende üniden beri sinirli olduğum için asla bana yaklaşamadılar düğünü de kendi memleketimde yaptım misafir gibi gelip gittiler hala da samimi olamazlar bende olamam zaten onlarla sizli bizliyim. Ama bu beni rahatsız etmiyor bişey de beklemiyoruz. Gerekirse de ben lafımı çatır çatır söylerim deliyim biraz bulaşmazlar bana. Herkesin yaptığına göre karşılığını alması gerekir bence. Bana yaptıkları önemli değil de eşimin üniversite hayatındaki yaşadıklarını yalnızlığını yokluğunu onunla el ele yaşadığım için onları zaten affedemem.
Kontrole gittik biz de bugün 760 gr olmuşlar.sağdaki fazla kıpırdamıyor dedim meğerse o soldakikden daha hareketliymis yeri daha rahat dedi ben sıkıştı kaldı sanırken serklaj yapılmıştı bana hatta çift dikiş şükür onda da sıkıntı yokmuş.30 mm cıktı rahim ağzı.Aynen alt üst duruyolar kafa kafaya vermiş bir şekilde. Üstteki rahat yeri bol kıpır kıpır zaten. Alttaki yazık eziliyor diyordum ama üsttekinden daha iri bir şekilde büyüyor şimdilik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?