- 23 Ağustos 2013
- 2.004
- 3.018
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #30.081
Guya kendi almis gibi gostercek millete iyy babaanne modlari ha iyilik almayla olmuorda ona gore bole parayida size yukledi kendi almis gibide ovuncek Allah islah etsin en iyisi saol kalsin demek en guzeli zaten sende tahmin ediordum biseler cikacaginida altindan olan olmus canim canini sıkmaGunaydin kizlar .Dun cok gergin bir gun yasadim .Kv kalan eksikleri liste yap ben ustleneyim istediginiz yerden demisti hatirlarsiniz .Ama ben basima gelecekleri bildiğim için biraz gecistirmistim .Dun aradi bugun çıkalım diye .Neyse çıktık. En basta dedim ki bizim icin ayirdigin limitini söyle ona gore hareket edelelim .(guya bebek odasina 2 bin destek çıkacaktı bebek odasini degistirdik destege gerek yok hallettik dedik .Biz de o parayi kullancak sandik ) 400 TL verebilirim dedi .Ama oncesinde ne eksikse ben alayim dedigi icin biz bozulduk esimle .Bunu soylerken bi yandan da uyku seti begeniyoruz .Ben de o para ancak uyku seti eder madem diger ihtiyaclara bakalim dedim .Neyse her gordugune bu olsun bu olsun filan diyor adam atiyor sepete .2 saat kiyafet kundak battaniye vs sectik .Kasada hesap 900 Tl civari cikti .Ben bunu ödemem dedi isin icinden sıyrıldı .Alirken düşünmeden bunu da alalim bunu da diyor .Ben kalsin fazla oldu diyorum ,oderiz ,hallederiz diyor .Ben de cok sinirlendim cantamdan kart çıkarıp burdan çekin dedim .Onu da kabul etmiyor .Esim de koy kartini dedi bana kizdi .Annesine sen cek burdan hepsini taksitli ben sana nakit vereyim dedi .Iyi bari aman verin de moduna girdi .Tansiyonum falan düştü sinirden .Sonra çıktık .Esim hemen para cekti verdi .Kv kendi evine mutfak mobilyasi alışverişi yaptı 2bin tl civarı. En son evine birakiyoruz .Bu esyalar bende kalcak da sevcem de vs vs rızamız olmadan hepsini indirdi .Torunuma aldiklarimi herkeslere gostercem diyerek .(Sanki kendi almis gibi hepsini ) Ve gider ayak karnin da 2 3 gunde nasil sismis dedi .Ben orda bi afalladim masallah desene ya dedim .Ustune 1 saat gecmeden hastalandim karnim iyice gerildi kasiklarim batmaya basladi .Her sey burnumdan geldi .Aslinda basima gelecekleri biliyordum ama esime dinletemedim zorla götürdü .Ustune gerekli gereksiz seyler secti .Bizi zora soktu .Biz ona verdigimiz parayla bebek odasinin taksitini odeyecektik.
yaşadıklarınızda yalnız olmadığınızı anlatmak için cevap vermek istedim. kv cinsinin akıllı mantıklı davrananı malesef çok az bulunuyor. bizimki de saçmna sapan "sen tecrübesizsin bilmezsin ben alayım" gibi laflar etti. ben de siz de alın ben de kendi kafama göre alırım dedim. ama söyledikleri batıyor yani. neden ben acemi olayım ki artık herkes herşeyi biliyor. sonra kendi kafasına göre aldığı şeyleri foto atıp beğendin mi diye sıkıştırıyor ya da aynısını alma ha falan diyor. sanki o aldı diye ben almayacağım. neyse ki benim de eşimin de maddi olarak onlara bağımlılığı yok. bi de bağımlı olsak mazallah tam sinir harbi. hediye adabı denen şeyden bir haberler. bir keresinde de bana hiç bir maddi değeri olmayan kullanılmış ve artık boyaları dökülmüş eski saatini ben bunu kullanmıyorum sana vereyim diyerek vermişti. o zaman da düğün öncesi olduğu için kırılmasın diye ses etmemiştim ama kendi annem bu sana yapılan bir saygısızlık bu saati çocuğa versen takmaz demişti. örnekler çoğaltılır. kv mesafe koyup yılda bir görüşenleri çok iyi anlıyorum. bizim ülkemizde medeni kv diye bir şey yok. seviyesizlik her kesimde aynı. canınızı sıkmayın diyeceğim ama sıkmamak mümkün değil. sadece sizinle aynı duurmda olan kv yüzünden sinirleri hoplayan bir sürü kişi olduğunu bilin. allah kimseye muhtaç etmesin amin.Gunaydin kizlar .Dun cok gergin bir gun yasadim .Kv kalan eksikleri liste yap ben ustleneyim istediginiz yerden demisti hatirlarsiniz .Ama ben basima gelecekleri bildiğim için biraz gecistirmistim .Dun aradi bugun çıkalım diye .Neyse çıktık. En basta dedim ki bizim icin ayirdigin limitini söyle ona gore hareket edelelim .(guya bebek odasina 2 bin destek çıkacaktı bebek odasini degistirdik destege gerek yok hallettik dedik .Biz de o parayi kullancak sandik ) 400 TL verebilirim dedi .Ama oncesinde ne eksikse ben alayim dedigi icin biz bozulduk esimle .Bunu soylerken bi yandan da uyku seti begeniyoruz .Ben de o para ancak uyku seti eder madem diger ihtiyaclara bakalim dedim .Neyse her gordugune bu olsun bu olsun filan diyor adam atiyor sepete .2 saat kiyafet kundak battaniye vs sectik .Kasada hesap 900 Tl civari cikti .Ben bunu ödemem dedi isin icinden sıyrıldı .Alirken düşünmeden bunu da alalim bunu da diyor .Ben kalsin fazla oldu diyorum ,oderiz ,hallederiz diyor .Ben de cok sinirlendim cantamdan kart çıkarıp burdan çekin dedim .Onu da kabul etmiyor .Esim de koy kartini dedi bana kizdi .Annesine sen cek burdan hepsini taksitli ben sana nakit vereyim dedi .Iyi bari aman verin de moduna girdi .Tansiyonum falan düştü sinirden .Sonra çıktık .Esim hemen para cekti verdi .Kv kendi evine mutfak mobilyasi alışverişi yaptı 2bin tl civarı. En son evine birakiyoruz .Bu esyalar bende kalcak da sevcem de vs vs rızamız olmadan hepsini indirdi .Torunuma aldiklarimi herkeslere gostercem diyerek .(Sanki kendi almis gibi hepsini ) Ve gider ayak karnin da 2 3 gunde nasil sismis dedi .Ben orda bi afalladim masallah desene ya dedim .Ustune 1 saat gecmeden hastalandim karnim iyice gerildi kasiklarim batmaya basladi .Her sey burnumdan geldi .Aslinda basima gelecekleri biliyordum ama esime dinletemedim zorla götürdü .Ustune gerekli gereksiz seyler secti .Bizi zora soktu .Biz ona verdigimiz parayla bebek odasinin taksitini odeyecektik.
Maşallah kilosu da boyu da gayet iyiKızlar sat'a göre 23+4 ken bebek 28 cm, 678 gram çıktı. Normalde bir hafta ilerdeydi , uzun boylu demişti doktor ama bu kez sadece 24 hafta ile uyumlu ve boyu da normal, ne uzun ne kısa dedi. İki ölçüm arasında 3 hafta falan var, uzun görünen bebeğin normale inmesi sizce nasıl yorumlanmalı? Bu 2-3 haftada yumurta, ceviz, süt tüketimim bariz azaldı, sağlıksız şekerli beslendim ve anormal derecede fiziksel ve ruhsal yorgunluk yaşadım. Sizce bu dış faktörler gelişimi yavaşlatmış olabilir mi?
Sağol canım. Çok şükür geride demedi en azından ama insan ne alakaysa hep bir önde olsun, iyi olsun hevesinde oluyor :)Maşallah kilosu da boyu da gayet iyi
Bazı haftalarda 1. 2 hafta ileride oluyor bazen de geride.
Sonra haftasını yakalıyor bebek o şekilde devam ediyor
Ama beslenmeden de kaynaklanıyor olabilir tabi
Kuru yemiş bebeğe çok kg aldırıyor muş süt ürünleri de öyle
Kafana takma cnm bebisin çok iyi:)
Güzel kararlar vermişssin bence canım. Gönlün rahat olur bu şekilde.Tek tek alinti yapamadim. Ama yazdiklarinizi tekrar tekrar okudum kizlar .Iyi ki varsiniz .Sayenizde gerginligim gecti biraz yalniz olmadığımı anladim .Hepimizin basinda aşağı yukari ayni dertler var .Balik bastan kokar .Dugun zamanindaki tavirlardan simdi neler olacagini kestirmek cok da zor degil .Keske eslerimiz de fark etseler yapilan terslikleri .Duygu sömürüsü ile isi yürütüyorlar. Bir elin parmaklari kadar eve arabaya sahipler .Kimsenin malinda gözüm yok .Kendi çabamız ve benim babamin destegiyle araba aldik hala borc ödüyoruz .Sorsan bizden iyisi yok maddi olarak .O kadar gayri menkul icinde kirada oturan biziz .Ama bir karar aldim 1 yil çalışmayacağım. Esim de çalışmamı istemiyor .Bebegimi de 15 aylik olana kadar kendim büyütüp sonra bakiciya verecegim .Bunlardan bebek bakimi filan beklenemez .Asla minnet etmek istemiyorum. Benim çocuğuma baksa maddi olarak neler neler bekler .Allah hepimize guc kuvvet ve sabir versin.
Ben bir ara çirkin hissettim ama sonraları kendimi dürtüp vucudumda ne kadar güzel birşeyin gerçekleştiğini düşününce göbeğimi, kilomu güzel bile bulmaya başladımHavalar bana çok sıcak geliyor sanki çok da agirlastim öyle hissediyorum aynı durumda olan var mı? Hep bir halsizlik mutsuzluk kendimi çirkin falan görüyorum aynaya bakmak istemiyorum bazen
Yoksa cok sanslisin gercekten. Simdi kp yok doguma o da biter burda. Hayirlisi diyorum.
Evet en guzel anlara comak sokmaya birebirler gercekten .
Benden sana tavsiye gideceksen de gitme .Biberona varana kadar alindi simdi internetten bakıyorum daha uyguna alinabilirdi o paraya da daha fazlasi alinirdi .Keske hepsini birakip çıksaydım.
Umut baglama kilif uydurmaya baslamis .Neyse ki cikmadan niyeti belli bizimki gibi degil.
Evet canım bana da öyle oluyor bazen benimki 1. 2 gün geride görünüyor ona bile üzülüyorum ama kilosu boyu gayet iyi diyor doktor.Sağol canım. Çok şükür geride demedi en azından ama insan ne alakaysa hep bir önde olsun, iyi olsun hevesinde oluyor :)
Kuruyemiş ve süt beni beklesin o zaman :)
Bazen ben de güzel hissediyorum bazen de öyle işte sanki herkes çok güzel ben çok çirkinim gibi yaBen bir ara çirkin hissettim ama sonraları kendimi dürtüp vucudumda ne kadar güzel birşeyin gerçekleştiğini düşününce göbeğimi, kilomu güzel bile bulmaya başladımHep bol kıyafet giyerdim, bu haftasonu dışarı dar bir body ile çıktım, sokakta bile insanlar gülümseyek baktılar, gelip seven,sağlık dileyen, kolaylık dileyen çok kişi oldu ki metropolde yaşayınca böyle şeyleri duymak daha bi garip geliyor insana. Gittiğim yerlerde ekstra birşeyler ikram etti esnaf, bunları da bebiş yesin dedi. Bence çok tatlı oluyoruz hamile halimizle :)
Ay canım valla şimdi bende onu düşündüm erkek anneleri nasıl kv olcak kız anneleri nasıl olcak diye :)) ama sorunu genelde erkek anneleri yaratıyo kız anneleri çok yaratmıyo sorun kötü davranmasınlar kızımıza diye inşş biz iyi kv oluruz ama nesil değişiyor biz değil gelen kuşağa bence ne yaparsak yapalım batıcaktır :))Biz de kv olunca böyle mi olcaz acaba!? Aman Allah sasirtmasin ama olmayız herhalde ya. Ben muhtemelen kv değil arkadaş gibi bişey olurumbelki de kv'lerimiz de zamanında ben gelinime iyi davrncam diodur.
eşinde bi daha heveslenmez annem alacak falan diye anlamıştır artık . Canim ben sosyete de görüp bir heves almıştım lohusa terliği tacı bide bebisin beresiyle ayakkabısı var .benimde bi bakım ürünleri kaldı onada daha var diyip almadım .Evet kuzum .Esime dinletemedim o sandi ki annesi her seyi alcak bi eksigimiz kalmiyacak .Ama bu bir ders alisveris vs daha bisey derlerse iki cift lafim olur .Asla fırsat vermem .Simdi uyku seti cibinligimiz ve bakim urunlerimiz kaldi internetten bakıyorum. Canim bu arada tac ve terlik almasiysan Bedesten'de bir yer buldum tacı sana ozel yapiyorlar ben sipariş verdim .Ismini yazayim bakarsan.
Sağol canım. Normali bu demek. Sağlığı yerinde olsun hepimizinkilerin inşallahserenity16 cnm ben 23+4 te gittigimde boy 28 kilo 625 gr di bence gayet normal, birde bebegin onden gitmesi durumu son aylara yaklastikca azalir, normal boy ve kilo oranina yaklasir, geri olmadikca sorun yoktur ins...
Yok yok güzeliz, emin olEvet canım bana da öyle oluyor bazen benimki 1. 2 gün geride görünüyor ona bile üzülüyorum ama kilosu boyu gayet iyi diyor doktor.
Afiyet şeker olsun bebise lop lop et olsun annesi:)
Bazen ben de güzel hissediyorum bazen de öyle işte sanki herkes çok güzel ben çok çirkinim gibi ya
Ben suan ki dusuncemle paylasamam diorum oglumu baska birini sevme dusuncesi beni gerio filan ama buyuyunce bole dusunmezsin diolar ben kabul edeyim kotu kaynana olurum bole giderse burdan gelecekteki gelinime sesleniorum yandinBiz de kv olunca böyle mi olcaz acaba!? Aman Allah sasirtmasin ama olmayız herhalde ya. Ben muhtemelen kv değil arkadaş gibi bişey olurumbelki de kv'lerimiz de zamanında ben gelinime iyi davrncam diodur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?