- 18 Ekim 2017
- 6.661
- 40.456
- 548
- 34
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #30.161
Amin inşallah canımAmin insAllah canım sabah erken test yapsam su içmeden belkı bıraz koyu çıksrdı dayanamadım az önce yaptım hayır olsun ınsAllah sonu
dikkatli bakınca 2. Çizgi var inşallah pozitif tir canım hakkında hayirlisiEvt canım gebelik testi günüm geçti silik cizgı çıplak gözle görülüo resım cekınce daha sılık
Yok artik yaa hangi cağda kalmis kafasi.Yasi kac da bu kadar bizim zamanimizda diye cümleye başlayabiliyor?Ağzına laf vermek istemediğim için zaten evi temizlemiştim ama kadın iş bulup duruyor anlamadım. O kilimin yorganların acelesi mi var. Kış bitti zaten doğumdan sonra yıkanır. Ama yok illa tutturuyor. Ben laf söyleyince siz bişey yaşamadınız ki zamanında çeken bizdik diye beni tersliyor.
Kasığım ağrıyor zaten koltukdan zor kalkıyorum yalanda değil ama onda bile anlayış yok hareket ettikce açılır benimde oluyordu dedi. Hatta abarttı eşimin yanında iş yapmakla bebeğe bişey olcaksa olsun zaten allahın takdiridir o dedi. Şimdiden bıktım çok uzun kalmasa bari dua edin
Hep agizda bi bizim zamanimizda boleydi soleydi senim zamanin gecmiss bu zamanin cocuklari bilee degismis cevremdekiler hep dior bizim cocuklar bole deildi bole olsa okadar cocuk nereye doguruosun diolar ee yani zor bu devirde cocuk dogurmak cocuk yetiştirmek zorr eskisi gibi deil teyzeeeee demekkk isterdimm kv.sineYok artik yaa hangi cağda kalmis kafasi.Yasi kac da bu kadar bizim zamanimizda diye cümleye başlayabiliyor?
Sanki beni tarif etmişsin hiç çocuk istemezken birden karar değiştirdim aynen.Ben de 10 senelik evliyim. Eşim ve 2 kedimlede gayet keyfimiz yerindeydi. Bana baskı falanda yoktu ben taaa genç kızlığımdan beri çocuk istemediğim için herkes beni böyle kabullenmişti artık. 40’ıma yaklaşırken bir anda çark ettim. Gerçi tüp bebek tutmasaydı ok en azından denedim diyecektim. Ama tuttu hem de 2 tane.
Gerçekten çok istiyorum hatta kaybediyorum zannettiğim zaman ki yaşadığım üzüntünün tarifi yok. Ama arada hafif panik atak yaşamıyorum da değil. Bütüüüüün hayatım değişecek. Korku, heyecan, aşk hepsi bir arada girdap gibi :)
Çok sevindim inşallah Allah tamamına erdirsin. Bugün aklımdan geçmiştin demek haberini alacakmışız.
Okudukça ben bile şiştim burada valla ne diyeyim Allah yardımcın olsun inşallah yakın zamanda gider de sende rahat edersin. Kendi annen gelse o gider belki.Hafta sonu çok yoruldum eşimde gördü saatlerce ayakta kaldım temizlik yaptım ev süpürdüm yemek yaptım.annesini tersledi biraz yeter sus artık hamile o ben ondan temizlik yemek istemiyorum gibisinden o kadar. Annesine kızsa da bana dönünce annem kötü niyetli değil patavatsız biraz diye yumuşatıyor olayları. Annesini kötülemeyi içi almıyor sanırım
Onu da yapıyorum eşim dedi geç odaya uzan diye, sabah yatak odasına geçtim biraz uzanıcam diye 10 dkda bi geliyor nasıl oldun uyudun mu diye. Merak ettiğini sanmıyorum canı sıkılıyor muhtemelen. Hayırlısıyla kalp kırmadan gitse bari.oinone27 ay cok sinir oldum. Ben senin yerinde olsam girerim yatagima cekerim kapimi. Ay cok yoruldum belim kasigim agriyo derim o konussun dursun. Hatta duymamak icin muzik de acarim. Sacindan tutup kaldircak hali yok ya.
63 yaşında canım. 4 çocuğu var o neler neler çekmiş kaynanasından biz bilemezmişiz.Yok artik yaa hangi cağda kalmis kafasi.Yasi kac da bu kadar bizim zamanimizda diye cümleye başlayabiliyor?
Keşke diyebilsem canım :) ben sürekli devir değişti sizin zamanınızla bir değil diyorum ama dinlemiyor. Bebek arabası bile onun için gereksiz biz hazıra alışmışız o 3 çocuğun elinden tutar öyle gezermiş.Hep agizda bi bizim zamanimizda boleydi soleydi senim zamanin gecmiss bu zamanin cocuklari bilee degismis cevremdekiler hep dior bizim cocuklar bole deildi bole olsa okadar cocuk nereye doguruosun diolar ee yani zor bu devirde cocuk dogurmak cocuk yetiştirmek zorr eskisi gibi deil teyzeeeee demekkk isterdimm kv.sine
Kendi annem çalışıyor canım oda şehir dışında o anca doğumdan önce gelebilir doğumdan sonra da kalıcak. Bide olanlardan haberi yok. Duysa üzülür aklı kalır bende. Inşallah bir an önce gider. Az önce eşime çok yoruldum dedim gözlerim doldu. Sarıldı kıyamam falan dedi ama o kadar annesi işte, ona da laf söylemiyor.Okudukça ben bile şiştim burada valla ne diyeyim Allah yardımcın olsun inşallah yakın zamanda gider de sende rahat edersin. Kendi annen gelse o gider belki.
sagol cnm bnm ınsAllahÇok sevindim inşallah Allah tamamına erdirsin. Bugün aklımdan geçmiştin demek haberini alacakmışız.
oyh okurken sistim yemin ederim benim ayni eski halim allahima cok sukur esim kaynananin gorumcelerin gerxek yuzunu gordude 2 yildir bn kurtuldum uzaktan meraba meraba allah yardimcin olsun canmKayınvalideler konuşulmuş gördüğüm kadarıyla kızlar tüm mesajları okuyamadım baya birikmiş. Bende son günlerde çok dertliyim. Uzun yazıcam ama okursanız şimdiden hakkınızı helal edin.
Afilim92 canım sinir bozucu ama takma kafana en azından eşin annesini görmüş oldu. Kabul etmese de görüyordur elbet. Bide ihtiyacınız yokmuş çok şükür eşinde sende çalışıomuşsunuz, onlara muhtaç olmamanızda güzel.
Konusu açılmışken bende anlatayım rahatlarım biraz. Geçen çarşamba kayınvalidem ve 2 görümcem bize geldi, o günden beri evimizde bi gerginlik var. Hem bebek konusunda hem diğer konularda. Onlar gelicek diye tüm evi sildim süpürdüm toz aldım cam sildim tülleri perdeleri yıkadım. Eşim kızdı hatta annemler gelicek niye yoruyorsun kendini hamilesin sen dedi. İlk geldiği gün dolabın üstündeki hurçtan yorgan indiricem eşim geldi indirdi. O sırada kayınvalidem geldi bu hurçları hiç mi yıkamıyorsun toz içinde bunlar dedi. Bi şok oldum. Evet tozlanmış ama hamile halimle onları indirip yıkamayı akıl edemedim. Tüm hurçları yıkattı bana, eşime de onu yıkadım bunu yaptım diye anlatıyor işten geldikce. Şu yorganı yıka, bu kilimi yıka, şu evi bi süpür akşama kadar emir verme derdinde. Dolabın arkası tozlanmış neden silmedin dedi. Süpürgeyle aldım ama çekemediğim için silememiştim. Herşeyi laf ediyor. Eşim yapmasın etmesin hamile o dedikce, ben hamileyken kaç kat kiremit taşıyordum iş yapmakla bişey olmaz çocuğa dedi.
Perşembe günüde görümcemlerle alışverişe gitmiştik. Bi bebek arabası krizi yaşamıştık anlatmıştım burda. En son biz alıcaz dememe rağmen eşimde bunu onaylamasına rağmen durup durup gereksiz şeylere para harcıyorsun böyle ev geçindirilmez deyip duruyor bebek arabası için.
Ailem için onlar hiç bişeye karışamaz Torunuma bişey alınacaksa ben alırım, annenin doğuma gelmesine gerek yok yanında ben kalıcam gibi söylemleri de mevcut. Doğumdan sonra torunuma şöyle bakıcam böyle bakıcam diye anlatıp duruyor sinir krizi geçiriyorum resmen. Gündüz o bakıcakmış gece ben. Ben istemiyorum dedikce o çocuk bizim diyor ve bu konuşmaların çoğu eşim yokken oluyor. Eşim bana ağırlaştın zaten annem yardım eder sana diyordu. Görümcemler cuma günü döndü kayınvalidem burda. Kolum ağrıyor kaldıramıyorum diye kıvrandı hafta sonu. Bugün aldım doktora götürdüm. Tüm gün hastanedeydim eve daha yeni geldik. Bi oturup dinleneyim dedim. Kalk kalk yemek yap kocan gelicek dedi. Hani bana yardımcı olmasını geçtim de daha çok yoruluyorum. Eşim olsa 1 hafta evi süpürmesem gık demez yumurta kırsam neden demez. Kayınvalidem hergün 2-3 çeşit yemek istiyor 2 günde bi temizlik istiyor. Durup durup laf sokuyor. Ne zaman gideceği de belli değil. Dün gece eşime biraz dert yandım evet annem zor kadındır ama napayım kovamam ya dedi. Beni anladı mı geçiştirdi mi bilemedim ama çok bunaldım.
Hee he de yaaa alsinda gezsin bu devirde 3 cocugu elimden tutup o devirler bitti kapinin onune birakiolardi cocuklari oynuolardi allah korusun simdi kacirilio olduruluo cocuklar devirrrr harbii deistii ama onlarin kafa deismedi .....Keşke diyebilsem canım :) ben sürekli devir değişti sizin zamanınızla bir değil diyorum ama dinlemiyor. Bebek arabası bile onun için gereksiz biz hazıra alışmışız o 3 çocuğun elinden tutar öyle gezermiş.
Aynen öyle diyor canım kendi arkadaşlarının akrabalarının yanında da bir sürü şey aldık diyor cevap verme gereğinde bile bulunmuyorum susuyorum cevap verip kendimi sinir etceğime susayım diyorum. Daha hadi gel alalım dediğini de duymadım para vereyim siz beğenin alın dediğinide lafa geldimi ben torunuma bunları giydirip giydirip gezdircem diyor. Çocuğuma nasıl bakcaklar hiç bilmiyorum aynı apartmanda oturuyoruz kendimde çalışıyorum işe başladığımda ne yapcam hiç bilmiyorumIyy bide ölemi diyor sorulmaz bile ya direk al oğlum toruna bişiler alırsınız diye durumu nasılsa ona göre para varmeli yada sana desin ki hadi gidelim birşeyler alalım çok olmasa da alsın parası olmayandan zaten beklemiyoruz ama parası olanda göstersin iyi niyetini
İnsani boyle şeyler cok geriyor, ben kv kp ile yaşiyorum, kızımda: doğum dr parasni kendimiz karşiladık ama bebeğin bütün tepeden tirnağa ihtiyaclarını annemler aldı, 40 cikana kadarda ne gerekdiyse, ablamada aynı şekilde ama yıne ikimizinde kv sı, ablanıncı daha pahalı, kardeşinci daha güzel vs... gümlelerni hep duyduk, ama takmamak lazım böyle şeyleri, kendimize yazıkKızlar ben bu kv kp den bir şey kabul etme tarafı değilim pek gerçi her aile bir olmaz ama çoğunlukla fikirler örtüşmüyor yaş farkından dolayı bu da sıkıntı yapıyor , bize ilk gebeliğimde kv hiç sormadı bir ihtiyacıniz var mı diye ama kızının çocuğuna beşik almışlardı diye size de beşik alcaz dediler konu kapandı biz gidip seçicez onlar parasını ödeyecek ama doğuma 2 hafta kalmış bunlar almıyorlar tutturmuşlar çocuk doğsun ondan sonra ben ne alındım ne ağladım eşime dedim ki bebek ölür de paraları batar diye mi korkuyorlar eşim de dayanamadı gidip kendimiz alırız hiç üzülme hangisini istersen onu alırız annesini de aradı söyledi kv de hemen 2 gün sonra gelcez bekleyin dedi neyse 2 gun sonra gittik seçtik kv de sen bilirsin hangisini istersen onu seç dedi falan ertesi gün aradı ki sen o beşiği alma baban çok pahalı demiş biraz daha ucuzunu alalım dedi hoppala yine başa döndük yine benim iki göz iki çeşme eşim de ne kadar vere bileceksiniz verin üstünü ben tamamlarim dedi yani kısacası ne bizim almamıza izin veriyorlardı ne de kendileri bizim beğendiğimizi almıyorlardı durumu olmuştu en sonunda eşim gitti aynı beşiği aldı bunlar da bir kısmını verdiler falan , bu defa bir ihtiyaç var mı diye sormuyorlar hiç sorsalar da anında her şeyimiz var diycem onlardan gelen Allah'tan gelsin , ilk olunca insan tepkilerini pek bilmiyor ikinciye artık neyin ne olduğunu bildiğimizden daha tedbirliyiz çok şükür
Canım kalkan sürekli takılan birşey değil 20 dakikadan fazla kullanılması önerilmiyor. Benim arkadaşım yazın Doğum yaptı, sıkıntı yaşamadı aventin Kalkan’ını tavsiye etti bana.Canım ben göğüs kalkanı aldım. Ama sonradan kafamda soru isareti oldu. Yazın doğuracağız benim ameliyat bantlarına alerjim var. Acaba o sıcakta silikon daha çok terketip yapışıp yara yaparmı? Çünkü bana öneren daha doğum yapar yapmaz yara olmadan kalkanı tak ve çıkarma dedi. Tek düşüncem o
Canımm hayırlı olsun inşallah :))Eki Görüntüle 2134960 Vıdeodan çektim kızlar
Perşembe günü yeşim yerçok tan randevu aldım
Allahtan hayırlısı inşAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?