- 17 Mart 2018
- 112
- 85
- 98
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #30.441
Bende musab ismini çok istiyordum.Evet kizlar .Size bir sey danisacagim .Daha once soylemistim esim bebegimize kp ismini koymayi cok istiyor .Ben de bir sartla kabul ettim ikinci bir isim olcak diye .Ben daha hamile değilken Asaf ismini söylemiştim .Esim de cok benimsedi surekli x Asaf olsun diyor ama son zamanlarda cok yaygınlasti isim ben de biraz soğudum .
Simdi aklimdaki ilk isme yakışan isimleri yazayim siz de bana yardimci olun olur mu ?
(Kp ismini sormayin ifsa olmayim :) Hepsiyle uyumlu )
- Asaf
- Aras
- Mirza
- Musab (hamile kalamadigim donemde ruyamda oglum oluyordu ismi Musab tı )
Acaba kişiden kişiye değişiyor mu son ay kilo alımları? 1.62 canım.. göbek, popo ve burnumdan kilo aldımBoyun kaç cnm
Bn de çok merak ediyorum bazıları çok alınır diyor bazıları da son 3 ayda çok alınmaz bebek alır sadece diyor
İlk gebelikte 27 haftaya kadar 20 kg almıştım
Son 10 hafta da 10 kg almisim
Ona göre davranışlarında sorun yok.
Öyle sorun olduğunu düşünse bana trip yapmaz.
Anneme anlattım sorunu o da babana ve kayinbabana anlat dedi.
fiyatı ve ebatı ne canmı ? nerden yaptırdın ?canım ben kral tacı yaptırdım kolonya sisesine yapistirmak için
Riskli gebeliklerde heyet raporu ile 28. haftadan itibaren raporlu sayılabiliyormuşsunuz. Gebeliğiniz riskli değilse bile baskı altında çalışmak riske sokacaktır. Tanıdık bir doktora danışın isterseniz.haklarımdan vazgeçmiyorum rapor parası var işsizlik maaşım var ve tazminatım var hepsini yakıp çıkamam. 32. haftaö gelmeden doğu raporu ile veya bildiğiniz başka bir yol varsa çıkabilir miyim? baskı altında çalışıyorum
3 cm 40 krs @aycaileelsanatlari nda yaptırdımfiyatı ve ebatı ne canmı ? nerden yaptırdın ?
Kayınpederim beni severAcaba kişiden kişiye değişiyor mu son ay kilo alımları? 1.62 canım.. göbek, popo ve burnumdan kilo aldım..doğum sonrası veririm hareketli biriyimdir.
Kayınpederinle aran nasıl? Baban duyarsa senin kadar sakin olmayabilir. Kayınpederinle aran iyiyse ona anlatsan iyi olabilir belki bilemedim şimdi.
Ukurken sınırden güldüm ya zaten yapa bildiğmiz pek bişey yok hic cocuğa 1 yaşa kadar bal verilirmi ya, zehirler bebeği ya asla yanlız burakmamak lazımHeyy yavrum sizinkiler mukemmelmis. Benimki 2 ayliktan sonra gercek bal verecegiz diyor. Cok af edersiniz ahhh verir. Ama diyor iste. Bal dogqlmis yermis. Cikolata yasak olamazmis. Bizim bayramda hani misafire tuttugumuz bi kutu cikolata varya iste onu bir kisilik porsiyon zannediyorlar. Komsu çocuğuna koca kutuyu verip al ye bakalim dedi. Cocuk saskin saskin bakiyor filan. Allah en iyisini bilir. Nasipse dogum temmuzda eylulde haberleri izleyin
çok tşk ederim ekledim hemen bakarım bende3 cm 40 krs @aycaileelsanatlari nda yaptırdım
Ay canım seninki daha felaketmiş valla Allah yardımcın olsun. Biz allahtan ayrı evlerdeyiz ilk zamanlar kalır belki bizimle kalmasa daha iyi ama göz yumcam artık.ne demek bebeği seninle yatırmamak onun sana ihtiyacı var kokuna alışması lazım. Kv bana böyle bir şey teklif ederse cevabını veririm hiç susmam. İlkte görmüşsün sende ikincide hiç izin verme canımHepsimi aynı bunların kendisi her şey veriyor ben bi kere ev yapımı yoğurt yedirtmişdim 7-8 ay cıvarı ishal oldu gorucekdınız anne oğul kan yutdurdular bana, ama en cok sinirlendiğim şey 40 cikdikdan sonra salamadan kendi uyusun isdedim izin verirmi hic ağlamıyor kendi uyumayı seviyor aksıne, hayır bebek bu salanıcak şimdiye kadar herkes saladı eskıden hamak yapıp salıyolardı bebeği, falan ben tamam öğlen salıyım ama gece uykusuna karışma dedim. Sonra onada el atı ben buyuyum ne dersem o bana ne güretle cavap verirsin bende sinirlendi saladım, daha sonra benım odamda uyumasına izin vermedi herkese bebeği vermiyor, sankı ben kotuluynu isdiyorum kotumu uyursun bütün gece, onda da tamam ama uyanıkken emediği için gece beni uyundır emziriyım dedim, ne emzirmesi biberonla şekeri cay verdi, her uyandiğinda emeyı burakdığında da diyet yapdın zayıflıycam diye süt olmadı bebekde emedi diyor, sonra bı acıtasyon bütün gece uyutmuyor bütün gece salıyorum, Öyle böyle. dediğimde salanmaya alıştırmak isdemediğimde niye izin vermedin, sen bebeği ağlat kı kucağna alma bebek kendisi uyusun, ama bunda asla elini bile sürmesine izin vermiycem.
Ay kıyamam yavruya ya ama büyükler ya tek onlar bilirler senin söylediğin yanlıştır onlar görmüş geçirmiş ya. Aynen canım karışma hiç dediğin gibi ben izin vermiyorum karışmadım sizde karışmayın dersin tabi karışmadan durabilirseler.Benimki de aynı öyle canım nasıl baş edeceğim İnan hiç bilmiyorumgörümcemin çocuğu oldu, reçelli emzik veriyorlardı çocuğun boynu poposu pişik olmuştu dedim verdiğiniz reçelden olabilir bu alerjik reaksiyon. Ne dediysem anlatamadım bütün sülale biz böyle yetiştirdik ne oldu moduna girdi tek başıma kaldım öyle. Üç aylıkken peynir vermeye başladılar çocuğa, çocuğun her yanı pişik kuş günü. Ben de karışmıyorum artık en azından ben size karışmadım siz de bana karışmayın derim diye düşünüyorum.
Keşke benimde görüşmeme imkanım olsa canım valla ne mutlu olurum malesef aynı apartmanda oturuyoruz illa onlara uğrayoruz eve her gelişimizde. Kendi bildiklerinde çocuğunu yetiştirmek en güzeliÇok zor canım o yaştan sonra anlamak yerine susturmayı tercih ediyorlar artık kolay kolay yanlız bırakmak istemiyorum zaten aramızda sorunlar var görüşmüyorum inaşallah çocuklarımı takip edebilirim
Ukurken sınırden güldüm ya zaten yapa bildiğmiz pek bişey yok hic cocuğa 1 yaşa kadar bal verilirmi ya, zehirler bebeği ya asla yanlız burakmamak lazım
Değişir bence cnmAcaba kişiden kişiye değişiyor mu son ay kilo alımları? 1.62 canım.. göbek, popo ve burnumdan kilo aldım..doğum sonrası veririm hareketli biriyimdir.
Kayınpederinle aran nasıl? Baban duyarsa senin kadar sakin olmayabilir. Kayınpederinle aran iyiyse ona anlatsan iyi olabilir belki bilemedim şimdi.
Kayınpederim beni sever
Babama anlattm iyice kaşınıyor bu dedi. Bisey olursa ara dedi. Belki sıkıntısı vardır kayinbabana anlat dedi.
Bisey olursa babannene git dedi.
Uzak buraya evet.Soruyorum ama kusura bakma, baban uzak mı canım? Bi iki gün size eşin varken uğrasa esin anlar anlattığını. Böyle o ona söyle bu buna söyle işin içinden çıkamazsın. Bana kalırsa kimseye söylemeden kendiniz halletmeniz en sağlıklısı. Sen daha iyi tahlil edersin canım ama esinle aranızı en iyi sen bilirsin ve toparlaya bilirsin.
Onun demeğinde bana iyilik yapıyor nedeni cok acık ama, gece uykusuz kalınca öğen dinlenmek isdiyordum iş bitince, oda benim gündüz dinlenmeme eşimin benim cok yorulduğmu görmesin diye, ben namaz kılarkan bebeği turamısın dediğimde cabuk kıl cabuk ol der hep, tuvale bile giderken cabuk ol cabuk git gel benim işim gügüm var, o kadar kücük mevzuları abartdıkı, hele doğum sonrası cok şaşırdım hastaneden cıkdığmızda artık hamile değilim, "artık isdediğmi yapa bilirim" diye düşünüyor ağzımı acmama izin bile vermiyordu, kendi torunu daha 11 yaşında annanem nıye boyle oldu diyor cocuk ya cocuk bile anladı bi benim kocam anlamıyor.Ay canım seninki daha felaketmiş valla Allah yardımcın olsun. Biz allahtan ayrı evlerdeyiz ilk zamanlar kalır belki bizimle kalmasa daha iyi ama göz yumcam artık.ne demek bebeği seninle yatırmamak onun sana ihtiyacı var kokuna alışması lazım. Kv bana böyle bir şey teklif ederse cevabını veririm hiç susmam. İlkte görmüşsün sende ikincide hiç izin verme canım
Ay kıyamam yavruya ya ama büyükler ya tek onlar bilirler senin söylediğin yanlıştır onlar görmüş geçirmiş ya. Aynen canım karışma hiç dediğin gibi ben izin vermiyorum karışmadım sizde karışmayın dersin tabi karışmadan durabilirseler.
Keşke benimde görüşmeme imkanım olsa canım valla ne mutlu olurum malesef aynı apartmanda oturuyoruz illa onlara uğrayoruz eve her gelişimizde. Kendi bildiklerinde çocuğunu yetiştirmek en güzeli
Yuh ya, he internetden bazı yazılar okuyoruz bazıları tama yanıltıcı ola biliyor ama coğu doğru, bişey söylediğimde telofon ne derse o dimi, cok mu biliyor o? Diyor.Benim kv 6 aylıkken bebeğime sarımsaklı patlıcan salatası vermeye kalkmıştı :) Erkek bebekmiş canı çekermiş :) Oğlum 2 yaşını geçti hala patlıcanın tadını bilmez. Patlıcan 2 yaş sonrası veriliyor normalde. İçinde nikotin var ayrıca. Ama gel de anlat. Bir de ilk banyosunda tuzlama meselesi var. Ben buna çok karşı çıktım. İnternette bir sürü yazı var bunun üzerine. Bebek ölümüne kadar gidiyor bu konu. Daha 1 haftalık bebeğin cildini tuzlu suyla yıkamak akıl karı değil bence. Kokmasınmış :) Ben izin vermedim ama sonra evdeki tuzluğu aradım bulamadım. Kaşla göz arası bütün tuzluğu boşaltmış banyo suyuna. tuzluğu ertesi gün banyo dolaplarının içinde bulmuştum. Eşimle fena kavga etmiştik onu hatırlıyorum.
ben sezaryen yaptım ikisinide yinede paylasayim hastaneye yatısim verildi odaya çıktım hemen önlük verdiler onu giydim ameliyattan çıkıp odaya geldik bir süre sonra gelip hasta bezini takip beni giydirdiler ben pijama öneriyorum daha derli toplu oluyor insan yatarken bacağı açılmaz vs kanamanin kıyafete geçme gibi durumunu yaşamadım deneyimlerim bukadar :)Önceden Doğum yapmış anneler bakabilir mi??
Hastaneye giderken ne giymeliyiz?
Sancı çekerken ameliyat önlüğü mü oluyor üstümüzde yoksa kendi kıyafetlerimiz mi?
Doğumdan sonra özenerek aldığımız güzel geceliğimizi giyebiliyor muyuz hemen yoksa kanama vs oluyor mu? Sonra mı giymek gerek?
Tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi,gecelik pijama almam gerek ne alsam ve ne giyilir bilemiyorum hiç
Ben tükiyede değilim ama gidiğimde gecelik giymemi soylediler giydim ve o gecelikde doğumumu yapdım ama bilgim olmadığı için sadıce 1 gecelik koymuşdum oda doğumda pislenmişdi kandı tamamen evden getırene kadar 1 gün onda kalmak zorunda kaldım ama 1-2 saat kalmamıza izin vermiyolar, olsada hemen değişemezdim başim dönüyordu, ama şimdi en az 2-3 gecelik götürücem.Önceden Doğum yapmış anneler bakabilir mi??
Hastaneye giderken ne giymeliyiz?
Sancı çekerken ameliyat önlüğü mü oluyor üstümüzde yoksa kendi kıyafetlerimiz mi?
Doğumdan sonra özenerek aldığımız güzel geceliğimizi giyebiliyor muyuz hemen yoksa kanama vs oluyor mu? Sonra mı giymek gerek?
Tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi,gecelik pijama almam gerek ne alsam ve ne giyilir bilemiyorum hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?