- 13 Ekim 2014
- 2.151
- 2.035
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #33.961
Ay goz var derler boyle olunca, hatta parmagimla bana patlat demislerdi oyleymis, sende yikamadan patlak kuzuKahve falına inanmam ama ne zaman içsem nasıl çıkacak diye merak ettiğimden çeviririm hepte böyle çıkıyo kurşun döktürecem az kaldıbirazdan bi kahve yapıp içym onuda deneyim bakalım :)Eki Görüntüle 2142396
Ay direkt yıkıyordum bidaha elimle iyice karıştırym bozym şeklini. Patlasın inşallah. Tesekkur ederim :)Ay goz var derler boyle olunca, hatta parmagimla bana patlat demislerdi oyleymis, sende yikamadan patlak kuzugozu olanin kendine donsunn
Tamm cnm öyle yapayım çok sağolHamile arkadaslarım derdide anlamazdım şimdi okadar iyi anlıyorum ki deliksiz uyuyan ben şimdi sürekli uyanıyorum korkma sende gobeğinin üstüne yatmıyorsun yüz üstü yamıyorsun sonuçta bebeğin alanı geniş o döner durur sen yanlarına yatmaya devam et canım birde bol yoğurt ye
Benim arkadas gözü olanın gözü avcuna düşsün derdi :) tövbe tövbeAnemm goze bak bas paramagini patlat gozu. Gozu olanin gozu ciksin.
Canım doktorum bana kesinlikle oruç tutmuyorsun ve sıcaklarda dışarı çıkmıyorsun bundan sonra dedi.
Slm kızlar bnm bazen kalp atışım hızlanıyo 30sn kadr sürüyo geçio Dr a söyledim sol tarafına yat sürekli doğuma kadr dedi ama bebek devmlı solda sol ynıma yatnca tekmeliyo rahatsz ediyo bnde bebeği sıkıştryorm diye soluma yatamıyorum sola yatsam bi zararı oluyomudr bilemedim.
Bende başımızda bie bela olduğunu düşünüyorum.
Geçen gün mutfağımi su bastı.
Salça kavonozum kırıldı.
Üzerime sıcak su dokuldu
Eşimin yoldayken tekerliği fırlamış falan falan.
Zaten sürekli bir mutsuzluk hali var üzerimde.
çözümü nedir bilmiyorum ama bende de var özellikle burnumun üstüne doğru güneş lekeleri oldu görenler hamilelikte olur hamileliğin oturmuş sonra geçer diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorumYüzü çillenen var mı aramızda??
Hamilelikten ve güneşten sanırım yanaklarım ve burnum çillendi Kızlar yaaa...ne yapmalıyım güneş kreminin hangisi iyi olur acaba ne kullanayım bilemedim? Zararı olur mu hamile olduğumuz İçin bazı kremlerin??
Bilemiyorum ama cuma kont druma söylemeyi düşünüyorum burayada yazarm söylediğinibu konuyu bende merak ediyorum, bir tarafa döndüğümüzde bebiş çok hareket ediyorsa rahatsızmı oluyor acaba ?
Aminn canım hepimizi inşallahAllah korusun canım ya bir okut kendine ailene istersen ..Allah beterinden saklasın...
Eczaci bana mustelanin bebekler icin gunes kremini onemisti. Ama ben dogumdan sonra gittim. Yuzunde lekeler var. Bebek icin aldigin mustela kremden sur dedi. Hem normali hem gunes kremi iyi geldi bana lekelerim gecti. Hala disari cikmadan hem kendime hem kizima surerim. Eczaneye bir danisin hamileyken de surulur belkiçözümü nedir bilmiyorum ama bende de var özellikle burnumun üstüne doğru güneş lekeleri oldu görenler hamilelikte olur hamileliğin oturmuş sonra geçer diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum
Bebegim 4 temmuz dogumlu. Ilk 3 hafta uzun kolku giydirdim. Bir aylim olunca kisa kol sort giydirmeye basladim.Kızlar hastane çıkışından ve zıbından başka ilk günlerde giymesi için ne aldınız bebişlere ??Ben karar veremiyorum havalar çok sıcak olacak gibi ince alayım diyorum, üşürmü diyorum kafam çok karışık ...
Bebegim 4 temmuz dogumlu. Ilk 3 hafta uzun kolku giydirdim. Bir aylim olunca kisa kol sort giydirmeye basladim.
Buyukler vardi yanimda. Usur yenidogan dediler. Karistirtmadilar. Onlar gidince kendi bildigimi okudum. Ben karadenizdeyim. Serindi buralar. Kizimin dogdugu gun yagmur yagdi:)) ama akdeniz ege bolgesinde uzun kol cocuk icin zor olur diye dusunuyorum. Havaya gore hareket edersin.Kısa kollu ve şort aldım biraz ama ilk zamanlar için karar veremedim terlemedi o zaman uzun kolluyla rahat ettiniz siz ..
Buyukler vardi yanimda. Usur yenidogan dediler. Karistirtmadilar. Onlar gidince kendi bildigimi okudum. Ben karadenizdeyim. Serindi buralar. Kizimin dogdugu gun yagmur yagdi:)) ama akdeniz ege bolgesinde uzun kol cocuk icin zor olur diye dusunuyorum. Havaya gore hareket edersin.
Yani öğle sıcaklarında dışarı çıkma dedi sıcak geçmesi tansiyon sorunu yaşama riskimiz normalden daha fazla sanırım.kesinlikle çıkmamız mı gerekiyormuş mecbur kalmadıkça ?
Neyseki atlatmışsın çok şükür. bende pazartesi 75 gr glikoz içtim dünyam döndü beni korkutmamak için soylememiş eşim sonradan söyledi yüzün bembeyaz olmuştu diye. Şükür bizde de yüksek çıkmadı. Sanada Bununla geçmiş olsun canım, inşallah sağ salim sağlıkla alırız hepimiz kucağımıza. Diyeti nasıl yaptın yani ekstra neler yedin ve nelerden kaçındın karbonhidrat zaten kesilmiştir bende baslıyorum diyete çünkü kilo almaya başladım iyice kiloda karnım büyüyor yani ve gitgide çatlıyorum diyet yapcm dediğimde insanlar kızıyor çocuğu aç mı bırakacan diye ama anlamıyorlar diyet yapmak aç kalmak demek değilki şuan düzensiz yeme şeklim var ama diyette daha sağlıklı, düzenli ve programlı olacak eminim ki kilomu kontrol altına alabileceğim 64le hamile kaldım 71e dayandım önümdeki 2buçuk 3 aylık sureçte daha fazla şişmemek adına dikkat etmeyi planlıyorum en azından "daha" sağlıklı beslenmek :)Merhabalar hamile arkadaşlarımm,
Ben eski üyelerdenim.(2009) Çok farklı konular üzerinde dertleşildi, konuşuldu ve çare bulundu belki buralarda. Şimdi de kısmet bu sayfada sizlerle buluşmakmış :)
Uzun zamandır takip ediyorum hepinizi ve az çok da tanıyor gibi oldum. İnşallah hepimiz ve tanımadığımız tüm bebek bekleyenler de sağlıklı bir şekilde kavuşur bebeklerine. Rabbim herkese tattırsın bu mutluluğu.
Ben belki yardımcı ve birilerine umut olurum diye gebelik şekeri ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak isterim. Ben hamile kaldığımda çok zayıf bir insan değildim ve ilk 4 ay boyunca da k4 ilo verdim. Şu anda verdiğim kiloları almaya başladım aslında. Kilom iyi gittiği için ve açlık şekerim de normal çıktığı için doktorum şeker yüklemesi yapılmasını istememişti. Ancak ben ailemde şeker hastalığı olduğunu söyleyince 50 gr lık şeker yüklemesi yapalım ve emin olalım dedi. Ne yazık ki beklenen olmadı ve 50 grlık yüklemeden sonra 208 çıktı şekerim. Açlık şekerim 80 çıkmıştı. Aynı zamanda bayağı da kötü oldum, bayılmak üzereydim. Tek gittiğim için de çok pişman oldum. (Ne olacağı belli olmaz, tek gitmeyin lütfen)
Tabi doktorum hemen bir dahiliye doktoruna yönlendirdi ve zaman kaybetmeden diyete başladık. 50 gr için çok yüksek olduğunu söylediler. Bir hafta boyunca diyetten sonra düşmezse insülin tedavisine başlayacağımızı anlattı. Bir hafta boyunca diyet yaptım ama arada bir tatlı şeylerin de tadına baktım ancak çok çok az yedim.
Bir hafta sonra açlık-tokluk şekeri tekrar bakıldı ve Allah'a çok şükür tokluk şekerim 120 çıktı. Bu durumda tedaviye vs. ihtiyaç duyulmadı yani diyete devam.
Uzun oldu ancak lütfen hemen ümitsizliğe kapılmayın. Allah büyüktür ve ne olacağı belli olmuyor. İnşallah sorunsuz bir şekilde bu süreçleri hepimiz atlatırız.
Kendinize iyi bakın :)
Bence daha çok kan akışı sağlanıyo ve gareketleniyo. Ben geçen ay bebeğin hareketlerini 2 gün çok az hissetmiştim doktora soylediğimde tatlı şeyler yemek ve sola yatmak bebeği hareketlendirir demişti. Gerçekten öyle soluma yatınca daha bi hareketli.bu konuyu bende merak ediyorum, bir tarafa döndüğümüzde bebiş çok hareket ediyorsa rahatsızmı oluyor acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?