- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #34.141
Umarım sağsalim doğar canım.Yok anlaşılmadı, en son 2 hafta önce gitmiştim, herşey gayet yolunda demişti, ben zaten devlet hastanesine gidiyordum, uzun uzun bakılmıyor ama farkedilse idi, Dr riske atmazdı. 9 mayısta kontrolüm vardı, sonrasında muayeneleri iki haftaya inecekti
Benim de hazır değildi,pazartesi eksiklerimi tespit edip, tamamlayıp, hepsini yıkayıp ütüleyip çantaya koyacaktım. Kardeşimin verdiği bazı giysileri attım çantaya, temizdir diye düşünerek, ebe diyo ki, doğsun da biz ona bişeyler buluruz
Hediye icin uygun degil ki kiyamam valla oglusumdan kiymetli degil 1 kere de olsa giydiririmOlsun giydirirsin canım az olmasından iyidir olmadı birilerine hediye götürürsün artık.
Atlamışım, ciğer geliştirici iğne vurdular, 24 saat sonra tekrar vuracaklar,Canım doğum başlamycak ama dimi ne gibi müdahale yaptılar birde doktorlar farketmiyor mu peki? Su gelene kadar kontrolde anlamadı mı?
Amniyon sıvısı hep normaldi, rahim ağzına bakmadı hiç, sanırım risk görmediUmarım sağsalim doğar canım.
Bende devlet hastanesine gidiyorum suyuma rahim ağzına vs sürekli bakıyor 2 haftada bir oluyor kontrollerim ama yine de tereddütte kalıyorum çünkü baktığı 2-3 dk anca. Herşeyin hayırlısı artık.
Allah yardımcın olsun evine dönüp vakti geldiğinde doğur inşallah canım kaç haftalıksınAtlamışım, ciğer geliştirici iğne vurdular, 24 saat sonra tekrar vuracaklar,
Su an kiyafet düşünüp kendini strese sokma canim .En hayirli sekilde atlatirsin insallah .Ya Fettah c.c esmasini ve okuyabiliyorsan Abese Suresi 20.ayeti okuBenim de hazır değildi,pazartesi eksiklerimi tespit edip, tamamlayıp, hepsini yıkayıp ütüleyip çantaya koyacaktım. Kardeşimin verdiği bazı giysileri attım çantaya, temizdir diye düşünerek, ebe diyo ki, doğsun da biz ona bişeyler buluruz
Kurban olurum yaradanaBenimde eşime tepki vermiyor konuşunca duruyor ama gece sarılırken hissediyormuş hareketlerini :)
Bende çok almışsın hediye götürürsün hepsini yıkama diyene aynı şeyi diyorum bi kere giysin kızım giysin :))Hediye icin uygun degil ki kiyamam valla oglusumdan kiymetli degil 1 kere de olsa giydiririm
Allah korusun düşünme onları korkutma kendini. Sen duanı et geri dur yavrunda sende Allaha emanetsiniz inşallah zararsız bir şekilde atlatırsın sende28. hafta yaşam sınırı diye geçiyor ama 25te doğup yaşayan da var 40ta doğup yaşamayan da Rabbim bilir. 28den sonra 34te de ciğer gelişimi epey tamamlanmış oluyormuş. bunların yanında bebeğin kilosu da önemliymiş. benim korkum da suyum fazla olduğu için aynı şekilde su gelmesi ve ciğerlerin geç gelişmesi gibi risklerim var.
Ebeler, hayati risk sınırını geçtiğini söylüyorlar ama yine de belli olmaz tabi, kimse net bişey söyleyemiyor, Allah bilir.. Benim kuzenim 28 haftada doğmuş 80 li yıllarda, ne küvez ne yoğun bakım, soba arkasında büyüdü, şuan 35 yaşında ve gayet sağlıklı28. hafta yaşam sınırı diye geçiyor ama 25te doğup yaşayan da var 40ta doğup yaşamayan da Rabbim bilir. 28den sonra 34te de ciğer gelişimi epey tamamlanmış oluyormuş. bunların yanında bebeğin kilosu da önemliymiş. benim korkum da suyum fazla olduğu için aynı şekilde su gelmesi ve ciğerlerin geç gelişmesi gibi risklerim var.
Benim kasıklarımda ağrı olduğu için 2 haftada bir bakıyor son 2 kontrolde normaldi ama zaten oda bi anda değişebiliyormuşAmniyon sıvısı hep normaldi, rahim ağzına bakmadı hiç, sanırım risk görmedi
Almaya başlasak iyi olur Yinede Rabbim vaktiyle nasip etsin aklına getirme sende burda bir olay olunca hemen psikolojimiz bozuluyo varyaAynen bende çok korkuyorum benimde iyi demişti doktor
Ama o arkadaşn hicbir risk yokken suyu gelmiş
Benim daha hiçbişeym hazır değil ya
@nevesta81, @Kizilcik123, B Bugunneselibirgun
Su bittiği an alırlar sanırım, doktor yarım saat bile dursa,bizim için kardır diyor.
Suyumu gece wc ye kalktığımda farkettim, ki uykum ağırdır,gece değil sabah kalkarım wc ye, hissettim heralde..pijamam,çamaşırım ıslatır, idrar sandım, wc ye gidince tutamadığımı, kokusuz ve idrardan biraz daha kıvamlı gibi olduğunu farkettim. Allahtan eşim evdeydim, normalde vardiyalı dır, ped koydum yetmedi, sırılsıklam oldu, evde hasta bezi vardı hemen onu taktım ama 20 dk mesafede dolu doluydu, öyle anladım suyunun geldiğini. Ama şuan yanımdaki bayan 24. Haftadan beri az az geldiğini ama farketmediğini söylüyor, onun da şuan 27 hafta imiş
Benimde aynı şekilde canım sürekli bi panik haline döndüm bu aralar. Bende kızımla konuşurken anneyi üzme kızım zamanında gel çokda acı çektirme kolay çıkıver diye konuşuyorum oda tekmeleriyle cevap veriyor :)
Eveeet hemde baya şişiyor canım çok ayakta kaldım onunda etkisi vardır sanırım. haftasonu kendme rahat bi ayakkabı aldım bez gibi diğerleri sıkmaya başlamıştı :)Kurban olurum yaradana
Seninde ayakların şişmeye başladı mı canım
Hediye edecegim seyi de gider ayni magazadan alirim .Sorun o degil de onu alirken kurduğum hayaller ve giydiginde duyacağım sevinc .Oyy oyy tosbikimin hastane cikislarini seve seve öldüm yine .Guya yikadim utuleyecektim .Esim utuleme yine kırışacak cantaya koyunca dedi .Mantikli geldi .Simdilik katlayip kaldirdim .Acil bir durumda cantaya atilip gidilebilir .En azindan 30.u geceyim diyorum ütü icin.Bende çok almışsın hediye götürürsün hepsini yıkama diyene aynı şeyi diyorum bi kere giysin kızım giysin :))
Merhaba, Ulus-Suluhan'da bulabilirsiniz.ankarada yaşayan arkadaşlar orda bebek eşyalarının satıldığı veya kolonya şişesi gibi şeyler bulabileceğim bir çarşı var mı? mesela stanbulda eminönü gibi havuzluhan gibi
İyi yapmışsın canım çok güzel alış veriş yapmışsın daha ne olsun :) ben daha çok 0-3 ay arası aldım bir iki tane de 6 aylık takım ve tulum doğduktan sonra almayı düşünüyorum kışlıkları6-9 aylıkda alt üst takımlar ve 2-3 tane tulum aldım yine bir sürü çıtçıtlı body aldım. Onları serin olur kışa geliyor diye uzun kollu aldım. İlk bebek olunca tereddütle alışveriş yapıyorum :)
Dışarıdan belli oluyor artık tekmelerimiz :) bugün ilk kez yukarılara çıktı hissediyorum iyice büyüdüler maşallah onlara :))Ya benim de ara ara sıvı geliyor doktora da hiç söylemedim 1 aydır oluyor zaten, idrar baskısından dolayı kaçırıyorumdur diye düşünüyorum. Eğer azalma olsaydı geçen ay sonu kontrole gittim suyun iyi dedi hiç azalma söylemedi.
Çok sıkışınca ara ara idrar kaçığı da oluyor ama nasıl anlayacağız ki zaten az gelecek olsa?
Tekmeler sertleşti ama di mi artık.. çok şekerler ya minik minik ayaklar hissediliyor:)
Yazın doğacaklari için belki aşırı zıbın ihtiyacı olmaya bilir canım anca doğunca belli olcak neyin lazım olacağı eminim bu alış veristen fazlasını yapcaz doğduktan sonra :)Çok ihtiyacımız olacak en çokta zıbınlara sanırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?