2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

marul ya da başka meyvelerle yiyerek de alabilirisn onkar da c vitamini

Sürekli kucakta tutuncada anne bırakıp tuvalete banyoya bile gidemiyor işi olsa bıraktığı an ağlıyor surekli kucakta tutup kokuya alıştırmaya ne kol dayanır nede psikoloji. Sen istediğin yöntemi kullanırsın Allahın izniyle o günler gelsinde.

Ay sizde yani ben doğar doğmaz alın beşiğe atın hiç yanına yaklaşmayın kokunuzu hiç bilmesin demedim ki. Belirli bi süre sonra her ağlamasında koşup kucakta uyutmaya alışılmamasından bahsedıyorum, gozlerimle şahit olduğum şeyler olduğu için oda. Siz nasıl istiyosanız yapın öyle sonuçta herkes kendi ilgilenecek.

Kendi kendine uyuması acısındanda yatakta beşikte durmayı öğrenmeli, emzirdiğinde kucağna almalısın ama emerken uyumasına izin vermemelisin hoş benım kızım hiç memede uyumadı ama, bende kızımda kucağımda tutmalıyım güvende hıs etdırmeliyim diyordum ama olmuyor, hele bir cocuk bir bebekle ben kesin cok kucağa alıştırmamalıyım. Tabi izin verseler, kızımda beşikde rahat ağlamadan duruyordu birisi gelip salıyordu kı rahat dursu e duruyor ya. Bebek iki aylık kımse yanaşmadı tabi alışdı şimdi kolunmu kırılı ayağınmı salada dur firuze sala.

Bende bundan bahsediyorum arkadasım ilk çocuğu misal oğlu kucağa almayınca susmuyor artık. Emzirirken uyuduğunda yatağa koyduğu an uyanıp bağırmaya başlıyor. 7/24 dibinde olması çok mu hoş yani insanın psikolojisi dayanmıyor her ne kadar sonrasında pişman olsada çocuğuna bağırmaya başlıyor. Diğer arkadasımında ikinci kızı oda hiç bişeyle ilgilenemiyor annesi yanındaysa saatlerce uyur ama kalksa 10 dk geçmeden uyanır kokumu bilsin hiç unutmasın diyosanız da yanına kıyafetlerinizden bırakabilirsiniz diyolar. yani burda sanki ben kötü birşey dedim 7/24 sürekli dibinde dururum diyen yapsın banane canım.

Evet canim ayni seyden bahsediyoruz aslinda .Dengeyi kurmak lazim .Bazi anneler besikte yatırmıyor, yatarak emziriyor,ayni yatagi paylasiyor mesela bu aşırısı. Bazilari da aman emzireyim dursun bir kenarda işimi goreyim gibi kati bir tutumda .Her ikisi de yanlis .Bir de o güvenli baglanma dedigimiz olay birkac ayla sinirli degil.2 yil cok kritik .Ve 7 yaşına kadar çocuğun benlik algisi olusuyor ve kimliği oluşuyor.Hepimiz cocuklarimiza yetebiliriz ve gelisimlerine pozitif seyler katariz insallah

Bahsettigim sey surekli kucakta tutmak değil canim.Bebegin ihtiyaci oldugu anda yaninda olmak.Bu da sadece emmek,uyumak gibi fizyolojik ihtiyaclar degil .Diger psikolojik ihtiyaçlarında da yaninda olup doyuma ulasmasini saglamak .

Ne yaxsi. Ne pulsuz yoxe hardadi. Elini terpedene pul elini terpedene pul. Adda pulsuzdu.

Sanirim bu setin içindeki de dogal islak pamuk .Ama uni baby nin lavanta kokulu falan filan diye mendilleri de var eger onlardansa alma .Bir de bazi bebeklere alerji yapiyor islak mendil. Bir cok insan da o islak mendilleri yikayip kavanoza koyuyor ustune hafif zeytin yagi ekleyip.

Aslında ben bu konunun bebeğe göre şekillendiğini düşünüyorum. Kolik olan bebeklerde mesela bebeğe göre şekilleniyor anne mecbur kucağa almak zorunda kalıyor, yada bazı bebekler kucakta uyumaktan hiç hoşlanmıyor. Bi arkadaşım kucağıma almam yanımda yaptırmam diye düşünüyordu ki bende çok kucağa alışsın istemeyenlerdenim ama öyle olmadığını kucağa almadan bebeğin susmadığını alıştıramadığını söyledi. Aslında biz şöyle yaparız böyle yaparız diye hayaller kuruyoruz ama sanırım bebek ne isterse onu yapmak zorunda kalıcaz

Tamda şu an benım durumum kızım ayağım uyuyuyor bacağım kopdu burakdığım an uyanıcak.

Benim de kv hep cok kucaga aliyorsun snsiz kalmaz falan diyordu ama ben bebgim her agladiginda emzirme kucagima alip okwama ve s gibi yapiyordum. Yani benimle sirekli vakit geciriyorduk. Ama kendi yataginda yatti hep. Gunduzluri emdikden sonrayan yana istirahat ediyordum onunla. Evet bebegim bana bagli benimle daha cok vakit gecirmeye merakli ama bensiz de uzun sure kaliyor. Ve bunun yan etkisini hic bir zaman duymadim. Wimdilerde kendi kendine oynuyor bazen bir oyuncagini alip bana geliyor. Anlatiyorum. Sesi cikiyorsa calistiriyorum. Ogretiyorum. Birlikde kitap okuyoruz,reİm yapiyoruz ve s. Burda bir arkadas yazdigi gibi hasretle bekledigimiz bebege kovustuktan sonra nasil bikmak olu ki.))) Sana katiliyorum canim

Ama kesinlikle karşı olduğum bişey var, sürekli kucakta uyutmak uyuduğunda bile yatırmamak. Bi arkadaşım var, bebeği kendisi uyumuyor omzunda uyuyor ve bebek uyuduktan sonra bile yatağına yatırmayıp saatlerce omzunda uyutuyor. Seviyor kıyamıyordu. Başlarda normal karşılamıştım ama bebek 7-8 aylık oldu şu an kendisi de inanılmaz zorlanıyor. Çünkü bebek kendi yatağına alışmadı anne babasının arasında yada omuzda uyuyor. Dengeyi sağlamak lazım sanırım.

Ne yaxsi. Ne pulsuz yoxe hardadi. Elini terpedene pul elini terpedene pul. Adda pulsuzdu.
Bax o burdada var devletde bacım gedip boy görsen dr öldürmey isder az qala, cinsiyetni sorşor men nevlem atasna soruş zad der gibine 10 ları pul qoyanan sonra qenet taxdı ele bil pütün işlerini düzeltdi.

Bax o burdada var devletde bacım gedip boy görsen dr öldürmey isder az qala, cinsiyetni sorşor men nevlem atasna soruş zad der gibine 10 ları pul qoyanan sonra qenet taxdı ele bil pütün işlerini düzeltdi.
He yoxe burda geden kimi qiymet danisilir onsuz yoxsa yaxin gelen tapilmaz. Ona gore keyfiyet ufun cox adam ozeli secir. Onsuz o pul cixjr.

Ne guzel o dengeyi kurmussun .Eskiler zaten bebegi sevmeye karşıymış. Tarlada is görülsün, ahirdaki hayvanlarin bakimi düzgün yapılsın diye bebekler ayak bagi olarak görülmüş hep.Kv yanindaki gelinler korkudan kucaklarina alamazlarmis bebeklerini .Hatta beşiğe bağlayıp giderlermis ise .Anneannem filan anlatiyor ben şok geçiriyorum.

Kızlar uyku seti içen birine fiyat sordum

Yorgan yastik kırlent yastıklı sünger çarşaf hepsi 150 lira.
Kumaşı biz alırsam 100 liraya dikermis.
Başka bir terziye sorduk.
Kumaşı biz alırsak
Çarşaf yorgan kılıfı yastik emzirme yastığı toplam 20 liraya dikecek
Bizde kumaş alıp oraya diktircez

Kayinvalidem illa yun yun diye tutturmustu . Aklına sokmuşlar gerek yok demişler diye bana yapmicam dedi.
Bende zaten ben istemiyodum sadece içinde kalmasın diye sana bırakmıştım anne nasıl kolayına gelecekse öyle yapalım dedim
Terziye gelin yun istemiyor diye açıklama yapıyor bana patladı yani

Eet ben de duyuyorum oyle seyler. Birinde kizim rahatsiz bi suru is felan bebeyi gormeye geleceklerdi. İste agladi biraz emzirdim isimi goreyim agladi kuagima adim sakinlesdirdim isimi goreyim der yerine buraktim. Sonrasinda misafirim geldi basimdan geceni anlattim. Bana dediki is annesi olma cocuk annesi ol. İs zaten var hep de olacak cocugun bir sure sonra buyuyecek ve kaybettigin vakiyltlerine onunla gecirmediyin zamanlarina cok uzuleceksin. O soz cok hosuma gitti hakli. Ve bebeginle gecirdiyimiz vakit sadee o zaman icondir. Bir daha bebegin oyle kalmayacak her gun buyuyor. Ve her anin tadini onunla birlikde cikarmaj cok guzel. Ve hani bir soz var ya afrikali cocuklar daha az aglar. Sebebi anneyle temasin daha cok olmasi. Daima anne beline sarilip iwlerini yapiyorlar. Agladigi an emziriyorlar. Ve bebek daim kendini guvende hiss eder. Ne yaparsaniz yapin gezdikden sonra daim kucakda olmak istemeyec hep kacicak)))))

Evet inşallah sağlayabiliriz anne huzurlu bebek huzurlu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…