2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Alıştım artık daha kolay geliyor tek elimle etimi sıkıştırıp diğeriyle yapıyorum ama koldan beceremem sanki.
Maşallah sıkıştıracak etin varmış benim karnım davul gibi :) iğneyi asla yapamam kola devam şurda ne kaldı Allahın izniyle hepimizin bunyesi vucudu farklı ama hepimizin sonu evli mutlu çocuklu olsun inşallah♡♡

canım lohusalik 40 gündür 40.gunden sonra guslunu alır namazına baslarsin eğer kanaman gelirse bu Özür olur özür oluncada yapman gereken her vakitte namaz abdesti alman hani bazen aldığımız abdestle 2 vakit kilabiliyoruz ya onu yapamiyoruz özür olunca her vakitte abdest alıyoruz

Canim peki eğer 40 günden önce yanı misal 25 gün kanamam oldukdan sonra bitdi o zaman abdest alıp namazmı kıla biliyormuyum, yoksa tam 40 gün kanamam olsada olmasamda lohusa sayılıyormuyum?. Cavaplarsan sevinirim, detayı detayna ne yapmam gerekdiğni öğrenmek isdiyorum yanlış yapmamak için.

Canim yakınında tanıdık bi hemşire yokmu kendi kendine iyne yapmak cok zor değilmi ben başkası bana yaparken dayanamıyorum sen nasıl nayanıyorsu? Ve ne iğnesi ciğer gelişdirici falanmı.
Hayır canım kanımda pıhtılaşma olduğu için kan sulandırıcı iğnesi. Daha önceden kaybım var kan pıhtılaşınca bebeğe oksijen gitmeyip kalbi duruyor ne yazıkki. İlk öğrendiğimde senin bu verdiğin tepkiyi vermiştim nasıl yaparım diye. Ama Allah dağına gore kar yağdırırmışya. Hiçte zor olmadı. 4haftalıkken başladım hergün yapıyorum ilk 3 4ay gobekten yaptım etim sertleşti kanamaya başladı koldan devam. Hergün hangi hemşireyi güdecem onlar daha çok acıtıyo ilk iğnemi yapmaya korkmuştum acilde yaptırmıştım öldürüyodu kız beni :)) çok şükür alıştık iğneleri bitince atmıyorum hayalim var Allahım inşallah sağ salim sağlıkla nasip olur♡♡♡

vajinamda ağrı hali bende de başladı yavaştan ,çok şidetli değil ama acıtıyor ,sebebini öğrenirsen bana da söylermisin ?

Canm sen oturma kısmına mi yoksa sirt kısmına mi koyuyorsun seccadeyi anlamadım ben
Ben önüme bi sandalye koyuyorum, secadeyi hem onun üzerne hemde yere seriyorum, secade kucukse 1 tane sandalyeye bi tane altıma seriyorum, normal kilıyorum secde ederken anlımı ve iki elimi yere değil sandalyeye koyuyorum.

Canim ya allah hayalni gercekleşdirmeyi bebeğne kavuşmanı nasıp etsin inşallah, allah güc veriyor gercekden, şünün şürasında 2 ayımızmı ne kaldı, biraz daha dayanıcaksın ki bence sen cok güclüsün buna yapa bildiğne göre, zoru atlatdik nerdeyse kolayı kaldı ondan sonra zaten bebekle başka boyuta gecicen yeni hayatina başlıycan en güzel günlere başlıycan,ben kızımda önce nasıl yaşıyormuşum diyorum 1-2 saat görmesem dayanamıyorum.

İnşallah canım benim cümlemize tattırsın bu duyguyu yaşayan bilir çok zormuş. Allah hepimizi sağlıkla kavuştursun burayı bebiş haberleriyle doldurup taşıralım bikaç aya :)))

Sabah 7de uyanmanın acısını çıkardık eşimle. Kahvaltı vs oturduk sıkıldık napalım derken yatağa geçtk uyuduk demin uyandım bu gunleri çok ararmıyım acaba ? Doğum yapan arkadaslarım ohh uyu nasılsa bebek olunca uyuyamayacaksın dıyorlar. Ki ben tembel uykucunun biriyim napcaksam

Cnm on gunden sonrasi ozur diye gectigi icin yani normal abdesti alip kilinabiliyor diye biliyorum ama lohusalikta tam benimde net bilgim yok simdi yalnis yonlendirmeyeyim ama sen o an icin dogru bildigini yapmissin bence...

belki nst ister canım bende olmuyor sadece arada vaginamdan iğne batması gibi oluyor seninki öylemi ama sık değil benimki bi iki kere oldu
Evet canım karnımda değil sancı sadece vajinada önceleri hafif iğne batması gibi oluyordu ama artık şiddetlendi ve dayanılmaz oluyor hatta uzanmasam batmaya devam ediyor

Ben önüme bi sandalye koyuyorum, secadeyi hem onun üzerne hemde yere seriyorum, secade kucukse 1 tane sandalyeye bi tane altıma seriyorum, normal kilıyorum secde ederken anlımı ve iki elimi yere değil sandalyeye koyuyorum.

Anladım canım sağol ALLAH kabul etsin insalalh

ZK_ASK öyle belli bir harekette bulunmadı
Birkere tekmeledi sadece

Canım nasıl ki adet olma süresi en fazla 10 gün fazlası özür sayılıyo ama herkesin adet süresi farklı kimi 5 gün sürüyo kimi 7 gün sonra yıkanıyo namazını kılıyo lohusalıkta öyle en fazla 40 gün ama herkesin 40 gün sürmüyo ne zaman biterse o zaman yıkanıp namazına başlayabilirsin

Peki ne giydirilmeli ilk acaba :) zıbınla mı rahat eder alt üst takımla mı? Temmuz’da içine çıtçıtlı badi giydirilir mi veya içine birşey giydirilir mi hastanedeyken?
İçine içlik giydiriliyo canim o rahat oluyo göbek bagindan dolayi. Ben çıtçıtlı badi koymayacam cantama koyanlarda giydirememis hastanede. Içlik yeterli yedekli koy

Normalde ben ramazan serbetsiz sofraya oturmazdim ama sekerli diye bu ramazan almiyoruz .Arkadasim da doğumdan 2 hafta once başladı süt artırıcı cay içmeye .Masallah sutu fazla .Bebegin ememedigini sağım yapiyor.
sütü artırmak için lactamil de öneririm bende kullanıyorum faydasını gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…