2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

oglanda kurban 2 tanemi oluyo eminmisiniz canm bnde oglumda akike kurbani kestim ama 1 tane insallah allah izin verirse bu oglumada kesicem

Dinimizce erkeğin hakkı 2 kızın hakkı 1 'dir canım. Tabi bu mecburi bişey değil. İmkanın varsa 1 de kesebilirsin ya da hiç kesmezsin.

oglanda kurban 2 tanemi oluyo eminmisiniz canm bnde oglumda akike kurbani kestim ama 1 tane insallah allah izin verirse bu oglumada kesicem
Canin p3ygamber efendimiz (s.a.v) kiza 2 erlelge 1 kesermis kurban cunku kiz cocuguna deger verilmedigi icin ozmanlar o kiz cocuguna cok onem verirmis benim cevremdekilerde ole yapio suan kizda 2 erkekte 1

Bide bu saçın sadakası altın olmalıymış diye duydum ama tam bilmiyorul iyi bi hocaya sorucam. Eğer çok saçlı olursa bende nasıl kıycam o saçlara diye düşünüyorum

Tam olarak neyle kesiyorlar acaba makineyi bende vuramam kafasına yaa

Kızlar ben araştırdım.
Kesmek için 1 hafta 10 gün öneriliyor
Ama illa kazımak değil.
Bir tutam dahi olsa kesilip gümüş altın veya buna eş sadaka verilmeliymis.
Ya da kesmesen bile çocuk doğduğu için içinden geçen kadar sadaka verilmesi doğruymuş
Çünkü bıngıldak yumuşak olduğu için kazımak ilk 10 gün içerisinde olmaz.
Maksat sadaka verilmesi

Kızlar ya çok enterasan işyerinde ayaklarım şişiyor.. ama haftasonu evdeyken şişlik falan olmuyor... oturduğum yerde aslında tabureye de uzatıyorum ayaklarımı ama şişmesine engel olamıyorum... ne yapsam bilemedim...

Canin p3ygamber efendimiz (s.a.v) kiza 2 erlelge 1 kesermis kurban cunku kiz cocuguna deger verilmedigi icin ozmanlar o kiz cocuguna cok onem verirmis benim cevremdekilerde ole yapio suan kizda 2 erkekte 1
Canim su sekilde Hz Aise den rivayet var :
Resul-i Ekrem (asm} bize erkek çocuklar için iki, kız çocukları için bir koyun (akîka) olarak kurban etmemizi emretti." (İbn Mâce hadis no: 3163, Zebâih, no: 1515).

Kızlar baya kararsizim şu hediyelikler konusunda.

Eve gelenlerle şeker lokum veriliyor ya. Ben onu böyle hazırlayım dedim.
Ya da mevlut için böyle yapayım dedim
Ama zaten saklanilmaz gibi biseyler dediler bazı arkadaşlarım.

Boyle yapıp içine ne koyabilirim ki başka.

Siz ne yapcaaksınız lokum mu seker mi cikolata mi ekstra susleyecek misiniz

Eklentiler

• 78695a17da6fc15ee4326698e4e02ecf.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 85
Bende devlet memuruyum da ilk cocukta aldigimi hatirlamiyorum kuruma basvurmak gerektigi yaziyor ama ben oyle bi basvuruda yapmadım 5 yila kadar vakti varmis oglum 4 yasinda ona da basvuru yapicam temmuzda
Esim oglumda basvurmustu ilk cocuk oldugu icin 300 tl verdiler birde sut parasi verildi 100 kusurdu sut parasini anne alabiliyor sadece digeri esimin hesabina yatmisti, simdi 2.cocuk icin 400 tl imis yani haklarimizi kullanmak gerek ayrica maasinizdaki agiden cocuk yardimida artiyor esim simdi 2. Olunca 30 tl oda articak dedi tabi bildirmeniz lazim cocugum oldu yada 2. Oldu diye

Canim ben de koku hazirlayacagim .Bir de kulah kutular cok hosuma gidiyor .Bir sayfada tanesini 1.85 e buldum uygun geldi. Esim de saklamaz kimse sekerini yer atar dedi .Oyle diyince hevesim kaçtı. Bak su sekilde

Ben hastane odasında masa hazirliycam kalan ikramliklarida evde gelenlere verecegim .
kagitla kaplanmis çikolata alacağım hastaneye gitmeden 1 gün önce eşime aldiririm yada ani doğum olursa eşim alır diye düşündüm ayakli sekerlikte badem sekeride olacak birde kolonya..
1 ay gibi saklanabiliyormus max.
Mevlüt içinde doğumdan sonra yapabilirsiniz

evet atarlar ben Mika kutuda düşündüm ama kimse saklamaz atarlar diye bende vazgectim :)

Kızlar ben eve gelenlere lokum vericem şimdilik rüzgar gülü yapıyorum. Bunları kurdana sabitlicem baticam lokumlara. Öyle servis etcem ekstra bişey yapmadım zaten

Bulut magnetler çok hoşuma gidiyor
Ancak her gelen için hazırlayamam. En fazla elli tane .
Bu tarz bişey gördüm bunu da mevlitte kullanabilirim sanirim
Birde lohusa şerbeti için bardak süsleyeceğim.
Masaya başka ne hazırlanır

Eklentiler

• Screenshot_20180525-130336.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 77
badem şekeri mi bir ay saklanabiliyormuş?

Canım nasılsın, son durum ne?

ben sadece kokulu sabunlar yaptım rengarenk birde çikolata alırım yeterli diye düşünüyorum...

nevesta81 canım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar... keçe de çok uğraştırıcı gerçi ama zevkli olsa gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…