- 17 Kasım 2017
- 342
- 491
- 23
- 33
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #39.761
kizlar hepinizden allah razi olsun doktra gittim stent takilacak artik bobrege zarar verir cok buyumus 1 evre daha artmis dedi ama daha iyi bi doktr var onunla gorustm insallah pazartesi gelecek yurtdisindaymis ve mecbur stent takilacak insallah bebegime bise olmz dogum baslamaz insallah ama sanci olacak olursada hastanede yatiracak dogumu ilaclarla erteleyebildigi kadar ertelemeye calisacakmis doktorum ama suanda dogum olmasini istemeyiz diyo net bise demiyo insallah erken dogum olmaz kizlar allah yardimcimiz olsun
Canım benim kızım 40+6 da doğmasna rağmen 2850 gramdi, 37 haftada 2500 g cıkmışdı 4 haftada sadıce 350 gram almiş zayıf bir bebekdi, ama dr hiç gelişim geriliği falan soylemedi, şuan 1 yaşını doldurdu kızım, umarım senın bebeğinde sağlıklı bir şekilde zananında doğar, ama üzme kendini artık rısklı haftaları atlatdın, doğsa bile 4-5 hafta en fazla kalır hemen toparlar merak etme gönlünü ferah tut iyi beslen.Canım malesef iyi haberlerim Yok. Bebeğin ac gelişimi yine 2 hafta geride ve kilosu 31+5 olmasına rağmen 1500gr.artık büyüyemiyor yawrum.ne yedim ne içtiysem fayda Yok.o yüzden haftaya tekrar kontrole çağırdı Ve muhtemelen alacak bebeği.malesef bizim için küvez günleri başlıcak gibi
Cevap icin sagol canim. Ben de normal istiyordum ama artik yavas yavas sezeryana da alismaya calisiyorum nolur nolmaz. Genelde bebek kucukse donme sansi daha yuksekmis ama iri bebeklerde donme daha zormus. Ayrica bebek onceki haftalarina bi duz bi ters gibi hareketliyse gene duz donme sansi yuksekmis. Bi de 37.haftadan sonra donme sansi %1 mis. O yuzden ben 37ye kadar bekleyip duruma gore karar vericem. Ama benimkinin hem kafasi buyuk hem de 28den beri hic donmedi. O yuzden pek umudum yokCanım benim ablamın değil görümcemin, ilk bebeğiydi kontrole falan gitmiyormuş hiç 36-37 de doğdu sanırım, son haftalarda karnı buyuk diye acaba ikizmi düşüncesiyle gitmiş dr, ve suyunun cok fazla olduğnu öğrenmiş, dr hap yazmış günde 1 tane buda yanlış anlamış 2 tane içmiş o yüzden gününden erken gelmiş, 2,800 doğmuş, şuan o kız 11 yaşında, ama merak etme 2 gün önce benim bebekde oturduğnu öğrendim daha dönmemiş, döner inşallah ikimizinkide, sırf bu yüzden normal doğum şansımı kayıp etmek isdemem, ama sancı başladıkdan sonra dönüp kanala giren bebek bile duydum.
Geçmiş olsun cnm. Kınama, kınadığını yaşamadan olmezsin demişler. Elini bağla dilini tut canım. Su halimizle bile bizi anlamayan öyle insanlar var ki! Sen söyleme kimseye birşey.
Dua et ki böyle ufak tefek şeyleri bu dunyada ödüyosun ahirette hesap daha keskin öyle şeyler söyleme isyana girer mantıklı olan hiç kmseye pek fazla yorum (iyi yada kötü) yapmamak sanırım. Kırılmamış en azından :)
Geçmiş olsun şuan nasıl elin ?
Benim esimde cerkez canim benimde abrek hosuma gitti "egemen abrek "Merhaba kızlar şimdi benim eşim çerkes o yüzden oğlumuzun 2. Adı çerkes ismi olacak inşallah. çerkes isimleri biraz değişik aralarından seçmeler yaptık biraz sizce Egemen ismine hangisi daha uyumlu olur
Timaf = aydınlığımız, uğurumuz
Metkan= eğitilmiş yüce kişi
Berkan= mitolojik
Psefit=özgür, sağlam ruhlu
Abrek=savaşçı
Elbruz=Kafkasya da bir dağ ismi
Nazlı insanlara bende pek gelemiyorum piremses hepsi.Allah razi olsun cok sukur şişti kabarfi ama sizisi gecti. Bulasik makinem bozuldu bulasiklar dag oldu isler karisik. Allaha sukur. Kinamak icin dememistim vallahi niyetim o degildi sasirdim sadece o nazla nasil cekiyor ailesi diye
canım çok kulağıma aşina olmadığı için hepsi değişik geliyor :)Benim esimde cerkez canim benimde abrek hosuma gitti "egemen abrek "
Evet canim ama abrek anlam olarakta telafuz olarakta guzel bence yadirgamadim ben dierlerinin telafuzu anlami filan karisikcanım çok kulağıma aşina olmadığı için hepsi değişik geliyor :)
Bende 37 sonra druma göre vericez kararı, makat gelişde nomal doğum rıskını almaz dr bence.Cevap icin sagol canim. Ben de normal istiyordum ama artik yavas yavas sezeryana da alismaya calisiyorum nolur nolmaz. Genelde bebek kucukse donme sansi daha yuksekmis ama iri bebeklerde donme daha zormus. Ayrica bebek onceki haftalarina bi duz bi ters gibi hareketliyse gene duz donme sansi yuksekmis. Bi de 37.haftadan sonra donme sansi %1 mis. O yuzden ben 37ye kadar bekleyip duruma gore karar vericem. Ama benimkinin hem kafasi buyuk hem de 28den beri hic donmedi. O yuzden pek umudum yok
Canm ben bugun gittim donmus bebisim seninkide doner benceMilana firuze canim senin ablanin bebisi ters gelmisti sanirim. Ters dogan bebis ablanin ilk bebegi miydi? Bi de kontrollerde hep ters miydi yoksa sonradan mi dondu? Bi de acaba kac kg dogdu? Benimki de ters ve sanki donmeyecek gibi icime doguyo o yuzden arastiriyorum.
canım dünde böyle birşey duydum arkadaşımdan , bir bayanında evladı 39 da 2500 ile doğmuş ,inşallah küvez de de olsa sağ salim doğar ve büyür bebeğin ,hızlıca toparlasın kendini inşallah
Canım benim kızım 40+6 da doğmasna rağmen 2850 gramdi, 37 haftada 2500 g cıkmışdı 4 haftada sadıce 350 gram almiş zayıf bir bebekdi, ama dr hiç gelişim geriliği falan soylemedi, şuan 1 yaşını doldurdu kızım, umarım senın bebeğinde sağlıklı bir şekilde zananında doğar, ama üzme kendini artık rısklı haftaları atlatdın, doğsa bile 4-5 hafta en fazla kalır hemen toparlar merak etme gönlünü ferah tut iyi beslen.
Hayirli olsun canim senin adina sevindim. 37ye kadar beklemedeyim insallah doner.Canm ben bugun gittim donmus bebisim seninkide doner bence
Canim Psefit ve Elbruz dışındakileri düşün derim eger surekli Turkiye'de olcaksaniz isim yazma ,telaffuz konusunda cok sorun yasarsiniz .Cocuk bıkar diye düşünüyorum. Surekli tekrar ettigini düşün ismini insanlar anlamadigi icib.Merhaba kızlar şimdi benim eşim çerkes o yüzden oğlumuzun 2. Adı çerkes ismi olacak inşallah. çerkes isimleri biraz değişik aralarından seçmeler yaptık biraz sizce Egemen ismine hangisi daha uyumlu olur
Timaf = aydınlığımız, uğurumuz
Metkan= eğitilmiş yüce kişi
Berkan= mitolojik
Psefit=özgür, sağlam ruhlu
Abrek=savaşçı
Elbruz=Kafkasya da bir dağ ismi
Canim bazen boyle hesapta olmayan harcamalar çıkıyor .Ama bir sekilde odeniyor .Takilma esin de zorlanacağı icin oyle demistir .Iptal etme sonra pisman olursun .Kızlar yaa aksilikler üstüste geliyor buaralar.. 1 hafta önce bulaşık makinam bozuldu servis geldi 120 liraya bi kartını değiştrdiler 2 kere kullandm yine arıza verdi eşim olmadığı için anca bugün geldi servis tekrar baktı başka biyerde daha arıza var dedi onunda değişmesi gerek dedi peki dedik ama tam 680 lira.. bende yeni makina alırm daha iyi dedim o parça değişecek başkası çıkacak en azndan aldığımn garantisi olur diye düşündm. Gittk baktk bizim 6 yıl önce aldığımz makina 1500 lira mecburen aldık durduk yerde çok zoruma gitti bu durum. Eşim bu sefer başladı bebek odası acil değildi sanki hemen orda uyuyacak falan demeye.. maddi olarak sıkıştıkça o gereksizdi bu gereksizdi diyor.. ağlamaktan canım çıktı tüm hevesim kaçtı. Güya bugün bebeğin odası boyanacaktı o da kaldı şeytan diyor aldıklarını iptal et odada böyle kalsın ama bebeğimi düşünüyorum üzülüyorum.. öyle içimi dökmek istedm kusura bkmayın
Doner canm hayrlisylaHayirli olsun canim senin adina sevindim. 37ye kadar beklemedeyim insallah doner.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?