- 12 Nisan 2009
- 8.333
- 29.410
- 1.073
- 43
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #40.521
yok canım sadece anne sütü aldığı için suya gerek yokpeki bebeğe su vermek gerekiyor mu? sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin suya ihtiyacı olmadığını öğrendim ama izmir çok sıcaksusuz kalmasın sonra bebiş bebek bakımıyla ilgili hiç bir şey bilmiyorum
Kızlar ayaklarınızdaki şişlik arada geçiyor mu yoksa devamlı şiş olarak mı kalıyor ? Benimkiler 10 gündür hiç geçmiyor hatta daha fazla şişiyor , karnım da aşırı büyüdü karnımı açıp aynada bakınca korkunç görünüyor , biraz önce oturduğum yerde belime ağrı girdi git gide şiddetlenmeye başladı karnima da hemen sancı girdi hemen ayağa kalktım biraz gezindim hafifledi şükür ama çok korktum korkunca da tansiyonum mu düşüyor noluyor halim değişiyor hemen sanırım vücudum bebeği tasiyamiyor zayıf vücuduma ağır geliyor bebek artık
benim 2-3 gün sisim oldu sonra geçti birkaç gundur yok sabah kasiklarimda ağrı vardı bazı gün kasilmalarim oluyor bazı gün olmuyor ..Kızlar ayaklarınızdaki şişlik arada geçiyor mu yoksa devamlı şiş olarak mı kalıyor ? Benimkiler 10 gündür hiç geçmiyor hatta daha fazla şişiyor , karnım da aşırı büyüdü karnımı açıp aynada bakınca korkunç görünüyor , biraz önce oturduğum yerde belime ağrı girdi git gide şiddetlenmeye başladı karnima da hemen sancı girdi hemen ayağa kalktım biraz gezindim hafifledi şükür ama çok korktum korkunca da tansiyonum mu düşüyor noluyor halim değişiyor hemen sanırım vücudum bebeği tasiyamiyor zayıf vücuduma ağır geliyor bebek artık
Hiç bilmiyorum doğum yapan arkadaslarım toparladı son haftada dedilee hep. Önde olanda geride olandaAmin canım...
Benim çok şükür az kaldı
Bakalım ne zaman kavuscam oglusuma
Bazen lavusmak istiyorum erkendenbazende diyorum ki daha çocuğun hiç biseyi yok
Evin temizlenmesi lazım o lazım bu lazım diye vaktinde gelsin diyorum
Ama aklıma şu takılıyor
Bizim bebegimize her gittigimizde haftasından ileri denildi.
Acaba ileri olan haftasına göre mi doğar.
Yoksa normal zamanına göre mi
İş orası ki ben bütün gün dinleniyorum ev işlerini bile bazen aksatarak bazen öyle yavaş yavaş yapıyorum ama yine de şişmeye devam ediyor , 2-3 hafta da geçse de bebişim gelse artık hayirlisiyla inşallahkuzu benimde son birkaç gündür sol ayağım şişmeye başladı ama gün içinde sürekli salladığım için olsa gerek akşam eve gidince ayaklarımı uzatıyorum hemen iniyor çok şükür... e artık vucut iyice ağırlaştı gayet normal yani şişmeler falan ama yine de dikkat etmek lazım tabii ki
sabır sabır sabır az kaldı inşallah
Kasilmalar bebeğin hareketleri sıklaştı artık sert hareket ediyor canım yanıyor 35.hafta çok acılı başladıbenim 2-3 gün sisim oldu sonra geçti birkaç gundur yok sabah kasiklarimda ağrı vardı bazı gün kasilmalarim oluyor bazı gün olmuyor ..
Sen benden önce dogurursun o zaman canim. Evet şimdilik bekleyecez aksi bi durum olmazsaİnşallah canım hiç korkma biraz iri olsun bişey olmaz:) masallahhh
Benimki planlı sezeryan olacak canım :) 2 temmuzda kısmetse.
Sen normal mi bekliceksin
Canim çocuk doktoru seni yönlendirecek bu konuda
Mesela benimki göbek bağı düşene kadar yıkama temiz bir bezi ılık suya batırıp silebilirsn demişti
Öğrendn mi nasılmışsınız :)Yarın öğrenicem inşallah :)
Bende hiç yokMide yanmam artik dayanilmaz oldu. Gaviscon fayda etmiyor. Doktor gebelik kategorisi c olan bi ilac verdi almadım. Allah sabrini da verir insallah 2 ayimiz kaldi ama egilmek kafami hafifce egmek bile zulüm. Sizde var mi boyle ciddi yanma?
Mermerşah değilde ben azğız bezi olarak almıştım pamuklu yumuşacıktı onla silerim diye düşünüyorum canım duru su yeterli diye düşünüyorum ya zaten ne kadar kirlencek ki o.Geçen bi çocuk doktoru da göbek düşene kadar bebeği suya sokmayın göbek kısmı iltihaplanabilir diyordu. Peki bebeği nasıl bi bezle silmek gerekir ? Mermerşah mendiller sert mi gelir ? Pamukla mı silinmeli ? Silme suyuna şampuan konur mu ? Duru suyla mı
Kızlar ayaklarınızdaki şişlik arada geçiyor mu yoksa devamlı şiş olarak mı kalıyor ? Benimkiler 10 gündür hiç geçmiyor hatta daha fazla şişiyor , karnım da aşırı büyüdü karnımı açıp aynada bakınca korkunç görünüyor , biraz önce oturduğum yerde belime ağrı girdi git gide şiddetlenmeye başladı karnima da hemen sancı girdi hemen ayağa kalktım biraz gezindim hafifledi şükür ama çok korktum korkunca da tansiyonum mu düşüyor noluyor halim değişiyor hemen sanırım vücudum bebeği tasiyamiyor zayıf vücuduma ağır geliyor bebek artık
Canım bebiş günlerimiz aynı bizimde 38 gün kaldı çarşamba doktor kontrolüm var ben uzun zamandır muz yiyorum etkisi gerçekten oluyor en yakın kontrolün ne zaman bi dahaki?
bendede yok bizimkiler kelBende hiç yokbünye meselesi mi bizm çocuk keltoş mu olacak anlamadım
Ay demin aynısını yazdm :) doğunca bakalım saçlara :))Bende hiç olmadı canım. Bebeğin saçları çıkmaya başlayınca mide yanması olurmuş derler. Benim keltoş bir kızım olacak galiba. :)
Aynen yaz günü yanmazlar hem :))))bendede yok bizimkiler kelbenim büyük kizimda çok olmuştu bogazim yaniyordu asitten okadar kötüydü bi doğdu nasıl saçlı ..oyüzden bu saptama doğru :) ama bunda hiç yok aman kel olsun sonra çıkıyor saçlar
Kv evine gideceğiniz zaman onlar yokken gidin. Böylelikle karşılaşmazsınız. ay ben hiç çekememKizlar bi tartisma konusu acmak istiyorum sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Esimin 2 yasinda yegeni var ailenin ilk torunu. Eltim cocuga kizdiginda vurdugu icin cocukta vurma huyu cok var. Beni her gordugunde karnima karnima vuruyo. Ben ellerini yakalayip cici yapiyoruz cicii diye sevdirmeye calisiyorum ama elini kurtarinca gene vuruyo. Eltimle de konusmadigim icin bisey demiyorum. Eltim de gulerek agzini yaya yaya ay oglum vurma bebegee diyip oturuyo. Bebek dogdugunda iyice kiskanip zarar vericek diye cok korkuyorum. Boyu kadar seyleri bile tutup balkondan camdan asagi atma huyu da var. Sonucta ben onlarin evine gitmiyorum ama kv evinde mutlaka karsilasiyoruz. Kvye soyledim o da o kucuk yengesi anlamiyo diye gecistirdi.
olurmu öyle şey evet 2 yaşında küçük ama vurma huyu kotu kV lerdeyken tek bırakma bebeğini hep gözün çocuğun ustunde olsun tabi oda çocuk birseyde diyemezsinKizlar bi tartisma konusu acmak istiyorum sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Esimin 2 yasinda yegeni var ailenin ilk torunu. Eltim cocuga kizdiginda vurdugu icin cocukta vurma huyu cok var. Beni her gordugunde karnima karnima vuruyo. Ben ellerini yakalayip cici yapiyoruz cicii diye sevdirmeye calisiyorum ama elini kurtarinca gene vuruyo. Eltimle de konusmadigim icin bisey demiyorum. Eltim de gulerek agzini yaya yaya ay oglum vurma bebegee diyip oturuyo. Bebek dogdugunda iyice kiskanip zarar vericek diye cok korkuyorum. Boyu kadar seyleri bile tutup balkondan camdan asagi atma huyu da var. Sonucta ben onlarin evine gitmiyorum ama kv evinde mutlaka karsilasiyoruz. Kvye soyledim o da o kucuk yengesi anlamiyo diye gecistirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?