- 11 Eylül 2017
- 1.882
- 2.534
- 133
- 31
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #40.561
Bende hiç yokbünye meselesi mi bizm çocuk keltoş mu olacak anlamadım
bende çalışabilir raporu alıcam ama doktorun çağırdığı tarihte 33+0 oluyorum sorun olur mu acabaGünaydın kızlar. İzne ayrılıp erkenden uyanmamak ne güzel bir duyguymuş.
Dün çalışamaz kağıdı için doktoruma gittim gelmişken muayene edeyim dedi. 32+2 idik dün 1730 gr olmuş minnoşum. 35. Haftada gideceğim ondan sonra da her hafta kontrol olacakmış.
Toplam 9 kilo almışım. Mide yanmam hiç olmadı eller ayaklarda şişmedi. ( çok rahat bir gebelik geçiriyorum )
Evet küçük anlamıyodur ama annesi babannesi de küçük değil ya onlar çocuğun yaptığının kötü bir hareket olduğunu biliyorlar ya çocuğa anlatmaları yaptığının doğru olmadığını hiç değilse asilamalari lazım sen doğum yaptıktan sonra hep yanında ol bebeğinin mecbur kendin koruman gerekecek bebeğini , ben ilk doğum yaptigimda görümcemin 4 yaşındaki kızı kayınvalidemin gözü önünde bebeğimin ağzına bisküvi soktu tam o anda içeri girdim kv hiç kimildamadi bile ben hemen bağırdım kv de bişey olmaz ağzında erir gider dedi ya erimese direk boğazına kacsa kırıntı dedim pek de umursamadı ondan sonra kimseye emanet etmedim tuvalete bile kendimle götürdüm bebeğimiKizlar bi tartisma konusu acmak istiyorum sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Esimin 2 yasinda yegeni var ailenin ilk torunu. Eltim cocuga kizdiginda vurdugu icin cocukta vurma huyu cok var. Beni her gordugunde karnima karnima vuruyo. Ben ellerini yakalayip cici yapiyoruz cicii diye sevdirmeye calisiyorum ama elini kurtarinca gene vuruyo. Eltimle de konusmadigim icin bisey demiyorum. Eltim de gulerek agzini yaya yaya ay oglum vurma bebegee diyip oturuyo. Bebek dogdugunda iyice kiskanip zarar vericek diye cok korkuyorum. Boyu kadar seyleri bile tutup balkondan camdan asagi atma huyu da var. Sonucta ben onlarin evine gitmiyorum ama kv evinde mutlaka karsilasiyoruz. Kvye soyledim o da o kucuk yengesi anlamiyo diye gecistirdi.
bende artık bitsin istiyorum işimin biri bana dur demeliGunaydin kizlar.Bugun son is günüm. Bir yandan mutluyum bir yandan fazlasiyla duygusal .
Boyle set olunca kalite dusuyor bazi markalarda .Ben buna vercegim paraya bir gecelik bir pijama aldim .Biri Poleren biri Feyza.Tacimi da ozel yaptırdım .Zaten terlik düşünmüyorum.Ne diyosunuz kızlar ? Alsam mı acaba böyle bişey. Yoksa sadece lohusa pijaması mı alsam tecrubeli hanımlar please.Eki Görüntüle 2151507 Eki Görüntüle 2151508
Hayır canım, kesinlikle 6 aydan önce su vermek gerekmiyor. Çok sıcak dahi olsa dışarısı, senin sütün zaten su kıvamlı su ihtiyacını oradan karşılayacak bilgin olsunpeki bebeğe su vermek gerekiyor mu? sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin suya ihtiyacı olmadığını öğrendim ama izmir çok sıcaksusuz kalmasın sonra bebiş bebek bakımıyla ilgili hiç bir şey bilmiyorum
Kizlar bi tartisma konusu acmak istiyorum sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Esimin 2 yasinda yegeni var ailenin ilk torunu. Eltim cocuga kizdiginda vurdugu icin cocukta vurma huyu cok var. Beni her gordugunde karnima karnima vuruyo. Ben ellerini yakalayip cici yapiyoruz cicii diye sevdirmeye calisiyorum ama elini kurtarinca gene vuruyo. Eltimle de konusmadigim icin bisey demiyorum. Eltim de gulerek agzini yaya yaya ay oglum vurma bebegee diyip oturuyo. Bebek dogdugunda iyice kiskanip zarar vericek diye cok korkuyorum. Boyu kadar seyleri bile tutup balkondan camdan asagi atma huyu da var. Sonucta ben onlarin evine gitmiyorum ama kv evinde mutlaka karsilasiyoruz. Kvye soyledim o da o kucuk yengesi anlamiyo diye gecistirdi.
Yok canim ya ilki sezeryan oldu normal olamazki. He yaptirsa isterim ama risk almıyor son dakka sezeryani yapıyor. Artık bekleyeceğiz napalim bebek iyi olsunda önemi yok :)Maşallah kuzum ya bebisin iyi olmasına çok sevindim:)
Niye 40 ı bekleyecek mis ki
Normal düşünüyor musun canım
Bence usg ye göre hesaplıyor doktorun canım
benim ayaklarım daha hiç şişmedi ama 32+1'deyim erken olduğu için galiba. bir ara kaburga ağrım vardı o geçti ara sıra da belim ağrıyo ama çok hafif. şimdilik çok büyük bi sorunum yok.Kızlar ayaklarınızdaki şişlik arada geçiyor mu yoksa devamlı şiş olarak mı kalıyor ? Benimkiler 10 gündür hiç geçmiyor hatta daha fazla şişiyor , karnım da aşırı büyüdü karnımı açıp aynada bakınca korkunç görünüyor , biraz önce oturduğum yerde belime ağrı girdi git gide şiddetlenmeye başladı karnima da hemen sancı girdi hemen ayağa kalktım biraz gezindim hafifledi şükür ama çok korktum korkunca da tansiyonum mu düşüyor noluyor halim değişiyor hemen sanırım vücudum bebeği tasiyamiyor zayıf vücuduma ağır geliyor bebek artık
6. aya kadar anne sütü bebeğin ihtiyacı olan su vitamin mineral yağ gibi şeyleri karşılıyor sadece ek gıdalara geçtikten sonra bebişin ağız temizliğinin de sağlanması açısından beslenmeden sonra bikaç çay kaşığı su tavsiye ediliyor canımpeki bebeğe su vermek gerekiyor mu? sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin suya ihtiyacı olmadığını öğrendim ama izmir çok sıcaksusuz kalmasın sonra bebiş bebek bakımıyla ilgili hiç bir şey bilmiyorum
Benim görümcenin 4 yaşında kızı var, birde 1 yaşında kızı var bir türlü kardeşine alışamadı hergun vuruyor ufaklığa, annesi yapma kizim kardeşin dedikce o bu evden ne zaman gidecek diye soruyor annesine, bende gorumceme dedim ki benim kizim doğduğunda mümkün mertebe uzak tut kızımdan kaldırıp benim kızımada aynı şeyleri yapar yok seninkine yapmaz dedi valla hiç belli olmaz dedim. Neticede bu kiz anneannesine düşkün kv benim kızımı sevdiği anda kıskanıcak dedim.Kizlar bi tartisma konusu acmak istiyorum sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Esimin 2 yasinda yegeni var ailenin ilk torunu. Eltim cocuga kizdiginda vurdugu icin cocukta vurma huyu cok var. Beni her gordugunde karnima karnima vuruyo. Ben ellerini yakalayip cici yapiyoruz cicii diye sevdirmeye calisiyorum ama elini kurtarinca gene vuruyo. Eltimle de konusmadigim icin bisey demiyorum. Eltim de gulerek agzini yaya yaya ay oglum vurma bebegee diyip oturuyo. Bebek dogdugunda iyice kiskanip zarar vericek diye cok korkuyorum. Boyu kadar seyleri bile tutup balkondan camdan asagi atma huyu da var. Sonucta ben onlarin evine gitmiyorum ama kv evinde mutlaka karsilasiyoruz. Kvye soyledim o da o kucuk yengesi anlamiyo diye gecistirdi.
dönmüş mü canım bebiş kaç kilo olmusHerkese günaydın bizimde ikide doktor kontrolü var çok heyecanlıyım :) pubik bölgem dayanılmaz derecede ağrıyor ıkı gundur sanırım döndü benim koca kafa:) bakalım kilo alımı durumu nasıl
Senin haftalardayken ben de öyleydim canım git gide artmaya başladı şikayetler tabi herkeste aynı olmaz hatta aynı kadında her hamilelik farklı oluyor benim ilk hamileliğim süper rahattı hep dans ettim hopladim zipladim en ufak bir sorunum yoktu sadece son ayda elimde ayağimda kaşıntı oldu o biraz zorlamıştı o da doğumdan hemen sonra geçti gitti , ama bu defa baştan beri zorlu başladı ve ağır geçti inşallah 40 haftayı beklemez bebeğim 37-38 de gelir hayirlisiyla daha fazla halim kalmadıbenim ayaklarım daha hiç şişmedi ama 32+1'deyim erken olduğu için galiba. bir ara kaburga ağrım vardı o geçti ara sıra da belim ağrıyo ama çok hafif. şimdilik çok büyük bi sorunum yok.
mide yanmasının bebek saçlarından olduğuna inanmıyorum. bebek büyüdükçe mideye baskı yapıyor ve bu da reflüye sebep oluyo. bi de gebelikte düz kaslar mı ne gevşiyomuş ya onun da etkisi var sanırım. rahimdeki bebeğin saçlarıyla midenin bi ilgisi yok gibi geliyo bana.Bende hiç yokbünye meselesi mi bizm çocuk keltoş mu olacak anlamadım
Normal dediyse sorun yok bence canım sevindim senin adına :) devam ediyor Musun orucaGittim canm hherseyine normal gayet iyi gelişimi dedi ama 1800 gr dedi bana az gibi geldi çünkü 29 haftalıkken gittiğimde 1350 gr di 3 haftada sadece 450 gr almış
Cocuk ne görürse onu yapar .Siddet gördüğü icin siddet egilimi var .Bence bebegin doğunca gözünü hic ayirmamalisin .Hic birsey senin bebeğinden onemli degil .Kuzeni zarar versin millet gülsün diye çocuk doğurmuyoruz nihayetinde .Kizlar bi tartisma konusu acmak istiyorum sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Esimin 2 yasinda yegeni var ailenin ilk torunu. Eltim cocuga kizdiginda vurdugu icin cocukta vurma huyu cok var. Beni her gordugunde karnima karnima vuruyo. Ben ellerini yakalayip cici yapiyoruz cicii diye sevdirmeye calisiyorum ama elini kurtarinca gene vuruyo. Eltimle de konusmadigim icin bisey demiyorum. Eltim de gulerek agzini yaya yaya ay oglum vurma bebegee diyip oturuyo. Bebek dogdugunda iyice kiskanip zarar vericek diye cok korkuyorum. Boyu kadar seyleri bile tutup balkondan camdan asagi atma huyu da var. Sonucta ben onlarin evine gitmiyorum ama kv evinde mutlaka karsilasiyoruz. Kvye soyledim o da o kucuk yengesi anlamiyo diye gecistirdi.
Çok güzel demişsin canımBenim görümcenin 4 yaşında kızı var, birde 1 yaşında kızı var bir türlü kardeşine alışamadı hergun vuruyor ufaklığa, annesi yapma kizim kardeşin dedikce o bu evden ne zaman gidecek diye soruyor annesine, bende gorumceme dedim ki benim kizim doğduğunda mümkün mertebe uzak tut kızımdan kaldırıp benim kızımada aynı şeyleri yapar yok seninkine yapmaz dedi valla hiç belli olmaz dedim. Neticede bu kiz anneannesine düşkün kv benim kızımı sevdiği anda kıskanıcak dedim.
Allahima sukurler olsun hiç ayaklarım fln şişmedi sanirim tuzu azalttigim için benimde tek sıkıntım boynumda ufak et benleri çıkmasıSenin haftalardayken ben de öyleydim canım git gide artmaya başladı şikayetler tabi herkeste aynı olmaz hatta aynı kadında her hamilelik farklı oluyor benim ilk hamileliğim süper rahattı hep dans ettim hopladim zipladim en ufak bir sorunum yoktu sadece son ayda elimde ayağimda kaşıntı oldu o biraz zorlamıştı o da doğumdan hemen sonra geçti gitti , ama bu defa baştan beri zorlu başladı ve ağır geçti inşallah 40 haftayı beklemez bebeğim 37-38 de gelir hayirlisiyla daha fazla halim kalmadı
Yani cnm milletin çocuğu gelip çocuklarımıza vursun diye doğurmuyoruz nihayetinde, gozumuzden sakiniyoruz çocuğuna sahip çıkıcak.Çok güzel demişsin canım
O bende de var hatta çoğaldı bu ara ama çok küçük olduğu için görsel olarak rahatsızlık vermiyor ama yine de elim hep oraya gidiyor doğumdan sonra cildiyeciye gidelim mutlakaAllahima sukurler olsun hiç ayaklarım fln şişmedi sanirim tuzu azalttigim için benimde tek sıkıntım boynumda ufak et benleri çıkması
bizde de 7 yaşında abisi bebek doğunca bıçaklayıp öldürmekten bahsediyoKizlar bi tartisma konusu acmak istiyorum sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Esimin 2 yasinda yegeni var ailenin ilk torunu. Eltim cocuga kizdiginda vurdugu icin cocukta vurma huyu cok var. Beni her gordugunde karnima karnima vuruyo. Ben ellerini yakalayip cici yapiyoruz cicii diye sevdirmeye calisiyorum ama elini kurtarinca gene vuruyo. Eltimle de konusmadigim icin bisey demiyorum. Eltim de gulerek agzini yaya yaya ay oglum vurma bebegee diyip oturuyo. Bebek dogdugunda iyice kiskanip zarar vericek diye cok korkuyorum. Boyu kadar seyleri bile tutup balkondan camdan asagi atma huyu da var. Sonucta ben onlarin evine gitmiyorum ama kv evinde mutlaka karsilasiyoruz. Kvye soyledim o da o kucuk yengesi anlamiyo diye gecistirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?