- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #41.381
Doktorunla görüştün mübizim artık haftada 1 e mi dustu
bana 37 de yapılacakPeki ne zaman yapılıyor? Belirli bir haftadan sonra mı yoksa Doğum başladığında mı?
Muhtemelen benimde öyle olacak canım çocuklar şimdi geldiklerinde bile durmuyorlar. Görümcemin kızı sabah 7-8de odaya dalıp dayım ne zaman işten gelicek, yenge uyan oyun oynayalım falan diye odaya giriyor mesela. 3ü bi araya gelince hepten çıldırıyorlar zaten.
Çocuk deyip geçiyordum ama bebek olunca anlayışlı olabilir miyim onlara karşı bilemiyorum. Bide benim gündüz gelme gibi bi durumda değil baya baya gece gündüz kalıcaklar. Görümcemin birisi 20 gün izin yazdırmak istiyor işte, sözde yardım edecek ama bana daha çok zararı oluyor farkında değiller.
Hamileyken geldiler toplanıp hiç bişeye ellerini sürmediler, her gece yorgunluktan ağlıyordum eşime anlatırken günde toplasan 1 saat oturmuyordum. Oda görüyordu. Şimdi diyorum yardımcı olmayacaklar daha çok yorulucam biliyorsun diyorum. Biliyorum ama gelmeyin diyemem diyor çıldırıyorum.
Tamamen hazırlayıp kapattın mı peki daha ben makyajlarımı koyucam diş fırçası macunu ayy inşallah unutmam çünkü amelyat olucam için ağız kuruluğu çok oluyo insanın ağzı kokuyo
nst de sancın çıkmış mıydı,bana 37 de çatı muayenesi yapacak bayram hemen öncesi yani izne ayrılacakmış belki de ondan o tarihte.ben de o zaman eşimden yardım isteyeceğim ,soğumasın çünkü hamileliğimiz nasıl oluştu:) sonuçta iyi günde kötü günde dedik.aynayla da yapabilirsin ama eğer jilet yapacaksan kendin yaparak bence riske atma.Kızlar sancılarım kasılmalarım oluyor sanki her an çatı muayenesine maruz kalabilirim gibi geliyor bana. Zaten en geç bayramdan sonra bakacakmis Dr kendisi söyledi. Alt bolgenin temizliği konusunda eşimden yardım alayım mı sizce? Soğur mu sizce?
Aynayla falan yapamıyorum zaten hiç egilemiyorum bacağımi bile kaldiramiyorum
evet nstde sancı çıktı ama düzenli değil 34 hafta idim o zaman. mesela bugün nerdese 20-30 dkda bir karnım yamuluyor bebeğin çıkacağı yere ağrı giriyor, gece de defalarca uyandım. bebek hareketi değil bu ayırt edebiliyorum. dr çatı muayenesi için konuşurken önce bayram öncesi yapalım diyecek gibi oldu ama sonra duraksadı. bayramdan sonra yapalım dedi. galiba muayenenin doğumu tetiklemesinden çekindi bayramda kim uğraşacak diyerekten. öyle bir his uyandırdı bende. sende oluyor mu kasılma?nst de sancın çıkmış mıydı,bana 37 de çatı muayenesi yapacak bayram hemen öncesi yani izne ayrılacakmış belki de ondan o tarihte.ben de o zaman eşimden yardım isteyeceğim ,soğumasın çünkü hamileliğimiz nasıl oluştu:) sonuçta iyi günde kötü günde dedik.aynayla da yapabilirsin ama eğer jilet yapacaksan kendin yaparak bence riske atma.
yarın inşallah ama biz yeni 15 e düştük böyle devam eder sanirimDoktorunla görüştün mü
bir adet 5 li hastane çıkışı aldım 50 ya da 60 tl idi. ama markadan markaya değişiyor.(içinde alt üst zıbın takımı,eldiven,şapka,onlükvar) bir de tulum ve şapka aldım doğnca giymek üzere, tulum ve şaapkayı kendim kombin yaptım hatta battaniyeyi de.hastaede ilk etapta bunlar giyilecek birkaç tane de çıt çıtlı kısa kollu body alıcam.gerisi müslin ağız bezi,bez vb .Kızlar hastane çıkışlarını kaça aldınız? Bi de kaçlı olduğunu da yazar mısınız?
ben çarşamba gittim nst de sancı çıkmadı, o tür kasılma olmuyor sadece yürürken alt taraflarda ağrı oluyor duraksamadan yürüyünce ağrının gittiğini fark ettim ama uzun süreli oturayım yürümeye başlayayım daha çok hissediyorum.bu arada çatı muayenesi doğumu tetikliyor muevet nstde sancı çıktı ama düzenli değil 34 hafta idim o zaman. mesela bugün nerdese 20-30 dkda bir karnım yamuluyor bebeğin çıkacağı yere ağrı giriyor, gece de defalarca uyandım. bebek hareketi değil bu ayırt edebiliyorum. dr çatı muayenesi için konuşurken önce bayram öncesi yapalım diyecek gibi oldu ama sonra duraksadı. bayramdan sonra yapalım dedi. galiba muayenenin doğumu tetiklemesinden çekindi bayramda kim uğraşacak diyerekten. öyle bir his uyandırdı bende. sende oluyor mu kasılma?
Evet o açıdan sansliyim aslında. Esim ailesine hic düşkün değildir ve babasından bile doğru düzgün sevgi görmemiş. O yüzden çocukları ile çok ilgili evi ile benimle çok ilgilidir. Her isime yardim eder. Öyle ki hastanede refakatçi kimseyi biraktirmaz annem dahil kendi kalır. Yeri gelir çamaşırlarını bile değiştirir. Allah bin kere razi olsun. Tabi birbirimize bu kadar bağlı olmamızı daben onların sogukluguna bağlıyorum.Aslında ben de sizin gibilere imreniyorum. Benim tarafta herşeye karışmak müdahale etmek isteyen eş akrabaları olunca ve bu kişilerle acayip bir düşünce farklılığı olunca sizin gibi mesafeli olanlara çok özeniyorumbiz gibilere faydadan çok zararları var
Evet o açıdan sansliyim aslında. Esim ailesine hic düşkün değildir ve babasından bile doğru düzgün sevgi görmemiş. O yüzden çocukları ile çok ilgili evi ile benimle çok ilgilidir. Her isime yardim eder. Öyle ki hastanede refakatçi kimseyi biraktirmaz annem dahil kendi kalır. Yeri gelir çamaşırlarını bile değiştirir. Allah bin kere razi olsun. Tabi birbirimize bu kadar bağlı olmamızı daben onların sogukluguna bağlıyorum.Aslında ben de sizin gibilere imreniyorum. Benim tarafta herşeye karışmak müdahale etmek isteyen eş akrabaları olunca ve bu kişilerle acayip bir düşünce farklılığı olunca sizin gibi mesafeli olanlara çok özeniyorumbiz gibilere faydadan çok zararları var
Bu nar cantadan bende aldım şoka gelmişti. İyi ki almisim çok kullanışlı buluyorum ve çok grnisCanım ben almıştım bu modeli, 78 tlye gelmişti bana, yorumlara göre almıştım, yorumları gayet çok ve olumluydu. 15 günde elime ulaştı
Canım çok teşekkür ederim Alina bagsten bunu sipariş vericem çok beğendim.yarın inşallah ama biz yeni 15 e düştük böyle devam eder sanirim
Bende hamilelikten beri jiletle alıyorum. Agdadan hem korkuyorum bende kasılma yapıyor ilk oglumda çok kotu olmuştum. Ben aynayı alıp karşıma haftada bir kere güzelce temizliyoeum.Kızlar ağdayı konuşmuşsunuz, ben hamile kalmadan önce ağda yaptırıyordum. Hamile kaldıktan sonra enfeksiyondan vs korkup jiletle almaya başladım. Şimdi pişmanım yine gitmek istiyorum ama 4-5 haftada tüyler çıkıyor. Mesela bu hafta aldırsam doğum sırasında çok kısa olur aldıramazsam kötü olur, 1-2 hafta daha beklesem iyice zor olursa diye korkuyorum. Bide erken gelirse falan diye de korkuyorum. Sizce doğumdan ne kadar önce aldırmalıyım?
Fazla olsun eksik olmasın cnm biberon emzik ağız bezi altacma al. İlk zamanlar fiskirtirlar hep minnoslarCanım10 lu hastane çıkışı dahil 7 kıyafet koydum kısa kollu çıtçıtlı body de koydum hem sıcak olursa diye hemde benim durumda olanlar hastanede bir hafta kadar kalabiliyormuş o yüzden bol bol koydum iki tane küçük birtane büyük boy müsn battaniye koydum hastane çıkışının da var zaten daha var koyduklarım bakalım aklıma geldikçe koyucam hala eksiklerim var gibi
Koyun derisi sanki tuzlanacak Allah'ım ya. Normalde denize girecek bile olsa 5 dakikada çıkarıp duru suyla yıkayın diyorlar. Çok mantıklı. Teni o kadar ince ki bizden daha çok emer tuzu yada herhangi bir maddeyi. Ki bebeğin denize girmesi için bi kaç ayını doldurmuş olması lazım.Kızlar Bebek tuzlama ile ilgili bir doktorun paylaşımına denk geldim bi ara burada da konuşulmuştu okumanızı tavsiye ederim
https://instagram.com/p/BjecGO2nqIl/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?