2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Off gerçekten şu sayfada o kadar hurafe ve uydurma şeyler okudum ki. Ne alakası var yahu? Yediğin şey midenden geçiyor yararlıları kana karışıp işe yaramayanları bağırsaktan işlenip dışarı atıyorsun.
Sen onlara yıkayıp da yiyorum, boyamaz bebeği de gitsin

Ben inanmıyorum böyle şeylere açıkçası saçma geliyor.

Afilim92
Bak canım bu makaleyi buldum :

Hamilelikte, soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlarla mücadele etmek için yeterli miktarda C vitamini almanız gerekir. Kiraz ise C vitamininin en önemli kaynaklarındandır. Hamile kadınların günlük C vitamini ihtiyacı 85 mg'dır. Kiraz ise yüksek C vitamini muhtevasıyla bu ihtiyacın önemli bir kısmını sağlıklı bir şekilde karşılamanızı sağlar.

Fetüs büyüdükçe anne adayında uykuya dalmakta zorlanma, uykusuzluk gibi sorunlar baş gösterir. Kiraz ise uykuya neden olan melatonin hormonu içerir. Uzmanlar melatoninin anti-stres uyaran özelliği sayesinde iyi bir gece uyku almanıza yardımcı olduğunu bildiriyorlar. Güçlü bir antioksidan hormonu olan Melatonin yeni hücre oluşumunu da teşvik etmekte önemli rol oynar.

Antosiyaninler kiraza rengini veren kimyasal bileşiklerdir. Antosiyanlar, antioksidan flavonoid olarak vücudunuzu çevresel toksinlerin zararlarından ve serbest radikallerden korur. Bağışıklığı güçlendirirek fetüsün sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlar. Yapılan son bilimsel çalışmalara göre kirazda bulunan kiraza kırmızı pigment veren antosiyanların gebelikteki eklem ağrısını ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı oluyor.

Kiraz kan şekeri düzeylerini koruma altına alır, böylece gebe kadını gestasyonel diyabetten korur.

Kiraz, vitamin, mineral, protein, demir, kalsiyum ve çeşitli minerallerden meydana gelir. Bu özelliği ile hamile kadınlar için sağlıklı bir atıştırmalık türüdür. Gebelikte beslenme listesi hazırlamak, yemek listenize eklemek için ideal yiyeceklerdendir.

Kiraz potasyum mineralenin zengin bir kaynağıdır, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olup gebelikte ortaya çıkabilen preeklampsi hastalığından yani yüksek tansiyondan sizi korur .
Hamilelikte kiraz yemenin zararları nelerdir?
Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki gebelikte kiraz yiyen bazı kadınlarda kiraz yedikten sonra şişkinlik, gaz ve karın ağrısı gibi semptomlar gözlemlenmiştir.

Bende anlamadm yenide olmuş olamaz büyüdüler artık. Evet başı aşağıda ama benm karnım hala yukarda hisseyrm bunu. Doktrun ne diyeceğini bende merak edyrm inşallah sorun olmaz Rabbim hepimizin meleğini korusun
Amin canım.. doktorun özel muayenehanesi varsa bi bakıversin, randevu günün ne zaman bilmiyorum ama seni bilgilendirsin bence bir görüş derim canım.

Ben inanmıyorum böyle şeylere açıkçası saçma geliyor.

Ay sağ olun kızlar içim rahatladı kesin oluyor deneyenlerde oldu dediler bende acaba yüzüme dokundum mu falan diye düşünmeye başladım bi an ama çok saçma bencede :)

Ay sağ olun kızlar içim rahatladı kesin oluyor deneyenlerde oldu dediler bende acaba yüzüme dokundum mu falan diye düşünmeye başladım bi an ama çok saçma bencede :)

ben o kadar çok yedimki anlatamam , böyle birşey olacağına inanmıyorum da hiç , içini ferah tut

Bende yaz meyvelerine düşkünüm canım kışın pek meyve aramam pek sevdiğim yoktur ama yazın evde illa meyve olcak. Bende hep soğuk yiyorum ama fazla geldi diye mi kasılman artmıştı ki acaba
Bende bu yazıyı kıraz mevsimi bitdiği an okuyoru. Ama beyaz kırazınki yeni başladı, kırmizidan toplam 15 kilo filan yemişimdir şimdiye kadar.
Oh maşallah canım iyi yemişsin sende bizde yeni yni çıkıyor daha kiraz

Bana bugün doktor özellikle sordu hareketlerinde azalma var mı diye. Belki bu haftalarda normaldir. Bir saat içindeki hareketini say 10 kere hareket ediyorsa normaldir dedi.

Kızlar doktora geldim. Kızım 2790 gram olmuş biraz iri dedi doktor ama bana iyi gibi geldi. Sonra nstye gönderdi. Bebeğimin kalp atışları çok yüksek çıktı geçen 130-140 civarıydı bugün 180 civarı çıktı. Ebe doktora göstermeden gitme sakın dedi, doktorda hastalarını kontrole gitmiş onu bekliyorum yarım saattir. Neden yüksek çıkmış olabilir böyle bişey yaşayan var mı? Internetten baktım taşikardi falan yazıyordu okumadan kapattım.

Canım çileğe falan bende inanmıyorum ama şu ciğer olayına inanıyorum yengem bizzat oğlunda yaptı bilerekzve dokunduğu yerde leke oldu bacak arasına değdirmişti az bişe ve aynı yerde leke vardı, ciğer hariç diğerleri hurafe bence :))

kilosu için birşey dedi mi canım...
bende yarın gidicem de merak ediyorum
Kilosu için normal dedi canım ben oruç tuttuğum için açıkçası içten içe merak ediyordum acaba geriledi mi diye ama haftasıyla uyumluymuş. Günlerdir kaşar peynir ve muza yüklenmiştim doktora gideceğim diye. Eşim de dalga geçip duruyor ekmekten büyük kaşar koymuşsun diye neyse ki normal çıktı da içim rahatladı yani. Darısı sana inşallah :)

haber bekliyoruz canım bakalım ne diycek

kuzum normal dediğin kilo kaç :) kusura bakma nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…