- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #42.481
Bazen 1 saat içerisinde 10 defa falan oluyor hareket ama bazen de saatlerce kipirdamiyor ve ya sanki elini kolunu hafiften kaydırır gibi yapıyor ağır ağırBana bugün doktor özellikle sordu hareketlerinde azalma var mı diye. Belki bu haftalarda normaldir. Bir saat içindeki hareketini say 10 kere hareket ediyorsa normaldir dedi.
Ne kadar karnında kalırsa okadar iyi bebek için. Sabret 36hafta geride kalmış bi kaç haftada geçer haliyle. Zaten bebekte öndeymiş.Kavuşmak istiyorum bir an önce o yüzden.
ikinci attığmı asacağım birazdan :) bebeğin çantasıyla kendi çantamı ayrı yapayım dimi sen nasıl yaptın canımKolay gelsin Allah güç kuvvet versin :) nasıl başladın mı canım :)
Bakalım benimki nasıl olcak :)
Gelişir canım gelişir üzme sıkıntıya sokma hiç kendini. Kaşar yemeye başla bakalım bol bol bir dahaki randevuna kadar ne kadar fark edicek
Amin canım inşallah bakalım doktorun tahmini o yönde inşallah öyle olur
Şuan kirazlar önümde okudum bu msjınıben 1 kg olmasada yarım kg yiyorumdur bende dikkat edeyim artık bari :/
Kilo olarak sorduğunu anlamadım canımkuzum normal dediğin kilo kaç :) kusura bakma nolur
Normaldir canım karnımızda uyku düzenleri de var birşey hissetmediğimizde uyuyorlardır. Az çok bilirsin hangi saatlerde daha aktif olduğunu o saatlere göre değerlendirilebilir bence.Bazen 1 saat içerisinde 10 defa falan oluyor hareket ama bazen de saatlerce kipirdamiyor ve ya sanki elini kolunu hafiften kaydırır gibi yapıyor ağır ağır
Sabretmekten baska caremiz yok zaten cnm, evet bebek 2 hafta önde gidiyor.Ne kadar karnında kalırsa okadar iyi bebek için. Sabret 36hafta geride kalmış bi kaç haftada geçer haliyle. Zaten bebekte öndeymiş.
Allah beterinden saklasın pat pat soylemiş yüzüne sağolsun. Temkinli ve hazırlıklı olmakta fayda var gerçekten. Allah yardımcın olsun canım. Kendi doktoruna gttiğinde sor kordon meselesini. Zaten bi kaç hafta kaldı doğuma korkmanı gerektirecek birşey yok bebişin Allaha emanet canım ♡♡♡Kızlar benm doktorumun özel muayenehanesi var ben oraya gidyrm benden artık haftada bir nst çekilmemi istedi. Bende bugün evimin yakınındaki özel hastneye gidip randevu aldım. Gitmşken muayene oldum ve doktor bana bebeğin boynuna kordon dolandığını söyledi şok oldum. Kendi doktrum bundan hiç bahsetmemişti. Sezeryan olmalısın dedi bebek aşağı indikçe kordon sıkışır akım olmaz dedi. Bu yüzden 38. Haftayı doldurunca sezeryan ol bekleme dedi.. hala şaşkınım ikinci bir doktor gözü gerekli gerçekten.. buarada nst de sancı falan çıkmadı.. kafam allak bullak oldu korktum açıkcası
Gecen hafta gittigimde benim bebegiminde kalp atışı 180 çıktı. Doktorum serum verdi serumdan sonra normale döndü kalp atışı. Korkulacak bişey olsa doktorum söylerdi heraldeKızlar doktora geldim. Kızım 2790 gram olmuş biraz iri dedi doktor ama bana iyi gibi geldi. Sonra nstye gönderdi. Bebeğimin kalp atışları çok yüksek çıktı geçen 130-140 civarıydı bugün 180 civarı çıktı. Ebe doktora göstermeden gitme sakın dedi, doktorda hastalarını kontrole gitmiş onu bekliyorum yarım saattir. Neden yüksek çıkmış olabilir böyle bişey yaşayan var mı? Internetten baktım taşikardi falan yazıyordu okumadan kapattım.
Amin cnm hepimizin ki Allaha emanet.. evet bu haftasonu kontrol vardı hiç bahsetmedi böyle birşeyden. Yinede msj atacağım belki kontrolü öne alır. Belkide önemsemediği için söylemedi hiç bilmyrm artık..Allah beterinden saklasın pat pat soylemiş yüzüne sağolsun. Temkinli ve hazırlıklı olmakta fayda var gerçekten. Allah yardımcın olsun canım. Kendi doktoruna gttiğinde sor kordon meselesini. Zaten bi kaç hafta kaldı doğuma korkmanı gerektirecek birşey yok bebişin Allaha emanet canım ♡♡♡
haber bekliyoruz canım bakalım ne diycek
Gecen hafta gittigimde benim bebegiminde kalp atışı 180 çıktı. Doktorum serum verdi serumdan sonra normale döndü kalp atışı. Korkulacak bişey olsa doktorum söylerdi heralde
Oh maşallah hızlısın canım :) bende eve gidince atcam 2. Postayı inşallah mutfağımıda temizlemem lazım misafirlerim gelecek buakşamda pertim çıkacak benim anlaşılan :) ben küçük bir valize koycam ikimizinkileride ayrı ayrı uğraşmayayım dedim keselere koyup üstünede içinde ne varsa yazıp yapıştırcam canımikinci attığmı asacağım birazdan :) bebeğin çantasıyla kendi çantamı ayrı yapayım dimi sen nasıl yaptın canım
Geçmiş olsun cnm sancı yok değil mi benmde sancı biraz yükselince bebeğin kalp atışı yükseldi ama en fazla 140 olduBana da serum verdi doktor, fetal taşikardi yazmış kağıda da. Serumdan sonra tekrar nstye giricem bakalım. Korkum biraz
maşallahKızlar ben mesajları okuyamadım ama herkese çok teşekkür ederim. Ben ve bebeklerim gayet iyiler emzirme uğraşlarıyla akşamı ediyorum. Ben sezaryen de çok kan kaybetmişim o yüzden dün yarı yarıya beni uyuşturdular ve az önce ilk kez yemek yedim. Halen kanamam var yoğun şekilde. Iyiki 2 gecelik bir pijama koymuşum bu arada ikisini batırdım bile.
Bebeklere gelince emzirmek çok zorlu oluyor ama azmettim mama takviyesi ile beraber her 2 saatte bir emziriyorum. Bu arada bebeklerede fazladan takım koymak şart az önce ikiside birer takımı halletti.
bende duymuştum çilek böğürtlen falan deyince bebekte de leke oluyor diye deneyeceğim dedim ve ayağıma sürdüm bakalım çıkacakmı merak konusu 0Kızlar ben çilek çok severim bahçemizden bi kaç defa doğal diye olanlardan yedim arkadaşlar dikkat et bebeğin yüzünde leke çıkar dedi buna inanıyor musunuz? Korktum bi an ben pek inanmam aslında böyle şeylere gerçekten oluyor mudur?
Olsun canım seneye bebeğinle gidersin gezmelere, inşallah, her şey güzel ve senin gönlünce olur umarım.Eşim bayramda çalışıyor tek başıma da bir yere gidemem zaten doktorum fazla gezme evinin yakınlarında ol dedi yani bayramda yine evdeyim cnm bir gidebilirsem annecigimin mezarını ziyaret edicem kv fln zaten şehir dışında yaşıyorlar.
Ohooo ben çok yedim valla benim oğlan kıpkırmızı doğacak o zaman eyvah valla .şaka bi yana ben o konunun gizli saklı yapılırsa leke çıkar diye biliyorum. Benim bi arkadaşım çocukluğumuzda farkettim üst bacağınin iç tarafında resmen ceviz şekli gibi koyu kahverengi ben vardı meğer annesi sebebi nedir bilmiyorum kasığında ceviz saklamış hamileykenmaşallah
bende duymuştum çilek böğürtlen falan deyince bebekte de leke oluyor diye deneyeceğim dedim ve ayağıma sürdüm bakalım çıkacakmı merak konusu 0
Gecen yıl yeni emziriyordum lohusalığma denk geldi qaz yapar diye hiç yemedim bu yil acısını cıkardım.Bende yaz meyvelerine düşkünüm canım kışın pek meyve aramam pek sevdiğim yoktur ama yazın evde illa meyve olcak. Bende hep soğuk yiyorum ama fazla geldi diye mi kasılman artmıştı ki acaba
Oh maşallah canım iyi yemişsin sende bizde yeni yni çıkıyor daha kiraz
Hayır canım bence kordon yeni dolanmış ola bilir kesinlikle önemsenmeyecek bir durum değil ve kendi doktorunun onu görmemesi mümkün değil bence dediğim gibi kordon daha yeni dolanmıştır , önce doktorun muayene etsin bebekler dönüp durdukca kordonu boyunlarına dolaya bilirler ve geri dönüp boyunlarından kordonu aça da biliyorlar ama yer dar olunca geri açması biraz zor ola bilir bebeğin sen detaylıca konuş doktorunla ala biliyorsan öne al randevunu canımAmin cnm hepimizin ki Allaha emanet.. evet bu haftasonu kontrol vardı hiç bahsetmedi böyle birşeyden. Yinede msj atacağım belki kontrolü öne alır. Belkide önemsemediği için söylemedi hiç bilmyrm artık..
1 gün sonrasında durumu iyi olursa çabuk toparlarsa ve eğer kendi de çıkmak istiyorsa ola biliyormuş ama en azından 2 gün kalmalı kontrol altında tutulmalı anne , ben normal doğum yaptığım halde 1 gün tuttularKızlar bu arada bişey sorucam dün bi arkadaşım sezaryen ile doğum yaptı bugün çıktı hastaneden ben iki oğlumdada 3 gün kaldım yani 3.gün çıkmıştım hastaneden şaşırdım artık bir gece mi yatırıyorlar acaba
Cok sacma ya, bide ben yemişimdir biraz, ama tamamen doğal bahceden, her meyveye bir şey demişler biz ne yiycez o zaman. Senin bebişin doğduğunda görürüz umarım bu sözü cürütürsün.maşallah
bende duymuştum çilek böğürtlen falan deyince bebekte de leke oluyor diye deneyeceğim dedim ve ayağıma sürdüm bakalım çıkacakmı merak konusu 0
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?