- 29 Ekim 2013
- 1.255
- 1.244
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #43.201
Preeklamsi diye bisey var canim esittiri yuksek tansiyonbenim ilk dogumum bu yuzden erken oldu...protein kacagi ile teshis koyulmustu bana... tamamen tuzsuz yemen gerekiyor hamur isi ve tatli da yememelisin... bol su ic... yorma kendini ve balik yagi bebgin suyunu arttiriyor bi dr una sor istersen
Aynen dediğin gibi canım terlik giyiyorum üstelik 1 numara da büyük aldım ama dün onun da hafiften daraldigini hissettim ilk aldığımdaki gibi bol durmadı , ben de hiç alışkın değil terlige çocukluğumdan beri ilk defa giyiyorum sokağa terlik ilk günler zorlandım baya ayağımdan çıkıyordu eşimle akşam yemeğine çıktık dışarı bir lokantanın üst katına çıkarken terlik ayağımdan çıkıp aşağıya kadar yuvarlandı rezil oldum eşim inip aldı neyse diyorum ne yapalım yeterki sağlık sorunu olmasın da ne bebeğinizin ne kendimizin uzme kendini sen de canım tek derdimiz bu olsunKızlar oturup ağlıcam şimdi resmen ya!!!
Ayakkabılarım olmuyor ayağıma,dün şişmeye başladı ayak bileklerim şaşırdım hatta ilk defa oluyor böyle. Bu gün de öğleden sonra ayaklarım şişti tombul tombul oldu resmen ve hiç bir ayakkabım olmuyor ayağıma. Spor ayakkabılarımı giydim zorlayarak patlayacak gibi oluyor ayaklarımsandaletlerim var iki tane onları denedim biri bilekten fermuarlı kapanmadı fermuar zaten,diğeri üstten ince 4,5 bantlı o da üstten yapıştı ayağıma 2dk izi çıktı bantların!!.
Siz ne giyiyorsunuz ayağınıza yaaa? Terlik mi alayım nasıl terlik giyilir ki dışarda hiç alışık değilim terlik giymedim hiç dışarıda
Maşallah ne güzel bu bebişini de sorunsuz sağ salim hemen doğurursun inşallah Allahım bi avazda kurtarır ♡ lavman şart mı ya2 parmakla yapılan bir muayıne, utanmak dışında insanı hiç rahatsız etmiyor korkma, acılma oldukdan sonra normal olur. Ben suni sanci için gitmişdim 2 cm acıklık varmiş meger hastaneden kalicakdim o gün yarına doğum başlar diye, gece 00:00 da uyandım aslında sancı falan his etmedim doğru dürüst bi islaklıkla dr cağırtdim ve 4cm artik doğum salonuna gitme zamanıydı lavman yapıldı cantami aldim ve gitdik, hala fazla sancım yoktu, dr suyumu patlatmak için geldi patlatdı (his etmedim bile) 6 cm ve epudural isdedim ondan sonra uyudumsonra 6 gibi sancı his etdim hemşireyi cağırdim 2cı dozu yapdılar ben yine uyudum güc toplamak için , sonra uyandim acıklık tam ama epudural yüzünden ikinma hisi yok oksıtosin hormonu verdiler (sanırım suni sancı bu) ıkınma hisi geldi ( acısız bir hisdi) ve kızımı doğurdum, hemen karnımın üzerne koydular şimdi hatırlayınca dünyanın en güzel duygusu canım. Allah sanada kolay güzel bir kavuşma doğum yaşamanı nasıp etsin inşallah bütün hamişlere . Kısaca epudural yüzünden sancı ne doğru dürüst bilmedim benim için kolay bir doğumdu.
Forse Allah hayirlara getirsin canim. Ben de tam uyuyacaktim .Bir ses son kez bildirimlere bak diye dürttü:)Cok ilginc bir rüyaymış gerçekten. Birbirimize yardimci olcaz bundan sonra da demek ki .Acaba merdivenle doguma mi çıkıyorduk ki
Doguma gelmeden bir kez wc (buyuk) ihtiyacıni karşılayanlara lavman yapmadıkları oluyormus. Bir kac kisiden duymustum. Arkadaşıma yapmadılar mesela.Maşallah ne güzel bu bebişini de sorunsuz sağ salim hemen doğurursun inşallah Allahım bi avazda kurtarır ♡ lavman şart mı ya
Hamilelerin çoğunda oluyor artık canım idrarda protein kaçağı demek anlamı, bu olursa eğer tansiyonun yüksele bilir dikkat et yalnız kalma başın döne bilir hatta daha fazla yüksek olursa bulanık görme bile olurmuş ama bu dediklerim doktor kontrol altına alamazsa olur inşallah gerek kalmaz erken sezeryana ama olursa da merak etme bil ki bebeğinin sağlığı için gerekli sen yemeklerine dikkat et şimdilik tuzlu gıdalardan uzak dur Allah Kerim hakkında hayırlısı olsun inşallah canımSelam kizlar simdi 35+1iz kizimla. 2 gun once doktor randevum vardi ve suyun azalmis dedi renkli doopler midir nedir ondan cektirdi birde albumin olmussun dedi. Boyle devam ederse almamiz gerekebilir diyip ilac verdi yarin tahlillerim var ve nst ye baglanicam bunla ilgili bilgisi olan var midir acaba ?
Ay dur daha olmasin cok minnaklar .Allah zamaninda hayirli doğumlar nasip etsin hepimize.Valla ben de öyle yordum açıkçası. Sen benden önce mi.. yoksa peşpeşe mi olacak dur bakalım göreceğizHayırlısı.
33 haftalikti....aman cok dikkat et... tehlikeli bir durum ama dikkat edersen de hatri sayilir bir zamann kazaniyorsun.. 26.haftamda teshis koyulmustu ve bebegin suyu cok azdi... heran olur demislerdi ama biz 7hafta bekletebildik şükür... sadece dikkat etmen lazim ... tuz-seker-un cikar hayatindan bol su ic ve yorma kendiniKac haftalik dogumunuz olmustu preeklamsi yuzunden
33 haftalikti....aman cok dikkat et... tehlikeli bir durum ama dikkat edersen de hatri sayilir bir zamann kazaniyorsun.. 26.haftamda teshis koyulmustu ve bebegin suyu cok azdi... heran olur demislerdi ama biz 7hafta bekletebildik şükür... sadece dikkat etmen lazim ... tuz-seker-un cikar hayatindan bol su ic ve yorma kendini
kocanda bitio iş canım anladım Allah akıl versinCanım siz karı koca birlikde bir birnizi başkasnın önünde kotulemiyorsunuz maşallah cok güzel bulmuşsunuz bir birnizi, keşke bizde oyle ola bilsek ama her insan ayni değil, misal senin meşajından sonra eşin anne ne bakıp hemen eve gel anneme nasıl boyle bişey dersin deseydi anesne sen haklısın dese senin elinden ne gelir, berki bunun sucu bende berki onda berki başkasında ama umarım bizimde güzel günlerimiz gelir daha ikimizde genciz. Umudum var hala.
Dikkat edersen bekler hic merak etme :) sık sık ölç tansiyonunu 14-9 u gecerse sorun demisti dr bana... yapabilirsen hafif tempoda yürüyüş (nabzini yukseltmeden ve yorulmadan) de rahatlatacaktir...Suan 35+1 haftaligim 2 hafta oyalasak bana yeter valla erken dogsun istemiyorum kismet gerci ama
Dr a bu ayak sismesinden bahsetmelisin bence birde tansiyon hep yuksek kalmiyor ki? Benim.mesela sabahlari düşük cikardi aksam ustu yukselirdi... sormakta fayda var yinede icin rahatlar.. idrar tahlili icin açlık tokluk aramiyorlar buaradaKızlar ayaklarım malum çok şişmiş ya geçen de anlatmıştım acaba bende de protein kaçağı var mı diye hazir yarın da randevum var nasılsa doktordan idrar tahlili istesem aç mı gitmem gerek ama tok da gitmeliyim çünkü nst ye gircem ama protein kaçağı varsa tansiyon yüksek olması gerek bende ise tam tersi düşük çıkıyor 4-5 gündür , bir de karnım kaşindiginda hafiften kaşısam bile tırnak izlerim kalıyor karnimda önce beyaz çizgi oluyor sonra kizariyor sonra da yavaş yavaş geçiyor neden acaba ilk defa görüyorum
geçen ay bimden aldım beyaz resimdekine çok benzer. eve dönünce iyice yıkayabilirim içime sinmezse de atarım ucuz zatenKizlar lohusa terlikleri bana tuhaf geliyor. Hastane icin bu tarz bisey düşündüm .Siz ne giyceksiniz ?
Eki Görüntüle 2154915
Eki Görüntüle 2154916
geçmiş olsun canım renkli dopplerle mi albumin olmuşsun dedi? haftan epey ilerde korkma artık sadece biraz erken gelebilirSelam kizlar simdi 35+1iz kizimla. 2 gun once doktor randevum vardi ve suyun azalmis dedi renkli doopler midir nedir ondan cektirdi birde albumin olmussun dedi. Boyle devam ederse almamiz gerekebilir diyip ilac verdi yarin tahlillerim var ve nst ye baglanicam bunla ilgili bilgisi olan var midir acaba ?
geçmiş olsun canım renkli dopplerle mi albumin olmuşsun dedi? haftan epey ilerde korkma artık sadece biraz erken gelebilir
Evet yarın mutlaka söyleyim doktora en azından söylemiş olayım da bakalım ne diyecek ne önercek iş orası ki benim hep normaldi ve değişik olan şu ki akşam yemeğinden kalkıyorum tıka basa doluyum yüksek çıkması gerekmez mi ama ben de 90/40 çıkıyor tansiyon açken düşmez mi bende niye tokken düşüyor acabaDr a bu ayak sismesinden bahsetmelisin bence birde tansiyon hep yuksek kalmiyor ki? Benim.mesela sabahlari düşük cikardi aksam ustu yukselirdi... sormakta fayda var yinede icin rahatlar.. idrar tahlili icin açlık tokluk aramiyorlar buarada
eğer durumun kotuleşirse bebeğe daha çok zararı olur o yüzden drlar değerlendirsin alcaz derlerse de alsınlar koruma amaçlı zaten o. haftan epey ilerde kilosu da iyimiş muhtemelen kuvoze girmez girse de bir haftaya falan çıkar haziran annelerinde de bu haftalarda doğuran oldu onlarınki de hiç uzun kalmadı kuvozde.Ellerim ayaklarim falan cok sisti. Normal ultrasonla bakti suyun azalmis dedi renkli dopplerla bakti su azligini kesinlestirdi. kan ve idrar tahlili yapti
Protein kacagi cknca sonuclarda albumin olmussun dedi . bir suru tahlil sonucu verdi bu karari 2 doktor baktilar. Yarn tekrar idrar ve nst istedi bakalm banada erken gelicekmis gibi geliyor 35 haftalgn bebege zarari var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?