Benim de aklıma takılanlar bunlar aslında. Bir yandan çocuğun seçme şansı olur iki ismi olursa diyorum. Ama aslında sosyal hayatta, iş hayatında, sınavda vs. dediğin gibi hep bir ikilik olacak. Bu sıralar iki isim koymak da iyice yaygınlaştı biraz da onun etkisindeyim sanırım ama büyük ihtimalle tekte karar kılacağım bu gidişle.
Bu arada senin de kv ile ilgili problemleri okudum, cidden üzücü. Uzaktan tavsiye vermek kolay ama benim diyebileceğim şu olur; en önemli şey eşinle mutluluğun ve eşin ailesiyle olan ilişkiler evlilikleri çok etkiliyor. Yanlarında iken hı hı deyip, yine de kararlarını kendin alsan, veya daha iyisi her türlü mutluluğu, kararı, derdi içten bir şekilde eşinle paylaşsan, ona sarılsan, birbirinize ne kadar değer verdiğinizi sık sık dile getirseniz huzura biraz daha yaklaşırsın gibi geliyor. En azından ben öyle yapıyorum. Benim eşimin ailesi şehirdışında ve çok da fena insanlar değiller ama elbet rahatsız eden yaklaşımları oluyor. Ama onlarla geçirdiğim kısıtlı sürelerde hiç polemiğe girmiyorum içime taş otursa bile. Şimdiye kadar bir tartışma yaşamadık çok şükür. Yani kendi huzurun için sabır diyorum ben. Uzun vadede de farklı bir şehirde yaşamayı düşünebilirsiniz belki.