2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

B Balonum canım çok sevindim tebrik ederim sağlıkla mutlulukla huzurla büyüt bebişini inşallah ablası da yardım eder zaten hadi gözün aydın canım kurtuldun çok şükür

nevesta81 canim kuzucuklarinla ilgilenirken zaman su gibi geciyordur zaten.Iyi olun da.arada bir bize ugra yeter .
bedef cok sevindim. Insallah her sey guzel olur .

Kizlar benim ev de felaket durumda .Bayram sonu annem ve yengem gelip temizleyecekler. Doğum arefesi bir de temizlige para verme dediler .Allah razi olsun .Perdeleri esim yıkamıştı. Koltuklar silinecek ,camlar ,balkonlar bir de mutfak .

Nasıl alıştınız birbirinize ilk zamanlar nasıldınız canım ? Ben hiç almadım ilk gün çok çekinirim kesin
Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de aynı öyle düşünüyordum sırf bu yüzden evime yabancı kadın sokacağıma kendim yaparım diyordum ama evlendikten sonra baktım yetişemiyorum hem iş yeri hem yemek derken ev temizliği yalan olmama başladı hamileliğin son zamanlarında sağlığım da elvermeyince tanıdık vasıtasıyla yardımcı geldi bi gün ama annemi de çağırdım tek başıma garip hissederim diye . Açıkçası ben temizlikten memnun kaldım ama bu sefer de annem kadına gıcık oldu. Şimdi yine çağırmak istiyorum annem onu çağırma diyor falan .

Şu karnın sertleşmesi olayını bilenler anlatabilirse ben de çok sevinirim. Karın sertleşince aprı hissediliyor mu ? Karınlarımız zaten bebekten dolayı sert değil mi ? Anlayamadım bi türlü ya da henüz başıma gelmedi

Basina gelmemiş olabilir bu sertlesme kasilma oluyor .Mesela sag tarafa bebek toplaniyor sol bombos gibi kaliyor .Bildiğin karnin yamuluyor ve dışarıdan bile fark ediliyor .Ben kasilinca esim iyi misin diyor mesela

Amerika new jersey de yasiyorum.evlendim esim burda yasadigi icin burdayiz.en son ben 29 haftalikken ayrintili ultrason yaptilar sonra ki randevularimda sadece bebegin buyuklugune kalp atisina bakiyolar o da kilosunu filan olcen buyuk ultrasondan degil.gobegimin buyuklugunu olcuyorlar o kadar.mecbur kalmadikca ultrasona girdirmiyolar.hatta nst bile daha yapilmadi.Sadece 13 unde randevum var o zaman 37. Haftama girmis olcam aciklik muayenesi yapacaklar.onun disinda yine ultrason filan yok

Basina gelmemiş olabilir bu sertlesme kasilma oluyor .Mesela sag tarafa bebek toplaniyor sol bombos gibi kaliyor .Bildiğin karnin yamuluyor ve dışarıdan bile fark ediliyor .Ben kasilinca esim iyi misin diyor mesela
Bu anlattığınız kasılma mı oluyor? O zaman benimki de kasılma.

Peki o esnada acı veya ağrı oluyor mu ?

Evet genelde nefes kesiyor ben bazen çığlık atiyorum. Bazen sadece sertlesiyor.Ama sıklığı ve ksc saniye sürdüğü onemli.
Hiç çığlık atmadım o derece olmadım. Ama oluyor kasılmam gün içinde ama düzenli Aralıkla değil düzensiz.
Bunu da öğrenmiş oldum. İlk olunca bilmiyorsun birşey :)

İyi aksamlar herkese. Simdi Dr dan geldik. Sabah karne öğlen gezi aksam Dr bitik durumdayım resmen. Minik paşam 2099 gr 44 cm olmuş. Ben minik olacak dedim ama Dr 3500gr üzeri doğar dedi abileri gibi. 24 temmuza sozlestik sezeryan için aksi bir durum olmazsa. Bebek pozisyonu normal doğum pozisyonu yok. Rahim kapalı suyu iyi nst sancı yok. İnsallah vaktini bekler küçük adamım. Yanaklar tontis olmuştu maşallah. Bizde durumlar boyle. Simdi geçmişe bakiyom biraz. Herkes iyidir inşallah.

Neden gıcık oldu ki ? Anneler birinden gıcık alıyosa valla altından bişey çıkıyo anneme kimi savunduysam ayda geçse yılda geçse sonunda o haklı çıktı :) ben zaten başlarsam onun rahatlığına alışırsam surekli çağırırım kesin

Benim karnım normalde çok gergin ve sert. Yapısı böyle. Sabah uyandığımda yunuşak olur bi tek. Oda hemen normale döner. Ama o bahsettiğin karın sertleşmesi bende ya sağda yada solda oluyor. Kalbim hızlanıyo oyle olunca, alta doğru basınç gibi hissediyorum hemen karnımı açıp bakıyorum ya sağ yada sol biraz daha çıkık ve normalinden daha sert oluyor. Benim göbek deliğim dışarı çıktı hamilelikten. Böyle sertleşme bazen mideme doğru oluyor o zaman baktığımda göbek deliği içine çökmüş oluyo karnım yamuluyo yada yassılaşıyo kısaca. Normalde sivri olduğu için belli ediyo kendini. O anları pek sevmiyorum şahsen. 22 _ 23.haftalarda da karnımda bebek sanki bi tarafa toplanmış gibi oluyo diyodum meğer oda kasılmaymış. Burda öğrendim. Şimdi nasıl olduğunu tam bildiğim için hissettiğim anda saatini not ediyorum tlfna. Her saat oluyor bende.. bazen bir saatte birden fazla.

Nasıl alıştınız birbirinize ilk zamanlar nasıldınız canım ? Ben hiç almadım ilk gün çok çekinirim kesin
Alt konşuma geliyordu abla bende onda görünce çağırdım ilk gün bezleri deterjanları gösterdim o da yerlerini öğrendi zamanla zaten o senin isteklerini sen onun huyunu öprenip gidiyorsun. Şimdi aileden biri gibidir. Arar sorar ben ararım. Hiç çekinme onlar alışık zaten işleri bu. Hergün farklı eve gidiyorlar. Rahat ol.

Bayram öncesi bi çılgınlık mı yapsam ne :)) hem benim 2 odam boş. Yatak odam salonum mutfağım var. İyi olur bi sorup soruşturayım. Gerçi bulabilirmiyim bilmiyorum yaşadığım şehrin yerlisi yok hiç etrafımda. Netten falan bulunuyor mu acaba ?

Biz izin konusunda cok sanssiziz yaa .Neyse bebisler saglikla gelsin de .Ben ucretsiz izin alcam canim sen de düşünüyor musun ?

Aynen canım bütün izinler yaz tatili diye kaynıyor. Eylülü kurtarsam ekimde iş başı yapmam gerek. Bir anda ücretsiz izin alamam. İstanbul gibi yerde hele ki kirada ve kredi borcu öderken bebek de olunca tek maaşla geçinmek imkansız yani. Alabildiğim kadar rapor almaya çalışcam. Son ay rapor alamazsam ücretsiz alırım. İlk dönemi kapatmak istiyorum. 2.dönem başlarım inş okula. Sen bütün yıl boyu mu ücretsiz alacaksın yoksa ilk dönem mi?

Canım karnın belli kısmı kramp girmiş gibi sertleşip şişiyor yani ağrı değil de biraz rahatsızlık veriyor. Benim 2 haftadır biraz sık olmaya başladı. Doktora da sormadım ama normal diye düşünüyorum. Doktorum kanaman veya suyun gelmedikçe herşey normal hamilesin der bana kesin. :)

Merhaba arkadaslar yorum yapim yardimci olan herkese tsk ederim. Evet bugun 35+2 yiz. Doktor ciger gelistirici igne verdi tekrar pazartesi gorucem dedi suyunda hafif artis olmus ama preklampsi hala devam ediyor bebegi aimdi almak istemiyorum en azindan 36yi doldur dedi. 1 hafta daha idare edelim ignelerin bitsin dedi. Suyun artmis ne yaptin dedi yattim dedim. O zaman bu hafta yatmaya devam ediceksin pazartesi tekrar idrar nst renkli doppler cektiriceksin dedi. Anlayacaginiz 1 hafta icinde 3 keredir doktora gittim 7 kere tahlil yaptrdm. Devam edicek gibi en azndan 1 hafta daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…