- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #45.541
Bir de canım benimle kiyaslanan kişi bebeğini keyfi olarak emzirmeyen mama ile şişiren sorsan vah vah sütü olmadı denilen bir kadınBen anlamıyorum kilolu çocukların çok sağlıklı sanılması, annelerinin iyi baktığu sanılması. Tövbe ya Allah akıl fikir versin
Hiç kimseyi takma canım ilk gebeliğimde bana da çok şey söylendi doğumdan sonra kendi bildiğimi ve doktorumun dediklerini uyguladım
6.ayda bebeğe her şeyi veriyorum çikolata bile yiyor diyen arkadaşımı poh pohlayan kaynanami da hiç unutmuyorum herkes senin gibi mi aç bırakıyorsun bu cocugu cümleleri hâlâ kulaklarımda iyi ki aç bırakmışım kızımı çok sağlıklı çok şükür :)
Aynen hem kendi hem çevresindekiler gurur duyuyorYok artık yuh artık yaa. Bebeğine 6.ayda çikolata yedirdiği için övünen bi anne. En az 2 sene bebeği şekerle tanıştırmamak gerekir. Şeker iyi bi şey değilki yaa. Resmen zehir veriyo çocuğuna ve bununla gurur duyuyo. Pes
Benm bebeğim doğum kanalında canm aşırı derecede bnmde kasılmalarım var Dr normal kabul ediyo artık bnm için kasılmaları merdiven in çık ve bol yürüyüş artık dedi bnde magnezyum alıyorum ama şu sıralar pek fayda etmiyo süt biraz rahatlatıyo sanki gece uyurken ısıtıp içiyorumGünaydın kızlar 3 gündür magnezyumum bitmişti iki soda içiyordum. Dün gece kemik ağrısından bacak kasılması dan resmen oldum uyku sıfır eşim de yazık uyuyamadı. Eczane yanındaymış şimdi gitti magnezyum almaya. Dayanılacak gibi değil bu ağrı yaa. Acaba doğum kanalına mi girdi. İçinizde bebeği doğum kanalında olan var mı?
Gerçekten çok heyecanlı ama son günler geçmek bilmiyor, sende hayirlisiyla kucağına al cnm ins. 37+6gunluk oluyor cnmÇok heyecanlı canım ya çok az kaldı:)
İnsan tarih yaklaştıkça heyecanlanıyor
Bana da 12 gün kaldı
Senden sonra sıra benm sanırım beklerse tabi bizim kizce ☺
Tam olarak kaç haftalıkken alıyor canım ?
Bir de canım benimle kiyaslanan kişi bebeğini keyfi olarak emzirmeyen mama ile şişiren sorsan vah vah sütü olmadı denilen bir kadın
Göğüs yaralarını bahane etti önce sonra sütüm yok dedi
Eşi makine aldı sagip çoğalsın diye sağdigı sütleri dolapta biriktirip sonra bozulunca çöpe attı
Amacım kimseyi kötülemek değil ama birileri ile kiyaslanacaksak her şeyini tam anlamıyla yapmış biri olmalı
Unutamıyorum o günleri
Çok ağlamıştım
Hep kızımla kiyaslarlardi seninki çok zayıf o çok kilolu diye
Pişman mıyım hiç değilim doğru olan bendim
Şimdi de aynı şeyleri uygulicam inşallah sütüm olur
İlk 6 ay sadece anne sütü
6.aydan itibaren kitapta ne yazıyorsa o
2 yaşına kadar anne sütü sart..
Allah hepimizin yardımcısı olsun cnm. Temmuz annesiyiz ama haziran olduk baksanıza kimse temmuzda doğurmayacak sanirim. :))Az kaldı çok şükür, Ramazan bitti yavaş yavaş haziran sonu geliyor buralar şenlenecek, burdaki herkes için çok mutluyum, çokkk heyecanlıyım :))♡ Allah yardımcın olsun senin de canımm ♡
Aman aman bizim daha var 34.haftadayız daha :))Allah hepimizin yardımcısı olsun cnm. Temmuz annesiyiz ama haziran olduk baksanıza kimse temmuzda doğurmayacak sanirim. :))
Bu konuda çok haklısın bencede öyle yap doğru bildiğinden şaşma ilkinde ne yaşadın biliyosun okadar ağlayıp kendni üzmüşsün bunda sakın öyle bişey yapma umrunda bile olmasın lütfenBir de canım benimle kiyaslanan kişi bebeğini keyfi olarak emzirmeyen mama ile şişiren sorsan vah vah sütü olmadı denilen bir kadın
Göğüs yaralarını bahane etti önce sonra sütüm yok dedi
Eşi makine aldı sagip çoğalsın diye sağdigı sütleri dolapta biriktirip sonra bozulunca çöpe attı
Amacım kimseyi kötülemek değil ama birileri ile kiyaslanacaksak her şeyini tam anlamıyla yapmış biri olmalı
Unutamıyorum o günleri
Çok ağlamıştım
Hep kızımla kiyaslarlardi seninki çok zayıf o çok kilolu diye
Pişman mıyım hiç değilim doğru olan bendim
Şimdi de aynı şeyleri uygulicam inşallah sütüm olur
İlk 6 ay sadece anne sütü
6.aydan itibaren kitapta ne yazıyorsa o
2 yaşına kadar anne sütü sart..
Ay sahimi ne güzel :) Sağlıkla bebeğine kavus inşallah canimyok cnm almamistk doktorumuz emin deildi kan sulandrci kullaniyordm belkide normalmi yapsak diordu son dk sezryene karar verdi nasipse onumuz carsamba gelcekbinsallahhhhh
Günaydın iyi bayramlar kızlar. Dün hastaneye geldim nst için ve yatışım yapıldı özel hemen sezaryenle alır diye gitmedim devlettede doktor doğum suyu sınır altında yatış deyip yine doğum katına yönlendirdi bebeğin nabzı 210du ve serum ilaçlarla sakinleştirdiler şimdi normal çok şükür. Ama artık psikolojik olarak çok yıprandım gelip doğum diye yatış yapıp sonra takip diyorlar doğuma almıyorlar aşağıdaki ve yukarıdaki ultrasonlarda değişiklik ve doktordan doktora bakış açısı farklı olabilirmiş kafam karma karışık geçen beni taburcu eden dr bugün 9-10 arası gelip muayene edecekmiş sınır altı görürse sezaryen alacak ama almazsa da özele gidip doğurmakla doğurmamak arasında kaldım. Bu kadar kararsızlık her bi doktorun başka şey demesi çok yordu beni. Birde spinal mi genel anestezi mi daha iyi sizce? (Bu arada bebek 37+3 fakat 1 buçuk hafta geride diyorlar)
Kesinlikle katılıyorum bi de bana boşuna okuma kitap falan okuma eskiden kitap mı varmış herkes büyütüyordu diyenlere kızıyorum ne yani okumayalım mı ? Tamam kitapta yazana birebir uyup çocuk büyütecek halimiz Yok ama at o kitapları şeklinde tepki verenleri de anlamış değilim
Canım hiç korkma ben serklajlıyım ve Benin gibi dikişi olan herkese dr adalatı veriyor.çünkü bizler için kasılma çok tehlikeli.ayrıca ben özelde prf.perinatologa gidiyorum Ve bana bu ilaç İçin sınır vermedi canım.ve bi çok arkadaşımda Doğuma kadar kullandı,sonuçta bebeklerimizi ne kadar fazla içerde tutarsak kardır.ben 26.haftada başladım,bugün Allah'ın izniyle 36. Haftaya girdim ve günde 2 defa alıyorum ilacı.içini ferah tut cnm ve bence doktorunla konuşup en azından 38 leri görCanım çok sağolasın içimi rahatlattin dünden beri kasılmaların azaldığını bariz hissediyorum çünkü çok aşırı kasılmak oluyordu inşallah 36.haftaya kadar bişey olmaz günde 2 kez kullanıyorum şimdilik sen kaç defa kullanıyorsun
Benm bebeğim doğum kanalında canm aşırı derecede bnmde kasılmalarım var Dr normal kabul ediyo artık bnm için kasılmaları merdiven in çık ve bol yürüyüş artık dedi bnde magnezyum alıyorum ama şu sıralar pek fayda etmiyo süt biraz rahatlatıyo sanki gece uyurken ısıtıp içiyorum
Gerçekten çok heyecanlı ama son günler geçmek bilmiyor, sende hayirlisiyla kucağına al cnm ins. 37+6gunluk oluyor cnm
Kızlar @Afilim92 in de tam dediği gibi oldu. kayınvalideye görümcemin aile dostu bir bayan geldi. Kendisi çok çenebaz ve patavatsızdır..genelde de karşılaşırız kendisinle geldiğinde. Neyse bugün de bayramlaşmaya gelmiş, bahçede oturuyorduk hep beraber..işte doğum ne zaman diye sordu kendisi de 1 doğum yapmış benden 4-5 yaş büyüktür 13 yaşında kızı var. Ben de söyledim doğum ay başı gibi vs diye.
Puffff oradan konuya bir daldı emzikten biberondan çıktı yok illa kullanılırmış da, öyle büyük konuşulmamış da, silikonu varmış kauçuğu varmış bilmemne bilmemne, (bu kadın bebek malzemeleri satardı bir zamanlar) neyse sanki onlara sordum, görümceyle birlik oldular bana sardılar. Yok internette bebek büyütme gibi böyle şeylerle ilgili konuları okumaya gerek yokmuş da, kafa karışıklığıymış da. Bu kadar katı kurallı olunmamalıymış da.. Ben de her söylediklerine bir cevap verdim en sonunda da benim bileceğim konu dedim kapadım konuyu ama eşimde yanımızdaydı eve girdiğimizde noldu yahu kavga edecektin nerdeyse dedi.
Densiz insanlar daha çocuğum doğmadan başladı. Hayır öyle de üstüne geliyorlar ki konuyu da zor değiştiriyorsun. Yahu bu kadar meraklısınız vakıfsınız konuya madem bir tane daha doğurun da bakın diyesim geldi.
Nezleyim zaten başımı ağrıtıp gittiler anlayacağınız....,
amin cnm insallah alayim kucagima sag salim yazarm buraya basimdan gecenleri ilk dogumu olacaklara bilgi olur :) rabbm hepimizin kucaklarini doldursn insallahAy sahimi ne güzel :) Sağlıkla bebeğine kavus inşallah canim
Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbimamin cnm insallah alayim kucagima sag salim yazarm buraya basimdan gecenleri ilk dogumu olacaklara bilgi olur :) rabbm hepimizin kucaklarini doldursn insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?