- 22 Ekim 2011
- 1.824
- 1.060
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #45.641
Kızlar bugün eve çıktım hastaneden dr adalat diye hap verdi kullanan var mı aranızda hiç ise yarıyor mu erken doğum önleyici dedi dr ve sürekli yatış verdi kahverengi lekelenme biraz azaldı gibi ama hala devam ediyor
Kipirdamadigi oluyordu ama tatlıya hayır diyemiyordu yavrum hemen uyanıp kıpırdıyordu bu defa hem tatli hem de onca uğrasa rağmen tepki vermeyince korktuk açıkçası bir daha yapmaz inşallah yaramazım :))
Cok gecmis olsun arkadaslar simdi nasilsiniz?Günaydın iyi bayramlar kızlar. Dün hastaneye geldim nst için ve yatışım yapıldı özel hemen sezaryenle alır diye gitmedim devlettede doktor doğum suyu sınır altında yatış deyip yine doğum katına yönlendirdi bebeğin nabzı 210du ve serum ilaçlarla sakinleştirdiler şimdi normal çok şükür. Ama artık psikolojik olarak çok yıprandım gelip doğum diye yatış yapıp sonra takip diyorlar doğuma almıyorlar aşağıdaki ve yukarıdaki ultrasonlarda değişiklik ve doktordan doktora bakış açısı farklı olabilirmiş kafam karma karışık geçen beni taburcu eden dr bugün 9-10 arası gelip muayene edecekmiş sınır altı görürse sezaryen alacak ama almazsa da özele gidip doğurmakla doğurmamak arasında kaldım. Bu kadar kararsızlık her bi doktorun başka şey demesi çok yordu beni. Birde spinal mi genel anestezi mi daha iyi sizce? (Bu arada bebek 37+3 fakat 1 buçuk hafta geride diyorlar)
Ayyy ne guzel bi haber allah anali babali buyutmeti nasip etsin... tum hayati bayram gibi gecsin insallah :)merhaba herkese iyi bayramlar. benim bebeğim bayram şekeri oldu bayram sabahı. şimdi koltukta uyuyor. Alah sizlere de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Aa doğdu mu bebiş, cok tebrik ederim iyisinizdir umarım, bekliyor muydunuz bayramda:)merhaba herkese iyi bayramlar. benim bebeğim bayram şekeri oldu bayram sabahı. şimdi koltukta uyuyor. Alah sizlere de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Çok şükür canım biz iyiyiz bir daha o kadar uzun süre hareketsiz kalmadık şükürler olsun :)Cok gecmis olsun arkadaslar simdi nasilsiniz?
Ayyy ne guzel bi haber allah anali babali buyutmeti nasip etsin... tum hayati bayram gibi gecsin insallah :)
Annem hep emzirdikce zayiflarsin diyo dogru mu
bayram sabahı doğurdum kızlar tam anlayamadığm belirtilerim oldu hadi bi gidip nst çekilelim dedik. 4 cm açıklık varmış. ama muayene sırasında bayıldığım için sezaryen oldum. şimdi eve geldik. gaz sancıları dikişleri bir yandan süt tam olarak gelemedi bit türlü o bi yandan 2 gündür uyumuyorum beynim yandı o bi yandan ama çok güzel bir duygu.
Öncelikle Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah@Kizilcik123 tebrik ederim canim rabbim saglicakla buyutme nasip insallah.
Kizlar ozellikle tecrubeli annelere sorum var benim, ikinci bebis bekleyen ya da daha once bebek bakimi tecrube etmisler...
Ben amerikada yasiyorum suan master yapiyorum burda esim de calisiyor. Bebegi planlayarak yaz ayina denk getirdimki okul sikinti cikmasin. Simdi doguma kimse gelmeyecek, ben istemedim. Esim o evre bir hafta 10 gun izin alicak hastane ev sonrasi icin. Burda hastanede 3gun tutuyorlar. Her neyse.
Hayatimda onceden bir bebege bile dokunmuslugum yok, bildiginiz sifirim. Bu sebepden sanki tez arastirmasi yapar gibi hamileligimin basindan beri okuyor okuyor ve okuyorum.
Okula bu kadar calismamisimdir
Tabiki okuduklarim ve izlediklerimin aynisi olacak diye birsey yok onun bilincindeyim.
Benim durumum arti ve eksileri var tabi. Basimda konusan yok allaha sukur ve olmayacakta. Telefonla bile iki bisey soylemeye calisanlar oluyor ama genelde negatif bir sekilde sinir ediyorlar beni, tek yapamazsin Diye.ben internet cekmiyor diye kapatiyorum.
Baba gore yapilamayacak bisey yok, yani ne olabilir ki diyorum. Ben mi acemi cesaretliyim acaba? Yoksa gercekten beni zor zamanlar mi bekliyor?
Acikcasi acemiligimin bedelini agir odemek istemiyorum.
Uzun oldu cok ozur dilerim net olarak yazmak istedim.
beni anlattin sanki resmen.bende amerika new jersey de yasiyorum.benim de kimsem gelmeyecek ama ben bebek bakiyordum burda onceden ve 3 kadesimi de kucukken ben buyuttum sayilir.bana da zamaninda bu kiz yeni evlendi deyip dusunmeden dusuncesizligin alasini sergileyen insanlar kalkip tek basina nasil bakacaksin bilmem ne diye ahlanip vahlandilar,ama inan zaten anneye yada bakacak birine ihtiyac olmayacak.tek ihtiyac burda manevi ihtiyac burda da gorev esimize dusuyor.cunku bebek yeni dogdugunda en buyuk sorumluluk onun karnini doyurmak olacak e baskasi bizim bebegimizi emziremeyecegine o emziren kiside biz olacagimiz icin kimseye gerek yok.zaten anladigim kadariyla bi esin bi sen varsin evde.yemegi kendini toparlayana kadar bazen disardan soylersiniz bazen de yaparsin 3 gun yersiniz.ilk zamanlar boyle atlatilir.ben taraftari degilim kendi annende olsa kayinvaliden de olsa evde uzun sure beraber yasamanin.ve ilk bebeginiz o alisma surecinde ailenin yeni uyesine hayatinin her gunu omzuna bas koydugun adamla alismak atlatmak en guzeli@Kizilcik123 tebrik ederim canim rabbim saglicakla buyutme nasip insallah.
Kizlar ozellikle tecrubeli annelere sorum var benim, ikinci bebis bekleyen ya da daha once bebek bakimi tecrube etmisler...
Ben amerikada yasiyorum suan master yapiyorum burda esim de calisiyor. Bebegi planlayarak yaz ayina denk getirdimki okul sikinti cikmasin. Simdi doguma kimse gelmeyecek, ben istemedim. Esim o evre bir hafta 10 gun izin alicak hastane ev sonrasi icin. Burda hastanede 3gun tutuyorlar. Her neyse.
Hayatimda onceden bir bebege bile dokunmuslugum yok, bildiginiz sifirim. Bu sebepden sanki tez arastirmasi yapar gibi hamileligimin basindan beri okuyor okuyor ve okuyorum.
Tabiki okuduklarim ve izlediklerimin aynisi olacak diye birsey yok onun bilincindeyim.
Benim durumum arti ve eksileri var tabi. Basimda konusan yok allaha sukur ve olmayacakta. Telefonla bile iki bisey soylemeye calisanlar oluyor ama genelde negatif bir sekilde sinir ediyorlar beni, tek yapamazsin Diye.ben internet cekmiyor diye kapatiyorum.
Baba gore yapilamayacak bisey yok, yani ne olabilir ki diyorum. Ben mi acemi cesaretliyim acaba? Yoksa gercekten beni zor zamanlar mi bekliyor?
Emziremedim ya oğlum uyanmak bilmedi size yazayım ona verdiğim süre bitmeden. Ameliyatta acı hissetmedim iğnenin giriş acisi kan alınırken ki acidan bile daha düşük. Ama bütün cekistirmeleri konuşmaları duyosunuz tabii. Kiminin o cekistirmelerden ittirmelerden bulantısı oluyormuş kiminin tansiyonu yukseliyormus kişisel şeyler biraz bunlar şans yani. Bende hiçbir etki olmadı. sadece soğuktan ve heyecandan bir saat boyunca zangir zangir titredim. Bebek doktorun tam söylediği gibi 2600 doğdu. 37+2. Dışardan bakınca hiç de öyle ay bu bebek çok zayıf kafa büyük karın küçük demiyorsunuz. Sadece diğer bebekler birazcık tosun kalıyor o kadar ama bu kilodaki bir bebek de normal bebek görüntüsünde ve sağlığında bebeği zayıf olanlar endişe etmesin. Bir de kendi bebeğiniz dünyanın en güzel bebeği gibi geliyor sizetabiki öyle değil ama yine de bana göre dünyanın en güzeli oğlum
ŞükürÇok şükür canım biz iyiyiz bir daha o kadar uzun süre hareketsiz kalmadık şükürler olsun :)
Yaaa ayni ben iste ... hamileligimde 7kg aldim dogumdan ciktiktan 4-5 gun sonra geriye 3kg kalmisti.... kalmıştı pek sevindim ama maalesef umdugum gibi gitmedi... emzirirken 9kg aldimBen iki hamileliğimde de çok kilo almadım, hatta bundada. Doğumdan gelip tartıldığım zaman evde, Doğum öncesinden birkaç kilo kalmış oluyodu. Ama iki Doğumdan sonra birisinde 10 ay birisinde 11 ay adet görmedim. Ve emzirdiğim için müthiş bi iştahım oluyodu. Aşırı yemek yiyodum maalesef, resmen doymak bilmiyodum. Ve o kadar çabuk acıkıyodumki o kadar yemeği o kadar kısa sürede nasıl erittiğine hayret ediyodum midemin. Bu iki sebepten de galiba emzirirken ilk 1 sene sonunda doğumda aldığım toplam kilonunda üstüne çıktım her iki Doğumdan sonrada. Ama 1 seneden sonra hem adet düzenime geri döndüğüm hem de normal insan gibi yemeye başladığım için kilo vermeye başlıyodum.2 sene sonunda ise rejim spor yapmadan normal kiloma döndüm. Bundada en çok korktuğun doğumdan sonra çok kilo almak.
Canim felaket tellalligi yapmaya gerek yokk@Kizilcik123 tebrik ederim canim rabbim saglicakla buyutme nasip insallah.
Bence hem abd de olduğunuz hem de yalnız olduğunuz için şanslısınız. Burada yardım diye gelenler ancak lohusaları depresyona sokuyorlar başka bişi yaptıkları Yok anlatılanları okursanız ki kendi hayatımdan da biliyorum öyle. Bi tek kendi anneniz belki yardımcı olabilir ama tek başınıza olmanız kesinlikle felaket değil bence dediğim gibi tepenizde sürekli size karışıp yanında rahat hissetmeyeceğiniz ama katlanmak zorunda olduğunuz eş ailesi olmadığı için oldukça şanslısınız.beni anlattin sanki resmen.bende amerika new jersey de yasiyorum.benim de kimsem gelmeyecek ama ben bebek bakiyordum burda onceden ve 3 kadesimi de kucukken ben buyuttum sayilir.bana da zamaninda bu kiz yeni evlendi deyip dusunmeden dusuncesizligin alasini sergileyen insanlar kalkip tek basina nasil bakacaksin bilmem ne diye ahlanip vahlandilar,ama inan zaten anneye yada bakacak birine ihtiyac olmayacak.tek ihtiyac burda manevi ihtiyac burda da gorev esimize dusuyor.cunku bebek yeni dogdugunda en buyuk sorumluluk onun karnini doyurmak olacak e baskasi bizim bebegimizi emziremeyecegine o emziren kiside biz olacagimiz icin kimseye gerek yok.zaten anladigim kadariyla bi esin bi sen varsin evde.yemegi kendini toparlayana kadar bazen disardan soylersiniz bazen de yaparsin 3 gun yersiniz.ilk zamanlar boyle atlatilir.ben taraftari degilim kendi annende olsa kayinvaliden de olsa evde uzun sure beraber yasamanin.ve ilk bebeginiz o alisma surecinde ailenin yeni uyesine hayatinin her gunu omzuna bas koydugun adamla alismak atlatmak en guzeli
Öncelikle Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Ben ikinciye hamileyim kizimda sezeryanla doğum yapmama rağmen sıkıntı yasamadim ilk hafta eşim evdeydi sonra ise gitti kızımla kaldik sanki yıllardır çocuk bakıyor gibi hiç zorluk çekmeden zaman geçti tabiki hersey 4/4 Luk değildi ama hepsiyle Kendi kendine idare ediyor insan eminim siz de öyle olucaksiniz Rabbim yar ve yardımcınız olsun
beni anlattin sanki resmen.bende amerika new jersey de yasiyorum.benim de kimsem gelmeyecek ama ben bebek bakiyordum burda onceden ve 3 kadesimi de kucukken ben buyuttum sayilir.bana da zamaninda bu kiz yeni evlendi deyip dusunmeden dusuncesizligin alasini sergileyen insanlar kalkip tek basina nasil bakacaksin bilmem ne diye ahlanip vahlandilar,ama inan zaten anneye yada bakacak birine ihtiyac olmayacak.tek ihtiyac burda manevi ihtiyac burda da gorev esimize dusuyor.cunku bebek yeni dogdugunda en buyuk sorumluluk onun karnini doyurmak olacak e baskasi bizim bebegimizi emziremeyecegine o emziren kiside biz olacagimiz icin kimseye gerek yok.zaten anladigim kadariyla bi esin bi sen varsin evde.yemegi kendini toparlayana kadar bazen disardan soylersiniz bazen de yaparsin 3 gun yersiniz.ilk zamanlar boyle atlatilir.ben taraftari degilim kendi annende olsa kayinvaliden de olsa evde uzun sure beraber yasamanin.ve ilk bebeginiz o alisma surecinde ailenin yeni uyesine hayatinin her gunu omzuna bas koydugun adamla alismak atlatmak en guzeli
Bence hem abd de olduğunuz hem de yalnız olduğunuz için şanslısınız. Burada yardım diye gelenler ancak lohusaları depresyona sokuyorlar başka bişi yaptıkları Yok anlatılanları okursanız ki kendi hayatımdan da biliyorum öyle. Bi tek kendi anneniz belki yardımcı olabilir ama tek başınıza olmanız kesinlikle felaket değil bence dediğim gibi tepenizde sürekli size karışıp yanında rahat hissetmeyeceğiniz ama katlanmak zorunda olduğunuz eş ailesi olmadığı için oldukça şanslısınız.
Aaa dünden beri doğru düzgün giremiyordumbayram sabahı doğurdum kızlar tam anlayamadığm belirtilerim oldu hadi bi gidip nst çekilelim dedik. 4 cm açıklık varmış. ama muayene sırasında bayıldığım için sezaryen oldum. şimdi eve geldik. gaz sancıları dikişleri bir yandan süt tam olarak gelemedi bit türlü o bi yandan 2 gündür uyumuyorum beynim yandı o bi yandan ama çok güzel bir duygu.
bencedeBence hem abd de olduğunuz hem de yalnız olduğunuz için şanslısınız. Burada yardım diye gelenler ancak lohusaları depresyona sokuyorlar başka bişi yaptıkları Yok anlatılanları okursanız ki kendi hayatımdan da biliyorum öyle. Bi tek kendi anneniz belki yardımcı olabilir ama tek başınıza olmanız kesinlikle felaket değil bence dediğim gibi tepenizde sürekli size karışıp yanında rahat hissetmeyeceğiniz ama katlanmak zorunda olduğunuz eş ailesi olmadığı için oldukça şanslısınız.
merhaba herkese iyi bayramlar. benim bebeğim bayram şekeri oldu bayram sabahı. şimdi koltukta uyuyor. Alah sizlere de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?