- 20 Ocak 2013
- 4.048
- 9.200
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #45.681
Gözün aydın canım. Güle güle büyütCanımmm anneler dün benimde bayram şekerim geldi çok şükür devlet hastanesi taburcu etmişti özeldeki diğer doktoruma gittim 2 gün daha bu su yeter ama siz bilirsiniz keşke bugün bebeği doğum yapsaydık demeyin bebek çok riske girmiş dedi sezaryenle doğum yaptım çok şükür.
Göğüs ucum çok küçük ve süt henüz inmedi sarı bi su geliyor yavaş yavaş mama veriyoruz şırıngayla şu an. Allahım sizlerede sağlıcakla kucaklarınıza almayı masip etsin inşallah
Yaparlar tabi canim acil dogum olsa napcaklar.Pazar günleri veya gece acilde nst - ultrason yapıyorlar mı
Doğumdan sonrasını yazayım. Hiç uyutulmadim ameliyatta. Bebek doğdu gösterdiler yanağıma koyup foto çektiler giydirip onu yukarı kontrol için yenidoğan yoğun bakıma gönderdiler. Beni de dikmeye başladılar. O kısım doğumdan daha uzun sürdü bence. Sonra beni musahade odası gibi bir yere alıp isittilar usudugum için ve bir saat tek başıma tuttular. Ordan odama çıkardılar. bebeği de yanıma getirdiler. Tabi ben hiç kalkamıyorum ayaklar uyuşuk karnımda dikişler. Bebek kucaktan kucağa. Eşim biraz sinirlendi bebeğin babası olarak neredeyse izin istedi çocuğu kucağına alabilmek için. Sonra orda refakatçi tartışmaları bilmem ne tartışma çıktı çıkacak. Eşim herkesi eve yolladi, kendi kaldı. Ben de öyle isterdim zaten ama eşim de ben gibi uykusuz ve sıfır bilgi sahibi olunca çok zorlandik kavga bile ettik gece. Hemşireler ilgisiz mi ilgili mi anlayamadık. Mememi bebeğe tutturmak için çok çaba harcadılar ama beslenme saatlerini hep salladılar. Kaşıkla beslemeyi falan gösterdiler. Bebek hiç tutamadı memeyi. Silikon uc aldık. Onu tuttu ama süt yok. Ucuna mama damlata damlata biseyler yaptık ettik derken silikon uçtan boş da olsa emzirmeyi basardik. Arkasından kaşıkla mama verdik. Beslenme saatlerinde uyarmamiza rağmen gece çok ihmal ettiler gelmediler. O şuan aç değil bilmem ne diyerek oyaladilar. Şekeri sınıra düştü çocuğun. Bizim Rh kan uyuşmazlığı olduğu için ciddi sarılık tehditi var o yüzden bu beslenme düzenleri çok önemli defalarca söyledik ama yok aynı davrandılar. Çocuğu topuk kanı kontrol falan diyerek alıp yarım saat getirmedikleri oldu. Oralarda ayaklarını bacaklarını açık bırakıp usuttuklerini de düşünüyorum. Sabaha doğru emzirme gruplarından öğrendiğim kadarıyla ten tene temas yaparak kendi mememi tutturup emzirmeyi başardım ama ilk ve son oldu. Süt hala yok meme kupkuru. Bebeğin kakası var ama çiş yok beslenmedigini gösteriyor. Bende de inanılmaz gaz sancıları başladı karnım davul gibi oldum ayağa çok geç kalkabildim. İki pijama altım kan oldu bir şekilde altsiz kaldım. Gecelikle bu sıcakta üşüdüm. Karnım 6 aylık gibi kocaman. Bebeğin beslenmemesi dert oldu şekerinin düşmesi ciddi sarılık tehditi dert oldu mama miktarını arttırdık. 24 saat sonra taburcu oldum. Hala tam katı gıdaya gecemedim çünkü çok az gaz cikarabildim. Ayağa tek başıma kalkamıyorum. Bebeğin üzerine bile egilemiyorum. Gazını çıkarmak için evirip ceviremiyorum karnımın her noktası aciyor karnıma koyamiyorum. Eve çıktık sonra. Eşim havlu atti. Annem bakmaya başladı bebeğe ve ben maalesef biraz kenarda izleyici olarak kaldım. Kaşıkla beslediğim çocuğa biberon verdi. Ve artık bebek ağzına dolu dolu süt geldiği için biberonu çok sevip benim içinde gram süt olmayan silikon göğüs ucunu tutmadı. Memeye yaklasinca ağlamaktan kıpkırmızı olmaya başladı resmen reddetti. Gazi oldukça kalkıp kucağıma alamadığım için hep annem ilgilendi. Artık her ağladığında annem ilgileniyor çocuğu kucağında evirip çevirip gazını çıkarıyor sonra biberon dayiyor. Kendi bildiği gibi giydirip soyuyor. Cok uzak mesafeden kalkıp geldi kırıcı konuşamıyorum o olmasa eşim asla bu kadarini beceremez. Ama oğluma kurduğum bütün bağ bozuldu. Kokumu duyunca susan bebek artık beni ittiriyor. Çok uzuldugumu sinirlenip bozuldugumu gören annem nihayet meme ucuma mama damlatip emzirmeyi denememe yardımcı olmak istedi. Ama ben memeye çocuğuma bakarken meğer elindeki damlattigi şey şekerli su imiş. Bu da yeni bomba. Sanırım lohusa depresyonuna ramak kaldı. Annem gelmeseydi mahfolmustum ama bu şekilde ne oldu onu da bilmiyorum.
Normal doğum yaparsan ve eşin ilgili biriyse tek başına olman enn güzeli. Sakın ama sakın baskalarini yanına çağırma. Araştırıp işin en doğrusunu yapabilecek birisin. Benim de hayallerim bu yöndeydi ama az önce gözlerimin önünde çocuğa şekerli su verildi. Çocuk düz zeminde uyuması gerekiyor diye telefonda annesiyle kavga eden ben şuan annem çocuğun kafasına yastık koyuyor ben görmeden. Ten tene temas yapmaya çalışıyorum çocukla memeyi tutsun diye çocuğu üşüttün oldu adı. Muhtemelen çocuğun gazı mamadan kaynaklı kimse lafımı dinlemiyor. Bizim toplumda olacak iş değil birisinden yardım almak
Hayırlı olsun canım çok sevindim tebrik ederim bu bayram bebisler peş peşe geliyor maşallahCanımmm anneler dün benimde bayram şekerim geldi çok şükür devlet hastanesi taburcu etmişti özeldeki diğer doktoruma gittim 2 gün daha bu su yeter ama siz bilirsiniz keşke bugün bebeği doğum yapsaydık demeyin bebek çok riske girmiş dedi sezaryenle doğum yaptım çok şükür.
Göğüs ucum çok küçük ve süt henüz inmedi sarı bi su geliyor yavaş yavaş mama veriyoruz şırıngayla şu an. Allahım sizlerede sağlıcakla kucaklarınıza almayı masip etsin inşallah
Ah canım benim ya hastanede olanlar neyse de nasılsa bir günlük bir şeydi ama evdeki durum biraz can sıkıcı gerçekten , annene söyle ki bebeğin senin kokuna alışması lazım sonra zorluk çekerim falan de , ayrıca ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk toparlanirsin diyorlar evin içinde yürü ileri geri bebeğini de al kucağına gezinin öyle bebeği omzuna daya bir elinle tutarken diğer elinle de sırtını sivazla hem.rahatlar gazı çıkar hem de senin kokuna alışır hem merak etme bir iki güne daha iyi olacaksın o zaman bebeginle kendin ilgilen annen de ev işleri yemek temizlik falan gibi işlere baksın sen mutlaka ama mutlaka annene söylemesen bile hissettir bu durumdan hoşlanmadığınıDoğumdan sonrasını yazayım. Hiç uyutulmadim ameliyatta. Bebek doğdu gösterdiler yanağıma koyup foto çektiler giydirip onu yukarı kontrol için yenidoğan yoğun bakıma gönderdiler. Beni de dikmeye başladılar. O kısım doğumdan daha uzun sürdü bence. Sonra beni musahade odası gibi bir yere alıp isittilar usudugum için ve bir saat tek başıma tuttular. Ordan odama çıkardılar. bebeği de yanıma getirdiler. Tabi ben hiç kalkamıyorum ayaklar uyuşuk karnımda dikişler. Bebek kucaktan kucağa. Eşim biraz sinirlendi bebeğin babası olarak neredeyse izin istedi çocuğu kucağına alabilmek için. Sonra orda refakatçi tartışmaları bilmem ne tartışma çıktı çıkacak. Eşim herkesi eve yolladi, kendi kaldı. Ben de öyle isterdim zaten ama eşim de ben gibi uykusuz ve sıfır bilgi sahibi olunca çok zorlandik kavga bile ettik gece. Hemşireler ilgisiz mi ilgili mi anlayamadık. Mememi bebeğe tutturmak için çok çaba harcadılar ama beslenme saatlerini hep salladılar. Kaşıkla beslemeyi falan gösterdiler. Bebek hiç tutamadı memeyi. Silikon uc aldık. Onu tuttu ama süt yok. Ucuna mama damlata damlata biseyler yaptık ettik derken silikon uçtan boş da olsa emzirmeyi basardik. Arkasından kaşıkla mama verdik. Beslenme saatlerinde uyarmamiza rağmen gece çok ihmal ettiler gelmediler. O şuan aç değil bilmem ne diyerek oyaladilar. Şekeri sınıra düştü çocuğun. Bizim Rh kan uyuşmazlığı olduğu için ciddi sarılık tehditi var o yüzden bu beslenme düzenleri çok önemli defalarca söyledik ama yok aynı davrandılar. Çocuğu topuk kanı kontrol falan diyerek alıp yarım saat getirmedikleri oldu. Oralarda ayaklarını bacaklarını açık bırakıp usuttuklerini de düşünüyorum. Sabaha doğru emzirme gruplarından öğrendiğim kadarıyla ten tene temas yaparak kendi mememi tutturup emzirmeyi başardım ama ilk ve son oldu. Süt hala yok meme kupkuru. Bebeğin kakası var ama çiş yok beslenmedigini gösteriyor. Bende de inanılmaz gaz sancıları başladı karnım davul gibi oldum ayağa çok geç kalkabildim. İki pijama altım kan oldu bir şekilde altsiz kaldım. Gecelikle bu sıcakta üşüdüm. Karnım 6 aylık gibi kocaman. Bebeğin beslenmemesi dert oldu şekerinin düşmesi ciddi sarılık tehditi dert oldu mama miktarını arttırdık. 24 saat sonra taburcu oldum. Hala tam katı gıdaya gecemedim çünkü çok az gaz cikarabildim. Ayağa tek başıma kalkamıyorum. Bebeğin üzerine bile egilemiyorum. Gazını çıkarmak için evirip ceviremiyorum karnımın her noktası aciyor karnıma koyamiyorum. Eve çıktık sonra. Eşim havlu atti. Annem bakmaya başladı bebeğe ve ben maalesef biraz kenarda izleyici olarak kaldım. Kaşıkla beslediğim çocuğa biberon verdi. Ve artık bebek ağzına dolu dolu süt geldiği için biberonu çok sevip benim içinde gram süt olmayan silikon göğüs ucunu tutmadı. Memeye yaklasinca ağlamaktan kıpkırmızı olmaya başladı resmen reddetti. Gazi oldukça kalkıp kucağıma alamadığım için hep annem ilgilendi. Artık her ağladığında annem ilgileniyor çocuğu kucağında evirip çevirip gazını çıkarıyor sonra biberon dayiyor. Kendi bildiği gibi giydirip soyuyor. Cok uzak mesafeden kalkıp geldi kırıcı konuşamıyorum o olmasa eşim asla bu kadarini beceremez. Ama oğluma kurduğum bütün bağ bozuldu. Kokumu duyunca susan bebek artık beni ittiriyor. Çok uzuldugumu sinirlenip bozuldugumu gören annem nihayet meme ucuma mama damlatip emzirmeyi denememe yardımcı olmak istedi. Ama ben memeye çocuğuma bakarken meğer elindeki damlattigi şey şekerli su imiş. Bu da yeni bomba. Sanırım lohusa depresyonuna ramak kaldı. Annem gelmeseydi mahfolmustum ama bu şekilde ne oldu onu da bilmiyorum.
Aaa canım sizede hayırlı olsun bebişiniz ne güzel tam bayram şekeri en güzelinden, grup başladı pıtır pıtır doğurmalara maşallah subhanallah :))Canımmm anneler dün benimde bayram şekerim geldi çok şükür devlet hastanesi taburcu etmişti özeldeki diğer doktoruma gittim 2 gün daha bu su yeter ama siz bilirsiniz keşke bugün bebeği doğum yapsaydık demeyin bebek çok riske girmiş dedi sezaryenle doğum yaptım çok şükür.
Sen hıc yasadın mı ılac kullanınca hemen gecer mı acaba
Doğumdan sonrasını yazayım. Hiç uyutulmadim ameliyatta. Bebek doğdu gösterdiler yanağıma koyup foto çektiler giydirip onu yukarı kontrol için yenidoğan yoğun bakıma gönderdiler. Beni de dikmeye başladılar. O kısım doğumdan daha uzun sürdü bence. Sonra beni musahade odası gibi bir yere alıp isittilar usudugum için ve bir saat tek başıma tuttular. Ordan odama çıkardılar. bebeği de yanıma getirdiler. Tabi ben hiç kalkamıyorum ayaklar uyuşuk karnımda dikişler. Bebek kucaktan kucağa. Eşim biraz sinirlendi bebeğin babası olarak neredeyse izin istedi çocuğu kucağına alabilmek için. Sonra orda refakatçi tartışmaları bilmem ne tartışma çıktı çıkacak. Eşim herkesi eve yolladi, kendi kaldı. Ben de öyle isterdim zaten ama eşim de ben gibi uykusuz ve sıfır bilgi sahibi olunca çok zorlandik kavga bile ettik gece. Hemşireler ilgisiz mi ilgili mi anlayamadık. Mememi bebeğe tutturmak için çok çaba harcadılar ama beslenme saatlerini hep salladılar. Kaşıkla beslemeyi falan gösterdiler. Bebek hiç tutamadı memeyi. Silikon uc aldık. Onu tuttu ama süt yok. Ucuna mama damlata damlata biseyler yaptık ettik derken silikon uçtan boş da olsa emzirmeyi basardik. Arkasından kaşıkla mama verdik. Beslenme saatlerinde uyarmamiza rağmen gece çok ihmal ettiler gelmediler. O şuan aç değil bilmem ne diyerek oyaladilar. Şekeri sınıra düştü çocuğun. Bizim Rh kan uyuşmazlığı olduğu için ciddi sarılık tehditi var o yüzden bu beslenme düzenleri çok önemli defalarca söyledik ama yok aynı davrandılar. Çocuğu topuk kanı kontrol falan diyerek alıp yarım saat getirmedikleri oldu. Oralarda ayaklarını bacaklarını açık bırakıp usuttuklerini de düşünüyorum. Sabaha doğru emzirme gruplarından öğrendiğim kadarıyla ten tene temas yaparak kendi mememi tutturup emzirmeyi başardım ama ilk ve son oldu. Süt hala yok meme kupkuru. Bebeğin kakası var ama çiş yok beslenmedigini gösteriyor. Bende de inanılmaz gaz sancıları başladı karnım davul gibi oldum ayağa çok geç kalkabildim. İki pijama altım kan oldu bir şekilde altsiz kaldım. Gecelikle bu sıcakta üşüdüm. Karnım 6 aylık gibi kocaman. Bebeğin beslenmemesi dert oldu şekerinin düşmesi ciddi sarılık tehditi dert oldu mama miktarını arttırdık. 24 saat sonra taburcu oldum. Hala tam katı gıdaya gecemedim çünkü çok az gaz cikarabildim. Ayağa tek başıma kalkamıyorum. Bebeğin üzerine bile egilemiyorum. Gazını çıkarmak için evirip ceviremiyorum karnımın her noktası aciyor karnıma koyamiyorum. Eve çıktık sonra. Eşim havlu atti. Annem bakmaya başladı bebeğe ve ben maalesef biraz kenarda izleyici olarak kaldım. Kaşıkla beslediğim çocuğa biberon verdi. Ve artık bebek ağzına dolu dolu süt geldiği için biberonu çok sevip benim içinde gram süt olmayan silikon göğüs ucunu tutmadı. Memeye yaklasinca ağlamaktan kıpkırmızı olmaya başladı resmen reddetti. Gazi oldukça kalkıp kucağıma alamadığım için hep annem ilgilendi. Artık her ağladığında annem ilgileniyor çocuğu kucağında evirip çevirip gazını çıkarıyor sonra biberon dayiyor. Kendi bildiği gibi giydirip soyuyor. Cok uzak mesafeden kalkıp geldi kırıcı konuşamıyorum o olmasa eşim asla bu kadarini beceremez. Ama oğluma kurduğum bütün bağ bozuldu. Kokumu duyunca susan bebek artık beni ittiriyor. Çok uzuldugumu sinirlenip bozuldugumu gören annem nihayet meme ucuma mama damlatip emzirmeyi denememe yardımcı olmak istedi. Ama ben memeye çocuğuma bakarken meğer elindeki damlattigi şey şekerli su imiş. Bu da yeni bomba. Sanırım lohusa depresyonuna ramak kaldı. Annem gelmeseydi mahfolmustum ama bu şekilde ne oldu onu da bilmiyorum.
Canımmm anneler dün benimde bayram şekerim geldi çok şükür devlet hastanesi taburcu etmişti özeldeki diğer doktoruma gittim 2 gün daha bu su yeter ama siz bilirsiniz keşke bugün bebeği doğum yapsaydık demeyin bebek çok riske girmiş dedi sezaryenle doğum yaptım çok şükür.
Canımmm anneler dün benimde bayram şekerim geldi çok şükür devlet hastanesi taburcu etmişti özeldeki diğer doktoruma gittim 2 gün daha bu su yeter ama siz bilirsiniz keşke bugün bebeği doğum yapsaydık demeyin bebek çok riske girmiş dedi sezaryenle doğum yaptım çok şükür.
Canım hayırlı olsun bebişin, sağlıkla büyüt inşallah. Allah bağışlasın.merhaba herkese iyi bayramlar. benim bebeğim bayram şekeri oldu bayram sabahı. şimdi koltukta uyuyor. Alah sizlere de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Oyy ikinci bayram şekeri gelmiş :)Canımmm anneler dün benimde bayram şekerim geldi çok şükür devlet hastanesi taburcu etmişti özeldeki diğer doktoruma gittim 2 gün daha bu su yeter ama siz bilirsiniz keşke bugün bebeği doğum yapsaydık demeyin bebek çok riske girmiş dedi sezaryenle doğum yaptım çok şükür.
Canım benim oldu geçenlerde 10 gün kadar önce 180lerde çıktı nst, hatta ebe nstye bağladığında ben seslerden korktum çok hızlı atıyor noldu falan diye konuşunca nstnin sesini kapattı, doktor taşikardi olabilir dedi hemen serum bağladılar. Sonra doğumhanede tekrar nstye girdim düzelmişti. 2 gün sonra tekrar çağırdı, yine nstye girdim. Yine bi problem yoktu, doktorum sıcaklardan etkilendiğimi söyledi bol su içmemi söyledi ama doğum falan demedi bana. Eğer 2.ve3. Nst düzensiz çıksaydı doğuma alınır dedi ordaki bi görevli. Halada iyiyiz bakalım, bebeğin hareketlerini hissetmesem panik yaparım gerçi bayramdan sonra kontrolüm var. Bence sen bugün yine bi nst çektir ama korkma verdikleri serum minarelli su, bol su içerek git derim. Muhtemelen susuz kalmış olabilirsin. Bebekte problem olunca serum işe yaramıyormuş zaten.Benim sorum arada kaldı bebeğin kalbi hızlı atıp sonrasında sıkıntısız normal doğum yapan duyduğunuz var mı
merhaba kızlar epeydir giremiyorum iyi bayramlar bugün beni neredeyse sezeryana alacaklardı haftalık nst kontrolüm vardı bebeğimin kalp atışları 180 civarında çıktı serum verip dinlen dedi düşmezse alalım dedi serumdan sonra düşmüş ama benim düzensiz sancılarım çıkmış açılmam yok yine de riske atmayalım normal doğuramazsın alalım dedi ben de resmen kaçtım başka hastaneye oradaki dr acil bir durum yok dedi ama yine de merak ediyorum böyle birşey başına gelen var mı bebek için endişelenmeli miyim içim içimi yiyor
Allah korusun canım bende kan sulandırıcıya son güne kadar devam ettim kanamam zor durmuş ama durmuş yani benim gibi son güne kadar kan sulandırıcı kullanan çok vardır. Hayırlı doğumlar diliyorum sana, güzel haberlerini bekliyoruz.gunaydin kizlar. tarih belli olunca gecmiyor saat dakika :) birde korku . . .
ne guzel yarin alacakti doktor sezaryene cocuk doktoru yokmus carsamba kadsr izinliymis. carsambayi beklioz :*:) saglikla sihhatle gelsinde bekleriz sknt deil. yalniz su kan sulandirci igne kullaniyorum ve asiri korkuyorum hadi kanama durmaz masada kalirsam die
1hafta canim 1haftq sonra herseyini kendin yapabilir duruma gelirsin insallah biraz sabir anne konusuna gelince inan hepsi bildigini okuyor... eskiden ne yapiliyorsa o tabiki kötü niyetli degiller ama uygulamalari yanlis maalesef.... sen biraz toparlayinca bebegin senin kurallarinada alışacaktır meraketme :) uzulme hic sütün gelmesi zaten 3gun sürüyor... humana-hurma-su-rezene... ihmal etme .... bende kavun da cok ise yaramisti sut konusunda... kavun yedigim gun yeteri kadar sutum oluyordu kizimda icim disim kavun olmuştuDoğumdan sonrasını yazayım. Hiç uyutulmadim ameliyatta. Bebek doğdu gösterdiler yanağıma koyup foto çektiler giydirip onu yukarı kontrol için yenidoğan yoğun bakıma gönderdiler. Beni de dikmeye başladılar. O kısım doğumdan daha uzun sürdü bence. Sonra beni musahade odası gibi bir yere alıp isittilar usudugum için ve bir saat tek başıma tuttular. Ordan odama çıkardılar. bebeği de yanıma getirdiler. Tabi ben hiç kalkamıyorum ayaklar uyuşuk karnımda dikişler. Bebek kucaktan kucağa. Eşim biraz sinirlendi bebeğin babası olarak neredeyse izin istedi çocuğu kucağına alabilmek için. Sonra orda refakatçi tartışmaları bilmem ne tartışma çıktı çıkacak. Eşim herkesi eve yolladi, kendi kaldı. Ben de öyle isterdim zaten ama eşim de ben gibi uykusuz ve sıfır bilgi sahibi olunca çok zorlandik kavga bile ettik gece. Hemşireler ilgisiz mi ilgili mi anlayamadık. Mememi bebeğe tutturmak için çok çaba harcadılar ama beslenme saatlerini hep salladılar. Kaşıkla beslemeyi falan gösterdiler. Bebek hiç tutamadı memeyi. Silikon uc aldık. Onu tuttu ama süt yok. Ucuna mama damlata damlata biseyler yaptık ettik derken silikon uçtan boş da olsa emzirmeyi basardik. Arkasından kaşıkla mama verdik. Beslenme saatlerinde uyarmamiza rağmen gece çok ihmal ettiler gelmediler. O şuan aç değil bilmem ne diyerek oyaladilar. Şekeri sınıra düştü çocuğun. Bizim Rh kan uyuşmazlığı olduğu için ciddi sarılık tehditi var o yüzden bu beslenme düzenleri çok önemli defalarca söyledik ama yok aynı davrandılar. Çocuğu topuk kanı kontrol falan diyerek alıp yarım saat getirmedikleri oldu. Oralarda ayaklarını bacaklarını açık bırakıp usuttuklerini de düşünüyorum. Sabaha doğru emzirme gruplarından öğrendiğim kadarıyla ten tene temas yaparak kendi mememi tutturup emzirmeyi başardım ama ilk ve son oldu. Süt hala yok meme kupkuru. Bebeğin kakası var ama çiş yok beslenmedigini gösteriyor. Bende de inanılmaz gaz sancıları başladı karnım davul gibi oldum ayağa çok geç kalkabildim. İki pijama altım kan oldu bir şekilde altsiz kaldım. Gecelikle bu sıcakta üşüdüm. Karnım 6 aylık gibi kocaman. Bebeğin beslenmemesi dert oldu şekerinin düşmesi ciddi sarılık tehditi dert oldu mama miktarını arttırdık. 24 saat sonra taburcu oldum. Hala tam katı gıdaya gecemedim çünkü çok az gaz cikarabildim. Ayağa tek başıma kalkamıyorum. Bebeğin üzerine bile egilemiyorum. Gazını çıkarmak için evirip ceviremiyorum karnımın her noktası aciyor karnıma koyamiyorum. Eve çıktık sonra. Eşim havlu atti. Annem bakmaya başladı bebeğe ve ben maalesef biraz kenarda izleyici olarak kaldım. Kaşıkla beslediğim çocuğa biberon verdi. Ve artık bebek ağzına dolu dolu süt geldiği için biberonu çok sevip benim içinde gram süt olmayan silikon göğüs ucunu tutmadı. Memeye yaklasinca ağlamaktan kıpkırmızı olmaya başladı resmen reddetti. Gazi oldukça kalkıp kucağıma alamadığım için hep annem ilgilendi. Artık her ağladığında annem ilgileniyor çocuğu kucağında evirip çevirip gazını çıkarıyor sonra biberon dayiyor. Kendi bildiği gibi giydirip soyuyor. Cok uzak mesafeden kalkıp geldi kırıcı konuşamıyorum o olmasa eşim asla bu kadarini beceremez. Ama oğluma kurduğum bütün bağ bozuldu. Kokumu duyunca susan bebek artık beni ittiriyor. Çok uzuldugumu sinirlenip bozuldugumu gören annem nihayet meme ucuma mama damlatip emzirmeyi denememe yardımcı olmak istedi. Ama ben memeye çocuğuma bakarken meğer elindeki damlattigi şey şekerli su imiş. Bu da yeni bomba. Sanırım lohusa depresyonuna ramak kaldı. Annem gelmeseydi mahfolmustum ama bu şekilde ne oldu onu da bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?