2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Gözün aydın canım. Güle güle büyüt

Benim sorum arada kaldı bebeğin kalbi hızlı atıp sonrasında sıkıntısız normal doğum yapan duyduğunuz var mı

merhaba kızlar epeydir giremiyorum iyi bayramlar bugün beni neredeyse sezeryana alacaklardı haftalık nst kontrolüm vardı bebeğimin kalp atışları 180 civarında çıktı serum verip dinlen dedi düşmezse alalım dedi serumdan sonra düşmüş ama benim düzensiz sancılarım çıkmış açılmam yok yine de riske atmayalım normal doğuramazsın alalım dedi ben de resmen kaçtım başka hastaneye oradaki dr acil bir durum yok dedi ama yine de merak ediyorum böyle birşey başına gelen var mı bebek için endişelenmeli miyim içim içimi yiyor

Ay resmen okurken gerildim nasil yasamak kimbilir nasildir.
Kendileri anne olmadi sanki, bu kadar iplememek neyin nesidir yaa. Tepkini biraz daha koymaya calis dicem ama nasil yapilir bende bilmiyorum. Sukur olsun ki bebisin sagligi yerinde. Insallah kisa zamanda kendini toparlar ve anneyi gonderirsin. .

Hayırlı olsun canım çok sevindim tebrik ederim bu bayram bebisler peş peşe geliyor maşallah

Ah canım benim ya hastanede olanlar neyse de nasılsa bir günlük bir şeydi ama evdeki durum biraz can sıkıcı gerçekten , annene söyle ki bebeğin senin kokuna alışması lazım sonra zorluk çekerim falan de , ayrıca ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk toparlanirsin diyorlar evin içinde yürü ileri geri bebeğini de al kucağına gezinin öyle bebeği omzuna daya bir elinle tutarken diğer elinle de sırtını sivazla hem.rahatlar gazı çıkar hem de senin kokuna alışır hem merak etme bir iki güne daha iyi olacaksın o zaman bebeginle kendin ilgilen annen de ev işleri yemek temizlik falan gibi işlere baksın sen mutlaka ama mutlaka annene söylemesen bile hissettir bu durumdan hoşlanmadığını

Aaa canım sizede hayırlı olsun bebişiniz ne güzel tam bayram şekeri en güzelinden, grup başladı pıtır pıtır doğurmalara maşallah subhanallah :))

Sen hıc yasadın mı ılac kullanınca hemen gecer mı acaba

Hemen geçmeyebilir. Benimkisi ikinci kez kontrolde 15 gün sonrası biraz daha azalmıştı tekrar antibiyotik verdi doktorum, ondan sonra geçti. Enfeksiyonun yoğunluğuna bağlı canım birazda.

Kuzuuum annene bağırınca kaçmayacaksa bebeğinle bol bol ten teması kur. Aç göğsünü bebeğini göğsüne koy memeni bulsun onun üzerine de ört müslini hiç üşümez. Ayakları soğuk olur kılcal damarlar küçük olduğu için dert etme müslini ört. Mamaya değil memeye öncelik ver alışırsa emmeyi istemez gülüm. Önce bol bol temas. Memen kuru olabilir ilk gelen sarı Kolostrum görünmüyor canım. Süt yok sanma. Çiş tok diye dert etme. Günde 3 tane 1 TL büyüklüğünde kaka varsa doyuyormuş biliyorsun. Bağırsakları şu an mamayla doluyor izin verme zaten bağırsak işleyişi uzun bir süre bizim gibi olnayacakmış canım çok gazı olur mamaylada

Aminn. Allah analı babalı büyütsün sarı su dediğiniz ilk süt Kolostrum çok faydalı.. bebeğin ilk antibiyotiği bol bol emzirin. Güle güle büyütün bebeğinizi

Ay canım ikinci bayram bebeğimiz de gelmiş maşallah gözün aydın canım Allah analı babalı sağlıklı büyütmek nasip etsin. Sana da geçmiş olsun

merhaba herkese iyi bayramlar. benim bebeğim bayram şekeri oldu bayram sabahı. şimdi koltukta uyuyor. Alah sizlere de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Canım hayırlı olsun bebişin, sağlıkla büyüt inşallah. Allah bağışlasın.
Benim. ilk günden itibaren göğüs ucum olmadığı için silikon uç ile emzirdim ve halen bebisler direkt memeden emmiyorlar. Uç ile daha zahmetli ama mecburen o şekilde idare ediyorum. Gunde 3 kere emziriyorsam 2 , 3 kerede sütü sağıp biberonla veriyorum. Sağmasam sütüm kesilecek diye korkuyorum. Sende sağmaya gayret et birde humana diye bir çözelti içecek aldım ben faydasını gördüm inşallah sende görürsün .

Benim erkek kardeşim hemşire, çok ameliyata girdi acil sorumlusu olarak çalıştı şu anda da 1. bölüm servis şefi. Dün geldi ziyaretime diyor ki, abla doğum yaptığında bebeği beşiğe asla koyma %99 seninle olacak bebek yanında veya göğsünde. %1 ise baba ve diğer akrabaların kucağında bunu sakın unutma abla dedi. Bol bol temas kızlar kucaktan indirmeyin bebeğinizi kokunuzdan başka bir şey bilmiyorlar çünkü
@Kizilcik123 @crescent01

Allah'ım bize de sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Oyy ikinci bayram şekeri gelmiş :)
Allah analı babalı büyütsün kuzum sağlıkla büyütün inşallah :))
Canım benim oldu geçenlerde 10 gün kadar önce 180lerde çıktı nst, hatta ebe nstye bağladığında ben seslerden korktum çok hızlı atıyor noldu falan diye konuşunca nstnin sesini kapattı, doktor taşikardi olabilir dedi hemen serum bağladılar. Sonra doğumhanede tekrar nstye girdim düzelmişti. 2 gün sonra tekrar çağırdı, yine nstye girdim. Yine bi problem yoktu, doktorum sıcaklardan etkilendiğimi söyledi bol su içmemi söyledi ama doğum falan demedi bana. Eğer 2.ve3. Nst düzensiz çıksaydı doğuma alınır dedi ordaki bi görevli. Halada iyiyiz bakalım, bebeğin hareketlerini hissetmesem panik yaparım gerçi bayramdan sonra kontrolüm var. Bence sen bugün yine bi nst çektir ama korkma verdikleri serum minarelli su, bol su içerek git derim. Muhtemelen susuz kalmış olabilirsin. Bebekte problem olunca serum işe yaramıyormuş zaten.

gunaydin kizlar. tarih belli olunca gecmiyor saat dakika :) birde korku . . .
ne guzel yarin alacakti doktor sezaryene cocuk doktoru yokmus carsamba kadsr izinliymis. carsambayi beklioz :*:) saglikla sihhatle gelsinde bekleriz sknt deil. yalniz su kan sulandirci igne kullaniyorum ve asiri korkuyorum hadi kanama durmaz masada kalirsam die

Allah korusun canım bende kan sulandırıcıya son güne kadar devam ettim kanamam zor durmuş ama durmuş yani benim gibi son güne kadar kan sulandırıcı kullanan çok vardır. Hayırlı doğumlar diliyorum sana, güzel haberlerini bekliyoruz.

1hafta canim 1haftq sonra herseyini kendin yapabilir duruma gelirsin insallah biraz sabir anne konusuna gelince inan hepsi bildigini okuyor... eskiden ne yapiliyorsa o tabiki kötü niyetli degiller ama uygulamalari yanlis maalesef.... sen biraz toparlayinca bebegin senin kurallarinada alışacaktır meraketme :) uzulme hic sütün gelmesi zaten 3gun sürüyor... humana-hurma-su-rezene... ihmal etme .... bende kavun da cok ise yaramisti sut konusunda... kavun yedigim gun yeteri kadar sutum oluyordu kizimda icim disim kavun olmuştu bir dene istersen?... biberon aslinda verilmese tabiki daha iyi olur ama bebek onuda unutur biraz ugrastiktan sonra hic korkma... biz küvözde kalmıştık haftalarca biberon kullandi kizim maalesef makineye bagli oldugu icin... o surecte birak emzirmeyi dokunamiyorduk bile... ama tabutcu olduktan sonra unutturduk biberonu şükür. . Anne gogusune benzer biberonlar var onlardan kullanirsan isin cok daha kolay olur insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…