2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yarın açık olan bir laboratuvar varsa, idrar tahlili yaptırın. Özel hastanelerde zaten açık oluyor.. Lökosit değerine bakarsınız, yüksekse enfeksiyon vardır.

Yarın açık olan bir laboratuvar varsa, idrar tahlili yaptırın. Özel hastanelerde zaten açık oluyor.. Lökosit değerine bakarsınız, yüksekse enfeksiyon vardır.
Sadece idrar tahlılınden lokosit dgerı gorunuor mu ıdrarda kultur falanda yaptırmam gerekır mı

Doğumdan sonrasını yazayım. Hiç uyutulmadim ameliyatta. Bebek doğdu gösterdiler yanağıma koyup foto çektiler giydirip onu yukarı kontrol için yenidoğan yoğun bakıma gönderdiler. Beni de dikmeye başladılar. O kısım doğumdan daha uzun sürdü bence. Sonra beni musahade odası gibi bir yere alıp isittilar usudugum için ve bir saat tek başıma tuttular. Ordan odama çıkardılar. bebeği de yanıma getirdiler. Tabi ben hiç kalkamıyorum ayaklar uyuşuk karnımda dikişler. Bebek kucaktan kucağa. Eşim biraz sinirlendi bebeğin babası olarak neredeyse izin istedi çocuğu kucağına alabilmek için. Sonra orda refakatçi tartışmaları bilmem ne tartışma çıktı çıkacak. Eşim herkesi eve yolladi, kendi kaldı. Ben de öyle isterdim zaten ama eşim de ben gibi uykusuz ve sıfır bilgi sahibi olunca çok zorlandik kavga bile ettik gece. Hemşireler ilgisiz mi ilgili mi anlayamadık. Mememi bebeğe tutturmak için çok çaba harcadılar ama beslenme saatlerini hep salladılar. Kaşıkla beslemeyi falan gösterdiler. Bebek hiç tutamadı memeyi. Silikon uc aldık. Onu tuttu ama süt yok. Ucuna mama damlata damlata biseyler yaptık ettik derken silikon uçtan boş da olsa emzirmeyi basardik. Arkasından kaşıkla mama verdik. Beslenme saatlerinde uyarmamiza rağmen gece çok ihmal ettiler gelmediler. O şuan aç değil bilmem ne diyerek oyaladilar. Şekeri sınıra düştü çocuğun. Bizim Rh kan uyuşmazlığı olduğu için ciddi sarılık tehditi var o yüzden bu beslenme düzenleri çok önemli defalarca söyledik ama yok aynı davrandılar. Çocuğu topuk kanı kontrol falan diyerek alıp yarım saat getirmedikleri oldu. Oralarda ayaklarını bacaklarını açık bırakıp usuttuklerini de düşünüyorum. Sabaha doğru emzirme gruplarından öğrendiğim kadarıyla ten tene temas yaparak kendi mememi tutturup emzirmeyi başardım ama ilk ve son oldu. Süt hala yok meme kupkuru. Bebeğin kakası var ama çiş yok beslenmedigini gösteriyor. Bende de inanılmaz gaz sancıları başladı karnım davul gibi oldum ayağa çok geç kalkabildim. İki pijama altım kan oldu bir şekilde altsiz kaldım. Gecelikle bu sıcakta üşüdüm. Karnım 6 aylık gibi kocaman. Bebeğin beslenmemesi dert oldu şekerinin düşmesi ciddi sarılık tehditi dert oldu mama miktarını arttırdık. 24 saat sonra taburcu oldum. Hala tam katı gıdaya gecemedim çünkü çok az gaz cikarabildim. Ayağa tek başıma kalkamıyorum. Bebeğin üzerine bile egilemiyorum. Gazını çıkarmak için evirip ceviremiyorum karnımın her noktası aciyor karnıma koyamiyorum. Eve çıktık sonra. Eşim havlu atti. Annem bakmaya başladı bebeğe ve ben maalesef biraz kenarda izleyici olarak kaldım. Kaşıkla beslediğim çocuğa biberon verdi. Ve artık bebek ağzına dolu dolu süt geldiği için biberonu çok sevip benim içinde gram süt olmayan silikon göğüs ucunu tutmadı. Memeye yaklasinca ağlamaktan kıpkırmızı olmaya başladı resmen reddetti. Gazi oldukça kalkıp kucağıma alamadığım için hep annem ilgilendi. Artık her ağladığında annem ilgileniyor çocuğu kucağında evirip çevirip gazını çıkarıyor sonra biberon dayiyor. Kendi bildiği gibi giydirip soyuyor. Cok uzak mesafeden kalkıp geldi kırıcı konuşamıyorum o olmasa eşim asla bu kadarini beceremez. Ama oğluma kurduğum bütün bağ bozuldu. Kokumu duyunca susan bebek artık beni ittiriyor. Çok uzuldugumu sinirlenip bozuldugumu gören annem nihayet meme ucuma mama damlatip emzirmeyi denememe yardımcı olmak istedi. Ama ben memeye çocuğuma bakarken meğer elindeki damlattigi şey şekerli su imiş. Bu da yeni bomba. Sanırım lohusa depresyonuna ramak kaldı. Annem gelmeseydi mahfolmustum ama bu şekilde ne oldu onu da bilmiyorum.

Peki ameliyatlı yerinin acısı nasıl, kalkabiliyor musun? Sen nasılsın yani? Süt gelmesi için napıyosun?
Gaz olmadığı sürece dururken agrimiyor ama hareket ederken aciyor hala. Alçak koltuklardan ve yataktan kalkamıyorum. Normallerden kalkmam bı 10 dk sürüyor. Öne egilemiyorum asla. Kendime çok üzülüyorum ama bebeğimle ilgilenemediğim ve sürekli yorgun düştügum için. Canım yandığı için değil. Süt gelmesi için hastanede önce emzirme yaklaşık 20 dk. Sonra kaşıkla mama gidiyorduk. Meme uçlarm inanılmaz aciyor. Yara yok ama kan topladılar gibi. Evde annemin bakımında maalesef hiçbir icraatım olamıyor süt için. Bugün banyo yapıp masaj yapicam. Süt sağma makinesinin acisi canımdan can aldı galiba kullanamicam benlik bişey değil.

Kızlar nişan gelmeden açıklık oluşması gibi durumlar oluyor mu?
Evet canım bende 4 cm açılma vardı Nisan yoktu. Muayene edilmesem belki de epey bir süre daha gelmezdi
Pazar günleri veya gece acilde nst - ultrason yapıyorlar mı
Gebelik ileri haftalarda olduğunda nst yapılır da muayene için belki polikliniği bekle derler canım.

Sürpriz, bayram şekeri. Hayırlı olsun canım, gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün. Kaç kilo doğdu? Nst de söylenen kiloyla fark var mıydı? Bi de kaç gün kaldın hastanede?
Sağol canım 2560 dogdu. Dr da 2600 demişti zaten. 24 saat kaldım hastanede.

Normal doğum yaparsan ve eşin ilgili biriyse tek başına olman enn güzeli. Sakın ama sakın baskalarini yanına çağırma. Araştırıp işin en doğrusunu yapabilecek birisin. Benim de hayallerim bu yöndeydi ama az önce gözlerimin önünde çocuğa şekerli su verildi. Çocuk düz zeminde uyuması gerekiyor diye telefonda annesiyle kavga eden ben şuan annem çocuğun kafasına yastık koyuyor ben görmeden. Ten tene temas yapmaya çalışıyorum çocukla memeyi tutsun diye çocuğu üşüttün oldu adı. Muhtemelen çocuğun gazı mamadan kaynaklı kimse lafımı dinlemiyor. Bizim toplumda olacak iş değil birisinden yardım almak

Canımmm anneler dün benimde bayram şekerim geldi çok şükür devlet hastanesi taburcu etmişti özeldeki diğer doktoruma gittim 2 gün daha bu su yeter ama siz bilirsiniz keşke bugün bebeği doğum yapsaydık demeyin bebek çok riske girmiş dedi sezaryenle doğum yaptım çok şükür.
Göğüs ucum çok küçük ve süt henüz inmedi sarı bi su geliyor yavaş yavaş mama veriyoruz şırıngayla şu an. Allahım sizlerede sağlıcakla kucaklarınıza almayı masip etsin inşallah

Hayirli olsun canim Allah size bagislasin :)

Hayırlısı olsun canım. allah analı babalı büyütsün inşallah.

Hayırlısı olsun canım. Bir haftaya kendi düzenini kurarsın, annende kendi bildiğince yardım etmeye çalışıyo. Sen sürekli emdirmeye çalış göğsünü. Sürekli masaj yap göğsüne sen yapamıyosan birine yaptır. Canın acıyacak kadar yapmalısın ki süt kanalların açılsın.

Cok gecmis olsun canim ilk gün icin guzrl bi tecrube olmamis sana insallah devaminda boyle olmaz bir an önce rahata kavuşup bebisine bakmaya baslarsin

Tüm hamilelik boyunca mümkün olduğunca şekerden tatlıdan uzak durduk, ama nedense şekerli su veriliyor. Annesi olan sensin neden bu şekilde davranılıyor.

Cnm seninde bebegin hayırlı olsun sağlıkla büyüt ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…