2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kalbim inanılmaz hızlı atıyor
Ilık duş aldım geçer diye geçmedi
Baktım şimdi 108 çıkıyor normal mi
115e kadar normal canim bende ayni sikayetle gecen hafta dr a gittim hamilelikte sınır 115 dedi... 115i aşarsa gel muhakkak dedi. Takio et bakalim artiyor mu

Peki demir değerin düşük mü? O da çok etkiliyor. Ben sabah akşam ilaç içiyorum biraz rahatlattı. Çarpıntıyı demir eksikliği de yapıyor.

Burdada suyu iyi falan diyip yorum yapmiyorlar, ama bakıyor bunu nerden biliyorum kızımda kendi isdeğimle 5-6 untrasona girdim hiç birinde su konusunda yorum yapmadı ama birinde suyum az olduğunu soyledi.
Şimdide usg lerde su hakında yorum yapmiyor ama ben soruyorum suyun miktarı nasıl diye oda gauet iyi diyor.
Sadıce tr de doktorlar anneye butun detayıyla ne olup bitdiğini anlatıyor ama başka ulkelerde eyer bir sorun varsa o zaman soyluyor.
Yanı tr den başka ülkelerde konuşma üşengecliği var. Benim anladığım o konuşmaya üşeniyorlar.

Doktordan çıktım oğlum 2600 47 cm minyon olacak sanırım benim ayrıntılı ultrasonda bebeği besleyen damarlardan birinin kan akisinda hafif ağırlık var demişlerdi heralde oyüzden ağır kilo alıyor kimi hafta 150 gr kimi hafta 300 gr alıyor 2 temmuz için kesin konuştuk doğum için yine spinal olacak sancim yine 18-20 lerde haftaya mutlaka gel suyuna bakalım dedi birkaç kere heralde azalma var bizde durumlar bu tansiyonum bu sefer düşük çıktı ana sağlığı merkezinin yaptığı tahlili gösterdim B12 iğnesi verdi idrar yolu iltihabim varmış baya tekkullanimlik Şase antibiyotik fitil bir sürü ilaç verdi doğuma kadar güç toplayalim diye d vitaminim düşük çıktı mutlaka ilacını al dedi kan ilacim fayda etmiş kan degerlerim iyi çok şaşırdım çünkü kendimi bildim bileli ferritinim düşük çıkar çok şükür az günler kaldı
çıkınca bebeğime kıyafet aldım son son doymuyorum mustela aldım :)

Canım aslına bakarsan yurt dışında yapılan çalışmalara göre doğru olan sizin doktorların yaptığı. Ultrasonun bebeğe zararı olup olmadığı bilinmiyor çünkü. Bebeğin sağlığı için bunu uyguluyorlar. Benim arkadaşım (Türkiye’de)her gittiğinde ultrasona girmiyordu mesela. Doktora okuduğu makalelerden edindiği bilgiyi aktarıp girmiyordu doktor çok takdir ediyordu. 3-4 kez ancak girdi sanırım. Ben de yapmayı çok istiyorum ama merakıma yenik düşüyorum zaten suyun bitse ağrı ile sancı ile veya kanama ile Doğum başlayacak ve sen bunu fark edebilirsin.

Eki Görüntüle 2158429

Kızlar benim göbeğim şu şekilde hala. Tecrübeli anneler, bu göbek aşşağı inmişmi sizce?
Canım göbeğin inmemiş, tecrübesiz anne olarak söylim çünkü belli yani :)))
Ama bu bence bişey ifade etmiyor, kardeşim hep aşağıda taşıdı son ayı göbek hep aşağıdaydı ama 40 haftayı geçti normal yapacakken yeğenim bir türlü doğmaya yanaşmayınca sezeryanla doğum yaptı 40+ tarihte.
Benim de düştü göbek ama o boşluğa yerleşirse bebek kanala girmedikçe göbek düşse de düşmese de doğum olmuyor.

Benim sıpam hala makat geliş, ondan olabilir mi acaba canım göbeğin inmemesi sence?

Sezaryen olacağım mecburen ama bebeğin kendisinin gelmesini de beklemek istiyorum bi yandan :) o yüzden göbeğe anlam yüklesemmi bilemedimm

Senle tarihimiz aynı, bana da o tarihlere verirse doktor pişti oluruz :) hayırlısı olsun şimdiden sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :)

Az kaldı heyecanlar artıyor bende saçma bir bişey eksik mi veya pis mi endişesi hakim oldu. Eşime yansıtmamaya çalışıyorum ama anlıyor bunaldı adam, artık doğursam rahatlatacak o da .,.olsun istiyor bugün doğsun artık diyor sürekli :) evi temizletemedim annemi bekliyorum seçimdne sonra gelecek....ondan bu telaşlar

Bende tecrübeli değilim ama banada daha inmemiş gibi geldi canım , inşallah sağlıklı şekilde gelir miniğin, bu arada hiç çatlak olmamış gibi sanki karnında ne güzel :) , ürün ne kullanmıştın ?

Doğru olabilir çünkü oturur vaziyettedir büyük ihtimal aşağıya doğru, göbekte haliyle inmez.
Değişir belki ama sağlıkla olsun da canım göbek insw dahi kardeşim canlı örneğimdi yani onun da indi herşey normaldi doğumu bekliyordu ama gelmedi yeğenim, mecbur sezeryan yaptılar. Bu yüzden kesin inmesi normal doğum demek değil bence

Mecburi yada isteğe bağlı sezaryen olacak arkadaşlar, doktorların tıbbi bi gereklilik yoksa 37. 38. Haftalarda hemen bebeği almalarına müsade etmeyin lütfen. 39. 40. A kadar bekletin. Akciğer gelişiminin tam olarak 39. Haftada gelişimini tamamladığı söyleniyor..

Beni de öyle bir telaş sardı canım , dün kontrol vardı herşey iyi çıkmıştı ama kan sonuçlarım da protein kaçağı ve idrar da lokosit çıkmış dr ciğer geliştirici verdi 4 tane , idrar için de toz verdi , haliyle telaş sardı beni bir dahaki gittiğimde hadi alıyoruz derse diye , sanki hiç birşey hazır değil gibi hissediyorum ..

Amin canım, hepimizinkiler sağsalim gelsin inşallah..

Evet canım çatlamadım, oysaki annem baya çatlamıştı, genetik diyenler için çatlamayı beklemiştim ama palmers’ın kakao yağı ve masaj kremini kullandım ama banyolardan sonra, öyle hergün sürmedim.. çok ani kilo alıp, karnım aşırı şişmedi ondan da olabilir cnm çatlamamak.

Yan gelip yatıyor bizimki :) neyse ben yine 40a kadar bekleticem Ama kendisi önceden gelirse de sevineceğim :)

Maşallah canım şanslısın bende çok kilo almadım toplamda 5 kilo aldım ama çok çatladım beyaz tenliyim oda dezavantaj oluyormuş diye duymuştum , neyse artık olan oldu bebişer sağlıkla gelsinde tek istediğim bu..

Urmicca Ben yatağın sağ tarafında yatıyorum. Kalkarken sağıma dönüyorum önce, sonra ayaklarımı yere indiriyorum yattığım yerden, sonra da sağ kolumu kriko gibi kullanıp mümkün olduğunca karnıma baskı yapmadan doğruluyorum. Ama zor mu? zor. Bazen canıma tak diyor doğrudan mekik çeker gibi kalktığım da oluyor ama nadiren. Bu arada yatak gibi yumaşak bi yerden kalkıyorsam böyle. Ama bazen serin olsun diye zemine uzanıyorum, o zaman eşim elimde tutmazsa kalkamıyorum, o tutana kadar kalıyorum öyle

5 kilo muuu, maşallah canım süpersin. Ben 14 kg aldım. 54 ile başladım, 68im şu anda. Bende beyaz tenliyim ama doğumdan sonra da çatlaklar olabiliyormuş..

Sağlıklı doğsunlar da çatlamaya da, ameliyata da razıyım, haklısın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…