- 20 Ocak 2013
- 4.048
- 9.200
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #46.341
Ben ilk cocuk sezeryan oldugu icin mecburi bunuda sezeryan olcam ve seninle ayni fikirdeyim doktorum 38 dese bile beklemek istoyordum neden beklemiyorlar sanki onuda anlamis degilim
Evet cnm sezeryan olcak.Ne guzel az kalmis artik normal oyle hissetmen yavas yavas doguma hazirliyor kendini rahim..sezeryanmi olcaksiniz
Evet cnm az kaldı ama son günler gerçekten geçmek bilmedi.AZ KALdi masAllah
bana da markette bir teyze ikiz mi dedi ama bence gobegim minnacikBenimkide bana küçük geliyo, anne gözümüymüş o :)))
Amin canım inşallah ne güzel olur :) benim kocamda iskolik tarih begendiremiyorum 5 inden sonra olsun diyor bende iki gün bile beklemek istemiyorum artık oturmak sıkıntı yatmak sıkıntı bende halıları verecegim cumartesi eşim annemle temizliği yapacağız inşallahSenle tarihimiz aynı, bana da o tarihlere verirse doktor pişti oluruz :) hayırlısı olsun şimdiden sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :)
Az kaldı heyecanlar artıyor bende saçma bir bişey eksik mi veya pis mi endişesi hakim oldu. Eşime yansıtmamaya çalışıyorum ama anlıyor bunaldı adam, artık doğursam rahatlatacak o da .,.olsun istiyor bugün doğsun artık diyor sürekli :) evi temizletemedim annemi bekliyorum seçimdne sonra gelecek....ondan bu telaşlar
bana da markette bir teyze ikiz mi dedi ama bence gobegim minnacik
Benimde az kaldı artık kendımı dınlemeye basladım. Acaba bu sancı dogum sancısımı dıyorum sonra beklıyorum devamı gelmıyobu ıkıncı kızım olcak ama gebede korkuyorum
Iyiyim canim cok sukur. Nasıl oldun dr ne dedi güzel haberlerini bekliyorum :)Günaydın canım. Sağolasın kaşınması ve kaşıyamamak çok yoruyo beni. Goruntusu de moralimi bozuyo ilk gebelikte bu kadar bozulacak mıydı vücudum diyorum. Ama bebek için neler yaptığmı da unutmuyorum o yüzden zoruma gitmiyo hatta kendime kızıyorum bebişten önemli değil ki diye. Doğumdan sonra toparlarım diye gazı verıyorum kendıme :) bugun ne dıyecek doktorum bakalım..
Sen nasılsın ♡
Ben daha doğurmadım canım :)) benim de normal dogum gözüküyor simdilik
32 de girdim ilk 38 imKacinci haftada basladiniz nstye biz daha hic girmedik bende merak ediyorum
bende aynısıni sol tarafla yapıyorum canım solda yatıyorum.ama kolum çok güçsüz gelio omurgam dağılcak gibi oluo ya.az kaldı sabır :)Urmicca Ben yatağın sağ tarafında yatıyorum. Kalkarken sağıma dönüyorum önce, sonra ayaklarımı yere indiriyorum yattığım yerden, sonra da sağ kolumu kriko gibi kullanıp mümkün olduğunca karnıma baskı yapmadan doğruluyorum. Ama zor mu? zor. Bazen canıma tak diyor doğrudan mekik çeker gibi kalktığım da oluyor ama nadiren. Bu arada yatak gibi yumaşak bi yerden kalkıyorsam böyle. Ama bazen serin olsun diye zemine uzanıyorum, o zaman eşim elimde tutmazsa kalkamıyorum, o tutana kadar kalıyorum öyle
Canım ben de yurtdışındayım da benim en son kontorolüm 35+6 daydı, 36+0 da hastanede baktılar şimdi artık suyum gekşrse falan gelmemi söylediler. En son 20. Haftada usg nedir çok saçma?!
Burdada suyu iyi falan diyip yorum yapmiyorlar, ama bakıyor bunu nerden biliyorum kızımda kendi isdeğimle 5-6 untrasona girdim hiç birinde su konusunda yorum yapmadı ama birinde suyum az olduğunu soyledi.
Şimdide usg lerde su hakında yorum yapmiyor ama ben soruyorum suyun miktarı nasıl diye oda gauet iyi diyor.
Sadıce tr de doktorlar anneye butun detayıyla ne olup bitdiğini anlatıyor ama başka ulkelerde eyer bir sorun varsa o zaman soyluyor.
Yanı tr den başka ülkelerde konuşma üşengecliği var. Benim anladığım o konuşmaya üşeniyorlar.
Canım aslına bakarsan yurt dışında yapılan çalışmalara göre doğru olan sizin doktorların yaptığı. Ultrasonun bebeğe zararı olup olmadığı bilinmiyor çünkü. Bebeğin sağlığı için bunu uyguluyorlar. Benim arkadaşım (Türkiye’de)her gittiğinde ultrasona girmiyordu mesela. Doktora okuduğu makalelerden edindiği bilgiyi aktarıp girmiyordu doktor çok takdir ediyordu. 3-4 kez ancak girdi sanırım. Ben de yapmayı çok istiyorum ama merakıma yenik düşüyorumzaten suyun bitse ağrı ile sancı ile veya kanama ile Doğum başlayacak ve sen bunu fark edebilirsin.
Karnımızı ölçüyorlar canım o şekilde anlıyorlar bebeğin kilosunun ve suyunun iyi olup olmadığınıKizlar ya bebegin suyu azalma olayiyla ilgili konusmalar gecmis fena taktim simdi kafama.
Benim gibi yurtdisinda olanlar bilir bizde ultrasonla bakmiyorlar, yani baktilarda en son 20.hafta da.
Simdi sizler gittiginiz usg den bakiyor ve suyu ile ilgili yorum yapiyor dr. Bizde boyle bir durum yok, burdakiler neyini guveniyor simdi? Bende nerden anlicam suyu azaldi.
Ya da bu su bir hafta gider iki hafta gider felan..
cok ilginc gercekten ya!
Benim doktorun dedigi tek sey kanama ve su gelme olursa gel, bitti!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?