- 4 Kasım 2017
- 1.141
- 1.099
- 133
- 34
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #46.421
Açılmayı hızlandıran bazı hareketler vardır bende tam bilmiyorum ama yapsan mı acabaBende suni sancı istemiyorum ama sancım yokki adet ağrısı gibi alt karın bölgem ve bacaklarım ağrıyo hepsi bu..evet akşam kent merkezine yürüyüş yapıcam ve bolca hurma ye dediler bakalım hayırlısıyla atlatsaydık
O zaman nişan canım ama endişelenme, nişan geldikden 2 hafta sonra bile oluyor doğum.Sümüksü yapıdaydı ayakta kaldığım için belim ve kadıklarımda da ağrı var beklemedeyim şimdilik kontrol edecem bakalım başka belirti olacak mı
Gecen hafta 2 cm açılmış dedi bnde egzersizlere başladım ve zaten yürüyodum şimdi 3 olmuş nerdeyse dedi işe yaradı bnde.bnce başla yapabiliosan perine masajı yaptır normal doğum olacaksa eğer. Perine masajı yırtılmaması için o bölgeyi gevşetiyo bn gec kaldım onun için malesefAçılmayı hızlandıran bazı hareketler vardır bende tam bilmiyorum ama yapsan mı acaba
Ben o durumu yaşadığım için şimdiSuyunnmu patladikorktum vallahi. . Bende bildigin yuvarlaniyorum kalkayim diye epey zorlaniyorum artikkkk daha dikkatli favranayim bari
Yok cnm ilk genel sezeryan ikinci spinal sezeryanla oldu ogluslar.Saol canım ya bişey sorcam senin iki oğlun vardı demi yanlış hatırlamıyosam normal doğum mu yaptın
Canım catı kontrolu doğumu tetikleye biliyor, benim 37 de catı kontrolu oldu sert değildi. Sonra 40+5 de ne gereği varsa yine catı kontrolu yapıcam dedi ama daha sertdi ve yarın sabah doğurdum.Bugünki çatı muayenesi çok ağrılıydı yaa ilki boyle olmamıştı.kemikleremi dokundu anlamadım hala sızlıyo.kendimi rahatta bırakmştım oysaki
İlaç vermedi cuma bakalım belki verir cnm. Benim hep yatma luksum yok ki gülüm iki oğlum eşim saolsun eşim yardim ediyor ama şuan bir is için gitti mesela bir iki saatliğine çocukları doyurdum yemek isittim ama ağlamamak için zor tuttum. Birde buyugum 9 yasında akli eriyor tabi hep gözüme bakıyor. Acimi çok belli edip kardeşine kizmasini istemiyorum çünkü bana çok düşkün ve çok duygusal. Sadece yoruluyorum annecim kilo aldı kardeşin diyorum. Bana oldukça zor oluyor.Benim de hep aşağıdaydı canım hatta kafası neredeyse hep aynı yerde aşağıda ben de miyomda olduğu için aşağıya baskı yapıyormuş 6 saat arayla adalat yarim hap içiyorum ve haftada bir iğne var rahimde tutunmayı sağlayan acaba sana da vermelimiydi drun sadece tuvalete gidiyorum ben kalkıp gezmem yorulmam yasak zaten belimi doğrultamıyorum :)sen de dikkat et lekelenme olur çok yorulursan allah korusun
Bir arkadaş normal doğum için zeytinyağı ile masaj yapıyordu hergun.Gecen hafta 2 cm açılmış dedi bnde egzersizlere başladım ve zaten yürüyodum şimdi 3 olmuş nerdeyse dedi işe yaradı bnde.bnce başla yapabiliosan perine masajı yaptır normal doğum olacaksa eğer. Perine masajı yırtılmaması için o bölgeyi gevşetiyo bn gec kaldım onun için malesef
Doğumu başlatmak için birşeyler yapıyorlar bazen cnmCanım catı kontrolu doğumu tetikleye biliyor, benim 37 de catı kontrolu oldu sert değildi. Sonra 40+5 de ne gereği varsa yine catı kontrolu yapıcam dedi ama daha sertdi ve yarın sabah doğurdum.
Yanı dr doğum başlasın diye biraz sert yapa biliyor bazen.
Doğumu tetiklemek için sert yapmış olabilir cnm.Bugünki çatı muayenesi çok ağrılıydı yaa ilki boyle olmamıştı.kemikleremi dokundu anlamadım hala sızlıyo.kendimi rahatta bırakmştım oysaki
Wuuu maşallah ne güzel kaynana. Dun benimki iki kap yemekle çocukları uyuttum da bugün gelmedi valla. Dr da yat kalkma dedi. Ozendim vallaKizlar dun kv geldi 1 gece yatili. Deli gibi temizlik yapti hala devam ediyo. 3 makine camasiri utuledi. Camlari cerveleri sildi. Doguma kadar goturur beni bu ufak tefek ustten alirim. Allah razi olsun. Gerci sirayla akrabalarini arayip gelinin temizligini yapiyorum bu haliyle nasil yapsin yaziiik diye showunu yapiyo ama olsun.
Ozaman nisandır o. Yinede doktoruna danış nisandan sonra hemen dogurdanda var haftalarca bekleyen de var canimSümüksü yapıdaydı ayakta kaldığım için belim ve kadıklarımda da ağrı var beklemedeyim şimdilik kontrol edecem bakalım başka belirti olacak mı
35+2 dahaKaç haftalıktı canım.dediğin gibi adım adım doğuma yaklaşıyosun artık her türlü ağrın olcak gayet normal
Gecmis olsun canim Bana şimdiye kadar 3 kez yapıldı o muayene sezeryan olacağım ama kasılma oldukça alttan baktılar. Birtanesi vardiki 2 gün kendime gelemedim çok fazla canımı yaktı. O korkudan sonra kasilsamda gitmiyorum yada imza atıyorum istemediğime dair.Bugünki çatı muayenesi çok ağrılıydı yaa ilki boyle olmamıştı.kemikleremi dokundu anlamadım hala sızlıyo.kendimi rahatta bırakmştım oysaki
Rahim tipasi diyorlar muhtemelen odur cnm. Doğum yakında olabilir 3/4 haftada olabilir yazıyor nette. Normal istiyorsan hurma te yürüyüş yap temizlik yap merdiven on çık.Sümüksü yapıdaydı ayakta kaldığım için belim ve kadıklarımda da ağrı var beklemedeyim şimdilik kontrol edecem bakalım başka belirti olacak mı
Yapıyorlar ama nasıl onu anlamıyoruz işte.Doğumu başlatmak için birşeyler yapıyorlar bazen cnm
Cok tatli minnoşlarİlaç vermedi cuma bakalım belki verir cnm. Benim hep yatma luksum yok ki gülüm iki oğlum eşim saolsun eşim yardim ediyor ama şuan bir is için gitti mesela bir iki saatliğine çocukları doyurdum yemek isittim ama ağlamamak için zor tuttum. Birde buyugum 9 yasında akli eriyor tabi hep gözüme bakıyor. Acimi çok belli edip kardeşine kizmasini istemiyorum çünkü bana çok düşkün ve çok duygusal. Sadece yoruluyorum annecim kilo aldı kardeşin diyorum. Bana oldukça zor oluyor.
Bunlarda bana ihtiyacı olan anne kuzusu iki ay parçam...
O zaman nişan canım ama endişelenme, nişan geldikden 2 hafta sonra bile oluyor doğum.
Hem sanırım 37 bu gün doldurmuşsun.
Sen doğum için son hazırlıklarnı yapsan yine iyi olur. Dr yine söyle derim ben. Normal bekliyorsun dimi?
Hapı ilk defa duydum alttan karıştıran duydum da. Aman zararlı birşey olmasın da doğumu kolaylaştırması güzelYapıyorlar ama nasıl onu anlamıyoruz işte.
Benim ablamda dr ona 40+0 olan gün ne işe yarıycağnı soylemediği bir hap verdiğni söyluyor ama öyle vermişki ablamın hapı görmesine bile izin vermemiş, o gün doğurdu bu arada. Yine 2 kişiden de ayni şeyi duydum ayni bolgenin hastanesi yine, saklayarak bap cermiş o gün doğurmuş.
Ama bir yandanda eyer boyle kolaysa neden suni sancıyla uğraşıyorlar onu kafam almiyor bir iş var ama anlayamıyoruz.
Demekki canım, ben aylardır yağ krem hep sürdüm netten sipariş verdiğimde oldu aktardan aldığımda oldu ama işe yaramadı anneme soyledim demin, senin gibi oldum diye :)) dr bi krem yazdı devlet karsılamıyormuş iyi dedi eczacı aldık bakalım nemlendirmesi için. Nıveayı da alacağım sıcaktan eve zor attım kendimş. Ilık bi duş alıp kremlendim yatıyorum. Hersey temiz çıktı bu arada karaciğerde kanda vs sorun yok dedi doktor. Genetik dedi, daha da ilerleyecek dedi sağolsun neka guzel moral verdi :))
Çok şükür bir sorun yok dedi bebek 2buçuk kilo olmuş nst iyi dedi. Kan tahlili temiz idrarda iltihap çıktı bi, antibiyotik yazdı ve bol su tabi.
Kantaron yağı var geçen sipariş vermiştim hiç kullanmadım dünkü halim öyle olunca saf zeytinyağla karıştırıp sürdüm canım inşallah işe yarar onca yaptğm şey kaşınmayım bana yeter kollarıma sıçraması kötü oldu ama elden gelen bişey yok, doktorda doğumdan 2 ay sonra lazere gıdersin diyor işe yarar mı bilmem ama ona ogün bakarız şuan bebişin sağlıklı iyi olması sağlıkla doğması ♡♡♡ bende çenemi yakmıştım ona yumurtanın sarısını tavada simsiyah olana kadar tutup tülbentten yağını süzüp sürmüştüm geçmişti karnımada mı yapsam :))))
Hersey yolunda çok şükür canım. Saatlerdir hastanede yoruldum sıcak bi yandan.. haftaya tekrar göreceğim dedi. Ondan sonraki hafta çatı muayenesi.normal doğuma karar vermiş gibi gorunuyorum inşallah yolunda gider herşey. Bebeğin sırtı dönüktü yüzünü göremedik kemiklerini gördük geldik :) doğuma kadar döner daha dedi.. doğduğunda sütüm hemen gelmezse napcaz hastane çantasına mama koymama gerekli mi dedm aptamil yeni doğan al koy dedi artk çantamı kapsamlı bir şekilde hazırlayıp köşeye koyacağım inşallah.
Allah hepimize yardım etsin. Tüm kontroller güzel geçsin inşallah ♡
Umarım her şey gönlünce olur.Çok şükür bütün hazırlıklarım tamam evet normal bekliyorum bugün 37+1 oldum dün gitmiştim kontrole bebeğim iki hafta geri çıktı inşallah bir iki hafta daha bekler
40 bana da çok ütopik geliyor ya. Ama 41, 42ler duydum ben. onu duyunca 40a da razı olabilirim yaniAyy allah korusun ama kırkı doldurmak istemiyorum 38,39 gibi gelebilirler :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?