- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #46.501
Ay 115 i hiç görmeyeyim herhalde bayılırım canm115e kadar normal canimbende ayni sikayetle gecen hafta dr a gittim hamilelikte sınır 115 dedi... 115i aşarsa gel muhakkak dedi. Takio et bakalim artiyor mu
Yok canım demir değerim çok iyiPeki demir değerin düşük mü? O da çok etkiliyor. Ben sabah akşam ilaç içiyorum biraz rahatlattı. Çarpıntıyı demir eksikliği de yapıyor.
Maşallah canım benm bebeğin iyi olmasına çok sevindimDemekki canım, ben aylardır yağ krem hep sürdüm netten sipariş verdiğimde oldu aktardan aldığımda oldu ama işe yaramadı anneme soyledim demin, senin gibi oldum diye :)) dr bi krem yazdı devlet karsılamıyormuş iyi dedi eczacı aldık bakalım nemlendirmesi için. Nıveayı da alacağım sıcaktan eve zor attım kendimş. Ilık bi duş alıp kremlendim yatıyorum. Hersey temiz çıktı bu arada karaciğerde kanda vs sorun yok dedi doktor. Genetik dedi, daha da ilerleyecek dedi sağolsun neka guzel moral verdi :))
Çok şükür bir sorun yok dedi bebek 2buçuk kilo olmuş nst iyi dedi. Kan tahlili temiz idrarda iltihap çıktı bi, antibiyotik yazdı ve bol su tabi.
Kantaron yağı var geçen sipariş vermiştim hiç kullanmadım dünkü halim öyle olunca saf zeytinyağla karıştırıp sürdüm canım inşallah işe yarar onca yaptğm şey kaşınmayım bana yeter kollarıma sıçraması kötü oldu ama elden gelen bişey yok, doktorda doğumdan 2 ay sonra lazere gıdersin diyor işe yarar mı bilmem ama ona ogün bakarız şuan bebişin sağlıklı iyi olması sağlıkla doğması ♡♡♡ bende çenemi yakmıştım ona yumurtanın sarısını tavada simsiyah olana kadar tutup tülbentten yağını süzüp sürmüştüm geçmişti karnımada mı yapsam :))))
Hersey yolunda çok şükür canım. Saatlerdir hastanede yoruldum sıcak bi yandan.. haftaya tekrar göreceğim dedi. Ondan sonraki hafta çatı muayenesi.normal doğuma karar vermiş gibi gorunuyorum inşallah yolunda gider herşey. Bebeğin sırtı dönüktü yüzünü göremedik kemiklerini gördük geldik :) doğuma kadar döner daha dedi.. doğduğunda sütüm hemen gelmezse napcaz hastane çantasına mama koymama gerekli mi dedm aptamil yeni doğan al koy dedi artk çantamı kapsamlı bir şekilde hazırlayıp köşeye koyacağım inşallah.
Allah hepimize yardım etsin. Tüm kontroller güzel geçsin inşallah ♡
Benim genelde 70 90 arası canım o fazla geliyorBenim normalde hep o civarda atar zaten.
Benimde kızım aynı babası bu bana benzese barı. Senin koca inatci cocuğun barı inatcı olmasın yazık sana.Valla benimkinin tipi ultrasonda birebir babası, huyu da babası gibi olursa 40 değil 50 haftada gelmez bu
Hepsini yazsam lohusa depresyonunun dibini görürümde Allahtan benim mizacım pek duygusal değil. Isin aslı bizimkiler boşnak ve gösterişi ve hava atmayı çok severler fakat bir o kadarda iyiler işte boşnak gelini diye beni insanlara gösteriyor aklınca, bende sallamıyorum artık, kendi annem k.v. kadar ilgilenmiyor maalesef bende yalnızlıktan iyidir diye idare ediyorum.Çok kuvvetlisin cnm. Yazdıklarını okurken içim daraldı. valla bak ben bebeklere bakmak haricinde hiç bir şey yapmıyorum teyzem ve annem saolsun ama gene de canım çıktı. Uykusuzluk çok fena. Ben baştan annemleri uyardım kimse gelmesin tersim terstir diye. Çok az kişi geldi onlarada uzaktan gösterdim sadece. Tabi bende kv fln yok kendi aile diş geçirmek daha kolay.
Valla canım bende de adet ağrısı gibi oluyor arada bir kısa süreli olup geçiyor, bazen bel ağrısı oluyor ama çok değil.. merdiven inip çıkıyorum,yürüyüş yapıyorum her gün yarım saat, bugün de hurma yemeye başladım. Artık gelsin istiyorum sağ salim. Ayın 14ünde gittik canım en son biz de 37+0 3,020 gramdı ana her bebekte değişik oluyor kilo alımı korkma pekmez, muz, karpuz ye her gün iyi kilo aldırırDoğum tarihlerimiz aynı görünüyor canım :) ne durumdasın? Ben geçen de kasılmalar yaşadım baya. Karnım taş gibi sertleşti. Çatı ağrım var kemiklerim batıyor sanki alttan.bu arada benim bebiş de geriden geliyor biraz. Kilosu düşük. 37+0 da gittik. 2300 gr dı.seninki ne durumda canım ?
Bende dediğini düşündüm ama işte ben işe başlayınca k.v. kendi bakacak bebeklere ve onu şimdi gönderirsem bir daha çağırmam zor olur. Eşim durumun farkında ama dediğim gibi bizim adetler ve akraba bağları biraz farklıdır yani dün mesela eşimin teyzesi ve eşi geldiler 70 yaşında insanlar ben nasıl gelmeyin diyeyim k.v. gelim diyor sonuçta.Canim allah kolaylık versin. Işine karışmak gibi olmasin insan yalnızken inanki daha kolay oluyor. Sanki Allah tarafından bebeklerde daha huzurlu ve düzenli oluyor. Ben ilk haftalar annemle bakmıştım her gün sinirden ağlıyordum pek faydası yoktu cunki. Sonra ayrıldım okadar iyi geldiki anlatamam. Hani kaynanan 2 günlük gitse deneseniz kendiniz belkide daha rahat edeersiniz. En azindan kendin millete yon verir musait olmadigini anlatirsin.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bu zor zamanlarda sayılı hemen geciyor
Bana da bugün aynısını dediler canım kız olduğuna hiç ama hiç inanmıyorum kesin erkek doktorun yanilacak dedi biriBana da kadının biri erkek mi diye sordu hayır kız dedim erkek o erkek göbeğin sivri diyo. salak. 4 ayrı doktor farklı günlerde ve farklı ultrasonlarda kız dedi. ama onlar bilmiyo bu gerizekalı biliyo. çok sinir olmuştum bak yine aklıma geldi
Canim ne yaptın?Beklemedeyim.1 saat daha bekleyelim oyle gidelim dedik kanama durmaz ağrı kesilmezse gidcez bakalım
Bende dediğini düşündüm ama işte ben işe başlayınca k.v. kendi bakacak bebeklere ve onu şimdi gönderirsem bir daha çağırmam zor olur. Eşim durumun farkında ama dediğim gibi bizim adetler ve akraba bağları biraz farklıdır yani dün mesela eşimin teyzesi ve eşi geldiler 70 yaşında insanlar ben nasıl gelmeyin diyeyim k.v. gelim diyor sonuçta.
Anladim iş durumları vs senin farklı. Allah yardımcın olsun yavaş yavaş düzen oturur yeterki sağlık olsunBende dediğini düşündüm ama işte ben işe başlayınca k.v. kendi bakacak bebeklere ve onu şimdi gönderirsem bir daha çağırmam zor olur. Eşim durumun farkında ama dediğim gibi bizim adetler ve akraba bağları biraz farklıdır yani dün mesela eşimin teyzesi ve eşi geldiler 70 yaşında insanlar ben nasıl gelmeyin diyeyim k.v. gelim diyor sonuçta.
Bildigin adet kanamasi gibiyse hemen hastaneye git o zaman bebegin esi anneden ayrilmia olabilirmisBenim kanamam başladı nişan mıdır ama su falan boşalmadı
Slm cnm. Konuştuk, normali bana önermiyor zaten. Mecbur sezeryan olcam. On sene önce bel fıtığı ameliyatı olmuştum bu yüzden spinal yada epiduralde olamam sanırım. Genel anestezi yapabilirler.Merhaba, ben de tüp bebek ile hamile kaldım. Siz doğum şeklinizi konuştunuz mu doktorunuzla? Sezaryen mi olacak normali deneyecek misiniz?
Evet aynen kırılıp giderseler olan yine bize olacak ayrıca bu günler geçecek ama kırgınlıklar hep kalacak kötü niyetlerinden de yapmıyorlar cahillikten sadece o yüzden ses çıkaramıyor insan. Söylediğin gibi bugün kayınpeder geldi sağolsun çok iyi bir insan ama yaklaşık 4 saat falan ooturdular süt sağma vaktim geçti gitti yorgunluktan uykum geldi vs derken tüm düzen gidiyor. Senin çok daha zor tabiki iki bebek çünkü Allah yardımcın olsun canım bebeği koklayinca her şeyi unutuyor insan gerçiAh canım ben delirmek üzereyim benim hiç tahmin etmeyeceğim aklı başında sandığım insanlar doğumun 5. Gününden eve ziyarete geldi. Hastaneyi hiç saymıyorum zaten yatakta kusuyordum o an bile odada ziyaretçi varmış ben hatırlamıyorum .
Benim ev en üst kat deli gibi sıcak 2 saatte bir emzirmem lazımdı şişliğim gitmemişti kiyafetlerim olmuyordu inan yatak odasına girip girip ağlıyordum öyle korkunç bir 15 gün geçirdim ki sormayın. K.v. telefon açan herkese çok iyiyiz diye kendince hava atıp buyur ediyor sonrada ayıp olmasın beş dakika görüp gitsinler diyor. Anlayacağın olan bana oluyor. Ikramlik içecek kek kurabiye falan hazır etmemi istiyor ben yemek bile yapacak gücü yeni buluyorum valla ben bu derece cahil olabileceğini tahmin etmemiştim ve elden birşey gelmiyor. En ufak birşey söylesem k.v. kırılıp giderse ben yalnız yapamam iki bebekle baş edilmiyor diye idare ediyorum.
Vakti dolmuş mesela doğum başlamamış veya bebek artik gelişmiyor gerilemeye başlamış yada suyu azalmış vs vs gibi nedenler varsa bazı Dr lar doğumu tetiklemektedir icin yapıyor cnm.Neden başlatmak istesinki
Neden başlatmak istesinki
Ahahah aynı ben de öyleyim
Evet hatta eski fısfıs kolonya şişesine koydum doğumda siktim masaj yaptım çok rahat çıktı demistiZeytin yağı mı genital bolge yi mi
Helyum gazini satiyorlar aslinda ama ben en son aordugumda bi tupe 95 lira demislerdi :)Kizlar hastane odasi icin balon aldim ama onlar nasil ucan balon olcak helyum şart mi baska yolu var mi ?Hayir helyum fiyatlarina baktim devasa buyuk ve pahali .Beni aydinlatirsaniz sevinirim.
Çok sinir bozucu bir durum. İkiz bebeklerin bakımının sizi korkutması çok normal ama kv de psikolojinizi bozuyor. İmkanınız varsa yardımcı tutsanız kv yi se kibarca yollasanızHepsini yazsam lohusa depresyonunun dibini görürümde Allahtan benim mizacım pek duygusal değil. Isin aslı bizimkiler boşnak ve gösterişi ve hava atmayı çok severler fakat bir o kadarda iyiler işte boşnak gelini diye beni insanlara gösteriyor aklınca, bende sallamıyorum artık, kendi annem k.v. kadar ilgilenmiyor maalesef bende yalnızlıktan iyidir diye idare ediyorum.
K.v. bebekler ağladığında benden önce koşturuyor mesela sen işine bak yada dinlen ben bakarım diyor. Bende anlatamıyorum benim işim bebeklerle ilgilenmek diğer işlerle sen ilgilensen keşke diye. Neyse işte tam bir delirmeye az kaldı durumundayım aslında ama kendimi bırakmıyorum.
Mutlu sona yaklasmissin canim :) allah yardimcin olsunKızlar nst ye girmiştim sancın var dedi ben sadece adet ağrıları çekiyodum 2 gündür.2 cm olan açıklığım neredeyse 3 olmuş dedi . ve doktorum 3 cm olması normalde uzun sürer bir ay bile olabilir dedi ama senin açılman gayet iyi 40 ı beklemez bebeğin dedi.perşembe gel yatışını yapalım dedi..eşim de doğuma girecek alıyomuş eşleri.son olarak doğumda tek korkum yırtılmalar dedim ilk ve normal doğumları biz zaten kendimiz yırtıyoruz ki düzgün bi kesi olsun diye dedi.öbür türlü parçalı olursa çok kötü olur dedi.resmen gün aldım hala inanamıyorum
En cok korktugum şey ama mecbur hepimiz yasayacagiz... düşünmüyorlar cunku anneyi hic kimse. . Birde senin 2bebegin var anlamiyorum insanlari... allah yardimcin olsun canimAh canım ben delirmek üzereyim benim hiç tahmin etmeyeceğim aklı başında sandığım insanlar doğumun 5. Gününden eve ziyarete geldi. Hastaneyi hiç saymıyorum zaten yatakta kusuyordum o an bile odada ziyaretçi varmış ben hatırlamıyorum .
Benim ev en üst kat deli gibi sıcak 2 saatte bir emzirmem lazımdı şişliğim gitmemişti kiyafetlerim olmuyordu inan yatak odasına girip girip ağlıyordum öyle korkunç bir 15 gün geçirdim ki sormayın. K.v. telefon açan herkese çok iyiyiz diye kendince hava atıp buyur ediyor sonrada ayıp olmasın beş dakika görüp gitsinler diyor. Anlayacağın olan bana oluyor. Ikramlik içecek kek kurabiye falan hazır etmemi istiyor ben yemek bile yapacak gücü yeni buluyorum valla ben bu derece cahil olabileceğini tahmin etmemiştim ve elden birşey gelmiyor. En ufak birşey söylesem k.v. kırılıp giderse ben yalnız yapamam iki bebekle baş edilmiyor diye idare ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?