- 4 Kasım 2017
- 1.141
- 1.099
- 133
- 34
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #52.661
Amin inşş canım. Maşallah gerçekten hızlı olmuş meryemana otu var bende ama fatma ana otunu duymadım. Bende doğuma giderken yaptırıcam birisine inşş. 20 dk da 5 cm nasıl açıldı hemen enteresan gerçekten şaşırdm. Sancı çekerken nefes alıp verme yaptınızı mı yoksa insanın hali mecali kalmıyor mu ? Çok sordum kusura bakmayın :)Çok sağol canım aynen 10da suni verilmeye başlandı 12.55te oğlum kucağımdaydı. Yanlış ölçülülerini sanmıyorum canım ya. Ebe çok ilgiliydi. Bi yerden sonra artık hızlanıcak merak etme dedi bana. Ama o 5cm de ben tırmalıyordum artık yatağı. 10cm e kadar hayatta dayanamam dedim. Sonra aniden sancı gitti ıkınma geldi korktum ebe gelip bakınca tam açılma dedi. Bi de ben arkadaşa demiştim Fatma ana otunu suya koy diye onu da yaptık. Bilmiyorum artık nasıl oldu rabbim yardım etti canım. İnş senin de rahat güzel bir doğumun olur
Canım çok sevindim sıcak komprese devam et sütüm artmasında da çok etkili oluyor. Güzel güzel doysun bebişin
Hepsini yaptık canım masajlar yağlar ama işe yaramıyor nedense, kolik olmasından korkuyorum ama hergün böyle olmuyor. Yok canım burnuda tıkalı değil özellikle kontrol ediyoruz ayaklarını karnına çekip geri iterken kafasını geri atıyor. Tüm vücuduyla geriliyor yani.Canım çok üzüldüm zor zamanlardan geçiyorsun , kendi gerip ayaklarını karnına topluyorsa gaZı vardır diye okumuştum kitapta , sırtına aşağı yukarı şeklinde masajlar yap , bacaklarına egzersiz yaptır , ayak altına acı elma yapı sür bir şekilde geçer inşallah .Kafasını emerken geri atmasının sebebi burnu tıkalı olabilir mi ?
Canım 3-4 gün önce böyle oldu götürdük sütün az geliyordur mamaya başlayalım dedi. Gaz için normal dedi, tuvaleti içinde aynı şeyi söyledi. tekrar tekrar aynı sorundan götürmek istemiyorum çocuk hastanede de telef oluyor. Bide acilde pek bişey yapmıyorlar. Yarın sabah kontrolümüz var. Damla işe yaramış olabilir belki uyuyor şimdilik. Kolik olmasından çok korkuyorum sürekli bu acıyı çekmesine katlanamıycakmışım gibi geliyor.Canim ya gecmis olsun, gazli kolik bebek zor ayaklarini karnina toplamasinin sebebi budur ama yinede dr goturun cok aglamasida gobek fitigi ediyor bazi bebekleri kiyamam ya, hamileliklerimde hep su duayi ettim, Allahim ben gaz sancisi cekeyimde cocuklarim dogdugunda gazli olmasinlar cunku biliyorum akrabimizdan cok zor, Allahim ins hemen gecer sende bebisinde iyi olursunuz ..
Çok şaşırdım valla hiç duymamıştım bi anda açılan. Çok güzel ya darısı başımıza :))Ne düşünüyorsun, nasil yanmis olabilir sence ?
Veritas34 arkadasimin 5 cm açıklığı vardi .Yarim saat sonra 10 a ulasti ve dogurdu .Olabiliyor yani yanlis ölçüm degil.
Canım kaynanan kıskançlıktan yapmış olamaz dimi? Saçma ama ne biliyim öyle deliler var yada bi araştır nazar mazar tarzı bişe olabilir mi?Hicbir tahminim yok. 1 hafta once saglm koydum onu. Bicakla makasla denedik kesik oyle olmadi
Gobek cevresini batikonla silmeyin aman aman...Göbek düştükten sonra batikonla sildim ben hafif iltihap vardı kurudu. Göbek düşmeden önce sizin gibi alkolle siliyordum
Canım spinal ağrısını kardeşim yaşadı baş ağrısı çok ağrıyor hakkısın kıyamam sana şuan 2 bebekle. Ama sürekli kafein al sırtüstü yat spinalin vurulduğu yerin üzerine. Aşırı ağrı varsa parolu 2 şer tane iç. Ama bol kafein, az hareket en iyi gelen şeyler sürekli kola kahve tüket 1 haftaya geçiyor inş. Eğer dayanamıyorsan hastaneye bi uğra serumda çok rahatlatır.Kızlar nasılsınız hepinizin mesajını iyi dileklerini okudum hepinize desteklerinizden ötürü ayrı ayrı teşekkür ederim kusura bakmayın alintilayamadim hiç vaktim olmadı kızım bebeği aşırı kıskanıyor üstelik de neyi biliyor musunuz hiç bir şeyi değil de sadece emzirmeyi bebeği emzirmeye çalışınca yiktiriyor aşırı stres altındayım , benim sezeryan doğum yapanlara sorum olacaktı biliyorsunuz zorlu bir dogum yaptım normalden mecburi sezeryana döndük ilk doğumum normaldi , sorum şu: sırt ağrıları baş ağrıları yaşıyor musunuz ve ne zaman geçiyor ağrılar acılar en azından katlanacak kadar azalmaya ne zaman başlıyor o kadar feci agrilar ki ameliyat yerimin acısıni düşünmeye sıra gelmiyor, bir de diğer sorum ne zaman duş alıyoruz bana doktor sargını salı günu çıkar ondan sonra duş ala bilirsin demişti sizin de öyle mi ben doğumu Perşembe gece 23:45de yaptım o zamandan bu zamana yaz günü duş almadan nefes alamıyorum kendimden igreniyorum ne kadar kol bacak göğüs saç baş yikasam da duşun altında durup rahatlamak gibi olmuyor
Sağol canım ivet bende hemen iyileşiyim istiyorm korkuyorum valla göz kapağım böyle kalcak diye birisi geriden geliyor, sanırım stres ve sıkıntıdan bizim felcimizBenim kadın doğumcu kullan dedi. KBBci çok ters zamanda yüz felci olmuşsun dedi, bebeğe etkisi var mı deyince yok dedi ama. Prospektüs yan etkisi var, C grubu diyor. İyice kafam karıştı o yüzden. Anneye diyabet, hipertansiyon; bebekte gelişim geriliği olabilir diyor Allah korusun. İnşallah ileri hafta olduğum için etkilemez dediğin gibi. Sana da çok geçmiş olsun tekrar. Ben 16-17 yaşlarında iken de yüz felci geçirmiştim, o zaman fizik tedavi vermişlerdi ve tamamen geçti. Seninki de geçer ama doğum sonrası mutlaka hızla tedaviye başla, zamanlama önemli.
Zeytinyağı da deniyim canım. Yok klima altında yatırmıyorum. Klimamız yok zaten. Sapka eldiven çorap giydiriyorum. Doyduğuna eminim çünkü beni emiyor bide üstüne mama verdim açtır belki diye mamayı çıkartıyor. Benide emerken sürekli emmiyor zaten gögsüm ağzında kalsın istiyor sadece. Arada iç çekiyor hıçkırıyor emerken. 2-3 saat gögsümde tuttum öyle sakinleşti. Zaten açken böyle gerinmiyor ağzıyla aranıyor sürekli.Canım ılık zeytinyağı ile kasıklarını karnını ayacıklarının altını ov masaj yap. Doyduğuna eminmisin peki? Göğsünü sağıp vermeyi dene bakalım yeteri kadar emiyormu. Klima altındamı yatırıyosun bebeği? Üşütme ihtimalini en aza indir. Sende üşütmemeye çalış, yediklerine dikkat et gaz yapan yiyecekler yeme.
Yarın sabah kontrolümüz var canım kontrol ederler. Gerçekten anne olmak farklı ve zormuş.K
Anne olmak çok farklıymiş.ve annelik çaresizliktir derlerdi doğruymuş..Allah yardımcın olsun canım bnce bebişi bi ultrasona sokun gaz varmı baksınlar..yazık yawrucağa derdini anlatamıyor tamamen sana bağımlı sende kendini yıpratma güçlü olmak zorundasın unutma annesin sen..
Ya meryemana otuda var fatmaana da mı varmış ikisi farklı mı acaba bende meryem var fatma ana da alsam mı aynı mı :)))Bende var kullanıcam Allah nasip ederse inşallah işe yarar
Cnm goturduyseniz yapicak tek sey damlasini kullanmak ve surekli masaj, birde ilk 4 ay gazli oluyorla ama yavas yavas geciyor ins sizinde hemen gecer, insan evladi aci cekerken kahroluyor malesef..Canım çok sevindim sıcak komprese devam et sütüm artmasında da çok etkili oluyor. Güzel güzel doysun bebişin
Hepsini yaptık canım masajlar yağlar ama işe yaramıyor nedense, kolik olmasından korkuyorum ama hergün böyle olmuyor. Yok canım burnuda tıkalı değil özellikle kontrol ediyoruz ayaklarını karnına çekip geri iterken kafasını geri atıyor. Tüm vücuduyla geriliyor yani.
Canım 3-4 gün önce böyle oldu götürdük sütün az geliyordur mamaya başlayalım dedi. Gaz için normal dedi, tuvaleti içinde aynı şeyi söyledi. tekrar tekrar aynı sorundan götürmek istemiyorum çocuk hastanede de telef oluyor. Bide acilde pek bişey yapmıyorlar. Yarın sabah kontrolümüz var. Damla işe yaramış olabilir belki uyuyor şimdilik. Kolik olmasından çok korkuyorum sürekli bu acıyı çekmesine katlanamıycakmışım gibi geliyor.
Z Zelichka ateş ve sen nasılsınız canımKızlar alıntı yapamıyorum bi arkadas vardı oğlu ameliyat olacaktı hep aklımda hala dönmedi acaba iyilermi hani oğlunun adı Ateş ikizi vefat etmişti.ismini alıntılayamadım kndii adı zelichka ydı haberi olan varmı son durumdan..alımtı nasıl yapılır onu başaramadım bilen varsa yazabilirmi
Benim doğum biraz farklıydı canım sabahtan geceye kadar suni sancı falan verildi sonrasında hem spinal hem de genel anestezi oldum ama o saydıklarının hiç biri tesir etmiyor bana canım yarın çocuğu kontrole götürmemiz lazım nasıl dışarı cikcam hiç bilmiyorum başka çözüm yolu var mı sırt ve baş ağrısı için özellikle her türlü öneriye açığım çok çaresizim ayrıca doktorumdan nefret ediyorum bütün dünyaya bunu haykırarak söylemek istiyorum onca ay beğendiğim doktorumun içinden canavar çıkmıştı resmen adam kişilik bölünmesi falan mı yaşıyor anlayamadım eşim az daha dövecekti onuCnm spinal oldun sanırım çünkü bazı bunyelerde bas ve sırt ağrısı yapıyor ki bende yaptı. Çözümü sabah öğle akşam minoset ve bol su kahve başkacare yok. 6/7. Günde geçmişti benim. Düş için de hastaneden çıkarken su geçirmeyen bant takmıştı zaten lazerle kapanıyor dikiş yok normal düş almıştım ben hatta ilkte sut gelmedi diye agudtostu hastanede bile düş .
Inşallah canım bugün eşime de dedim alıp içime geri sokasım geliyor sanki orda daha rahattı.Cnm goturduyseniz yapicak tek sey damlasini kullanmak ve surekli masaj, birde ilk 4 ay gazli oluyorla ama yavas yavas geciyor ins sizinde hemen gecer, insan evladi aci cekerken kahroluyor malesef..
Ne yaparsam yapayım bir türlü geçmiyor ağla ağla eşimle annemi de depresyona soktum her kes 1 haftaya kadar geçiyor azalıyor diyor heyecanla gün sayıyorum resmen hasretle beklediğim bebeğimin yüzünü görmüyorum bir emzirirken onu da kızım rahat bıraksa , doktorla bozuştuk biraz diye belki başka doktora giderim ama hastanede günde 2 defa ağrı kesici iğne oluyordum orda böyle ağrılarim yoktu ben de ay ne kadar çabuk toparladım diyordum meğer iğnelerdenmiş acaba acile gitsem ağrı kesici iğne yaparlar mıCanım spinal ağrısını kardeşim yaşadı baş ağrısı çok ağrıyor hakkısın kıyamam sana şuan 2 bebekle. Ama sürekli kafein al sırtüstü yat spinalin vurulduğu yerin üzerine. Aşırı ağrı varsa parolu 2 şer tane iç. Ama bol kafein, az hareket en iyi gelen şeyler sürekli kola kahve tüket 1 haftaya geçiyor inş. Eğer dayanamıyorsan hastaneye bi uğra serumda çok rahatlatır.
Acile git bence canım olumsuz etkilenirsen bebekte etkileniyor. Serum yada iğne yaparlar muhtemelen. En azından dememiş olursun.Ne yaparsam yapayım bir türlü geçmiyor ağla ağla eşimle annemi de depresyona soktum her kes 1 haftaya kadar geçiyor azalıyor diyor heyecanla gün sayıyorum resmen hasretle beklediğim bebeğimin yüzünü görmüyorum bir emzirirken onu da kızım rahat bıraksa , doktorla bozuştuk biraz diye belki başka doktora giderim ama hastanede günde 2 defa ağrı kesici iğne oluyordum orda böyle ağrılarim yoktu ben de ay ne kadar çabuk toparladım diyordum meğer iğnelerdenmiş acaba acile gitsem ağrı kesici iğne yaparlar mı
En son kacıncı haftasında kac kıloydu? Birde kız göbeği kucuk olur canım.Bugün rüyamda çocuğum kucağımda biberonla mama veriyorum sonra diyorum ki anam beni mahvetcek :))) sonra sütümü yüzüne fışkırtıp emziriyodm çocumu, pamuk gibi bembeyaz güzel suratlı birşeydi çok eğlenceliiii :)))
Bugün eksikler için alıyverişe çıktık mağazada kadınlar şaşırdı 38 haftalık olduğuma karnım cok küçükmüş bide elledi göbeğime uyuz oldum, bikadında hamile 7 aylık kocamandı karnı benimki kadar. İnşş bebiş çok zayıf olmaz
Odaya geldıgınde de mı kan almadılar demekkı okadr rısklı bsey degıl snucta bırcok acıl sezeryan oluor kan beklenmeden yapılan fazlada dusunup takmamak gerekıor olcagı warsa hersey olur Allaha emanetız hepımızİnan bilmiyorum ama benim dogum baslamisti 130km mesafede hastaneye gittim bebek makat gelis oldugu icin tahlil sonucu falan beklememis olabilir dr um. Hastaneye girdik hemen odaya ciktik lavman yapildi ve direkt ameliyathaneye goturuldum dr um muayene bile etmedi beni oncesinde hatta biran kızım donmusse bosuna sezeryan oluyorum diye endiselendim muayene olmadigim icin ama donmemis yoksa çok üzülurdum sanirim :)
Canım git spinal ağrısı ılduğunu söyle serum da takarlar kafeinli ağrı kesci falan veriyorlar yada dediğim gibi minoseti 2 şer 2 şer iç. Malesef zaman erekiyor biraz. Yine de bol kahve tüket. En iyi gelen şey kafein.Ne yaparsam yapayım bir türlü geçmiyor ağla ağla eşimle annemi de depresyona soktum her kes 1 haftaya kadar geçiyor azalıyor diyor heyecanla gün sayıyorum resmen hasretle beklediğim bebeğimin yüzünü görmüyorum bir emzirirken onu da kızım rahat bıraksa , doktorla bozuştuk biraz diye belki başka doktora giderim ama hastanede günde 2 defa ağrı kesici iğne oluyordum orda böyle ağrılarim yoktu ben de ay ne kadar çabuk toparladım diyordum meğer iğnelerdenmiş acaba acile gitsem ağrı kesici iğne yaparlar mı
Günahı boynuna kaynoş olabilir mi ?
Canım kaynanan kıskançlıktan yapmış olamaz dimi? Saçma ama ne biliyim öyle deliler var yada bi araştır nazar mazar tarzı bişe olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?