2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Amin inşş canım. Maşallah gerçekten hızlı olmuş meryemana otu var bende ama fatma ana otunu duymadım. Bende doğuma giderken yaptırıcam birisine inşş. 20 dk da 5 cm nasıl açıldı hemen enteresan gerçekten şaşırdm. Sancı çekerken nefes alıp verme yaptınızı mı yoksa insanın hali mecali kalmıyor mu ? Çok sordum kusura bakmayın :)

Canım çok sevindim sıcak komprese devam et sütüm artmasında da çok etkili oluyor. Güzel güzel doysun bebişin
Hepsini yaptık canım masajlar yağlar ama işe yaramıyor nedense, kolik olmasından korkuyorum ama hergün böyle olmuyor. Yok canım burnuda tıkalı değil özellikle kontrol ediyoruz ayaklarını karnına çekip geri iterken kafasını geri atıyor. Tüm vücuduyla geriliyor yani.
Canım 3-4 gün önce böyle oldu götürdük sütün az geliyordur mamaya başlayalım dedi. Gaz için normal dedi, tuvaleti içinde aynı şeyi söyledi. tekrar tekrar aynı sorundan götürmek istemiyorum çocuk hastanede de telef oluyor. Bide acilde pek bişey yapmıyorlar. Yarın sabah kontrolümüz var. Damla işe yaramış olabilir belki uyuyor şimdilik. Kolik olmasından çok korkuyorum sürekli bu acıyı çekmesine katlanamıycakmışım gibi geliyor.

Göbek düştükten sonra batikonla sildim ben hafif iltihap vardı kurudu. Göbek düşmeden önce sizin gibi alkolle siliyordum
Gobek cevresini batikonla silmeyin aman aman...
Maalesef bunu tecrube ettim kendi oglumda. Soyle anlatayim. Bebegim gobegine cis attirdigi icin mikrop kapmasin diye batikonla sildim. Batikonda iyot var ve gobek çevresi en hassas bolge o iyotu hemen vucuda cekmis. Derken bebegin tiroit bezi baskilandi. Rutin tahlilde tsh yuksekliginden farkettik. Ilk 1 ay tiroit hormonunu disardan ilac olarak verdim. 1 ay sonra bezler calismaya basladi ve biraktik. Ama kendi elimle cocugu hipotiroide soktum hic unutmuyorum.
Ilk 1 ay bebeklerin kan degerleri saglikli bir birey gibi olmuyor hemen. Ama bazi degerler biluribim ve tsh bunlar hayati onem tasiyor. Mesela tsh yuksekligi sayisal zeka geriligi yapiyor. Ileri boyutlarinda kafasi kucuk kaliyor ve asimetrik cucelik oluyor... ilk 10 gun bebekte tsh muhakkak bakilmali arkadaslar aklınızda olsun.

Canım spinal ağrısını kardeşim yaşadı baş ağrısı çok ağrıyor hakkısın kıyamam sana şuan 2 bebekle. Ama sürekli kafein al sırtüstü yat spinalin vurulduğu yerin üzerine. Aşırı ağrı varsa parolu 2 şer tane iç. Ama bol kafein, az hareket en iyi gelen şeyler sürekli kola kahve tüket 1 haftaya geçiyor inş. Eğer dayanamıyorsan hastaneye bi uğra serumda çok rahatlatır.

Sağol canım ivet bende hemen iyileşiyim istiyorm korkuyorum valla göz kapağım böyle kalcak diye birisi geriden geliyor, sanırım stres ve sıkıntıdan bizim felcimiz

Zeytinyağı da deniyim canım. Yok klima altında yatırmıyorum. Klimamız yok zaten. Sapka eldiven çorap giydiriyorum. Doyduğuna eminim çünkü beni emiyor bide üstüne mama verdim açtır belki diye mamayı çıkartıyor. Benide emerken sürekli emmiyor zaten gögsüm ağzında kalsın istiyor sadece. Arada iç çekiyor hıçkırıyor emerken. 2-3 saat gögsümde tuttum öyle sakinleşti. Zaten açken böyle gerinmiyor ağzıyla aranıyor sürekli.
Yarın sabah kontrolümüz var canım kontrol ederler. Gerçekten anne olmak farklı ve zormuş.

Cnm goturduyseniz yapicak tek sey damlasini kullanmak ve surekli masaj, birde ilk 4 ay gazli oluyorla ama yavas yavas geciyor ins sizinde hemen gecer, insan evladi aci cekerken kahroluyor malesef..

Z Zelichka ateş ve sen nasılsınız canım

Benim doğum biraz farklıydı canım sabahtan geceye kadar suni sancı falan verildi sonrasında hem spinal hem de genel anestezi oldum ama o saydıklarının hiç biri tesir etmiyor bana canım yarın çocuğu kontrole götürmemiz lazım nasıl dışarı cikcam hiç bilmiyorum başka çözüm yolu var mı sırt ve baş ağrısı için özellikle her türlü öneriye açığım çok çaresizim ayrıca doktorumdan nefret ediyorum bütün dünyaya bunu haykırarak söylemek istiyorum onca ay beğendiğim doktorumun içinden canavar çıkmıştı resmen adam kişilik bölünmesi falan mı yaşıyor anlayamadım eşim az daha dövecekti onu

Cnm goturduyseniz yapicak tek sey damlasini kullanmak ve surekli masaj, birde ilk 4 ay gazli oluyorla ama yavas yavas geciyor ins sizinde hemen gecer, insan evladi aci cekerken kahroluyor malesef..
Inşallah canım bugün eşime de dedim alıp içime geri sokasım geliyor sanki orda daha rahattı.
Kimyon çayı vs okudum internetten kaynatıp içmeyi deniycem bakalım belki bendeki gaz etkiliyordur bebeği. Gerçi gazım yok dikkat ediyorum sürekli ama belli de olmaz

Bugün rüyamda çocuğum kucağımda biberonla mama veriyorum sonra diyorum ki anam beni mahvetcek :))) sonra sütümü yüzüne fışkırtıp emziriyodm çocumu, pamuk gibi bembeyaz güzel suratlı birşeydi çok eğlenceliiii :)))

Bugün eksikler için alıyverişe çıktık mağazada kadınlar şaşırdı 38 haftalık olduğuma karnım cok küçükmüş bide elledi göbeğime uyuz oldum, bikadında hamile 7 aylık kocamandı karnı benimki kadar. İnşş bebiş çok zayıf olmaz

Ne yaparsam yapayım bir türlü geçmiyor ağla ağla eşimle annemi de depresyona soktum her kes 1 haftaya kadar geçiyor azalıyor diyor heyecanla gün sayıyorum resmen hasretle beklediğim bebeğimin yüzünü görmüyorum bir emzirirken onu da kızım rahat bıraksa , doktorla bozuştuk biraz diye belki başka doktora giderim ama hastanede günde 2 defa ağrı kesici iğne oluyordum orda böyle ağrılarim yoktu ben de ay ne kadar çabuk toparladım diyordum meğer iğnelerdenmiş acaba acile gitsem ağrı kesici iğne yaparlar mı

Acile git bence canım olumsuz etkilenirsen bebekte etkileniyor. Serum yada iğne yaparlar muhtemelen. En azından dememiş olursun.

En son kacıncı haftasında kac kıloydu? Birde kız göbeği kucuk olur canım.

Odaya geldıgınde de mı kan almadılar demekkı okadr rısklı bsey degıl snucta bırcok acıl sezeryan oluor kan beklenmeden yapılan fazlada dusunup takmamak gerekıor olcagı warsa hersey olur Allaha emanetız hepımız

Canım git spinal ağrısı ılduğunu söyle serum da takarlar kafeinli ağrı kesci falan veriyorlar yada dediğim gibi minoseti 2 şer 2 şer iç. Malesef zaman erekiyor biraz. Yine de bol kahve tüket. En iyi gelen şey kafein.

Günahı boynuna kaynoş olabilir mi ?

Canım kaynanan kıskançlıktan yapmış olamaz dimi? Saçma ama ne biliyim öyle deliler var yada bi araştır nazar mazar tarzı bişe olabilir mi?

Amaci ne olacak ki onu yaparak. O ancak kisisel eziyet eder. O cantanin dogum çantası oldugunu bile bilmiyor. Birde tovbe estagfurullah insan yaksa bi kararma vs olur kumas bildigin yanmis ama beyaz yine yirtik gibi gorunuyor. Foto koysam e bu yirtik dersiniz ama tas gibi sert yırtılan yerler. Nazar geldi aklima okuyacağım bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…