- 13 Ekim 2014
- 2.151
- 2.035
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #52.621
Sütünün geleceğini düşün. Icinde süt olan tatlilar tüket. Rezene ,humana dene canim aklima bunlar geldi bir de hurma ye.Her masadan önce 15dk memeye tutuyorum yavrum boş boş çekiyor öyle güzel çabalıyor ki. Dün denedim sağmayı kanadı hatta göğüslerim ama onada gelmedi.
Nasılsın bugün ?Kizlar hastanedeydim yine
Aksam ustu cok agrim oldu .Esim biraz hava alalim dışarı cikalim dedi .Ciktik yarim saat sonra agri girdi karnima .Esime beni hastaneye götür hemen dedim .Ilk kez kendim istedim gitmeyi .Yolda giderken kendime geldim biraz .Düzensiz sancilarim cıktı. Acilma var mi diye bakcakti istemedim .Dr da hastanedeymis.Telefonla konustuk.Ama ameliyat uzun diye beklemedim eve gidiyoruz.Bir sey olursa gece gitcez .
Gunduzleri iyi oluyorum ne oluyorsa aksamdan sonra oluyor .Uzaniyorum korkumdan valla.Nasılsın bugün ?
Canım 40tan sonra çok bekleme derim ben. Kaka yapma olayı önemli çünkü. Suni sancı hızlandırdı bence doğumu korkmana gerek yok canım. Ayrıca kendi sancın gibi oluyor ki sonuçta kendi vücudumuzun verdiği bir tepki oluyor. Hiç sıkıntı yapma bence. Sabaha kadar sancı çekmektense 3-4saat içinde doğum yapmak en iyisi. Çünkü açsın bişey de yiyemiyorsun. Enerjin kalmıyor sancılarla baş etmeye. Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin
Kızımda testler sonraki randevumda yapılacaktı ancak dogum erken baslayinca hicbir test yapilmadan doguma alindim spinal sezeryan oldum makat gelis oldugu icin.Bu salı gittıgımde sorcam cnm cok merak ettm ınsallah gebelıkden olan sylerdır sende sorsana olamı acıl sezeryanlık bsy oldgunda tahlıl olayını nasl yapıosunuz dıe aklında bı soru cıkmıs olur bnm bu hafta son kontrolum oldugu ıcın baya bı ıcımı dokcem gıbı glıor
"Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim." duasını sabah üç kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez." Ben cok faydasini gordum canim tafsiye ederimKızlar ben çocuk anası olmadan dert anası oldum :)
Şu gebelik süresince başımıza gelmeyen maddi problem kalmadı, çok şükür başa çıkılmayacak şeyler değildi.
Sonra ailelerin bilinçsizce yük olmaları, evde yatılı misafirler falan derken zor günler geçirdim.
Hadi neyse, sağlık olsun gerisi geçer diyorum ama o da yakamızı bırakmıyor. En son 32. haftada idrar yolu enf. ve fmf atağı dolayısıysla hastanede yatıp kilo filan vermiştim ve 32den beri evdeyim, oh mis rahatım derken bu sefer cuma günü itibariyle yeni maceralar başladı.
Cuma akşama kadar hiç bir sorunum yoktu. akşam 5 dk içinde sırtıma kulunç ağrısı gibi bir ağrı girdi ve sırtımın sağ yarısını sardı. Hareketi bırakın nefes almak bile işkence oldu. Eşim masaj yaptı falan da biraz rahatladım derken, o uyuyunca geceyarısı da yüz felci oldum. Aynı anda sırtımdaki ağrılar karnıma ve kasıklara da vurunca aha dedim şimdi tam oldu.
Cumartesiyi hastanede geçirdik, hemşire diyor ki tarif ettiğin ağrılar doğum ağrısı, şu anda doğuruyorsn diyebilirim.. Fakat nstde önemli bir sancı çıkmadı (gece evde çok daha fazla sancı hissetmiştim, orada azaldı nasılsa)... Kendi doktorumun muayanehansindeki hemşire de karnın aşırı sert dedi.
KBBden de yüz felci ilacını aldım, kortizon... Gebelikte riskliymiş ama kullanmaktan başka çarem yok. Plesantandan bebeğe geçiyormuş. doğursam bu sefer süte geçiyormuş. İlacın süresi 15 gün.. Bir yandan yaz gebeliği zor, terden sürekli sırılsıklam haldeyim birçok kişi gibi. Ama şimdi diyorum ki en azından süte geçmesin ilaç, tedavi bitene kadar beklesin bebiş. Bakalım ne olacak.
Evden de dışarı çıkmıyorum ama arkadaşım , annem diyor ki kesin nazar var. bu kadar şey üstüste gelmez. Bildiğiniz etkili bir dua varsa paylaşır mısınız?
Denedim bir sürü mama bir tek hipp kaldı. Diğerleri hep kabız yaptı. Aptamil kullaniyorum
Göbek düştükten sonra batikonla sildim ben hafif iltihap vardı kurudu. Göbek düşmeden önce sizin gibi alkolle siliyordum
Sütüm aynı maalesef 10-15 arası bişey cikiyo ama artık sagamiyorum. Eşim evdeyken sagabilirim o saatlerde de uykudan bayılma haline geçiyorum kısır döngüye girdik. Acı elma yağını denemedim canım işe yarar mı ki gerçekten çocuğun ayağına sürdüğüm biseyle barsaga fayda sağlanır mi? Senin minik nasıl keyfi yerinde mi?Gerçi ben anne sütü de veriyorum. Sütün nasıl oldu çoğaldı mı? Acı elma yağı ayak altına sürmeyi denedinmi? Bi araştır istersen cnm
Sağol canım gazı var kesin de gazı yokken de ağlıyor uyum problemi de var söylediğin gibi yani. Kucağımda uyutuyorum yerine koyma hareketi yaparken uyanıp yine ağlıyor. Diyelim ki yerine koymayı başardım 2-3 dk sonra farkedip gene ağlıyor uyaniyor. Kundak yaptirmiyor elleri hep hareket etcek ama sarmalanmak da istiyor. Boynumda uyuyor sonra pozisyondan rahatsız olup uyanıyor daha düz yatirayim deyince yine ağlıyor. Bütün gece sarılarak uyuttum. Sabah 5 gibi gaz sancisi başladı ikinarak uyudu biraz biraz. O saatten beri kucağımda şuanda saat 1 e geliyor. Kolikse bile şiddetli kolik bu. Koligin belli saatleri oluyor galiba sonra susuyorlar. Bunun hiçbir saati yok... İnşallah söylediğin gibi 3 ayda biter. Anlatılmaz yaşanır
Çok sağol canım not alıyorum."Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim." duasını sabah üç kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez." Ben cok faydasini gordum canim tafsiye ederim
Sağol canım yarın bir bakayım ben aktara randevudan sonra. AminnAktarlarda olması lazım canım Allahım yardım etsin bize yaaEki Görüntüle 2166478
Son randevuya gittiğinde istemedimi tahlil canım bana yazdı mesela hamgi tahlilleri istediğini bir dahaki randevuya aç gel dedi bunları yaptır dedi doğum için tahliller dedi bende yarın aç gitcem kan idrar vercem. Seninde salı ister belkiYa ben hiç bişy yaptırmadım normal istediğm için. Olaki acil sezaryene alınırsam bi sıkıntı çıkmaz inşallah korkuyorum valla sende de sonuçlar olması gerektiği gibi normal çıkmıştır inşallah.
Seni bekletmeden alsa da olu canım 38 i bitirmişsin. Bebek inanılmaz rahatsız etmeye başladı beni, sıcaklarda çok kötü. Allah yardımcımız olsun hepsimizin.Canım benim tarihim senden önce ama benim dr da 16 sı demişti en sonyarın kontrol var bakalım netleşir artık..
1 2 ay önce ilk sezaryen demiştim tahlilleri yaparız demişti sonrasında normal istiyorum dedim tahlil vs hiç bişey demedi 38e girecem ister mi acaba ? Yoksa not aldım zaten söylycem. Üff tecrubesizlik ne zor ya ablam kardeşim yok tek kızım valla siz oldunuz hepiniz iyiki varsınız çok şey öğrendim, öğreniyorumSağol canım yarın bir bakayım ben aktara randevudan sonra. Aminn
Son randevuya gittiğinde istemedimi tahlil canım bana yazdı mesela hamgi tahlilleri istediğini bir dahaki randevuya aç gel dedi bunları yaptır dedi doğum için tahliller dedi bende yarın aç gitcem kan idrar vercem. Seninde salı ister belki
Randevun ne zaman ? Açılma var mı diye iyiki baktırmamışsın canım. İnşallah gününü bekler paşamızGunduzleri iyi oluyorum ne oluyorsa aksamdan sonra oluyor .Uzaniyorum korkumdan valla.
Az kilo almak daha sağlıklı canım cok fazla gibi gözükmesede +7 de kızımda kalma o yüzden veremem diye korkuyorum.Özel birşey yapmadım hiç. Hamilelik öncesinde yediğim miktarlarda yiyorum, ondandır belki. Normalde tatlıyı çok severim, ilk 3-4 ay canım tatlı istemedi, sonradan yemeye başladım. Bu da biraz etkilemiş olabilir. Bir de fazla meyve de yiyen bir insan değilim. Senin kilon da hiç fazla değil bence.
Günahı boynuna kaynoş olabilir mi ?Hep ortada duruyordu. Delik degildi cunku en alta çoraplarını koydum elimde yikadim kuruttum. Hem gorseniz bi tarafi komple acilmis resmen fark edilmeyecek kdr degil. Sasip kaldik yorumlayamadik. Alta battaniyesini koydum en uste de coraplari koydum
Biz anlamadığımız icin uzun surdu ama genelde 3 ay ile 6 ay arası degisiyde diyorlar biz eve çingene salıncağı kurmustuk en sonunda onda çok rahat uyuduKac ayda bitti sizin hatırlıyor musun? Sonra gerçekten uyuyacak mi bu çocuk? Gülüp kendi kendine vakit geçirebilecek mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?