- 22 Aralık 2016
- 2.175
- 2.936
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #52.641
Seni bekletmeden alsa da olu canım 38 i bitirmişsin. Bebek inanılmaz rahatsız etmeye başladı beni, sıcaklarda çok kötü. Allah yardımcımız olsun hepsimizin.
Bebek bakmanın zor olduğunu herkes söylerdi. Ağlaması, uyumaması, emzirmesi, masrafı, büyütmesi.. Hepsiyle başa çıkabilirim sanırdım.
Ama ben o ağladıkca ağlayasım geleceğini düşünmezdim. Derdini anlatamadığı için iç çeke çeke bağırırken elimden bişey gelmeyince kendimi suçlu hissedeceğimi düşünmezdim. Boncuk boncuk gözlerinden yaşlar akarken sadece konuşmak, masaj yapmak, sarılmak yine de sakinleştirememek en büyük çaresizliğim oldu bugün.
Sanırım bebeğimde aşırı bi gaz sancısı var. Gaz olduğundan da emin değilim. Dün ve bugün büyük tuvaletini yapmadı, doktor normal dedi daha önce sormuştum 4-5 gün bile yapmayabilir kabız sayılmaz demişti. Sabahtan beri susmadan ağlıyor. 2-3 kere gaz çıkardı ama yetmedi mi anlamadım. Ayaklarını kollarını geriyor. Karnına çekiyor, Emerken kendini geriye atıyor, gögsümü kanatacak kadar geriliyor fazla acı çekiyor sanırım. Gaz damlası aldık. İşe yarar mı bilmem. Daha yeni uykuya daldı.
Kendimi çok çaresiz hissediyorum, keşke bebekler hiç ağlamasa.
Bende not aldım :) ♡"Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim." duasını sabah üç kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez." Ben cok faydasini gordum canim tafsiye ederim
Canim ya gecmis olsun, gazli kolik bebek zor ayaklarini karnina toplamasinin sebebi budur ama yinede dr goturun cok aglamasida gobek fitigi ediyor bazi bebekleri kiyamam ya, hamileliklerimde hep su duayi ettim, Allahim ben gaz sancisi cekeyimde cocuklarim dogdugunda gazli olmasinlar cunku biliyorum akrabimizdan cok zor, Allahim ins hemen gecer sende bebisinde iyi olursunuz ..Bebek bakmanın zor olduğunu herkes söylerdi. Ağlaması, uyumaması, emzirmesi, masrafı, büyütmesi.. Hepsiyle başa çıkabilirim sanırdım.
Ama ben o ağladıkca ağlayasım geleceğini düşünmezdim. Derdini anlatamadığı için iç çeke çeke bağırırken elimden bişey gelmeyince kendimi suçlu hissedeceğimi düşünmezdim. Boncuk boncuk gözlerinden yaşlar akarken sadece konuşmak, masaj yapmak, sarılmak yine de sakinleştirememek en büyük çaresizliğim oldu bugün.
Sanırım bebeğimde aşırı bi gaz sancısı var. Gaz olduğundan da emin değilim. Dün ve bugün büyük tuvaletini yapmadı, doktor normal dedi daha önce sormuştum 4-5 gün bile yapmayabilir kabız sayılmaz demişti. Sabahtan beri susmadan ağlıyor. 2-3 kere gaz çıkardı ama yetmedi mi anlamadım. Ayaklarını kollarını geriyor. Karnına çekiyor, Emerken kendini geriye atıyor, gögsümü kanatacak kadar geriliyor fazla acı çekiyor sanırım. Gaz damlası aldık. İşe yarar mı bilmem. Daha yeni uykuya daldı.
Bir kere kontrole gitse miydin. Nst ile bebegin streste olup olmadigina kalp atislarina bakarlardi. Allah korusun uzayan rahim kasilmalarindan dolayi strese girip kaka falan yapmasin. Hareketleri nasil?Gunaydin canim agrilari daha yogun hissesiyorum ama hastaneye gidecek kadar olmadi daha tatlim bekliyorum
Normal doğum içinde yapıyolar dimi test vsSağol canım yarın bir bakayım ben aktara randevudan sonra. Aminn
Son randevuya gittiğinde istemedimi tahlil canım bana yazdı mesela hamgi tahlilleri istediğini bir dahaki randevuya aç gel dedi bunları yaptır dedi doğum için tahliller dedi bende yarın aç gitcem kan idrar vercem. Seninde salı ister belki
Hemen alalim demeyen bir doktor tebrik etmek lazim. Sezeryan da olsa bebegin kendini hazir hissetmesi cok onemli. Once dogum belirtileri baslasin sonra sezeryana alinsin diye dusunenlerdenim. Cunku bebek kendini o zamam hazir hissediyor ve belki de yeni gelisimini tamamlamis oluyor. Acil bir durum olmadikca en dogrusu bu. Ingilizce bir makale de okumustum planli sezeryan ile dogum basladiktan sonra yapilan sezeryanla ilgili. Arada ciddi farkliliklar oldugu bebegin ileri yaslardaki sagligi acisindan en azindan dogumun baslamasini beklemenin en iyisi olacagi yaziyordu.En başından ayın 14 üydü canım. Geçen hafta bebek hareketleri 3 gün azaldı. Doktor erkene alalım deyip 9 una çekti ve hergün nst ye gönderdi beni. Benim minnoş bir haftadır uslu durdu. Hareketleri normal su normal kalp atımı normal. Dün kontrolüm vardı adam artık dedi herşey normal niye alalım erken olanladığımız tarihi bekleyelim. Hergün nst ye girecem yine, çarşamba yine kontrol var. Bir aksilik olmazsa gününde alcak. Israr ettim al 9 unda değişme diye ama dedi bana niye erken alalım herşey yokundayken, küvöz riski de olabilir bir ihtimal, bebek gelişimini anne karnında tamamlasın dedi.
Ayyy cok sevindim kuzum hadi gozun aydin .Yarasin kuzuna simdi bol bol emzirme vakti
Ala ala bunu neye gore yapıolar acaba pat dıe hazırlıksız amelıyata alınabılıosa ozaman cokda onemlı dgldır tahlıller dıe dusunuorm smdıKızımda testler sonraki randevumda yapılacaktı ancak dogum erken baslayinca hicbir test yapilmadan doguma alindim spinal sezeryan oldum makat gelis oldugu icin.
Artik randevusuz gidiyorum .Haftada bir falan .Daha dun gorustuk doktorla rahatsizlaninca gitcem bundan sonra canim .Insallah cok korkutuyor beni sancilar .Randevun ne zaman ? Açılma var mı diye iyiki baktırmamışsın canım. İnşallah gününü bekler paşamız
İnan bilmiyorum ama benim dogum baslamisti 130km mesafede hastaneye gittim bebek makat gelis oldugu icin tahlil sonucu falan beklememis olabilir dr um. Hastaneye girdik hemen odaya ciktik lavman yapildi ve direkt ameliyathaneye goturuldum dr um muayene bile etmedi beni oncesinde hatta biran kızım donmusse bosuna sezeryan oluyorum diye endiselendim muayene olmadigim icin ama donmemis yoksa çok üzülurdum sanirim :)Ala ala bunu neye gore yapıolar acaba pat dıe hazırlıksız amelıyata alınabılıosa ozaman cokda onemlı dgldır tahlıller dıe dusunuorm smdı
Canım ılık zeytinyağı ile kasıklarını karnını ayacıklarının altını ov masaj yap. Doyduğuna eminmisin peki? Göğsünü sağıp vermeyi dene bakalım yeteri kadar emiyormu. Klima altındamı yatırıyosun bebeği? Üşütme ihtimalini en aza indir. Sende üşütmemeye çalış, yediklerine dikkat et gaz yapan yiyecekler yeme.Bebek bakmanın zor olduğunu herkes söylerdi. Ağlaması, uyumaması, emzirmesi, masrafı, büyütmesi.. Hepsiyle başa çıkabilirim sanırdım.
Anne olmak çok farklıymiş.ve annelik çaresizliktir derlerdi doğruymuş..Allah yardımcın olsun canım bnce bebişi bi ultrasona sokun gaz varmı baksınlar..yazık yawrucağa derdini anlatamıyor tamamen sana bağımlı sende kendini yıpratma güçlü olmak zorundasın unutma annesin sen..Bebek bakmanın zor olduğunu herkes söylerdi. Ağlaması, uyumaması, emzirmesi, masrafı, büyütmesi.. Hepsiyle başa çıkabilirim sanırdım.
Bende ilk üzüldüm, hasırlamıştım kendimi doğuma. Sonra düşününce doktora hak verdim. Sonuçta sezeryanda olsa 39 un içinde bebeğin alınması en mantıklısı.Hemen alalim demeyen bir doktor tebrik etmek lazim. Sezeryan da olsa bebegin kendini hazir hissetmesi cok onemli. Once dogum belirtileri baslasin sonra sezeryana alinsin diye dusunenlerdenim. Cunku bebek kendini o zamam hazir hissediyor ve belki de yeni gelisimini tamamlamis oluyor. Acil bir durum olmadikca en dogrusu bu. Ingilizce bir makale de okumustum planli sezeryan ile dogum basladiktan sonra yapilan sezeryanla ilgili. Arada ciddi farkliliklar oldugu bebegin ileri yaslardaki sagligi acisindan en azindan dogumun baslamasini beklemenin en iyisi olacagi yaziyordu.
Cnm spinal oldun sanırım çünkü bazı bunyelerde bas ve sırt ağrısı yapıyor ki bende yaptı. Çözümü sabah öğle akşam minoset ve bol su kahve başkacare yok. 6/7. Günde geçmişti benim. Düş için de hastaneden çıkarken su geçirmeyen bant takmıştı zaten lazerle kapanıyor dikiş yok normal düş almıştım ben hatta ilkte sut gelmedi diye agudtostu hastanede bile düş .Kızlar nasılsınız hepinizin mesajını iyi dileklerini okudum hepinize desteklerinizden ötürü ayrı ayrı teşekkür ederim kusura bakmayın alintilayamadim hiç vaktim olmadı kızım bebeği aşırı kıskanıyor üstelik de neyi biliyor musunuz hiç bir şeyi değil de sadece emzirmeyi bebeği emzirmeye çalışınca yiktiriyor aşırı stres altındayım , benim sezeryan doğum yapanlara sorum olacaktı biliyorsunuz zorlu bir dogum yaptım normalden mecburi sezeryana döndük ilk doğumum normaldi , sorum şu: sırt ağrıları baş ağrıları yaşıyor musunuz ve ne zaman geçiyor ağrılar acılar en azından katlanacak kadar azalmaya ne zaman başlıyor o kadar feci agrilar ki ameliyat yerimin acısıni düşünmeye sıra gelmiyor, bir de diğer sorum ne zaman duş alıyoruz bana doktor sargını salı günu çıkar ondan sonra duş ala bilirsin demişti sizin de öyle mi ben doğumu Perşembe gece 23:45de yaptım o zamandan bu zamana yaz günü duş almadan nefes alamıyorum kendimden igreniyorum ne kadar kol bacak göğüs saç baş yikasam da duşun altında durup rahatlamak gibi olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?