- 16 Ekim 2009
- 14.445
- 8.146
- 448
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #52.741
Kıyamam ya. Canım ben ikinci oğlumda iki gün deli gibi temizlik yaptım market alışverişi yaptım gezdim. İnan inliyordum artık yorgunluktan. Sabahı suyum geldi. Birde asansör hiç kullanmadım hep in cikDüğünde bitti şükür o kadar oynadım olan ağrılarımda gitti sadece ayaklarım ağrıyor oğluş desen kıpır kıpır sanki hiç bişey olmuyor gibi yine doğuramadım
Canım kegel egzersizini ve pilates topunu denedin miBen senden öndeyim canim 40+4 oldu bende de hala tik yok.. cok iyi anliyorum seni. Cok kafays takiyoruz ama böyle daha kötü oluyor
Küveti doldur ılık suyla gir içine yanına da sakın bir müzik. Çok işe yarıyor.Evet takmıyim diyorum etkileniyordur belki ondanda olmuyordur kendimi geriyorum diyorum ama olmuyor demeklede.bi masaj filan lazım aslında güzel bi tek o gevşetebilir vücudumu sinirimi stresimiinşallahhh doğururuz hayırlısıyla 1 2 güne.bide yanılmıyosam sende yurt dışındaydın 41. Haftayı doldurursam ve hala doğmamış olursa rahime balon yerleştirip açacaklar rahmi suni sancıyla birlikte bunları yaşamak istemiyorum normal kendi sancılarımla doğurayım istiyorum
Canım benim büyük oğlum gazliydi. Banyo sonrası bebek yağı ile masaj yapardım güzelce karnına ayak tabanlarına. Sonra giydirip incecik yastığa göbeği gelecek şekilde yüzükoyun yatırirdim. Gazlı bebekler çok sever bu pozisyonu ama yanında duracaksın. Kafasını yastığa gömebiliyor bazen. Ayaklar sürekli hareketli olsun. Sağ sol yukarı aşağı karnına it çek. Ayakların senin ve onun sıcak dursun sırtından yelek ayaktan patik eksik olmasın. Sen gazlanirsan oda gazlanir. Süt içince mutlaka ilk iş gazını çıkartmak olsun. Aman uyudu yatsin dersen o gaz onu çok rahatsız eder. Kendin rezene çayı iç günde bir tane. Gazını alır ve rahatlatır. Bebisin karnına kiraz çekirdeği ısıtıcısı var English home da satılıyor ondan kullanabilirsin karnını sıcak tutuyor. Birde YouTube da bir müzik var kolik bebekler için arkadaşlar çok faydasını gördü. Anne karnındaki sesi çıkartıyor rahatlıyorlar. Yalnız o sesi indir tel uçak modundayiz dinlet ki radyasyon almasın. Aklıma gelen bunlar cnmm inşallah şifa olsun.Gerçekten çaresizlik herşeyi yaptırıyor canım anlayabilıyorum. Yine aynı sancıları olursa denerim canım acı çekmesinden iyidir
:) Kendini stres olacağım diye şartlama, mutlu olacağım de, melek gibi iki çocuğun olacak ne güzel bir şansBencede bu kizim kadar haraketli bir kız olsa eririm yada stresden yedikce yerim 2 sınden biri ortası yok.
Mantıklı.benimki bi sorunu olmamasına rağmen ağlayıp dururdu sonra keşfettim ne klima çalıştırırdk ne pencere açardk üstelik sarıp sarmalardk güya üşümesin diye.şimdi tulumla rahat rahat koyuyom yatağına mışıl mışıl uyuyo ama klima değilde vantilatör kullanıyorum ne olur ne olmazOf ya hareket iyidir derler tabikide ama bu normalin üstü bişey, umarım gece bir sıkıntı olmaz. Ne güzel iştahı gelmiş bebeğin, sıcaklarla alakası varmıdır acaba.
Hazırlanmalısın çok işine yarar gerçi son dönem bende uykusuz kaldım ama bebek farklı hiç hazırlık yapmamış gibiyimGünaydın kızlar 5.30 uyuyup 7.30da uyandım. Hazırlanıyorum uykusuz gecelere sanırım bende
Ben böyle bir ağrı yaşadığımda magnezyum içmiştim, işe yaramıştı. Geçmiş olsunSol çene kemiği kulağımın önü falan çok ağrıyo yemek yiyemiyorum ağzımı açamıyorum, çiğneyemiyorum. Açlıktan ölecem nerdeyseNe oldu böyle anlamadım, sanki geçenlerde biri daha buna benzer birşey yazmıştı ama kimdi hatırlayamadım. Parol içtim sıfır fayda. Ne yapabilirim yaşayan varmı daha önce? Hamilelikte olabiliyo diye yazmışlar.
Kullanıyorum canım ikisini de suda eriyenlerden, yaklaşık 3 aydır falan.Magnezyum kalsiyum eksiğin olabilir ilaç kullanıyormusun ?
Yok canım çene kemiği ile alakalı belli yani 20 lik de çıkarmıyorum. Kulağım da ağrımıyor, kulağın hemen önünde çene hareket yeri sıkıntı. Kbb ye gitmek gerek sanırımGecmis olsun.20Lik dis duruyorsa yapabiliyor boyle ya da kulak iltihabi olabilir.dra veya eczaciya danis canim en iyisi.
Peki sende böyle çiğneyememe yemek yiyememe Ağrı problemi olmuşmuydu canım?Ben yasadim canim kulak iltihaplanmasi olabilit ama ben hafif yuz gelci gecirmistim onun tedavisine bakamadik
Hergün aksatmadan içiyorum bende canım 3 aydır düzenli kullanıyorum. Çok sağolBen böyle bir ağrı yaşadığımda magnezyum içmiştim, işe yaramıştı. Geçmiş olsun
Klima kullanacaksan bile çocuk doktorunun söylediği ayarda ve sleep de tutarak çalıştır canım. Birde üzerine gelmesin tabi klima. Vantilatör bence daha sağlıksız. Ama tabi doktor görüşü nedir bilmiyorum. Hergün ılık duş da bebeği kendine getirir. Daha erken büyümesini sağlar. Öğlen sıcağında sütünü içmeden yıkanmalı derler.Mantıklı.benimki bi sorunu olmamasına rağmen ağlayıp dururdu sonra keşfettim ne klima çalıştırırdk ne pencere açardk üstelik sarıp sarmalardk güya üşümesin diye.şimdi tulumla rahat rahat koyuyom yatağına mışıl mışıl uyuyo ama klima değilde vantilatör kullanıyorum ne olur ne olmaz
Ben olacam kısmetse canım bu cumartesi. Tedirginliğin mi var?Kızlar günaydın kan sulandırıcı iğne kullanıp spinal sezeryan olan varmi
Tek başıma yıkamayı öğrensem hergün yaptırcam daKlima kullanacaksan bile çocuk doktorunun söylediği ayarda ve sleep de tutarak çalıştır canım. Birde üzerine gelmesin tabi klima. Vantilatör bence daha sağlıksız. Ama tabi doktor görüşü nedir bilmiyorum. Hergün ılık duş da bebeği kendine getirir. Daha erken büyümesini sağlar. Öğlen sıcağında sütünü içmeden yıkanmalı derler.
Valla 12 sene önce idi çok şeyler denedik haliyle ilk çocuk tecrübesizliği de vardı 9 ay çektik sonra düzene girmeye başladı ama dedigim gibi ilk olduğu için kolik olduğunu falan anlayamadık biz gaz damlasi masaj herşeyi yaptim valla o an ne iyi geliyor ise onu yapiyorsun çocuk hangi pozisyonda sakinse inan kimildamadan saatlerce bile durursun yani çingene salıncağı en son çözümdü bizde nöbetleşe sallardiim esimle sabaha kadarCanım çok gazımız var bizim de. Resmen çıldırıyor çocuk ağlarken. Sanki bi yerini kesmişiz gibi nasıl ağlıyor dakikalarca anlatamam..içim parçalanıyor o ağlıyor ben ağlıyorum. Kimyon çayını duydum ama anne içiyor diye biliyordum bebeğe de mi veriliyor canım? Sen neler yaptın da fayda gördün gaz ile ilgili? Omzuma alıp sırtına vuruyor ve dairesel hareketler yapıyorum ama yok asla işe yaramıyor. Damla verdim en son o da yaramadı. Deliricem artık !
Anladm canım çok sağol bende denicem bunları inşş :)) bebeğini mutlu mesut büyüt inşAynı ot canım Fatma ana ya da Meryem Ana Otu diye geçiyor. Suya koydu sancı verilmeye başlanınca doğumdan çıkınca çıkardı sudan. Çok güzel çiçek açmış.
Nefes alıp vermeyi yaptım başlarda karnıma alıp ağzımdan verdim. Sancının gelişini anlıyorsun çünkü. Ama ağrı artınca ve dakikada gelip de yaklaşık 1dk durunca sancı,nefes almaya Halim kalmadı doğrusu. En son nefes alamıyorum diye bağırmıştım. Ama sen olabildiğince almaya çalış canım nefes. Zaten ıkınma gelince sancı gidiyor sadece ona odaklanabiliyorsun.
Deneyerekden öğrenirsin. Tabi birinin bebeğin kulaklarını kapaması lazım en azından ki su gitmesin içine. Havalar sıcak zaten, birini bulamadığunda boyun aşağısını olsun bir suya sokup çıkarabilirsin . Saçlarınıda yavaş yavaş ıslatırsın. Banyo küvetinin içinde koruyucu bez var zaten.Tek başıma yıkamayı öğrensem hergün yaptırcam da
Arkadaşım oldu ama sezeryanda on gün önce bıraktı iğneyi cnm.Kızlar günaydın kan sulandırıcı iğne kullanıp spinal sezeryan olan varmi
Canım arkadaşının iğneyi kullanma nedeni neydi biliyosan? Ben son güne kadar kullancam. Bende lupus antiquagulan var çünkü.Arkadaşım oldu ama sezeryanda on gün önce bıraktı iğneyi cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?