- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.001
Allah m kurtarsn bebişini mutlaka sonucy bildir dualarm bebeğinle olacak
O kafada olmak ıstıorm sallamasam bnde keske amaaan 1saatlık bı operasyon grıp cıkcam ısde dıe umursamaz olabılsem keske bn korkudan napıcgmı sasırıormGeçen sene arkadasım normal doğum için bekliyodu suyu gelince hastaneye gttiler sancısı nstde çıktı ama kendisi hissetmedi suni verdiler onuda alınca artık korkudan mı bilmiyorum bayılmış sezaryene aldılar apar topar. Yani hiç bi test yaptırmamıştı oda. Gerçi o bizm gbi değildi sallamıyodu hiç :)
Canim ben de senin durumundayim hatta 40+5 oldum ama hic mi belirti olmaz.. neler neler yaptim bana misin demiyor.. kontrole de gidiyoruz hersey normal cikiyor. 42. haftaya kadar bekletceklermis beni sonra suni sanci ama ben bi daha gittigimde dogurmak istedigimi söylücem bakalim ne olucakKızlar ben hâla doğramadim. O kadar da hurma yiyorum ama gelesi yok. Yarin doktorum izinden dönüyor kontrole gidecem ve günümde doluyo artık. Sizce daha bekletirmi ne yapar. Hiç fikrim yok.. ben çok strese girdim günüm geçince kakasini yapar diye çok korkuyorum
2 sezaryen varsa ssvd önerilmiyor hastaneye gidinÇok teşekkürler kızlar. Sancılar on dk ya düştü. Bir arkadaşım iki sene araylassvd yapmıştı onla görüştüm. Evde sancini çek son anda git diyor boylece normal yapar sezeryan alamaz diyor. Aslında normal olsun çok istiyorum ama korkuyorum da
Canım parmağını mı soktu. Sadece dikişlere bakmıyor mu?Bugün kontrolüm vardı kızlar, doktor dikişlerime baktı tekrar çatala oturmak vajinal muayene olmak çok zor geldi. Doktor korkma dedikce kendimi kastım. Dikişlerimden biri açılmış, dikkatli oturup kalkmamı söyledi. Kapanır dedi ama emin olamadım. Var mı buna benzer bi durum yaşayan?
Benimkilerle öyle büyük tartışma falan olmadı ama çok sorumsuzlar evlatları için hayatları boyunca hiçbirşey yapmamışlar sigaraları ellerinde zaten okuma falan bilmiyor kv öyle hava atıp kenarda oturcak bi durumu da yok. Bana da evlendiğimizden beri bu 2. Gelişi gelemez öyle kardeşleri hiç gelmediler. Ama görgü bu doğum var operasyona gireceğim arayıp geçmiş olsun demek görgü. Eşim de ailesini tutmaz öyle sık gitmek istemez bayramlarda falan istemezsem götürmez ama sonuçta anne babası arada ben haftasonu istersen gidelim derim 1 gün gider geliriz. Ama bu gelişleri biraz dokundu hiç aramayıp annemin emeklerini görmeye geldiler ama söylicem anneannesi çok yoruldu çok emek verdi dicem torununa...C cisse0932 benimde eşimin ailesinden tek biriyle dahi muhataplığım yok canım. Bizde neler yaşadık arayıp sormaz eşim afrin için sınıra gittğnde dahi umurlarında olmadım. Hiçte zoruma gitmiyor çünkü onlardan bir gram birşey beklemedim, beklemiyorum... hatta yokluklarına okadar alışmışım ki burda bu tür yazıları okuyunca aklıma geliyor yaptıkları "yapmadıkları"
Evimin yolunu bilmez neler yasıyorum bilmez. Kalkmış eşime doğumda bana bakmak için geleceğini soylemiş. Kendine baksın yeterli benim annem gelecek dedim eşime. Oda annesine soyledi konu kapandı ben yüzgöz olmadım bile.
Allah muhtaç etmesin. Eşine birşey demiyormusun bu konuda ? Bizim aramızda "senin ailen böyle, senin annen şöyle" muhabbeti hiç olmadı. Eşimle aramızdaki iletişimden dolayı. Yeri gelir ailelerimizi birbirimize çekiştirir hatta bazen dertleşiriz. Bence bu iki tarafıda yıpratmaz. Onların gelişine tamam demek zorunda değilsin. Onca şeyi annen yapıpta onlar Torun sevmeye gormeye gelmesinler mümkünse. En dayanamadığım şey bliyomusun bizim annelerimiz kendini yerlere atar evladım der her işi yapar ama erkek annesi bi havalar bi uzak durmalar ama günün sonunda baş köşede oturan yine onlar hayırdır ?
Senin işin daha zormuş canım. Benim kv benden çok korkar ağzını açıp yorum yapamaz. Ben çok sert çizgileri olan biriyim gemileri yakmaktan korkmam bunu biliyor. Bana zaten 1 2 günlüğüne geldi ama o bile bana anneme haksızlık gibi geliyor. Öyle emzirmeme falan ağzını açamaz bana. Kp espri yapmaya kalktı az önce anneme yok torunu biz nasıl paylaşcaz diyor anneme bende size ait bişey yok sadece uzaktan seversiniz gördükçe eşimle benim çocuğum biz paylaşırız ancak gerekirse dedim sustu. O değil 2 elti 2 görümce yarın doğumu biliyorlar ona bile aramadılar bu gece biri faceden resmimin altına yazmış cvp bile vermedim.Ben yaşadım canım, kayınvalidem doğumdan sonra geldi. Annem 10 gün öncesinden. Kayınvalidem elini hiç bişeye sürmedi. En son eşim bile annemi kenara çekip herşeyi sen yapıyorsun anne, annem yapmıyor ama bana söyle ben yaparım dedi. Kayınvalidemin umrunda değildi sadece benim emzirmeme bebeğime sütüme eleştiriler yağdırmak için gelmiş gibiydi. Ne bi çay demlemişliği ne kahvaltı hazırlamışlığı vardır. Hatta bigün annem yemek yaparken fenalaştı yatırdık hemen o zaman bile oturup meyve yemeye devam etti ben kalktım yemekleri pişirdim. Bulaşıkları toplarken kızım uyandı sen bırak kızım ben yaparım dedi sadece silinecek tezgah kalmıştı. Zahmet olmasın şimdi sana dedim sinirle silip gittim. Gideceği gün görümcemler geldiler, o gün pervane gibi döndü ortalıkta, annemden yardım istedi durdu, bende annem hasta dedim yatırdım. Resmen kadın tatile gelmiş gibiydi. Olmasalar keşke.. Allah şimdiden yardımcın olsun canım.
Evet canım ezdirmem zaten ama kv okuma yazma bilmiyor hiçbi elektronik eşyayı kullanamıyor. 3 yıl önce ben yokken gelip kalmaya kalktı bende. ben anneme gidince. zaten hayatının hatasıydı birdaha gelemedi bana. O zaman mutfakta ne varsa tencere saplarıma kadar yakmış. Çay makinam ankastre ocağım hepsi kırılmış. Evindede öyle herşeyi hor kullanır. Annemde garibim benim eşyalara bişey olur diye korumaya çalışıyor benim için.Utanmazlar emin ol .Hadi simdi yoldan geliyorlar 1 günlük idare edilsin ama sonra sakin ezdirme anneni .Ya mutfaga birlikte girilir is birligiyle yapılır edilir ya da herkes kendi pişirir kendi yer .Annen once geldigi icin muhtemelen kendilerini agir misafir sayacaklar ama fırsat verme.Mesela emziriyorsun anneni cagir bi bakar msn diye otursun yaninda .Surekli onlarla takilmak zorunda degil kadin.
Parmağıyla baktı canım tampon kalabilir dedi ama öyle doğumdaki yada çatı muayenesindeki gibi acı vermedi. Yada ben alıştım artık parmaklanmayaCanım parmağını mı soktu. Sadece dikişlere bakmıyor mu?
Bende öyleyimdir aslında hatta tartışırım ederim ama benimki anlamayan tiplerden. Allah sabır versin canim düşüncesiz insanlarla aynı evde olmak bile insanı geriyor. Benide aramadılar hep eşimle konuştular cumartesi günüde gelip bebeği gördüler. Artık takmıyorum sanırım ne kadar uzak o kadar iyi :)Senin işin daha zormuş canım. Benim kv benden çok korkar ağzını açıp yorum yapamaz. Ben çok sert çizgileri olan biriyim gemileri yakmaktan korkmam bunu biliyor. Bana zaten 1 2 günlüğüne geldi ama o bile bana anneme haksızlık gibi geliyor. Öyle emzirmeme falan ağzını açamaz bana. Kp espri yapmaya kalktı az önce anneme yok torunu biz nasıl paylaşcaz diyor anneme bende size ait bişey yok sadece uzaktan seversiniz gördükçe eşimle benim çocuğum biz paylaşırız ancak gerekirse dedim sustu. O değil 2 elti 2 görümce yarın doğumu biliyorlar ona bile aramadılar bu gece biri faceden resmimin altına yazmış cvp bile vermedim.
Benim bebeğime iri demişlerdi bende korkuyordum doktor 4 kgyu geçerse sezeryanla alırız demişti. Ama doğduğunda şok olduk minnoş bişey çıktı kızım :) ayrıca sancı orda gözükene bağlı değil bence canım ,bana doğum sancısı olması için en az 100 olmalı dediler ama ben sancı çekerken nst en fazla 70 gösterdi. Cihazla ilgilidir diye düşündüm.
Inşallah canım benim çok oturup kalkmaktan oldu muhtemelen
Korkma canım allahım bi avazda kurtarır umarım.
Evet canım normal doğum yaptım. Bana yan otur dikişlerine dikkat et dediler ben pek dikkat edemedim sanırım ağrımıyor diye oturup kalktım. Geçenlerde sızladı hissettim aslında. Pansumanda yapıyorum canım açıklık 1-2 güne kapanır dedi umarım kapanır. Çatala dikişler için oturdum bugün 40ı çıkınca yine gel dedi bi daha bakmaz sanırım
Evet canım olabilir gazlı bebek o kesin de gazı ne yapıyor ve gazın yanında başka ağrıları var mı ona bakıyoruz. Şuan salonumun halini bı görseniz ya odanın ortasında kocaman derme çatma bir hamak var. Bugün sürekli uyudu oğlum hamaktan mi yoksa kan alınırken çok ağladı ondan mı yoksa öyle rastladı mi bilmiyoruz.Temiz cikar canim insallah .Tum tahlillerin sonucu ciksin ona gore git bence .Huysuz bebegi olan arkadasim da alerji testlerini yaptırmıştı. Simdi süt diyeti yapiyor bebegi sakinlesti huyu degisti .Belki oyle bir durum vardir .
Hala on dk da bir cnm yattım magnezyum içtim soda içtim uyku yok eşimle TV izliyoruz.Whiteandblue cnm ne yaptın merak ettim Rabbim en hayırlı sekılde sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Allah razı olsun cümlemizin ki inşAllah bu saat oldu uyuyamadımHayırlısıyla inşallah sağlıkla sihatle gelsin miniğin :)
Hayırlısı canım bende hep tombik olsun isterdim doktor 4ü geçicek falan deyince hazırlanmıştım baya ama 3300 de iyi yine :) sağlıklı olsunlarda gerisi boş.Su ana kadar 4 farkli doktor burada ikide baska ilde gordu. Hepsi iri olctu. Ufak olcuyoruz bilerek yinede iri cikti diyorlar insallah en hayirlisi sekilde gelsin bebisler biz ne desek bos onlarin keyfi bilir :)
Benimde senden farkım yok :) Bugün hastanede hamilelere baktım süslü püslüler ben saçım başım dağılmış gözler şiş yüzümde tek makyaj olmadan bebek pışpışlıyorum :)Kızlar bugün hastanede emzirme odasına girdim çocuğa idrar tahlili için torba takacaktim. Emziremiyorum maalesef oğlum emmedigi için... Orda bı kız vardı bebeği benimki kadar. Aman Allahım hastaneye geliyor bir süslenmiş puslenmis dantelli gomlek uzun ütülü etek marka ütülü eşarp makyaj o biçim. Yanında da ya kv ya annesi. Emzirdi çocuğu verdi yanındaki bayana kendi gene süslendi puslendi dışarı çıktılar. Ne kadar ozendim ya ne hayatlar varbenim gözler mor halkalardan oluşuyor migren tuttu zaten sadece hamile pantolonum oluyor. Hatta evden terlikler cikcaktim 3 saatlik uykucuktan sonra ayakkabiliga eğilmeye üşendim de eşim kendime getirdi yok artık diyerekten öyle babet giyebilmistim
Canım bende normal doğum olmaz diye okumuştum ama doktor olur dedi ona inandım güvendim ee olduda. Zaten iğnenin etki.süresi 12 saat dedi
Haklısın ama aklın yeterde gücün yetmez kimse değişmez şu saatten sonra görgüyü kim kaybetmişte onlar bulsun kafana takmıyosun ama bu son olan biraz içini burkmuş belliki. Söyle lafını gediğine oturt boşver onlar utansın bazıları buna zorluyo ve hakediyo.Benimkilerle öyle büyük tartışma falan olmadı ama çok sorumsuzlar evlatları için hayatları boyunca hiçbirşey yapmamışlar sigaraları ellerinde zaten okuma falan bilmiyor kv öyle hava atıp kenarda oturcak bi durumu da yok. Bana da evlendiğimizden beri bu 2. Gelişi gelemez öyle kardeşleri hiç gelmediler. Ama görgü bu doğum var operasyona gireceğim arayıp geçmiş olsun demek görgü. Eşim de ailesini tutmaz öyle sık gitmek istemez bayramlarda falan istemezsem götürmez ama sonuçta anne babası arada ben haftasonu istersen gidelim derim 1 gün gider geliriz. Ama bu gelişleri biraz dokundu hiç aramayıp annemin emeklerini görmeye geldiler ama söylicem anneannesi çok yoruldu çok emek verdi dicem torununa...
Yarin bebegin ilk kontrolu var. Ayni senin modda bir ben var benden iceri. Suan sahip oldugum tek ozbakim becerisi dus almak ve kendimle gurur duyuyorum.Kızlar bugün hastanede emzirme odasına girdim çocuğa idrar tahlili için torba takacaktim. Emziremiyorum maalesef oğlum emmedigi için... Orda bı kız vardı bebeği benimki kadar. Aman Allahım hastaneye geliyor bir süslenmiş puslenmis dantelli gomlek uzun ütülü etek marka ütülü eşarp makyaj o biçim. Yanında da ya kv ya annesi. Emzirdi çocuğu verdi yanındaki bayana kendi gene süslendi puslendi dışarı çıktılar. Ne kadar ozendim ya ne hayatlar varbenim gözler mor halkalardan oluşuyor migren tuttu zaten sadece hamile pantolonum oluyor. Hatta evden terlikler cikcaktim 3 saatlik uykucuktan sonra ayakkabiliga eğilmeye üşendim de eşim kendime getirdi yok artık diyerekten öyle babet giyebilmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?