2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Doğuma giden arkadaşlar Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah sağlıklı hayırlı bir sekılde kucağınıza almayı nasip etsin dualarımız sizinle sizde biz geride kalanlara dua edin inşallah

Evet canım aman aç durma ben bildiğim için direkt 8.30 da gittim tahlil verdim birde doktor istemez boşuna aç durmanla kalırsın. Hastane yakınsa dediğin gibi isterse aç gider verir dönersin geri
Kahvaltıyı yaptık geldik bakalım neler olacak dua ettt :)

Orası öyle tabi, ben tanımıyorum bilmiyorum valla, yazı doğumla ilgili olunca paylaşmak istedim evet bazı taraflarına katıldım ama vitamini de içtim şimdi

sifa olsun. Onlar oyle iste d vitaminini anlattilar anlattilar simdide vazgeçtiler. Canan hoca ne yerse yiyorlar gecen konferansı vardi cig kofte ve lahmacun dagittilar kadini tiye aldi esnaf ama valla aldilar bi guzel yediler . Ekmek yenmezmis ama lahmacundaki ekmekte zarar yokmus o zaman ilacida arasina koyup icsek olur :))))

Rabbim yardımcın olsun canım bizde hastaneye geldik yanıyooo elimde morlu ışıltılı yelpazem şaşkın bakışlara inat kendimi serinletmeye çalışıyorum
Oh iyi yapiyorsun .Ay iyi hatirlattin ben bavula yelpazemi koyacaktim .Bebis dogunca klima açamayız hastanede .

İnan ıkınmanın geldiğini bile bilmiyodum :) demek ıkınma isteği geliyo. Tuvalettesin gibi ağrı oluyo mu ?

Yaziya istinaden...
İlim Çin’de de olsa gidin alin diyen bir peygamber ummetinden oldugum icin modern tibbi bilimi arastirip ogrenmeyi reddetmeyi yanlis buluyorum. En basiti ultrason olmasa bebegimin makat gelis oldugu goremez normal dogurup artik ölü diri sakat Allah bunu verdi derdik. Ama onu Allah vermedi Allah akil verdi ben kullanmamayi seçtim. Ya da yillar once kaybolmus bogmaca difteri cocuk felci gibi salak bi hastaliktan bebegimi kaybetsem Allah verdi Allah aldi demek ne kadar mantikli.

Ben de senle ayni fikirdeyim. Yaziyi sadece yarisina kadar okuyabildim. Hadi o vitamini alma da saglikli cocuk dogur bakalim becerebilcek misin .Gecmisle kiyas cok yanlis .Bizim ninelerimizin zamaninda her sey doğaldı. Hic bir gidanin genetigi oynanmamisti .Yani ne yeseler yariyordu .Ee biz zehirle besleniyoruz da doyduk saniyoruz .Bu dusuncedeki insanlar otizmden down sendromundan ve genetik hastaliklardan bi haber .Mesela ben 2li test yaptırmadım. Ama bu görüşte oldugum icin degil. Ben zaten ozel egitimciyim gerekli donanima sahibim .Haftasi benden geri olan arkadaslarim bizde mi yaptırmasak dediler .Yok siz yaptırın oyle bir durum varsa kendinizi geliştirin dedim .Bu yazilanlar cok ütopik. Oyle bir dunya yok vardi aslinda ama eskide kaldi.Allah in rahmimize koyduğu emanete cok iyi bakmaliyiz .Gerekli her tetkigi yaptirmaliyiz .Hesabi bizden sorulacak zira

kesinlikle haklısın. benim anneannem 12 kere doğum yapmış hiç hastaneye gitmeden ve 3 bebeği ölmüş. hatta biri öldüğünde 3 yaşındaydı sanırım. aynen bu şekilde hastanesiz doktorsuz aşısız ve vitamin kullanmadan. 3 tane ölü bebek. iyi ki tuvalet köşelerinde tek başına doğum yaparken kendisi ölmemiş. hala bu devirde bana eskiden doktor mu varmış onlar nasıl doğmuş diyenler var. bebeğime çay verilmesini istemediğimde ben verdim bişey olmadı diyen kv var. nasıl bu kadar geri kafalı olunabiliyor anlamıyorum.

Başta mantıklı geldi ama sonra bende dedim şimdi doğal beslenme diye bir şey kalmadı ki doğal bir hamilelik ve doğum süreci olsun. Düşününce uçuk aslında

Takıntı derecesinde olmasa da doğal doğum taraftarıyım tabiki ama gerektiğinde de müdahale sart benim annemde ben hariç diğerlerini evde doğurmuş Allahtan şanslıyız abiler ablalar sağ ama tam tersi bir durum da olabilirdi Allah korusun herkesi bebeğini de

Başta mantıklı geldi ama sonra bende dedim şimdi doğal beslenme diye bir şey kalmadı ki doğal bir hamilelik ve doğum süreci olsun. Düşününce uçuk aslında
Bu akim yüzünden 3 5 sene sonra cocuklarimiz kreste okulda aşısız çocuklarla birlikte olacak. Allah sonumuzu hayir etsin .

Ya sen bıtanesınnn cok ii geldı ewet kac kısı ellerınden gcıor aslında ama ılk bı ınsan gene operasyon falan dıe dusununce n blım ısde haklsıın smdı doktordayım bebek baya asagı ınmıs umarım bı hafta daha bekler ya cok korkuorm haftaya bgun amelıyat gunu yatıs kagıdımıda aldım umarım bkler

İnan ıkınmanın geldiğini bile bilmiyodum :) demek ıkınma isteği geliyo. Tuvalettesin gibi ağrı oluyo mu ?
Canım bana ıkınma başta gelmedi açılmamda 10 cm olmadı, 8 cmde kaldı. Suni sancıyı kesince açılma yavaşladı. Öğlen 2.30-3 gibi sancıyı kestiler 5 cm açılmam vardı sancım çoktu, gece 12.30da 8 cmdi daha. Benim sancım çok açılmam az olunca sezeryan istedim, ebe kabul etmedi çok uğraştın diye. Biraz egzersiz yaptık pilates topuyla saat 1 gibide bebeğin kafasını eliyle döndürmeye çalıştı o sırada bana ıkınmaya çalış dedi, 3-4 kere ıkındım o sırada kafasını çevirmeye çalışıyordu sanırım kafası dönünce geldi ıkınma hissi. Sancıdan çok itme hissi geliyor acıyla birlikte. Benim 3-4 ıkınmam boşa oldu yani ama bekleyemedim belki benim hatam belki yapıyla ilgili. Sonra 2-3 ıkınmada doğdu zaten kızım. Benim doğumum diğer doğumlara göre zor oldu ebede aynı şeyi söyledi bebek kafasını çeviremedi, açılmam tam olmadı o halde doğurdum o yüzden kötü örnek olmak istemem. Yine de içinden çıkınca o boşalma hissiyle tüm çektiklerin yok oluyor o his çok güzeldi. 2 saat sonra da ayaktaydım.
Yan odamdaki kızında ilk doğumuydu maşallah 3 saatte sancı çekti doğurdu. Eşim artık sitem ediyordu gelen doğurdu giden doğurdu bizimki niye çıkmıyor diye :))

Ay hadi hayırlısı bi avazda kurtulursun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…