- 11 Kasım 2017
- 269
- 336
- 103
- 29
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.961
Bi kere biberon deneyim dedim kesinlikle almadıbende mecbur birakmstm sutumu sagip biberone koydum uyaninca annem onu verdi oyleden sakin kalabilmisti
bence kalkan faydalı bişi. Mecburen sütyenle birlikte kullanılıyor. Emmediği kısmı sağıp boşaltmayı deneyin bi de geçen bi ebe paylaşmış yaralar için her emmeden sonra krem sürüp Kalkan’la kapatıp diğer emmeye kadar öyle bekletin diyorduCok saol canım.dediğin gibi eşim ayakta duramazken ben 2 gundur 1 saatlik uykuyla duruyorum.biraz agrıdanda uyuyamıyorum ama bebeğime bakınca geçiyo.Buarada gögüs yarası yasadınız mı? Ben surekli kremliyorum yaklasık 36. Haftadan sona hergun bikere kullanmaya baslamıstım.ama doğru sekilde emdiği halde catladı.kalkan vs kullanıyomusunuz? Ben alayım diorum ama evde sutyen vs takmıyorum kalkan sutyensiz takılcak bişey mi?
Kendi deneyimlerime göre bebeğin rengi sarılaşıyor oradan anlaşılıyor biz 5 günlükken çocuk doktoruna kontrole götürdük öncesinde hemşire ışıklı bi aletle ölçtü doktor da kesinleştirmek için kan tahlili istedi buralarda anlaşıldı sarılık değerleri. Yara sanırım herkeste oluyor bana kalırsa ilk zamanlar gelen kıvamlı süt bebek tarafından tam boşaltılmazsa arkadan sıvı süt Geldiğinde oluyor tabi bebekler de çeneleri kuvvetsiz olduğu için zor boşaltıyor ama farklı görüş be deneyimler de olabilir. Yara için kalkan kremler ve içeride kalan sütü sağmak benim aklıma gelen şeyler diğer deneyim sahipleri de paylaşırsa iyi gelen şeyleri ne güzel olurBen hayatimda hic ama hic yenidogan bebek gormedim, denk gelmedi. Kendi bebegim ilk olacak. En cok korktugum bu sariligi anlayamamak.
Rica etsem bebisleri sarilik olan anneler nasil oluyo anlatabilirmi.
Ikinci olarak da bu gogus yarasini suan emziren herkez mi cekiyor acaba? Bu yaralari olan arkadaslar dogum oncesi lansilon muydu neydi o kremi surmusmuydunuz? Merak ettigim siz hamileyken onu kullandiginiz halde mi yara oldu?
Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.
Hadi hayirlisi. Benim 5 gunum kaldi hic belirti yok. Insallah sezeryan gerekmezEvet canım doğurdum doğuracağım zaten haftaya cumayı bekler inşallah ♡
Canım benimde vardı geçen hafta doktorKizlar benim cok fazla beyaz akintim var amniyon sivisi olamaz degil mi bu.amniyon sivisi sadece renksiz mi oluyor boyle bisey yasayan var mi yada akinti sanip suyu gelmis olan 40+5 haftalik gebelik bu arada
Gozun aydin canim Allah bagislasin .Kızlar ben de doğum yaptım oğlumu kucağıma aldım çöl şükür. Darısı bekleyenlerin başına.
Allah yardimcin olsun guzel haberlerini bekliyoruz canimGünaydın kızlar, bir saate yatışım yapılcak. 9:30 gibi içeri alınıcam. İnşallah 10 gibi bebişime kavuşucam :) çok heyecanlıyım.
Allah yardimcin olsun canim .Bizi haberdar et .Kızlar geceden beri sancım var sabahta nişan geldi doktora gidiyoruz dua edin ıkı gun dayanamadı sıpam:) ne olur duanızı eksik etmeyin
Hayırlı haberler inşallahKızlar geceden beri sancım var sabahta nişan geldi doktora gidiyoruz dua edin ıkı gun dayanamadı sıpam:) ne olur duanızı eksik etmeyin
Benimkinin 15.2 cikmsti degeri telas yaptk dogum yaotgm hastanede 1 gece kaldk fototerapi verdiler sabahina 11 oldu ama birqz geri cikar die uyardilar bizide ertesi gunu 13 cikti bol bol emzir dedi doktor 1gun sonra tekrar 13 ckti. 2gun sonrasi tekrar gittik bidefa 3 cay kasigi kadar sekerli suda verdm ama hemsireye kadar ben verdm diyen oldu bende karsi olmama ragmen verdm neyse 10 cikti budefada. Ptesi tekrar baktrcaz. Sariliktan dolayi uyandiramiyodum ben bi turlu uyanmioduki emsin uyandirabildigm kadar uyandrdm sonra sagip sagip uyurkwn biberonla verdm. Benmki doysada doymasada aglamiodu 2gune kadar doyup doymadigini anlamadigm icin meme emme durumuna gore veriodum biberonla sutunu
burayı kapatmaya ben de adayım kızlarBenim düşüncem ikisininde ayni olduğu bence. Sanırım ya sen ya ben kapatıcaz burayı diyimi?
Benim gitttigim iki ozel hastane varfi kizlar. Dogumu düşündüğüm doktor cok iyi cok saygili lakin tibbi olarak bilgi vermiyor. Mesela dogum nasil anlarim diyorsun o belli eder kendini diyor. Ama digeri tam aksine tek tek her ultrason anini anlatiyor her ihtimali somuclarini anlatiyor. Bak kendi doktorum gecen hafta baktim bi daha bakmanin anlami yok dedi bakmadi ama bebek zaten iri belki 4 kg oldu yada olacak belki bugun suniyle dogursam normal dogurma şansım var niye bakmadi ki? Diger doktora en son 1 bucuk ay once gitmisiz buda 3. Gidis olacak toplamda. Esim yarin gidelim hem aciklik hakkinda duzgunce yorum alalim hem kiloya baksin bizde karar verelim diyor. Sizce de mantigim dogru degil mi? Persembe bakacagim kiloya daha 38+3 sün dedi. Bebek en sin 3600 du. Baksaydi ve gorseydik ki bebek mesela 3900 o zaman suniyle dogurabilirdim bugün. Ama o taa persembe gel dedim bebekler günlük minimum 20 gram aliyormus bu haftalarda. 6x20 kafadan 120 gram eklenecek minimum . Amann kafamiz karıştı iste. Esimde 50 lira icin degmez gidelim dedi tamm dedim
Ben de benzer durumları yaşadığım için bir an önce bebeğimin 40 ı çıkarsın istiyorum.Kızlar ben memlekete geldim çocuğa tek başıma bakamadıgim için. Ama bu sefer de yine anneme sınır olmaya bağırmaya çağırmaya başladım. Beslenme düzeni yok cocugun. Güzelce anlatıyorum şöyle olmalı su kadar beklemeliyiz her aglamasi açlık degil mama 5 dkda bir verilmez diye ama tamam diyip sonra yine kendi bildiğini okuyor. Ben mi çok memnuniyetsizim dik kafalıyim kötü ve çocuğunu aç bırakan bir insanım yoksa diger insanlar mı laftan bir gıdım anlamayan kişiler. Gene hayatı sorgulamaya başladım. Psikiyatriye falan gidicem artik
Kalkan almadım evde fora geziyorum yeri geldiğinde, geçiyor bir süre sonra o acılar.Cok saol canım.dediğin gibi eşim ayakta duramazken ben 2 gundur 1 saatlik uykuyla duruyorum.biraz agrıdanda uyuyamıyorum ama bebeğime bakınca geçiyo.Buarada gögüs yarası yasadınız mı? Ben surekli kremliyorum yaklasık 36. Haftadan sona hergun bikere kullanmaya baslamıstım.ama doğru sekilde emdiği halde catladı.kalkan vs kullanıyomusunuz? Ben alayım diorum ama evde sutyen vs takmıyorum kalkan sutyensiz takılcak bişey mi?
Gunaydin kizlar. 3 saatlik uykuyla ayaktayim. Sabah sabah bir enerji geldi temizligimi yaptim erkenden.simdi sira yemek yapma faslinda. Esim yolda geliyor cok sukur yetisti doguma.
Yaa çok mu acıyo ki lansinoh sürüyomusunİnstagramda varya canım silverette markasının meme ucu yaralarına konuyor gumus kapaklar onlardan aldım dur resmını yuklıyım belkı öle hatrlarsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?