- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #55.261
Nasıl kestiniz canım mamayı? Kaç günlük bebeğin ?Bizimki 1 aylık oldu bugün itibariyle. Mamayla anca kilo alabildi. Sarılık vs derken 10 günde anca kilo aldı. Benim de sütüm Yetse hemen bağışlayacağım mamayı bi kaç kutu aldım çünkü....Emdikten sonra benimde 30cc ancak çıkıyor. Mamayı kestik biz dört gündür ama doyuyor mu bilmiyorum. Bir aylık kontrolde belli olacak artık süt yetiyor mu yetmiyor.
Onu nerden temin edebilirimCanım damlalık yardımıyla vermeye çalıştın mı ?
Sütüm ilk günkü gibi artmıyor mecburen verdik mama dra söyledik bişey demdi.Canım mamayı vermeni doktor mu söyledi? Sadece sütle besliyorum ben mama falan hiç vermedim sadece kaka yuttu diye küveze koydulardı doğar doğmaz o zaman biraz vermişler küvezde uzun kalacak sanıp ona bile kızdım. Benim oğlum acıktığı saatlerde uyanıyor kendisi. Ben de emzirip gaz çıkartıp altına bakıp yatırıyorum tekrar. Ortalama 2 3 saatte bir uyanıyor kendiliğinden. Emdikten sonra da göğsüm şiştiğinde sağım yapıyorum günde 2 kez falan iki göğsüm boşalana kadar. Onları da buzluğa atıyorum.
Teşekkür ederim cnm c.tesi 10 gün oluyor şükür.. ama sütüm hala yetersiz mecburen mama veriyorm hiç istemdim 2gün ağladm ama sarılık olmasından korktm..Slm cnm doğum yapmışsın gözümden kaçmış gözünaydin sağlıkla büyüt bebisini..
Kaç gün oldu doğum yapalı cnm mama veriyor musun ?
Ben sadece anne sütü veriyorum ilk 3 gün az geldi bol bol emzirdim saat e bakmadan sonra arttı.
Gündüz de 2 saatte bir emziriyorum genelde..
Gece kendi uyumuyor sürekli meme istiyor istemese 3 saatte bir veririm diye düşünüyordm
Dün akşam banyo yaptırıp yatırdık diğer günlere nazaran daha iyi uyudu 3 saatte bir emzirdim
Büyüdükçe bu süre uzuyor mesela 40 tam sonra bebekler 6 saate kadar aç kalabiliyolar
Ben 3-4 saatte bir yapıyorum. Gerçi gece aksıyor genelde yorgunluk + uyku ağır basıyor. Tek göğüsümden gelmiyor gibi artık. Bir göğüste ikizlere yetmiyorBir de kızlar ben günde bir kez sağım yapa biliyorum evde yönlendirme yapmaktan temzlik ya da alışveriş yemek gibi ihtiyaçlar veya hastaneye gitmekten fırsat bulamıyorum Her hafta 2 kez hastane sağlık ocağına gittik fırsat olmadı. Siz ne kadar sağım yapıyorsunuz¿
Bol bol emzirdim tabi sarilik uyku yaptigi icin cogu zaman uyandiramadm sitres yaptm ama en son saģip uykuda vermeye basladm bide sekerli su verdm 3 cay kasigi kadarEe neler yaptn canm geçmesi için
Çatlatma ignesi pozitif cikmasini saglio ama progestanda oyle bir durum yok diye biliyorum canm.Kızlar Slm bişey sorucam size tüp bebek yaptıranlar özellikle bakabilirmi ?
Kuzenime 11 gün önce transfer yapıldı yarın kan tahlili yapılacak dayanamamış bugün test yapmış pozitif çıktı..ama ayrıyeyten progestan iğne kullanıyo sanırım doktpr koruma amaçlı verdi.oda şöyle düşünüyo acaba kullandığım ilaçlarlardan dolayı hormonlar yükseldiği için pozitif çıkmış olabilirmi bilenler yazabilirmi acaba
Canım hasarlı iyileşme olmasın diye mimik egzersizlerini tek tek yapmak gerekiyormuş. Yani aynı anda hem göz hem ağzı oynatmadan ayna karşısında hergün çalış. Ben daha önce de yüz felci geçirmiştim . Fizik tedavi ile iyileşmiştim. Moralini hiç bozma. Dr tıbbi ihtimali söylemek zorunda, %85-90 iyileşme ihtimali varmış , ama öyle denmesine rağmen duyduğum herkes iyileşmiş.Bende duydul akupunkturu iyi geliyomş. Kbb dr u mıralimi bozdu kalıcı da olabilir dedi bana. Geçedebilir dedi. Banada fizik tedaviden randevu al dedi. Sanırım bizim sonumuz fizik tedavi ama onlada kalıcı hasarlar olabilir diye duydum çık lanet bişey ben 5 aydır uğraşıyorum. Düzelme var ama bende baya fakat benimki hasarlı iyileşme sanırım yemek yerken falan gözyaşı üretiyorum timsah gözyaşıymışadı. Sen daha yeni oldun ihmal etme sakın kalıcı olmasın. Sakız banada çiğne demişlerdi internetten baktım çiğnenmemesi gerekiyor diyende var ne yapcağımı şaşırdım
Onu nerden temin edebilirim
Bende bir defa yapıyorum onuda gece kullanıyorum . ama arttırmayı düşünüyorum süt poşeti alıcamBir de kızlar ben günde bir kez sağım yapa biliyorum evde yönlendirme yapmaktan temzlik ya da alışveriş yemek gibi ihtiyaçlar veya hastaneye gitmekten fırsat bulamıyorum Her hafta 2 kez hastane sağlık ocağına gittik fırsat olmadı. Siz ne kadar sağım yapıyorsunuz¿
Senin işin daha zor Allah kolaylık versin canım ,Ben 3-4 saatte bir yapıyorum. Gerçi gece aksıyor genelde yorgunluk + uyku ağır basıyor. Tek göğüsümden gelmiyor gibi artık. Bir göğüste ikizlere yetmiyor
Fırsat bulamıyordum tekrar sağım için pompa yıka vs. Bugün lltürkiye adresinde okudum. Sağılmış Pompayı dolaba koyup akşam tekrar sağım yapabilirsiniz tek yıkama yeterli olur deniyor. Öyle yapıcam...Bende bir defa yapıyorum onuda gece kullanıyorum . ama arttırmayı düşünüyorum süt poşeti alıcam
Tuvalete çık canım, pıhtı vardır belki içinde kan birikince de oluyor sızı...otur uzuncana bir temizlensin. Veya idrar birikmiştir Anlamazsın mesane çok doluyor doğumdan sonra.Kızlar rahmimin içi acıyo resmen nefesimi kesiyo sondadan dolayı mı olmuştur bu çok fena ya dikiş ağrısı üstüne şimdide bu2.ağrı kesiciyi yaptrdm hâlâ içim acıyo
Evet cnm sütüm azdı ondan verdi doktorCanım seninde sütün azdı da ondan mı verdi doktor
Buraya yazdıktan sonra aynen dediğn gibi oldu sıkışmışım haberim yok. Bi rahatlama geldi ... dışarda yürüdüm biraz. İdrara çıkmadan önce adımı zor atıyodum ağlycaktm yani. İltihap emfeksiyon olmasında inşallah♡ hiç uyumadım bebişe az biraz mama veriyoruz onuda kusuyo canım çok sıkkın bebek sanki akşamdan sabaha eridi ya. Ödem mi gitti acaba ?Tuvalete çık canım, pıhtı vardır belki içinde kan birikince de oluyor sızı...otur uzuncana bir temizlensin. Veya idrar birikmiştir Anlamazsın mesane çok doluyor doğumdan sonra.
Canım bence pozitiftir çünkü progesteran beta hcg yi yükseltmiyor diye biliyorum sadece transfer sırasında çatlatma iğnesi olduysa o yükseltir.Kızlar Slm bişey sorucam size tüp bebek yaptıranlar özellikle bakabilirmi ?
Kuzenime 11 gün önce transfer yapıldı yarın kan tahlili yapılacak dayanamamış bugün test yapmış pozitif çıktı..ama ayrıyeyten progestan iğne kullanıyo sanırım doktpr koruma amaçlı verdi.oda şöyle düşünüyo acaba kullandığım ilaçlarlardan dolayı hormonlar yükseldiği için pozitif çıkmış olabilirmi bilenler yazabilirmi acaba
Evolviayi bana da tavsiye ettiler ama ben aptamil ile başladım şimdi aptamil conformil ile devam ediyorum. Bebekler tadını sevmiyor hem çok pahalı hemde hep ziyan ediyorum diye bu kutu bitince evolvia deneyeceğim.Yaa evolvia mi diyorsun. Off eşim mama degistirmemi yasakladı artık çünkü aldığımız kutunun yarısına gelmeden çocuk kabız olduğu için çöpe gidiyor hemen. Onu da mı denesem. Sonradan gaz yapanın mama olduğunu farkedersem çok dovunurum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?