- 19 Temmuz 2012
- 2.624
- 3.335
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #55.281
Ben emzirdikten sonra yapıyorum beklemiyorum ama çok sık emzirmiyorum çünkü uçlar çok acı veriyor.Süt sağan arkadaşlar ne zaman sağım yapıyorsunuz? emzirdikten hemen sonra mı yoksa bir saat geçmesini bekliyor musunuz?
Bende 3 kere yapabiliyorum ama seninle aynı sıkıntılardan dolayı yapamıyorum bende de k.v. var ve evde yemek vs. Hep bir koşturmam oluyor. Sabah 7 de öğlen ve gece sağım yapıyorum.Bir de kızlar ben günde bir kez sağım yapa biliyorum evde yönlendirme yapmaktan temzlik ya da alışveriş yemek gibi ihtiyaçlar veya hastaneye gitmekten fırsat bulamıyorum Her hafta 2 kez hastane sağlık ocağına gittik fırsat olmadı. Siz ne kadar sağım yapıyorsunuz¿
Yaa bende o yüzden yetistiremiyordum ikili pompa aldım ama tekli kullanarak iki seferde bir yıkıyordum ama steril makinasına da koyuyorum derken iş uzuyor bende buzdolabında bekletirim bir süre.Fırsat bulamıyordum tekrar sağım için pompa yıka vs. Bugün lltürkiye adresinde okudum. Sağılmış Pompayı dolaba koyup akşam tekrar sağım yapabilirsiniz tek yıkama yeterli olur deniyor. Öyle yapıcam...
Üzülme cnm bunun için sütun yetmiyorsa tabi ki vereceksin bu senin elinde olan bişey değil ki..Sütüm ilk günkü gibi artmıyor mecburen verdik mama dra söyledik bişey demdi.
Teşekkür ederim cnm c.tesi 10 gün oluyor şükür.. ama sütüm hala yetersiz mecburen mama veriyorm hiç istemdim 2gün ağladm ama sarılık olmasından korktm..
Ben steril aletine koyuyorum genelde ama bazen sadece sudan geçirip kullandığım da oluyor biberonlarıda aynı şekilde.Aşırı titizlenme olamıyor ikizlerde yada ben biraz rahatım :)Yaa bende o yüzden yetistiremiyordum ikili pompa aldım ama tekli kullanarak iki seferde bir yıkıyordum ama steril makinasına da koyuyorum derken iş uzuyor bende buzdolabında bekletirim bir süre.
Canm sen mama veriyormuydn bebeğine?? Ben iki göğsümü emziryrm üstüne mama veriyorum uykuya ancak geçiyor. Yani karnı tam doymadan uyumuyr belki seninkide öyledirKızlar bebeğinizi Nasıl uyutuyorsunuz ??
Bazen memede uyuyor yatağa alıyorum 10dk sonra uyanıyor. Bazen 1saate yakın pış pış yapıyorum kucağında yada yatakta. Dalamıyor uykuya. Gözünden uyku aksada. Bu sefer uykusu az oluyor beslenme saati yaklaşıyor çünkü. Ninni vs açıyorum ama etkili olmuyor.
Hep böyle memede kısa uykular yada kucakta saatlerce pış pışla mı uyuyacak !??
Bende de iki pompa var ama aynı sen gibi iki de bir kullanımda yıkıyordum..dolaba koyucam en güzeli akşam toptan yıkarım yine..sterilizasyon makinesine koyuyorum bende.Yaa bende o yüzden yetistiremiyordum ikili pompa aldım ama tekli kullanarak iki seferde bir yıkıyordum ama steril makinasına da koyuyorum derken iş uzuyor bende buzdolabında bekletirim bir süre.
kaçıncı günün canım benimde 3 4 gün çok kötüydü ağrı kesici iç 1 2 güne azalacak inşallahKızlar rahmimin içi acıyo resmen nefesimi kesiyo sondadan dolayı mı olmuştur bu çok fena ya dikiş ağrısı üstüne şimdide bu2.ağrı kesiciyi yaptrdm hâlâ içim acıyo
Ben sonradan aldım pompayı memeyi yakalayamayıncaGünaydın kızlarr. Son 4 gün hala doğurmadım
Süt sağım makinelerini hepiniz önceden mi almıştınız kızlar ben doğumdan sonra alırım diye almamıştım ama en önemli ihtiyaçmış sizden okuduğuma göre hemen alayım mı? Birde süt gelmezse mamayı hemşireler mi veriyor hastaneden yoksa yönlendiriyorlar biz mi alıyoruz
bizimkide kanıyor gazlı bez koyuyorum üstüne hep lekeli oluyor ama akıntı şeklinde değil sürtünmeden leke olmuş gibi kuru leke yani eniştem aile hekimi dün ona gösterdim normal bişey yok dediKızlar bebeğin göbeği kanamış boyle olanlar vardı sanki ne dedı doktor korkulacak bir şey var mı acaba şimdi kurumuş ama doktora götürelim mi
2-3 gün kontrol edin canım geçmezse k vitamini iğnesi vuruyorlar .özelde de acilden giriş yaptırıp bedava vurdurabilirsiniz.Kızlar bebeğin göbeği kanamış boyle olanlar vardı sanki ne dedı doktor korkulacak bir şey var mı acaba şimdi kurumuş ama doktora götürelim mi
Yakinda benim takvimde doğurucak, biz hala duruyoruz ne tenbelizzz.
Ağustos annelerinde bile 11-12 kişi doğurdu şimdiden.
Bizde ne fal var ne yumurta.
Dr kac gün daha bekliycek.
Insallah sende sağlıkla kucağına alırsın bebişini, ben süt sağma makinesini hastaneden çıktıktan sonra aldım mecbur kaldım çünkü benim ikizler güçlü ememiyordu memeyi boşaltmak için makine şarttı. Mamayı ben istemeden her emzirme sonrası hemşireler getirdi hep ben çıkarken yanıma bir kutu aptamil bile vermişler eve gelince gördüm.Günaydın kızlarr. Son 4 gün hala doğurmadım
Süt sağım makinelerini hepiniz önceden mi almıştınız kızlar ben doğumdan sonra alırım diye almamıştım ama en önemli ihtiyaçmış sizden okuduğuma göre hemen alayım mı? Birde süt gelmezse mamayı hemşireler mi veriyor hastaneden yoksa yönlendiriyorlar biz mi alıyoruz
Dün ilk günümdü işte amelıyattan 4te çıktım 1 gün olmadı daha. İnşallah toparlarım canım biran evvelkaçıncı günün canım benimde 3 4 gün çok kötüydü ağrı kesici iç 1 2 güne azalacak inşallah
Ben sonradan aldım pompayı memeyi yakalayamayınca
bizimkide kanıyor gazlı bez koyuyorum üstüne hep lekeli oluyor ama akıntı şeklinde değil sürtünmeden leke olmuş gibi kuru leke yani eniştem aile hekimi dün ona gösterdim normal bişey yok dedi
Sağol canım sende bi avazda kurtul inşallah amelıyatta tek tek sayamadım kulupteki kızlar dedm dua ederken:))
Allah razı olsun canım aminnnnnnZK_ASK gözün aydın canım bebişe kavuşmuşsun . Ağrıların da tez zamanda geçer inşallah
Öncelikle hayırlı olsun bebişin Allah bağışlasın.Hanımlar sezaryen sonrası süt ne zaman gelir bugün akşam eve çıkacağım dr bugün banyo yapabileceğimi söyledi sıcak su torbası vs tutsam işe yarar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?