2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Biz dışarı çıktık sonra sesi gittigi icin hemen çağırdılar tutmak zorunda kaldim .Kuzum uykusunda icini cekiyor daha

Çok haklısın. Allahtan kaynanan vicdanlıymış. Peki annen böyle bişeyi neden yapmış olabilir anlattıkların hafif şeyler değil altında bişey olması lazım yoksa hep mi böyleydi

Yok canım böyle değildi. Eşime oğluşum demeden konuşmazdı annem. Eşim de annecim babacım derdi içinden gelerek yapıyordu bunu laf olsun diye değil. Doğum yaptığım gün başlamış annem kendini kurmaya. Ben sancı çektikçe epidural olsun yada sezeryan derken eşim benim istemediğimi söyleyince paraya kıyıp yaptırmadığını düşünmüş. Burdan başlamış her şeyi farklı yormaya. Yok Doğum yaptım diye çiçek bile almamış eşim,yok Doğum fotoğrafçısı tutmamış filan neler neler.şizofren gibi kurmuş başka şeyleri kafasında biriktirmiş. Halbuki kendi yapma sakın sezeryan yada epidural diyordu bana. Fotoğraf ben istemedim zaten kardeşim çekti. Çiçek filan da istemedim eşimden öyle bişeyi düşünüp niye almadın bile demedim eşime. Biz orda gözyaşları içinde hayatımızın en büyük mutluluğunu yaşarken çiçeği böceği düşünecek değildik doğrusu.. o kadar kırgın ve kızgınım ki..eşim için o kadar üzgünüm ki..siz n’aptınız diye açıp konuşasım var ailemle?? Ama olay iyice büyür eşim iyice üzülür diye korkuyorum. Sakın bişey deme ailene dedi.

Aynen cnm kıyamam ya bayağı ağlamış
İnşallah cnm bol bol emzir inşallah gelir sütun daha

Evet sanki biraz hırıltısı var gibi ama bu hırıltısı sadece şey alırken emerken burnundan ses geliyor yani nefes alma sesi gibi ne yapmak gerekiyor ki
Fasulye nohut yeme gaz yapar .Onun yerine 2 3 gunluk sebze yemegi yaptir .Tavuk haşlasın. Hemen elinin altinda olur kizartirsin yersin .
canım Doğru diyorsun ama kurubaklagil de yemek gerekiyormuş haftada en az iki üç kez bir de pratik yani babaannem Dün nohut verdim onu yaptım gece işte Önemli olan haşlama suyunu dökmek Ee haşlama suyu da haliyle dökülmüş oluyor dondurulduğu için ölenlere genelde sebze yemeği yiyorum yani böyle semizotu börülce o tarz

Selam kızlar sütün yetmiyor diye moralinizi bozanların yanında emzirmeyin kimseyi almayın yanınıza. Bizim ilk topuk kanında bebeği çok ağlattılar belki 20 defa iğne batırdı hemşire kabus gibiydi ama 2. Kolay oldu 2 dakka bile sürmedi sağlık ocağında hemşire mi deneyimliydi artık bilemeyeceğim.

Bizim de kv 15 günün ardından gitti ama kabus gibiydi psikolojik harp yaşadık resmen. Çocuk ve benim üzerimde garip garip hayaller kurup gerçekleşmeyince aşırı alınganlıklar yaptı en sonunda eşime karşı anormal bir kıskançlığa girdi. Eşim benim adımı seslense beni çağırıyor diye koşmalar adam işten gelince azıcık benle ve bebekle ilgilense triplere girmeler. Hangimiz lohusa bellisiz oldu gündüzleri ben bebeği uyuyup azıcık uzanayım diyordum bebeğin yüzünü göremiyoruz diye triplere girdi. Yanında bacak bacak üstüne atılmasını istemeyen bunu saygısızlık olarak algılayan bir insan tabi ki de onun yanında uzanamam. Her şeyim her hareketim suç oldu. Sonra da hastalandı yattı. Sürekli çok hastayım ölüyorum bitiyorum modundaydı. Zavallı annem bu süreçte beni bıraktı onunla ilgilendi pazar market alışverişlerini temizliği hep annem yaptı beni bıraktı sürekli kv ye hizmet etti kendisi de itiraf onu nazlamaktan seninle ilgilenemedim diye dondurmasına çekirdeğine kadar ayağına götürdü annem hizmet etti kadına. Gece eşimi aramış duymamışız diye etmediği laf kalmadı. Damak tadlarımız çok farklı pişirdiği yemeği ne eşim ne ben yiyebiliyoruz bunu sorun yaptı eşime sürekli şikayet etti hastayım ölüyorum bitiyorum sırtımı ovala bilmem ne diye en sonunda da Benim yanımda sürekli eşimin huy değiştirdiğini falan ima edip durdu. Hastalıktan öldüğü sabahın akşamına kendi kocası geldi onunla ilgilendi ve anında ayaklandı parka gezmeye bile gitti nasıl olduysa. Artık annemin bile dikkatini çekmiş onun yanında eşinle ciddi dur samimi olmandan rahatsız oluyor dedi. Sofrada Biz eşimle iki dakka birşey konuşsak hemen kendisi atlayıp başka bir şey konuşmaya çalışıyor. Daha anlatamadığım bi sürü şey. Kendi kocası da o kadar üzerine titriyor ve onu nazlıyor ki 3 tane daha bekar oğlu var onlar da aynı şekilde el üstünde tutuyor onu. Şu an benden nefret ediyor öyle bir hava yarattı ki sanki ben oğlunu ondan uzaklaştırmışım gibi. Yeni Doğum yapmışım ağrılarım var geceleri 2 saatlik uykuyla duruyorum bi de bunun kaprisleri ile uğraştık annem ve ben. Eşimin yatak odasına gelip benimle ve çocuğuyla ilgilenmesine delirdi resmen. Zaten hayallerinden kafa yapısı belli neymiş ilk banyosunu eşim ve kendisi yaptırmak istiyormuş çocuğu doğuran anası olarak benim rolüm yok tabi. Yok ben bi kız bi oğlan doğurmalıymışım kızı alıp götürecek kendisi büyütecekmiş vs. Hangi anne bunu kabul ederse. Banyo için de Doğum yaptığımız hastane hizmet olarak eve hemşire yolluyordu sağolsun hemşire kız geldi gel annesi sana öğreteyim dedi böylelikle ilk banyosunu hemşire ve ben yaptırdık hem de öğrenmiş oldum sonuçta bilmiyorum ben de öğrenmek lazım tabi ki bu da suç oldu giderken anneme benim yerime sen bi tas su dök bebeğe falan diye dramatik hale getirdi iyice. Ha giderken yine eşime hüngür hüngür ağlamış bebeğin Hasretine nasıl dayanacağım ben diye sanki kendisi doğurdu da bebeğinden ayrılıyor. Böyle kıskançlık krizlerine giren kv vakası yaşayan oldu mu? Bu yaşadıklarımız normal mi ?

Canım fasulye nohut yememen lazım gaz yaptığı için.

Takip et cnm öksürük eşlik ederse doktora al

Ay yok ne normali normal olan sensin canım. Benim kayınvalidem 2 gün durdu öyle bir tavır yaptım ki 2. Gün ben hastaneden çıkmadan gittiler. Saat başı sigara içiyor hastanede kalcakmış benle. Acaba o sigara içmeye aşağı inimce bebek ağlarsa kim bakcak çok merak ettim. Üstü başı ağzı yüzü sigara kokusu sinmiş gelmiş ilk emzirmeye bana o tutturcakmış memeye. Ddm sen dalga mı geçiyorsun annem bile tutturmuyor dedim bende annenim diyor. Ddm sen benim herhangibir mahrem bölgemi kaç kez gördün ddm anneme bile göstermem ben ddm yok öyle kafanıza göre ben yaptırcam bilmem ne dedim. Çıkın odadan ddm anneme de böz kırptım ikinizde terkedin odayı ddm eşimle biz başbaşa kalcaz emzirmeyi de uzmanlar var burda ebe eğitimli onlar öğretcek ddm. Annem çıkardı bunu aman size kalmadık falan yaptı annem. Anneme dışarda benim kuzlarım da beni azarlıyor ama ben bağırırım sustururum onları sen ağzını açmıyorsun çok sabırlısın valla bravo diyormuş. 1 çeyrek altınla bi 100 lira taktı başka hiçbir katkısı yok bize torun pahalıya malodu falan diye espri yapıyorlar. Benim kardeşlerim yarım taktı babamlar cumhuriyet beşiğini aldılar hediyeliklerini yaptırdılar. Kurban yapcaklar torunlarına yemekli türbemizde. 40 ını onlar yapcak herkesi çağırıp. Annem kış boyu herşeyini takım dikti kadın kumaşlarını alıp. Emek emek. Midem bulandı gelip baktılar babamla izin alıp. Bunlar ne aradı ne sordu bi çeyrekle canları gitti. Sigarayı da torunundan çok seviyor ki içme dedikçe ben zaten gitcem diyor cvp olarak. Oğlunu kıskanıyor mu napıyor onu bilemem ama bizimki ancak sigarasını kıskanır herhalde hayatta. Eşim sadece bana annesi gittikten sonra keyifsizleşti bende açık açık söyledim annenler gitti diye mi böylesin ddm bana hiç tavır yapmadı ama iki lafı çok koydu. Annem çok cahil onaylamıyorum hareketlerini ama senin babaannen gibi cahil annenlerle kıyaslama dedi. Kaç kez anneme göz devirdin dedi sadece alttan alıp sabretmeni bekledim benim hatrım için misafirdiler sonuçta dedi sana yakıştıramadım bu tavrı dedi. O lafı çok koydu bana olgunlukla yaklaştı ezildim olgunluğu karşısında. Ama düşününce yine de tahammülüm yok annesine malesef. Sen de tavrını koysaydın ben yine de üzülmüyorum iyiki yaptım da gitti. Sadece eşime üzülüyorum daha iyi bir aileyi gerçekten hakeden bir insan.

Kv denin ilk torun sendromuna hos geldin cnm, ben bizzat yasadim benzerini belkide daha fazlasini ayrintilari anlatmak istemiyorum zira sinirlerim bozuluyor, sen dua et uzakmis sanslisin bu konuda sık sık gelip kizim beraber buyutelim demiyor bana kv demin dedigi gibi, o kiskancligi bende yasadim sanki o dogurmustuda ben etkisiz elemandim, cocugum agliyor odadan firlayip kucagimdan almaya calismalar mi istersinz her emzirmede burnumun dibinde bitmeler mi ohho neler neler, en son telefonda bir ayar verdim de anca rahatladim,sende taviz verme saygi bi yere kadar ama cocuguma nasil bakacagima ben ve esim karar verir, yillar once sen evladina nasil baktinsa bendenayni sureci kendi basima yasayacagim demek akillarini basina getirir, anca bundan anliyanlara sekil bu cnm malesef..

Bugün işitme testine geldik kızlar. Bebek 2-3 saat uyanık kalsın test sırasında uyuması lazım dediler. Sabahları uyumayan kızım sürekli esnedi ağladı zor uyutmadan tuttum. Uyumuyor diye kızdığım kızım bugün uyuyası tuttu 1 saat aralıksız ağlamıştır. Neyse hastaneye gelir gelmez taksiden inerken uyudu. Testi geçtik. Gelmişken yine göbeğini göstereyim dedim muayene için girdik içeri. Doktor göbeğine baktı. Bide vajina kısmını gösterdim 1-2 yerde soyulmalar var kızarık diye. Kan alalım bakalım dedi. 2 tüp kan aldılar. Kızım kendinden geçti ben kendimden geçtim o nasıl ağlamadır hastane inledi resmen. Doktorada gıcık oldum. 9 günde 170 gram kadar almış yine mamayı artır dedi. İlk doktoru çok ilgisizdi ondan değiştirmiştim. Buda pek mamacı az konuşuyor açıklama yapmıyor. Kaşıkla verme biberonla ver bişey olmaz falan dedi ben emmeyi bırakır diye korkuyorum bırakırsa sağar verirsin dedi. Ben anlamıyorum içtiği kadar mama veriyorum zaten ne kadar artırayım. O an sinirle kızımda ağlıyordu pek bişey soramadım. Öğleden sonra sonuçları göstericem o zaman sorucam ne kadar mama vermeliyim ne kadar kilo almalıydı. Beynim yandı iyice.

Oyy kuzum kucaginda dursun bir sure, csni yandi kolay mi onlar 1 agliyor bizim icimiz parcalaniyor, cok gecmis olsun..
Teşekkürederiz herkes kolayca atlatir insallah .
Canım öyle çok ağladığı zaman daya memeni ağzına susuyorlar benim kızım öyle :)
Bizimki daha meme tutmayi ogrenemedi ki oyle vereyim sussun .Yatirinca 15 dk araniyo buluyo emmiyo aglama krizleri .Dun hastanede acikti emziremedim mama götürmüştüm onu verdim.
Aynen cnm kıyamam ya bayağı ağlamış
İnşallah cnm bol bol emzir inşallah gelir sütun daha
Insallah bir de emmeyi ogrense keske

Selam kizlar. Uzun zamandir takip edemedim insallah herkes iyidir. Topigin son hamileleri de saglikla dogum yapsin. Bugun ilk kez bebisle yalnizim. İlk hafta annem yanimdaydi ikinci hafta kv. Misafir fln derken kaldik oglusla basbasa. Herkesdeki gibi emme gaz uyku sorunlari bizde de var. Ama olsun Allah buyuk dert vermesin.

Hayir canim hic normal degil kv hareketleri. Peki esin hic tepki vermiyor mu annesine?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…