- 13 Ekim 2014
- 2.151
- 2.035
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #55.741
Ya niye boyle yapiyor bu buyukler cidden anlamiyorum, hayir onlarin zamaninda normal karsilaniyor oke ama artik bilimsel olarak pek cok seyin zarari tv de acik acik soyleniyor, agizdaki bakteriler her kiside farklilik gosterir, minik bir ucuk bebegin olumune sebep oluyorken nasil yapabiliyorlar, guzellikle soyle cnm ne olur. Aman ne cok koruyup kolluyor bebegini sanki biz buyutmedik desinler, saysinlar isterlerse sen tika kulaklarini ama yapmasin bir daha boyle birsey..Benim de geçen gün teyzem çocuğun emziğini ağzına sokup güya ıslatıp çocuğa öyle verdi. Şok oldum ben yapma diyene kadar olup bitti her şey zaten. Bir de manevi değeri çok teyzemin kizamam da ama güzelce söylesem de alınacak biriydi. Hala düşündükçe içim gidiyor
Benim kızım ağlıyo yıkanınca altını açınca :)) inşş ağlamaz bebişiniz insanın eli ayağı karışıyoDaha geçen hafta 30 kisi vardi yahu ne de cok azalmissiniz :)) Su an cok duygusalım. Gecen hafta 19.07 de oglum dogdu .Bu saatlerde odaya gelmis onu izliyordum saskinca .Su an koynumda uyuyor .Rabbim sizi de hemencik kavustursun.
Gobegimiz dusse ben de yikayacagim iple cekiyorum.Ilk banyo deneyimimiz nasil olcak aglayacak mi diye meraktayim.
Oylelerin gozunu ancak toprak doyurur .Allah yardimciniz olsun .Insallah kuzundan ayrilmak zorunda kalmazsin.Allah bebegin rizkini verir de kopmazsiniz insallah.
Canim mama veriyor musun ?Nasil besliyorsun sadece emiyorsa gaz olmayabilir.Ayni sey bebek 3 günlükken basimiza geldi .Bebek kendini kasiyordu aglamaktan sesi gitti 2 gun agladi .Dr a gittik .Meger verdigimiz mama da yetersiz gelmis.Cocugum açlıktan agliyormus ve yarim kilo vermiş o kadar uzuldum ki .Sarilik oldu hatta.
Korkuyordur minnak kus sudan :)) bizimki de kesin korkar .Uyandirmak icin islak pamukla silince bile korkuyor.Benim kızım ağlıyo yıkanınca altını açınca :)) inşş ağlamaz bebişiniz insanın eli ayağı karışıyo
Canım nırmaldir benimde hala acı var ama az doktor 20 güne geçer dedi benim makat bölge acıyodu ama baya azaldı 12 gür oldu doğuralı. Temiz tut iyi kurula o bölgeyi pedini sık sık değiştirkizlar ben normal dogum yaptim bi kactane sanirim disaridan dikis attilar.tuvaletimi yaparken cok yaniyor .7 gun oldu dogum yapali hala aciyor sizin dikis durumlariniz nasil
Canim gitmişken iki farkli gaz damlası isde. Her bebek ayni değil birini 3 gün kulan bir değişiklilik yoksa eğer diğerne gecersın yani iki damla ismi yazdır receteye. Biri olmasa değişdirmek için dr a gitmek zorunda kalmazsın. Dr bu işe yaramazsa bir alternatıf ilac daha yazmasını isde.Milana firuze
Yarın gitcez doktora inşallah canım ben de istiycem gaz damlası falan çok acı çekiyor kıyamıyorum karnına dokundurtmuyor bacak ileri geri hareketleri yapıyorum bir de sırtını ovaliyorum ama biraz sonra tekrar başa dönüyoruz aynı şeyleri gece gunduz yapmaktan yoruldum ama insallah geçecek eninde sonunda inşallah
@crescent01
Normal doğumun sancısı çok olmazsa ya da sanciya dayana bilsek tabiki de normal doğum hem sonrası anında ayaktasin hem göbek ve kilolar çabuk gidiyor hem süt çabuk geliyor hem anında spor yapa bilirsin göbeğini eritmek sıkılaştırmak için sezeryanda ilk bir kaç ay spor yasak yani benim deneyimim böyle ben normalden yanayım sezeryan sonrası toparlanmak çok zor oldu bana baş ağrıları sırt ağrıları iç dikişler daha taze ağır hiç bir şey kaldırmak olmaz göbeğimde dikiş var diye karnım sanki dikisin üstünden sarkiyor artı gaz çıkarmak için 2 gün hastane bahçesinde gezdim eşimle herkes beni tanıdı hastanede gaz çıkaramayan kadın diye en sonunda doktor lavman yaptırdı bana başka türlü taburcu etmek istemiyordu ben de çok sıkıldım o hastaneden 1 gün bile fazladan kalmak istemedim yani kesinlikle normal doğum diyorum canım
Ah canım hepsi geçecek inşallah şu 40 gün neden diyorlar neden 40i çıksın diye bekliyorlar çünkü ondan sonra hem anne toparlanıyor baya hem bebek daha hızlı büyümeye başlıyor inşallah , Allah şifa versin tez zamanda toparlanasin inşallah canım benim , annen geldi mi yoksa yalnız mısın ?
Ben ilk doğumumu normal yapmıştım tek sorun o dikiş acılarıydi bende bütün arkadaşlarımda 2-3gune geçmişti bende 1 hafta olmuştu hala acıyordu herkese soruyordum ne zaman geçecek diye sonra bir arkadaşım en fazla 10gune geçer demişti ben de şurda 3 gün kalmış 7 güne geçmeyen 3 güne geçer mi ki dedim inanmadım ama gerçekten de 10 gün dolunca tamamen geçti ağrım insallah senin de 10 gün dolunca geçecek canım azıcık daha sabret , bir de ben her tuvaletten sonra afedersin bir maşrapada ılık su doldurup içine azıcık batikon döküp onunla yıkıyordum canım özellikle dikişli bölgemi
Milana firuze
Yarın gitcez doktora inşallah canım ben de istiycem gaz damlası falan çok acı çekiyor kıyamıyorum karnına dokundurtmuyor bacak ileri geri hareketleri yapıyorum bir de sırtını ovaliyorum ama biraz sonra tekrar başa dönüyoruz aynı şeyleri gece gunduz yapmaktan yoruldum ama insallah geçecek eninde sonunda inşallah
@crescent01
Normal doğumun sancısı çok olmazsa ya da sanciya dayana bilsek tabiki de normal doğum hem sonrası anında ayaktasin hem göbek ve kilolar çabuk gidiyor hem süt çabuk geliyor hem anında spor yapa bilirsin göbeğini eritmek sıkılaştırmak için sezeryanda ilk bir kaç ay spor yasak yani benim deneyimim böyle ben normalden yanayım sezeryan sonrası toparlanmak çok zor oldu bana baş ağrıları sırt ağrıları iç dikişler daha taze ağır hiç bir şey kaldırmak olmaz göbeğimde dikiş var diye karnım sanki dikisin üstünden sarkiyor artı gaz çıkarmak için 2 gün hastane bahçesinde gezdim eşimle herkes beni tanıdı hastanede gaz çıkaramayan kadın diye en sonunda doktor lavman yaptırdı bana başka türlü taburcu etmek istemiyordu ben de çok sıkıldım o hastaneden 1 gün bile fazladan kalmak istemedim yani kesinlikle normal doğum diyorum canım
Ah canım hepsi geçecek inşallah şu 40 gün neden diyorlar neden 40i çıksın diye bekliyorlar çünkü ondan sonra hem anne toparlanıyor baya hem bebek daha hızlı büyümeye başlıyor inşallah , Allah şifa versin tez zamanda toparlanasin inşallah canım benim , annen geldi mi yoksa yalnız mısın ?
Ben ilk doğumumu normal yapmıştım tek sorun o dikiş acılarıydi bende bütün arkadaşlarımda 2-3gune geçmişti bende 1 hafta olmuştu hala acıyordu herkese soruyordum ne zaman geçecek diye sonra bir arkadaşım en fazla 10gune geçer demişti ben de şurda 3 gün kalmış 7 güne geçmeyen 3 güne geçer mi ki dedim inanmadım ama gerçekten de 10 gün dolunca tamamen geçti ağrım insallah senin de 10 gün dolunca geçecek canım azıcık daha sabret , bir de ben her tuvaletten sonra afedersin bir maşrapada ılık su doldurup içine azıcık batikon döküp onunla yıkıyordum canım özellikle dikişli bölgemi
Banka doğumhanede bir hafta yatarken arkadaşlarımı ziyarete gelmişti o çektiği fotoğrafı bana daha yeni attı ve kendini görünce çok tiksindim açıkçası şu an şu anda karnımdaki çatlaklardan dolayı zaten kendimi hiç beğenmiyorum sürekli evde olmaktan kendim için alışveriş yapamamak da ve bakımsız olmaktan sıkıldım �nşallah geçer bu günlerOf kızlar hamile ve aile fotoları çektirmiştik bugün onları getirdi fotocumuz cd yapmış. Kendimi hiç dışardan görmemiştim o kadar şiş ve çirkin geldim ki kendime çok moralim bozuldu ağlıyorum şuan. Zaten dün de annem bebek uyuyunca açılayım diye 1 saat avmye gönderdi bikaç biley denedim karnım çatlak iğrencim orda da ağlama geldi bana. Eski halimize dönecek miyiz bu vücut adam olur mu? Çok mutsuzum kendimden sokağa bile çıkmak istemiyorumsiz de öyle misiniz?
Aynen canım ben de senin gibi herşeyimi kendimi hallediyorum insanlardan birşey bekledikçe iyileşmek daha zor oldu benim için şu an bebeğim uyudukça Evimin işini halletmeye çalışıyorum En azından çamaşır yıkamak yemek yemek gibi Ben de dün bebeğimi kendim yıkadım üstünde pijamalarım vardı ıslandı Ama olsun bir şey olmaz Hatta eşim de şaşırdı Tek başına mı yıkadın diye hep kendi kayınvalide yıkıyorduCanım benim hepsi geçecek. Tüm acına rağmen gece kalk bebeğini kendin besle. Ben mesela eve geldiğimiz günden beri gece kendim ilgileniyorum. Annem sağolsun zorlanırsan gece gel diyor ama ben kendim hallederim dedim. Hatta çoğu zaman eşimi bile uyandırmıyorum. Benim de ememiyor uçlarım küçük diye. Sağıp biberonla veriyorum. Gece zaten hep mama veriyorum yetmiyor sütüm. Ama mama da olsa sütte olsa minnoşum hep bende. Annem de asla beni üzecek harekette bulunmuyor. Gündüz ben arada uyursam altını değiştiriyor sadece. Alış kızım diyor. Kırkımız çıkınca annem dönecek mecburen. Geçen banyo yaptırdık annem güzelce gösterdi bana. Yıkadık ettik derken baktım köpüklü kaymaya başladı dayadım göğsüme yıkadım. Varsın üstüm ıslansın ama yıkadım. Az sabır ağrılarını düşünme minnoşun için ayaklan
ben de lansinoha alternatif arıyordum iyi oldu bunu öğrendiğim yalnız bella b nin bir sürü ürünü var hangisi? göğüs ucu için masaj yağı diye bir şey geçiyorKızlar merhaba arada girip okuyorum ama pek yazamıyorum.gögüs yaralarından bahsedilmiş ben bi arkadasımın tavsiyesiyle lansinoh krem yerine bella b gögüs kremi almıştım cok da faydasını gördüm tavsiye ederim.sadece sutla yıkayıp yumusak bişeyle tampon hareketlerle kurulayıp sona kremimi surup gögüslerimi açarak uyuyorum 3-4 saat sona inanılmaz rahatlıyo yeniden emzirebilir oluyorum.yoksa cok acıyo acıdan kendi elimi ısırasım gelio@nevesta81
Buarada @AdaisyLove canım dediğin gibi bebeğim silikon uç olmadan emiyor artık Allaha şükürler olsunki
walla doğum sonrasıtoparlanmak için ruh sağlığı çok önemli ben doğum yapalı tam 20 gün oldu anneleri yolladım kafam aşırı rahat etti temizlik falan yapamıyorum yemek de faydalı şeyler yiyemiyorum ama daha huzurluyum tavsiye ederim. gerçi kendi annem zavallı hizmet etmekten başka bir şey yapmadı daha çok kv kişisi beni bunalttı ama annem de dönmek durumunda kaldı.Kizlar kv kisisi depresyona soktu beni esimle beraber.Aksam benimki cok yoruldum az tv izlicem dedi ben bebekle ilgileniyordum. Tamam dedim ama biraz dur gel. Bir kulak verdim annesiyle bangir bangir sohbet. Bisey istiycem teli duymuyo .Neyse aklina gelince geldi sinirden ağladım. Bezini degistirdim dedim ki elimi yikayip gelene kadar avut emzircem uyutcam .2 dk sonra odaya girdim kv kosmus gelmis .Oglu cagirdi tabii.Neyse sabir dedim 10 dk bekledim hala gitmiyo bebek araniyo .Ellerinden opuyor .Hemen mendille silmeye basladim kendi de gordu .Neyse ben dedim oyle cikti odadan.Sonraki ilk fırsatta yine girmis .Ve bebekle bas basa agzi yemek dolu bebegin ellerinden öpüyor. Deliye döndüm.O ellerini agzina sokuyor mikrop kapacak dedim .Ha tamam diyip kafasından öptü .Eşime soyle opmesin dedim opsun ne olcak diyo ee bunlari konusmustuk niye kendi annen olunca taviz veriyorsun dedim .Taviz degil sen abartiyorsun diyor .Iyice sinirlendim kendimi kasmaktan dikislerim agridi .Kabus gibi coktu ustumuze
İnanamıyorum canım doğru mu okudum ben
Teyzen bebeğin emzigi ni kendi ağzına koyup sonra bebeğin ağzına mi koydu?
Evet aynen önce kendi tukuruguyle ıslatıp sonra çocuğun ağzına soktu. Hik diye kaldım orda bir saniye içinde hızlıca yaptı çocuk sussun diye. Teyzem Türkiye'nin öbür ucunda yaşıyor bir daha görmeyecek çocuğu muhtemelen. O yüzden arayı bozmanin kalbini kırmanın bir anlamı yok diye düşündüm. Olan oldu ve bir daha olmayacak cunkuYa niye boyle yapiyor bu buyukler cidden anlamiyorum, hayir onlarin zamaninda normal karsilaniyor oke ama artik bilimsel olarak pek cok seyin zarari tv de acik acik soyleniyor, agizdaki bakteriler her kiside farklilik gosterir, minik bir ucuk bebegin olumune sebep oluyorken nasil yapabiliyorlar, guzellikle soyle cnm ne olur. Aman ne cok koruyup kolluyor bebegini sanki biz buyutmedik desinler, saysinlar isterlerse sen tika kulaklarini ama yapmasin bir daha boyle birsey..
Öyle yazmaz ki burda canım anca bunu dene olmazsa yine gel derler burda , bir de bizimkinin sarılığı da tam geçmedi her defa doktora gidince bir sürü şey sormak istiyorum ama her defasında daha sarılığı var kan aldırmak falan derken sarılık konusu dışında diğer başka dertlerini unutuyorum çocuğun , anlamadım sabah akşam emiyor artı ihtiyacı olmadığı halde mama da veriyorum aç kalmasın da atsın diye artı mama sonrası su da veriyorum ama her yerinin sarılığı geçti yüzünde ve gözündeki sarilik geçmedi hala her gittiğimde de Dr bol bol emzir aç kalmasın diyor daha ne kadar emzirmem gerekiyor ki artı sütümü sağıp da veriyorum ama hala geçmiyor sarılık düşmüş ama tamamen geçmemiş acaba kaç gün oluyor maksimum kaç günde geçiyor bu sarılıkCanim gitmişken iki farkli gaz damlası isde. Her bebek ayni değil birini 3 gün kulan bir değişiklilik yoksa eğer diğerne gecersın yani iki damla ismi yazdır receteye. Biri olmasa değişdirmek için dr a gitmek zorunda kalmazsın. Dr bu işe yaramazsa bir alternatıf ilac daha yazmasını isde.
Ağrılar gün geçtikçe hafifliyor yada ben artık umursamıyorum nasılsa ağrycak deyip kalkıyorum yerimden. Şimdi korse taktım bacaklarımı karnımı sardı çok rahatladım göbek sallanınca içim çok acıyodu çünkü. Annemin o lafı ciddi bişekilde söylemediğini biliyorum insan annesinin tavrını bilir. Aileme ilk torun benden geldi çok hasret kaldılar çünkü. Hep derdi doğur bana ver diye gülerdi bende tabi canım derdim sen onu ne hallerle doğuracaksın kimselere verirmisin acaba derdi gülerdik. Öyle alıp götürme verme gibi dünya zaten yokta işte seninde dediğin gibi şuan hassas dönemdeyken süt gelmediği zamanlar böyle bi laf şakasınada olsa kırılıyo insan. O psikolojiden çıktım sütüm gelince kendimi iyi hissetmeye başladım :)ZK_ASK canım durumuna gerçekten çok üzüldüm ağrılarının ilk zamanlarda olması çok doğal ama ne kadar hareket edersen o kadar acıyı alışıyorsun ve daha çabuk iyileşiyor sun annenin böyle bir taburda olması sinirlerimi bozdu açıkçası benim Kayınvalidem de bu tarz bir insandı ama annenin sana dediği şeyi Dün de ben eşime dedim Herkes benim sütüm için hani yaramıyor mama verelim onu yapalım bunu yapalım gibi şeyler diyor dedim ki eğer Momo verdiysek ben sütümü sağıp verecekse başkası Ben niye okulumu donduruyorum dedim �nsan bazen sadece hani böyle şeyler düşünebiliyor lohusa hali Dolayısıyla depresyonu daha meyilli oluyoruz Alıngan ve kırılgan olmamız da çok doğal annen gidecekti sanırım değil mi gitti mi
Evolvia benim de aklımda canım herkesten duyuyorum bu ara, ben de denemek istiyorum küçük boy alıp da deneyim önce iyi gelirse onla devam edeyim o zamancanım merhaba benim sütüm olmadığı için mama ile başladık ilk günden bu yana aptamil kullanıyordum hastanede doktorumuz bebelac ya da aptamil dedi benim aklımda hep evolvia vardı keşke ona başlasaydım Aptamilden ilk 400gr sonra iki kutu 900 gr bitirdik yeni bir 900gr aldım ve yarısına gelmeden 30 günlükken kabızlık başladı gaz sancısı ıkınma ağlama eziyet çekiyordu resmen biogaia gaz damlası aldım sabah 5 damla akşam 5 damla olarak kullanıyoruz bebelac gold nutrikonfor denemek için aldım içmedi beğenmedi bebeğim. perşembe gününden bu yana daha hamileyken aklımda olan mama evolvia 400gr olana deneme için geçtim onu da 3 buçuk günde bitirdi ama sindirimi düzene girdi çok şükür. çok çabuk bitiyor ama ağrı sızı çekmiyor bebeğim.
ben de lansinoha alternatif arıyordum iyi oldu bunu öğrendiğim yalnız bella b nin bir sürü ürünü var hangisi? göğüs ucu için masaj yağı diye bir şey geçiyor
https://www.dermoeczanem.com/bella-b-breastfeeding-massage-oil-75ml
bu ürün mü? bi de nereden sipariş verdiniz?emzirmeden önce yıkamak gerekir mi? lansinohun en büyük avantajı yıkamaya gerek kalmadan emzirebilmek galiba
Sende öyle yaparsın işe yaramazsa bir daha gidersin başkasını verir.Öyle yazmaz ki burda canım anca bunu dene olmazsa yine gel derler burda , bir de bizimkinin sarılığı da tam geçmedi her defa doktora gidince bir sürü şey sormak istiyorum ama her defasında daha sarılığı var kan aldırmak falan derken sarılık konusu dışında diğer başka dertlerini unutuyorum çocuğun , anlamadım sabah akşam emiyor artı ihtiyacı olmadığı halde mama da veriyorum aç kalmasın da atsın diye artı mama sonrası su da veriyorum ama her yerinin sarılığı geçti yüzünde ve gözündeki sarilik geçmedi hala her gittiğimde de Dr bol bol emzir aç kalmasın diyor daha ne kadar emzirmem gerekiyor ki artı sütümü sağıp da veriyorum ama hala geçmiyor sarılık düşmüş ama tamamen geçmemiş acaba kaç gün oluyor maksimum kaç günde geçiyor bu sarılık
Annem gelmedi eşimle bakıyoruz ama telefondan sıtma tutuyor anne dediğim halde iki gün arayıp sormayan kadın gelse napacak.Anca fotoğraf at deyip duruyorlar kimse de arayıp nasıl oldun sütün ne durumda diye endişelenmiyor.mesaj attım anne böyle böyle diye okumuş cevap vermemiş her zamanki gibi uğraşacak daha önemli işleri varMilana firuze
@crescent01
KesinlikleInsan bu kadar cahil olmamali.Ya soyle bebek buyuyene kadar adres değiştirip kimseyle gorusmeyeceksin
Benim de kuyruk sokumundaki kemik ağrıyor bazen. Bende romatizmal bir hastalık var, ona bağlıyorum. Ama belli olmaz vucut kendini doğuma hazırlıyor belki de.Canım ağrı değil sanki kemik hasar görmüş gibi, leğen kemiği alt tarafı batıyor. Tutulmuş gibi, Ağrı olsa durmayacağım, yarın doktor kontrolum var zaten. Bende anlamadım
Canım süt pompası ile denedim ama çıkmıyor elimle sıkınca göğüs ucum ıslanıyor ben de sütü ziyan etmeyeyim diye direk emziriyorum sağmak yerineSagmayi denedin mi canim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?