- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.181
Benim oğlum da maalesef ki öyle büyüyecek. Mama aralığı 3 saat olmalı yazıyor ama yarım saatte bir verdiğim bile oluyor maalesef. Hele reflusu arttıktan sonra az içmeye ve sik acikmaya başladı. Bu beslenme aralığı bebek büyüdükten sonra artıyor mu senin tecrübene göre sorayım?Haa birde ben de iki kizimi da formul mamalarla buyuttum
3-4 aylik olunca ben 4 saate cikmistim.ilerleyen aylarda 5-6 ay gibi 7-8 saat uyuyup ac kaldigi olmusti birkac kere.sonra alarmi ihmal etmedim.5-6 saati gecmedim.Benim oğlum da maalesef ki öyle büyüyecek. Mama aralığı 3 saat olmalı yazıyor ama yarım saatte bir verdiğim bile oluyor maalesef. Hele reflusu arttıktan sonra az içmeye ve sik acikmaya başladı. Bu beslenme aralığı bebek büyüdükten sonra artıyor mu senin tecrübene göre sorayım?
Canam banimde ilk doğumum ve memur 850₺ alcaksın dedi nasıl oluyor anlamadım valla niye o kadar çok 450₺ falan almam lazımdıSebebini bilmiyorum ama verilmiyor. İlk doğumumda sadece 300 lira verdiler, bunda da 400 lira alıp şükredeceğiz
Evet ama AliExpressten gelmesi uzun sürer ben başka yerden bakayım en iyisiYa evet ben arastirmistim biraz hatta aliexpresste görmüştüm alayım mı almayayım mi diye tereddüt etmiştim ama kullanmadım bilemiyorum o yuzden. Kayramberam sen al bence hastanede falan mama vermek gerekirse kolaylık olur
Canım bende verdim valla emziği ben 4 yaşına kadar emdim dişlerimde çok güzeldir ama çok kullanınca dekkat dağınıklığı yaparmış üç dört aydan sonra kesin emziği diyorlar balki bende keserimGunaydin kizlar 2 saatlik uykuyla sabahi ettik
.Artik kafayi yiyecektim .Yatiriyorum ağlıyor. Kolumda uyumak istiyor yarim saat ,bir saat nereye kadar. Annem daha fazla direnme ver su emzigi sen de rahat et o da dedi .Hem sen de 3 yasina kadar emzik emdin dediBen de geceki kafayla verdim hemen aldi uyudu .Yarim saat de olsa oyaladi emzik .Sonra basa sardık .Emzik vermem derken bir de emzigimiz oldu sinir oldum
Bilmiyorum valla bende şaşırdım 450₺ olması lazımdı toplamda ama memur 850₺ dedi bu hafta yatarsa bakarım belki memur yanlış söyledi, devlet baba insana fazladan para verir mi hiçAllah Allah ya niye öyle ki acaba? Ben memurum devlet ilk çocuğa 300 TL veriyor. Eğer çalisirsm her maasa da süt parasi ytacak ama miktarını bilmiyorum
Canım kurum dediğiniz ne? Ben sgk ya gittim ordan süt parası doğum yardımı işlemlerini memur yaptıBen de pazartesi gittim kuruma dogum evraklarini biraktim. Sadece dogum yardimi var bizde sut parasi yok dedi. Kafalar karisik
Aynı şekildeyiz bizde canım zorla 10 dakika tutabiliyorum memede topuklarını sıkıyorum ama yok bana mısın demiyorum akşam bende öyle mama verdim korkuyorum şekeri düşücek diyegeceleri uyandıramıyorum bende canım altını falan açıyorum üstünü çıkarıyorum banamısın demiyor mecburen biberonu sokuyorum ağzına mama veriyorum
Dene bakalım canım her şeyi denice gelsin diye napaljm. Pamukla silme olayımı yeni öğrendim bende akşam yaptım iyi geldi gibi azda olsa açtı kendini dediğin gibi benimde en fazla 10 15 dakika durabiliyor akşam çıldırttı beni uyku bir yandan uyanamaması bir yandan mamayı dayadım sonra ağzınaBende inceliyim bi canım sağol zor emmesi daha iyi aslında ama hiç emmeyen bebek için zor tabi.
Bende deniyim o zaman canım şimdi bira mayası tableti aldım 1 hafta bunu deniyim olmadı son çare damla alırım.
Ben uyandırıyorum canım ayağıyla burnuyla oynuyorum ıslak pamukla siliyorum altını açıyorum uyanır gibi olunca memeyi veriyorum gece en fazla 15 dk emiyor ama oda benim zorumla
Benimkide emiyor canım ama süt az ya korku var o yüzden ya kolaya kayarsa diye. Bi araştırayım bakalım.
Bende önce emziriyorum canım ama süt az akınca kızıyor o yüzden biberona alışırsa diye korkuyorum hani biberonda onu benim memem kadar yorsun istiyorum
Ben daha ikinci gün falan verdim canım emziği yapcak bir şey yok bende vermem diyordum ama belli bir süreden sonra dayanılmıyor sanah yine atlatılıyor ama akşamları uykusuzluk çok etkiliyorGunaydin kizlar 2 saatlik uykuyla sabahi ettik
.Artik kafayi yiyecektim .Yatiriyorum ağlıyor. Kolumda uyumak istiyor yarim saat ,bir saat nereye kadar. Annem daha fazla direnme ver su emzigi sen de rahat et o da dedi .Hem sen de 3 yasina kadar emzik emdin dediBen de geceki kafayla verdim hemen aldi uyudu .Yarim saat de olsa oyaladi emzik .Sonra basa sardık .Emzik vermem derken bir de emzigimiz oldu sinir oldum
Galactago canımB
bu damlanın adı neydi canım ben de bakayım :)
Aynıyız canım 6 saat uyudu korktum o gün hep uyandırmaya çalıştım şekeri düşücek diye çok korkuyorum ama uyanmıyorDun abartisiz 3 saat uyandirmaya calistim uyanmadi. 6 saat beslenmeden uyudu. Gecede uyanmadi normalde 2 defa kalkardi. Memeyi zorla vermeme ragmen almiyor uykuda.
Galactago ismi canım süt arttırıcı bitkisel bir damlaNe damlası canım
Kullandın mı canım sen ? Aktardan mı alınıyor eczane mi ? İkiz doğum yapan Arkadasım da lactamil önermişti emzirmekten acıyo artk goguslerımGalactago ismi canım süt arttırıcı bitkisel bir damla
Canm sebebini bilmiyorum ama benmkide yapiyo hele bugun sabahtan beri tekrarliyo. Ilk asisini yaptrdk ondanmi dicem ama bu ası agri yapmaz demisti hemsire bilemedm yaniKızlar sizin bebekleriniz de hiçbir sıkıntısı yokken uyurken 10 dkda bir ağlayıp mizildaniyor mu? Sanki beni istiyor gibi kucağıma alınca pispis yapıp boynuma koyunca susuyor. Geri koyunca başlıyor bı 10 dk sonra. Üzüleyim mi bir ağrısı sancısı var diye yoksa sadece yaramazlık mi
İlla alacaksan en az akitanlardan al mesela aventin 0+ natüral biberonu var tek delikli. Bir de kaşık biberonlar var biberonun ucunda emzik değil de kaşık var. Sen sıkiyorsun biberonu kasiga mama doluyor. Böylece bir elinle bebeği kucağında tutarken diğer elinle kaşıkla mama verebiliyorsun. Biberon dan önce onu dene istersena
Allah kolaylık versin zor gerçekten, şu biberon görünümlü kaşıkla denedin mi? Ben onu yazdım bi köşeye bakalım
Kızlar bu kaşık biberonuda çok araştırdım ama benim problemim mamayı vermek değil. Kızım kaşıkla almak istemiyor basıyor çığlığı. Sakinleşmiyorda. Yavaş yavaş ağzına damlatıyorum ama boğazına kaçıcak diye korkuyorum. Emmek istiyor ve bu biberonda yine ememiycek diye düşünüyorum o yüzden bana çok cazip gelmemişti bu biberon.
Canım gece bazen benimki de kalkmıyor ağzına damlatıyorum biraz en azından şekeri düşmesin diye bazen 5 dk emip uyuyorAynı şekildeyiz bizde canım zorla 10 dakika tutabiliyorum memede topuklarını sıkıyorum ama yok bana mısın demiyorum akşam bende öyle mama verdim korkuyorum şekeri düşücek diye
Dene bakalım canım her şeyi denice gelsin diye napaljm. Pamukla silme olayımı yeni öğrendim bende akşam yaptım iyi geldi gibi azda olsa açtı kendini dediğin gibi benimde en fazla 10 15 dakika durabiliyor akşam çıldırttı beni uyku bir yandan uyanamaması bir yandan mamayı dayadım sonra ağzına
Ben daha ikinci gün falan verdim canım emziği yapcak bir şey yok bende vermem diyordum ama belli bir süreden sonra dayanılmıyor sanah yine atlatılıyor ama akşamları uykusuzluk çok etkiliyor
Galactago canım
Aynıyız canım 6 saat uyudu korktum o gün hep uyandırmaya çalıştım şekeri düşücek diye çok korkuyorum ama uyanmıyor
Galactago ismi canım süt arttırıcı bitkisel bir damla
Sizler en fazla 2 saat bekleyip bebegi uyandiriomusunuz. Ya bana gecenlerde cocuk doktoru agladikca emzir demisti bende ole yapiorum artk ama bilemedmHii yok bizimki 2 saat uyumuyor zaten ben 2 saate tamamlamaya çalışıyorum. Beklerken de o ağlıyor. Ondan sordum yani bir buçuk saatte aglamadan mi versem diye
Soruma cevap olmuşsun bilmeden :)Sizler en fazla 2 saat bekleyip bebegi uyandiriomusunuz. Ya bana gecenlerde cocuk doktoru agladikca emzir demisti bende ole yapiorum artk ama bilemedm
Canm sorunu görmedm:) ama kafama takildi uyandircazmi aglamasinimi beklicez hayr benm kizim bazen 3 saat sonra uyanio bazen 1 saat. Gerci dikkat ettm guzel emerse uzun yatio az emer uyuyakalirsa 1 saat sonra mızıldanmaya baslioSoruma cevap olmuşsun bilmeden :)
Canm ben aventin 1 numara olan biberon ucundan aldim tek delikli sarilik oldugunda uyandiramiodum uykuda biberonla veriodum tek delikli anne memesi gibi akimı biberonuda emdi memeyide sorun olmadi dene istersenKızlar bu kaşık biberonuda çok araştırdım ama benim problemim mamayı vermek değil. Kızım kaşıkla almak istemiyor basıyor çığlığı. Sakinleşmiyorda. Yavaş yavaş ağzına damlatıyorum ama boğazına kaçıcak diye korkuyorum. Emmek istiyor ve bu biberonda yine ememiycek diye düşünüyorum o yüzden bana çok cazip gelmemişti bu biberon.
Canım gece bazen benimki de kalkmıyor ağzına damlatıyorum biraz en azından şekeri düşmesin diye bazen 5 dk emip uyuyor
Aynen canım herşeyi deniyoruz bakalım inşallah bişeyler fayda eder.
bi 40ları çıksa biraz daha rahatlıyacağız sanırım en azından sürekli uyandırmak zorunda kalmayızAynı şekildeyiz bizde canım zorla 10 dakika tutabiliyorum memede topuklarını sıkıyorum ama yok bana mısın demiyorum akşam bende öyle mama verdim korkuyorum şekeri düşücek diye
Dene bakalım canım her şeyi denice gelsin diye napaljm. Pamukla silme olayımı yeni öğrendim bende akşam yaptım iyi geldi gibi azda olsa açtı kendini dediğin gibi benimde en fazla 10 15 dakika durabiliyor akşam çıldırttı beni uyku bir yandan uyanamaması bir yandan mamayı dayadım sonra ağzına
Ben daha ikinci gün falan verdim canım emziği yapcak bir şey yok bende vermem diyordum ama belli bir süreden sonra dayanılmıyor sanah yine atlatılıyor ama akşamları uykusuzluk çok etkiliyor
Galactago canım
Aynıyız canım 6 saat uyudu korktum o gün hep uyandırmaya çalıştım şekeri düşücek diye çok korkuyorum ama uyanmıyor
Galactago ismi canım süt arttırıcı bitkisel bir damla
Ben de ağladıkça doyuruyorum canım. Bazen 3-4 saat uyuyor çok derin uykudaysa. Acıkınca Yaygarayı koparıyor zatenSizler en fazla 2 saat bekleyip bebegi uyandiriomusunuz. Ya bana gecenlerde cocuk doktoru agladikca emzir demisti bende ole yapiorum artk ama bilemedm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?