2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Haa birde ben de iki kizimi da formul mamalarla buyuttum
Benim oğlum da maalesef ki öyle büyüyecek. Mama aralığı 3 saat olmalı yazıyor ama yarım saatte bir verdiğim bile oluyor maalesef. Hele reflusu arttıktan sonra az içmeye ve sik acikmaya başladı. Bu beslenme aralığı bebek büyüdükten sonra artıyor mu senin tecrübene göre sorayım?

3-4 aylik olunca ben 4 saate cikmistim.ilerleyen aylarda 5-6 ay gibi 7-8 saat uyuyup ac kaldigi olmusti birkac kere.sonra alarmi ihmal etmedim.5-6 saati gecmedim.
Evt sindirimi zor deniyor hazir mamanin ama doğru ölçulerle yapilinca yani tozu fazla kacirmadan bir gecikme olmafi bizde.
Birde sanirim bebeklere gorede degisiyor.
Benim ufaklik hic sevmedi hazir mamayi.hepsini denedim hatta.simdi inek sutune basladim.daha hizli kilo aldi.mamada kilo almiyordu.kilolu ve uzun doğdugu halde persentilin hep alt sinirinda devam etti.

Sebebini bilmiyorum ama verilmiyor. İlk doğumumda sadece 300 lira verdiler, bunda da 400 lira alıp şükredeceğiz
Canam banimde ilk doğumum ve memur 850₺ alcaksın dedi nasıl oluyor anlamadım valla niye o kadar çok 450₺ falan almam lazımdı

Evet ama AliExpressten gelmesi uzun sürer ben başka yerden bakayım en iyisi zaten Çin malı plastik şeylere niyeyse pek güvenemiyorum

Canım bende verdim valla emziği ben 4 yaşına kadar emdim dişlerimde çok güzeldir ama çok kullanınca dekkat dağınıklığı yaparmış üç dört aydan sonra kesin emziği diyorlar balki bende keserim

Allah Allah ya niye öyle ki acaba? Ben memurum devlet ilk çocuğa 300 TL veriyor. Eğer çalisirsm her maasa da süt parasi ytacak ama miktarını bilmiyorum
Bilmiyorum valla bende şaşırdım 450₺ olması lazımdı toplamda ama memur 850₺ dedi bu hafta yatarsa bakarım belki memur yanlış söyledi, devlet baba insana fazladan para verir mi hiç :))

geceleri uyandıramıyorum bende canım altını falan açıyorum üstünü çıkarıyorum banamısın demiyor mecburen biberonu sokuyorum ağzına mama veriyorum
Aynı şekildeyiz bizde canım zorla 10 dakika tutabiliyorum memede topuklarını sıkıyorum ama yok bana mısın demiyorum akşam bende öyle mama verdim korkuyorum şekeri düşücek diye
Dene bakalım canım her şeyi denice gelsin diye napaljm. Pamukla silme olayımı yeni öğrendim bende akşam yaptım iyi geldi gibi azda olsa açtı kendini dediğin gibi benimde en fazla 10 15 dakika durabiliyor akşam çıldırttı beni uyku bir yandan uyanamaması bir yandan mamayı dayadım sonra ağzına

Ben daha ikinci gün falan verdim canım emziği yapcak bir şey yok bende vermem diyordum ama belli bir süreden sonra dayanılmıyor sanah yine atlatılıyor ama akşamları uykusuzluk çok etkiliyor

B

bu damlanın adı neydi canım ben de bakayım :)
Galactago canım
Dun abartisiz 3 saat uyandirmaya calistim uyanmadi. 6 saat beslenmeden uyudu. Gecede uyanmadi normalde 2 defa kalkardi. Memeyi zorla vermeme ragmen almiyor uykuda.
Aynıyız canım 6 saat uyudu korktum o gün hep uyandırmaya çalıştım şekeri düşücek diye çok korkuyorum ama uyanmıyor
Ne damlası canım
Galactago ismi canım süt arttırıcı bitkisel bir damla

Canm sebebini bilmiyorum ama benmkide yapiyo hele bugun sabahtan beri tekrarliyo. Ilk asisini yaptrdk ondanmi dicem ama bu ası agri yapmaz demisti hemsire bilemedm yani

Allah kolaylık versin zor gerçekten, şu biberon görünümlü kaşıkla denedin mi? Ben onu yazdım bi köşeye bakalım

Kızlar bu kaşık biberonuda çok araştırdım ama benim problemim mamayı vermek değil. Kızım kaşıkla almak istemiyor basıyor çığlığı. Sakinleşmiyorda. Yavaş yavaş ağzına damlatıyorum ama boğazına kaçıcak diye korkuyorum. Emmek istiyor ve bu biberonda yine ememiycek diye düşünüyorum o yüzden bana çok cazip gelmemişti bu biberon.
Canım gece bazen benimki de kalkmıyor ağzına damlatıyorum biraz en azından şekeri düşmesin diye bazen 5 dk emip uyuyor
Aynen canım herşeyi deniyoruz bakalım inşallah bişeyler fayda eder.

Her gelen sarılık riski yok artık bebeği uyandırma bırak rahat rahat uyusun diyor. Annemde dahil. 32 günlük olduk. Tamam dedim bugün ilk kez yaklaşık 4 saattir uyuyor. Dayanamadım şimdi uyandırıcam. Siz hala uyandırıyor musunuz bebeklerinizi?

Hii yok bizimki 2 saat uyumuyor zaten ben 2 saate tamamlamaya çalışıyorum. Beklerken de o ağlıyor. Ondan sordum yani bir buçuk saatte aglamadan mi versem diye
Sizler en fazla 2 saat bekleyip bebegi uyandiriomusunuz. Ya bana gecenlerde cocuk doktoru agladikca emzir demisti bende ole yapiorum artk ama bilemedm

Epizyotomili normal doğum yapan arkadaşlar vjinanız eskisi gibi-doğum yapmamış gibi görüntüsü var mı ,bana giriş kısmı farklılaşmış geldi

Soruma cevap olmuşsun bilmeden :)
Canm sorunu görmedm:) ama kafama takildi uyandircazmi aglamasinimi beklicez hayr benm kizim bazen 3 saat sonra uyanio bazen 1 saat. Gerci dikkat ettm guzel emerse uzun yatio az emer uyuyakalirsa 1 saat sonra mızıldanmaya baslio

Canm ben aventin 1 numara olan biberon ucundan aldim tek delikli sarilik oldugunda uyandiramiodum uykuda biberonla veriodum tek delikli anne memesi gibi akimı biberonuda emdi memeyide sorun olmadi dene istersen

bi 40ları çıksa biraz daha rahatlıyacağız sanırım en azından sürekli uyandırmak zorunda kalmayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…