- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.221
Seni sık sık emiyor mu canım? 2 saatte bir emzirip sonra yine aranirsa mi mama veriyorsun nasıl oluyor?Kızlar moralim çok bozukbugün doktor randevumuz vardı bir haftada 200gr almamız gerekiyordu biz 85gr ancak alabilmişiz. Bir aylık olacağız hala 3kilonun altındayız. Mamayı arttır dedi doktorumuz. Beni emmeyi bırakacak diye çok korkuyorum sütüm var ama faydası yok. Bunlar yetmezmiş gibi kendimi de oldukça çirkin hissediyorum. Sabah giyecek kıyafet bulamadım. Koca bir göbek sallanıp duruyor sanki. Çatlaklar almış başını gitmiş. Aynalardan kaçar oldum
Ne zaman aransa emziriyordum günde iki kez mama demişti daha önce ama kilo almayınca bir öğün emzirceksin bir öğün 60cc mama vereceksin dediSeni sık sık emiyor mu canım? 2 saatte bir emzirip sonra yine aranirsa mi mama veriyorsun nasıl oluyor?
Bizmkide meme ağzındayken kafasına sağa sola çevirmeye başladı resmen göğsümü sündürüyo çektim ağzından mamayı verdm sinirimden ağladm memeyi tutturana kadar ne çekiyorum tutunca da böyle yapıyo öfffffSabahtan beri emmiyor iki kere sagdim sut moralim cok bozuk
Insallah biberon emzik basimiza is actim
Bir sey diyemiyorum
Kv diliyle olan sütünüde bitirecek ona aldırış etme hem sağmak hem emzirmek tabiki de yoruyo seni lactamil dene canım bol su içebiliyormusun? Uyku düzenin nasıl?Benimde çok acıyor son günlerde kantaron yağı sürüyorum biraz iyi geldi gibi ama k.v. nin yorumları olmasa belki bu kadar acı hissetmem ikide bir sen çok emzirmiyorsun acaba makina ile sağdığında mı yara oldu diyor. Olabilir aslında ama ben aksine hem emziriyorum hemde sağıyorum. Sırf fazla emzirmiyorsun demek için konuşuyor.
Benimde son bir haftadır sütüm azaldı lactamil denesem mi acaba? Hem humana hem rezene içiyorum ama çok zorlanıyorum yorgunluktan ölüyorum sanırım dinlenmeden süt artmayacak.
Benim goguslerim sinyal verince uyandiriyorum :)Her gelen sarılık riski yok artık bebeği uyandırma bırak rahat rahat uyusun diyor. Annemde dahil. 32 günlük olduk. Tamam dedim bugün ilk kez yaklaşık 4 saattir uyuyor. Dayanamadım şimdi uyandırıcam. Siz hala uyandırıyor musunuz bebeklerinizi?
Benim çok kanamamda olmadı oyuzden toparlanmada yok sanırım spor diyet yapmadan kuculmuycekMerhaba kızlar, sezaryenden sonra kanama ile beraber ödem attım karnım biraz küçüldü ama kanama durduğu için midir bilemiyorum karnımda son 10 gündür hiçbir toparlanma yok. 40 ına kadar toparlanır demişlerdi ancak hiç öyle görünmüyor. Sizlerde durumlar nasıl? Ben 27 gün oldu doğum yapalı.
Kullandım canım hala kullanıyorum eczanede satılıyor 2.günden sonra bana faydası oldu geliyor şimdi çok şükürKullandın mı canım sen ? Aktardan mı alınıyor eczane mi ? İkiz doğum yapan Arkadasım da lactamil önermişti emzirmekten acıyo artk goguslerım
Valla artık ben hırpalaya hırpalaya uyandırıyorum canım o kadar ağlıyor beriyorum memeyi 5 dk emiyor anca sonra yine dalıyor emdiğide yetiyordur inşallahKızlar bu kaşık biberonuda çok araştırdım ama benim problemim mamayı vermek değil. Kızım kaşıkla almak istemiyor basıyor çığlığı. Sakinleşmiyorda. Yavaş yavaş ağzına damlatıyorum ama boğazına kaçıcak diye korkuyorum. Emmek istiyor ve bu biberonda yine ememiycek diye düşünüyorum o yüzden bana çok cazip gelmemişti bu biberon.
Canım gece bazen benimki de kalkmıyor ağzına damlatıyorum biraz en azından şekeri düşmesin diye bazen 5 dk emip uyuyor
Aynen canım herşeyi deniyoruz bakalım inşallah bişeyler fayda eder.
Canım bende emzik veriyorum ama az az bazı gün hiç vermiyorum ama memeyi alıyor çünkü memede annenin kokusu var süt geliyor emzik boş sonuçtaSimdiye kadar emzik vermeyip ama vermeyi düşünenler benim düştüğüm hataya dusmeyin.Bir gunde reddetti beni aglamaktan o da ben de mahvolduk .Emzigi ver susuyor memeye koy agzini kapatmıyor memeye degecek diye.Şok oldum hangi ara alisti hangi ara reddetti .12 saattir tam doymuyor enjektorle verdik mamayi ,sütü yok ikna olmadi .
Keske annemi dinlemeseydim kollarim kopsaydi da saatlerce kucagimda dursa sabahlasaydik .
Canım şimdi 60 cc veriyorum ama arttıkca zor oluyor kaşıkla verirken çok ağlıyor boğazına kaçıcak diye korkuyorum. Yoksa bana zor geldiğinden değil.
Hangi markayı kullanıyorsun canım
Muhtemelen bebekten bebeğe değişir çünkü hem biberon alıp hem emen çok bebek var canım ama işte ben cesaret edemedim. Bakalım olmadı bi tane alıp deniycem en kötü ihtimal mecbur kaldığım anlarda veririm.
Mamayı kaç cc veriyorsunuz peki
Cnm başka sıkıntısı vardır belki yarım saatte unutmaz memeyi ben oğluma mamayı biberonla veriyrm. Memeyi ilk aldığında sinirleniyo hemen gelsin istiyo ama sonra emmeye devam ediyr.Benim oglan ezber bozan sabahtan beri etmedigi kalmadi. Gece annemin aklina uydum verdim emzigi .Yarim saat sustu diye kâr saydik sevindik 12 saattir memeyi tutmuyor.Aglaya aglaya sesi gitti. Enjektorle beslemeye çalıştım sinirden yutmadı
Peki kaç saat memede kalmalı sütü arttırmak için bir süre sonra artık acı hissediyorum benIsrarla memede durması gerekiyor, aç kalma pahasına dahi.Yoksa biberona alışır ve memeyi rededer.Benim ilk kızım doğduğunda neredeyse 6 gün aç kaldı süt gelmiyordu,sonra geldi ama o meme istemedi.6. Gün 2-3 saat ısrarla nemede tuttum bir yapıştı ve bırakmadı neredeyse 3 yaşına kadar anne sütü aldı.
Uyku düzeni pek yok canım 12 de yatıp 3 te bebisleri doyurmaya kalkıyorum 4 te yatıp 6 da bebeklerden birinin ağlamasına kalkıyorum ve sırayla emzirme mama vs. Biberon yıkama derken gün başlıyor. Toplamda 5 saati geçmez uykum Su içiyorum ama dinlenemiyorum sorunda bu zaten hep koşturma halindeyim.Kv diliyle olan sütünüde bitirecek ona aldırış etme hem sağmak hem emzirmek tabiki de yoruyo seni lactamil dene canım bol su içebiliyormusun? Uyku düzenin nasıl?
Emzik icin o kadar ağladı. En son verdik 5 dk sakinlesti.Agzindan ceker cekmez hemen memeyo verdik annem enjektorle ustten sut damlatti .Resmen ilk gune geri döndük.Cok sukur 10 dk da olsa emdi.Stresten bittim resmen almiyacak diye.Dur hemen stres olma bu kadar. Bu bebelerin bir günü bir gününe uymuyor valla. Hemen 1 seferde red etmez merak etme. Yarın alır gece alır. 3 ay meme red edip sonra başlayanlar bile oluyomuş pozitif düşün.
Kuzum emzik icin yapıyormuş inan şoktayim .Verince hemen aldi sustu. Ama kaldirdim kszara esim filan verir gece .Allah korusun kötü bir deneyim olduAfillim onun bir seferlik emzikten olacağını sanmıyorum ya bugün öyle yapacağı tutmustur. Ya da çok biberon verdiyseniz ondan öyle yapmıştır. Bir de çok sinirlenirse inat yapar bebektir deyip geçmeyin yarın tekrar dene
Emsin de yapsın bosver .Ben memeyi tutmayinca nasil üzüldüm.Bizmkide meme ağzındayken kafasına sağa sola çevirmeye başladı resmen göğsümü sündürüyo çektim ağzından mamayı verdm sinirimden ağladm memeyi tutturana kadar ne çekiyorum tutunca da böyle yapıyo öfffff
Enteresan bizimki cidden sasirdim .Millet emzik tutturmak icin 10 emzik dener .Hatta çaresiz kalanlar tatliya bandirip verir .Bizimki ilk seferde yapisti ask yaşadı. Ama 1 gun surdu sefasi yok bundan sonra .Koala gibi yapissa da bana vermem.Canım bende emzik veriyorum ama az az bazı gün hiç vermiyorum ama memeyi alıyor çünkü memede annenin kokusu var süt geliyor emzik boş sonuçta
Öyleyse sen emzik biberon verme canım inşallah seni tutmaya başlar
Tuttu nihayet canim.12 saat aclik üstüne 7 8 saat uykusuzluk .Insallah gece uyur .Cnm başka sıkıntısı vardır belki yarım saatte unutmaz memeyi ben oğluma mamayı biberonla veriyrm. Memeyi ilk aldığında sinirleniyo hemen gelsin istiyo ama sonra emmeye devam ediyr.
Tüm bunlar olurken kaynana napıyorUyku düzeni pek yok canım 12 de yatıp 3 te bebisleri doyurmaya kalkıyorum 4 te yatıp 6 da bebeklerden birinin ağlamasına kalkıyorum ve sırayla emzirme mama vs. Biberon yıkama derken gün başlıyor. Toplamda 5 saati geçmez uykum Su içiyorum ama dinlenemiyorum sorunda bu zaten hep koşturma halindeyim.
Maşallah sana canım suni sancı almadın mı, biz hala bekliyoruz dört kişi doğuramadıkMerhaba kızlar uzun zamandır giremedim. Cumartesi günü doğum yaptım. Suyum geldikten 8 saat sonra kızımı kucağıma aldım. Çok güzel bir normal doğum oldu 6 saat kadar sancı çektim. İlk doğum olmasına rağmen sadece iki üç ıkınmada doğdu kızım. 3550 gram 51 cmsizde durumlar nasıl? Herkes doğurdu mu bekleyen var mı hala?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?