2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kullandın mı canım sen ? Aktardan mı alınıyor eczane mi ? İkiz doğum yapan Arkadasım da lactamil önermişti emzirmekten acıyo artk goguslerım
Benimde çok acıyor son günlerde kantaron yağı sürüyorum biraz iyi geldi gibi ama k.v. nin yorumları olmasa belki bu kadar acı hissetmem ikide bir sen çok emzirmiyorsun acaba makina ile sağdığında mı yara oldu diyor. Olabilir aslında ama ben aksine hem emziriyorum hemde sağıyorum. Sırf fazla emzirmiyorsun demek için konuşuyor.
Benimde son bir haftadır sütüm azaldı lactamil denesem mi acaba? Hem humana hem rezene içiyorum ama çok zorlanıyorum yorgunluktan ölüyorum sanırım dinlenmeden süt artmayacak.

Merhaba kızlar, sezaryenden sonra kanama ile beraber ödem attım karnım biraz küçüldü ama kanama durduğu için midir bilemiyorum karnımda son 10 gündür hiçbir toparlanma yok. 40 ına kadar toparlanır demişlerdi ancak hiç öyle görünmüyor. Sizlerde durumlar nasıl? Ben 27 gün oldu doğum yapalı.

Canım kurum dediğiniz ne? Ben sgk ya gittim ordan süt parası doğum yardımı işlemlerini memur yaptı
Canim ben devlet memuruyum. Bana islemleri kendi calistigim kurumun personel birimi yapiyo denildi oraya gittim verdim evraklari. Bizim personel memuru soyledi bizde sut parasi yok sadece dogum yardimi gelcek diye. Gerci bi tane eksik evrak cikti cocugu kendi sgkma almam icin esimin is yerinden yazi almasi gerekiyomus.

Benim de karnım bıngıl bıngıl. Herkes korse tak yoksa böyle kalacaksın diyor ama bu sıcakta da takamıyorum maaleaef

Canm sebebini bilmiyorum ama benmkide yapiyo hele bugun sabahtan beri tekrarliyo. Ilk asisini yaptrdk ondanmi dicem ama bu ası agri yapmaz demisti hemsire bilemedm yani
Yok canım bir aylık aşıyı diyorsun di mi? Onu la ilgili hiç kimse bir şikayette bulunmamış yani ne ateş ne başka bişey. Bizde de bişey yapmadı aynı seviyede ağlıyordu o gun

Israrla memede durması gerekiyor, aç kalma pahasına dahi.Yoksa biberona alışır ve memeyi rededer.Benim ilk kızım doğduğunda neredeyse 6 gün aç kaldı süt gelmiyordu,sonra geldi ama o meme istemedi.6. Gün 2-3 saat ısrarla nemede tuttum bir yapıştı ve bırakmadı neredeyse 3 yaşına kadar anne sütü aldı.

Sizler en fazla 2 saat bekleyip bebegi uyandiriomusunuz. Ya bana gecenlerde cocuk doktoru agladikca emzir demisti bende ole yapiorum artk ama bilemedm
Yok ben uyandırmiyorum keşke uyusa da 3-4 saat ben de uyusam.
Mamayi doğru ölçüde verdiysen 3-4 saat uyusun önemli değil. Ama emziriyorsan 2 saat sonra uyandırıp yine emzir canım bak öyle kilo alamaz çocuk

amin amin insallah cnm bayagi zor olmus
bakalim beni neler bekliyor bende korkuyorum valla son 3 aydan
ah keske onemseseymis doktor da riskli demis halbuki iste insan bilemiyor demekki o anda agrisi yokken bisey olmaz diye dusunuyor bende bu taşın bu kadar etkili omdugunu bilmezdim zaten haberim de yoktu benim
bana da cerrah ameliyat ol dedi de bebek varken istemedim kadin dogumcuma sordum dogumdan sonra ol simdi kafana takma dedi de gelde takma yani

Sabahtan beri emmiyor iki kere sagdim sut moralim cok bozuk
Düzelir sıkma canını 40ı çıksın rahat edersin
Insallah biberon emzik basimiza is actim

Bir sey diyemiyorum

Canım benim oğlum herşeyi çok sesli yapıyor valla. Emerken kendi kendine hıı hııı diye ses çıkarıyor. Gece yatakta mızırdanıp ıkınıp duruyor pespembe oluyor. Ben mızırdanınca sadece şşştştt yapıyorum beşiği hafif sarsıp genelde susup uyumaya devam ediyor almıyorum. Ağlarsa beşikten öyle alıyorum ancak ki muhtemelen acıkmış ya da kaka yapmış falan oluyor.

Canım senin bebeğin kolikdi sanırım.kolik bebekler anneye cok duskun oluyor kokunu almak istiyordur.sana ihtiyac duyuyor demekki.musait oldugun her an kucagına almaya calıs ilk 3 ay.ama müsait olmadığında da giyindiğin bi kıyafetini koy yanına işe yarıyor kimisinde annesi yanında sanıyor kuzucuk

Kızlar merhaba süt yardımı doğum yardımı konusulmus.doğum yardımı için başvurmys eşimde süt yardımına sgk çalışıyor olması lazım demiş eşinizin.ölemi? Çalışmayanlar alamıyor mu?

Benim oglan ezber bozan sabahtan beri etmedigi kalmadi. Gece annemin aklina uydum verdim emzigi .Yarim saat sustu diye kâr saydik sevindik 12 saattir memeyi tutmuyor.Aglaya aglaya sesi gitti. Enjektorle beslemeye çalıştım sinirden yutmadı

Simdiye kadar emzik vermeyip ama vermeyi düşünenler benim düştüğüm hataya dusmeyin.Bir gunde reddetti beni aglamaktan o da ben de mahvolduk .Emzigi ver susuyor memeye koy agzini kapatmıyor memeye degecek diye.Şok oldum hangi ara alisti hangi ara reddetti .12 saattir tam doymuyor enjektorle verdik mamayi ,sütü yok ikna olmadi .
Keske annemi dinlemeseydim kollarim kopsaydi da saatlerce kucagimda dursa sabahlasaydik .

Dur hemen stres olma bu kadar. Bu bebelerin bir günü bir gününe uymuyor valla. Hemen 1 seferde red etmez merak etme. Yarın alır gece alır. 3 ay meme red edip sonra başlayanlar bile oluyomuş pozitif düşün.

Afillim onun bir seferlik emzikten olacağını sanmıyorum ya bugün öyle yapacağı tutmustur. Ya da çok biberon verdiyseniz ondan öyle yapmıştır. Bir de çok sinirlenirse inat yapar bebektir deyip geçmeyin yarın tekrar dene

Kızlar moralim çok bozuk bugün doktor randevumuz vardı bir haftada 200gr almamız gerekiyordu biz 85gr ancak alabilmişiz. Bir aylık olacağız hala 3kilonun altındayız. Mamayı arttır dedi doktorumuz. Beni emmeyi bırakacak diye çok korkuyorum sütüm var ama faydası yok. Bunlar yetmezmiş gibi kendimi de oldukça çirkin hissediyorum. Sabah giyecek kıyafet bulamadım. Koca bir göbek sallanıp duruyor sanki. Çatlaklar almış başını gitmiş. Aynalardan kaçar oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…