- 24 Nisan 2013
- 2.233
- 1.523
- 373
- 32
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.241
Simdiye kadar emzik vermeyip ama vermeyi düşünenler benim düştüğüm hataya dusmeyin.Bir gunde reddetti beni aglamaktan o da ben de mahvolduk .Emzigi ver susuyor memeye koy agzini kapatmıyor memeye degecek diye.Şok oldum hangi ara alisti hangi ara reddetti .12 saattir tam doymuyor enjektorle verdik mamayi ,sütü yok ikna olmadi .
Keske annemi dinlemeseydim kollarim kopsaydi da saatlerce kucagimda dursa sabahlasaydik .
Aynen canım şu sarılık zamanını bir atlatsak rahatlıcambi 40ları çıksa biraz daha rahatlıyacağız sanırım en azından sürekli uyandırmak zorunda kalmayız
Bensilikonla emziriyorum diye bir şey fark etmedi heralde canım benimki. Ay kıyamam hiç ona inşallah bir günlüktür geöer huysuzluğuda yakalar yine memeyi canımBenim oglan ezber bozan sabahtan beri etmedigi kalmadi. Gece annemin aklina uydum verdim emzigi .Yarim saat sustu diye kâr saydik sevindik 12 saattir memeyi tutmuyor.Aglaya aglaya sesi gitti. Enjektorle beslemeye çalıştım sinirden yutmadı
Simdiye kadar emzik vermeyip ama vermeyi düşünenler benim düştüğüm hataya dusmeyin.Bir gunde reddetti beni aglamaktan o da ben de mahvolduk .Emzigi ver susuyor memeye koy agzini kapatmıyor memeye degecek diye.Şok oldum hangi ara alisti hangi ara reddetti .12 saattir tam doymuyor enjektorle verdik mamayi ,sütü yok ikna olmadi .
Keske annemi dinlemeseydim kollarim kopsaydi da saatlerce kucagimda dursa sabahlasaydik .
Nerrrrdeeee. Kızım 3 gündür cok rahatsız hep ağlıyor nedeni hiç anlamıyoruz.
Kızlar oğlan ağız burun kusuyor bugün iki kere boğulma tehlikesi atlattı burnuna gelince nefes alamıyor ters çevirince anca kendine gelip bir yeri kesilmiş gibi acidan sesi gitmiş bie şekilde ağlamaya başlıyor. Ben im saçlarım bembeyaz oldu sıkıntıdan sürekli suratına bakıyorum ya gormezsem diye
Merhaba kızlar uzun zamandır giremedim. Cumartesi günü doğum yaptım. Suyum geldikten 8 saat sonra kızımı kucağıma aldım. Çok güzel bir normal doğum oldu 6 saat kadar sancı çektim. İlk doğum olmasına rağmen sadece iki üç ıkınmada doğdu kızım. 3550 gram 51 cmsizde durumlar nasıl? Herkes doğurdu mu bekleyen var mı hala?
Kızlar nasılsınız doğum yapmış olan arkadaşlar bebeişleriniz hayırlı uğurlu olsun gözünüz aydın.
Bi sorum olcak kızlar .ben bugün göbek korsesi takmaya başladım ama vajinama baskı yapıyor acıyor hala yaralarım iyileşmedi yada dikişlerim düşmedi sanırım.burda kesi atmıyorlar doğumda çok gerekmezse.ama yırtıklarıma bi kaç tane dikiş atıldı büyük olmayan yırtıklarda kendiliğinden zamanla iyileşirmiş.sizce bu baskıya rağmen korse kullanmaya devam edeyim mi.siz kullanıyor musunuz böyle bir sorunbyaşadınız mı?
Kızlar oğlan ağız burun kusuyor bugün iki kere boğulma tehlikesi atlattı burnuna gelince nefes alamıyor ters çevirince anca kendine gelip bir yeri kesilmiş gibi acidan sesi gitmiş bie şekilde ağlamaya başlıyor. Ben im saçlarım bembeyaz oldu sıkıntıdan sürekli suratına bakıyorum ya gormezsem diye
Bizmki meme ağzının içinde ama ağzını açıp kafayı bi sağa bi sola bi arkaya gerinip duruyor delirtti beni yine. Biberona fena alışıyor sanki. Kaşıkla verdm mamayı onuda ağzından köpürterek çıkarttı her seferindeCnm başka sıkıntısı vardır belki yarım saatte unutmaz memeyi ben oğluma mamayı biberonla veriyrm. Memeyi ilk aldığında sinirleniyo hemen gelsin istiyo ama sonra emmeye devam ediyr.
Biz de canım doğum kilosundan bile Az neredeyse. Sütün varsa sagip ver dedi ememiyodur dediNasıl anladılar canım enfeksiyon olduğunu? Bizde kilo alamıyoruz 26günlük olduk doğum kilosuna ancak ulaştık doktor mama takviyesi verdi yarın kontrol var kilo aldı mı bakılacak .acaba bizde de mi enfeksiyon var ondan almıyor
Bizimki kilo verdiİnşaallah almıştır minik 1 ayda 500 g dan az alırsa sıkıntı demişti doktorumuz
Canım benim de karnım gitmişti Ama şu an hala var Maalesef dediğin gibi kanama azalınca sanki küçülmesi de azaldıMerhaba kızlar, sezaryenden sonra kanama ile beraber ödem attım karnım biraz küçüldü ama kanama durduğu için midir bilemiyorum karnımda son 10 gündür hiçbir toparlanma yok. 40 ına kadar toparlanır demişlerdi ancak hiç öyle görünmüyor. Sizlerde durumlar nasıl? Ben 27 gün oldu doğum yapalı.
Benimki de öyle ve karındaki çatlaklar çok sinirimi bozuyorBenim de karnım bıngıl bıngıl. Herkes korse tak yoksa böyle kalacaksın diyor ama bu sıcakta da takamıyorum maaleaef
bizim kilo hala aynı geçen haftadan beri kıyafet ve göbek konusunda da katılıyorum hiç kıyafetim olmuyor ya olanlarla üzerinde de yağ lekeleri var Onları da mecbur giyiniyorum ama en kısa sürede atmayı düşünüyorum lekeler ufacık ama kendime biraz kıyafet almam lazım Hala Bekarlığın daki kıyafetleri bile giyiniyorumKızlar moralim çok bozukbugün doktor randevumuz vardı bir haftada 200gr almamız gerekiyordu biz 85gr ancak alabilmişiz. Bir aylık olacağız hala 3kilonun altındayız. Mamayı arttır dedi doktorumuz. Beni emmeyi bırakacak diye çok korkuyorum sütüm var ama faydası yok. Bunlar yetmezmiş gibi kendimi de oldukça çirkin hissediyorum. Sabah giyecek kıyafet bulamadım. Koca bir göbek sallanıp duruyor sanki. Çatlaklar almış başını gitmiş. Aynalardan kaçar oldum
Senin oğlan büyüyünce senin hakkını zor verir valla. Çok geçmiş olsun acaba alerji mi var bebekte. Reflü yastığı yoksa almanda fayda var bence.Kızlar oğlan ağız burun kusuyor bugün iki kere boğulma tehlikesi atlattı burnuna gelince nefes alamıyor ters çevirince anca kendine gelip bir yeri kesilmiş gibi acidan sesi gitmiş bie şekilde ağlamaya başlıyor. Ben im saçlarım bembeyaz oldu sıkıntıdan sürekli suratına bakıyorum ya gormezsem diye
Benimki de arada yapıyor ben biberon kullanmıyorum kaşıkla mama veriyorum ama yine de yapıyor kaşıktan da bol bol geliyor sanırım o yüzdenBizmki meme ağzının içinde ama ağzını açıp kafayı bi sağa bi sola bi arkaya gerinip duruyor delirtti beni yine. Biberona fena alışıyor sanki. Kaşıkla verdm mamayı onuda ağzından köpürterek çıkarttı her seferinde
Kontrole gittn mi ? Dün karnımdan baktı dr rahmin toparlanmış dedi aslı var mı bilmiyorum ama korse takınca karnımın içi çok rahatsız oluyo. Normalde sallanıp acımasından iyi tabiBen ikinci günden beri takıyorum korse normalde baskı hissetmiyorum ama az yorulsamya da yürüsem kasıklarımçok ağrıyor. Takıyorum ama acaba iyi mi yapıyorum rahmin kendini toplamasına zararı var mı merak ediyorum.
Nasıl sinirleniyorum öyle yapınca. Ben hiç sabırlı değilm bu tür seylerde. Hiç bi olaya dişimi sıktığımı bilmem ama Sanırım en çok sabretmeyi dişimi sıkmayı öğreneceğim bu süreçte. Meme ağzındaykende kafasını oynatmasa keske uçlar yanıyo 2gündür de bunu öğrendik hadi hayırlısıBenimki de arada yapıyor ben biberon kullanmıyorum kaşıkla mama veriyorum ama yine de yapıyor kaşıktan da bol bol geliyor sanırım o yüzden
Canım yediğine içtiğine dikkat et bol bol dua et ve pozitif düşün inşş bişe olmaz bebeğine kolay kavuşursunamin amin insallah cnm bayagi zor olmus
bakalim beni neler bekliyor bende korkuyorum valla son 3 aydan
ah keske onemseseymis doktor da riskli demis halbuki iste insan bilemiyor demekki o anda agrisi yokken bisey olmaz diye dusunuyor bende bu taşın bu kadar etkili omdugunu bilmezdim zaten haberim de yoktu benim
bana da cerrah ameliyat ol dedi de bebek varken istemedim kadin dogumcuma sordum dogumdan sonra ol simdi kafana takma dedi de gelde takma yani
Sağol canım bi bakıyımBenim bilgim bu şekilde, hatta memurlarnet anasayfada haber yapmış bakabilirsin. Linkini kopyaladım.
https://sorucevap.memurlar.net/soru/3719/dogum-yapan-memur-hangi-odemelerden-yararlanir.html
Kontrole gittn mi ? Dün karnımdan baktı dr rahmin toparlanmış dedi aslı var mı bilmiyorum ama korse takınca karnımın içi çok rahatsız oluyo. Normalde sallanıp acımasından iyi tabi
Sabah 6 da yada 5.30 da emzirmeye başlıyorum üzerine mama verip geceden birikmiş biberonlari yıkıyorum sonra göğsümde kalan sütü sağıp dolaba koyuyorum. Saat 8 yada 8 30 civarına gelmiş oluyor ve hemen mutfağa girip kahvalti hazırlıyorum bu sırada k.v. bebekler uyumadıysa onları oyalıyor. Sonra kahvaltı ediyoruz ben kahvaltı sofrasını kaldırıyorum derken bebeklerden biri illaki uyanıp meme istiyor. Genelde bulaşığı makineye dizemeden emzirmeye geçiyorum ve bu arada k.v. oturuyor arada telefonla muhabbet ediyor. Ben işim bitince duş alıp wc temizliği biraz çamaşır falan uğraşıyorum k.v. genelde bebislerin ana kucağını sallar ve alt değiştirir ev işine dair tek yardımı çamaşır asıp topluyor. Bende günün kalan kısmında yemek yapıp arada emzirme ve süt sağma rutinlerimi yapıyorum. Akşam 21.00 civarı bebekleri yıkıyoruz. Gündüz emzirme ve biberonla süt, gece mama veriyorum ama başta k.v. yi memnun edemiyorum sürekli benden kan akardı yinede emzirirdim diyor. Ona sorsan yeterince emzirmiyorum ama bunca işin arasında emzirmeye nasıl fırsat buluyorsun demiyor. Bende artık kendime acımayı bıraktım depresyonum kısa sürdü Allahtan simdi daha iyiyim ve yeri gelince cavabını veriyorum.Tüm bunlar olurken kaynana napıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?