- 19 Temmuz 2012
- 2.624
- 3.335
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.261
Banada aynısını söyledi dr. Toparlanmayı hızlandırmak için mustela nın bir kremini önerdi ama ben hala alamadım sıra ona gelmedi bir türlü bende korse takınca çok rahatsız oluyorum.Kontrole gittn mi ? Dün karnımdan baktı dr rahmin toparlanmış dedi aslı var mı bilmiyorum ama korse takınca karnımın içi çok rahatsız oluyo. Normalde sallanıp acımasından iyi tabi
Arandikca teklif ettim ama katila katila ağladı. Ciplak da denedim .Kendi keyfi isteyene kadar almadi 10 dk emdi şükür. Simdi uyuyor basa sarmaktan korkuyorum uyaninca.Canım muhtemelen bi sefer reddetti die sen sürekli uğraşıp memeyi tutturmaya calısıosun ama emzirme sanatı grubunda bebegi asla memeye zorlamayın diyor.memeye ısındırmanın yolu bebeği beziyle bırakıp sende üstünü cıkarıp kucagına yatır.ama memeyi tutmasını bekleme sadece anın keyfini cıkarın diyor.brklenti içine girersen bebek hisseder diorlar.sabırla yavas yavas yani.ama emzik biberon biran önce çöpe gitsin diolar.bikere almaması hep almıcagı anlamına gelmio sadece yeniden memeye ısındırcam minnoşu.sen stres olmaki o dahada cok uzaklaşmasın.
Insallah simdi süt sagdim .Mama yerine onu vereyim diye.Aynen canım şu sarılık zamanını bir atlatsak rahatlıcam
Bensilikonla emziriyorum diye bir şey fark etmedi heralde canım benimki. Ay kıyamam hiç ona inşallah bir günlüktür geöer huysuzluğuda yakalar yine memeyi canım
Hepsi cok degisik huylara sahip gercekten buyuk insan gibi kucuk adamlar ve hanimlar.Canım bebeklerin bi günü bi gününe uymazki emziği bi kere aldı diye yapacağını sanmıyorum. Ben ilk günden beri emzik veriyorum. Sütüm yetiyo çok şükür mama vermiyorum ama göğüs ucum olmadığı için silikon uçla emziriyorum mecburen. Silikonsuz verince bazen alıyo bazen almıyo havasına nasıl gelirse işte.
Canım madem yanında onun temizlik yemek vs yapıp senin bebeklerinle ilgilenmen lazımSabah 6 da yada 5.30 da emzirmeye başlıyorum üzerine mama verip geceden birikmiş biberonlari yıkıyorum sonra göğsümde kalan sütü sağıp dolaba koyuyorum. Saat 8 yada 8 30 civarına gelmiş oluyor ve hemen mutfağa girip kahvalti hazırlıyorum bu sırada k.v. bebekler uyumadıysa onları oyalıyor. Sonra kahvaltı ediyoruz ben kahvaltı sofrasını kaldırıyorum derken bebeklerden biri illaki uyanıp meme istiyor. Genelde bulaşığı makineye dizemeden emzirmeye geçiyorum ve bu arada k.v. oturuyor arada telefonla muhabbet ediyor. Ben işim bitince duş alıp wc temizliği biraz çamaşır falan uğraşıyorum k.v. genelde bebislerin ana kucağını sallar ve alt değiştirir ev işine dair tek yardımı çamaşır asıp topluyor. Bende günün kalan kısmında yemek yapıp arada emzirme ve süt sağma rutinlerimi yapıyorum. Akşam 21.00 civarı bebekleri yıkıyoruz. Gündüz emzirme ve biberonla süt, gece mama veriyorum ama başta k.v. yi memnun edemiyorum sürekli benden kan akardı yinede emzirirdim diyor. Ona sorsan yeterince emzirmiyorum ama bunca işin arasında emzirmeye nasıl fırsat buluyorsun demiyor. Bende artık kendime acımayı bıraktım depresyonum kısa sürdü Allahtan simdi daha iyiyim ve yeri gelince cavabını veriyorum.
Masallah. Uykusu guzelmis.sarilik degil de sekeri dusebilir diye uykuda besliyordum ben.Her gelen sarılık riski yok artık bebeği uyandırma bırak rahat rahat uyusun diyor. Annemde dahil. 32 günlük olduk. Tamam dedim bugün ilk kez yaklaşık 4 saattir uyuyor. Dayanamadım şimdi uyandırıcam. Siz hala uyandırıyor musunuz bebeklerinizi?
Aaynı sorular benim dekafamdaBen ikinci günden beri takıyorum korse normalde baskı hissetmiyorum ama az yorulsamya da yürüsem kasıklarımçok ağrıyor. Takıyorum ama acaba iyi mi yapıyorum rahmin kendini toplamasına zararı var mı merak ediyorum.
amin Allah razi olsun cnmCanım yediğine içtiğine dikkat et bol bol dua et ve pozitif düşün inşş bişe olmaz bebeğine kolay kavuşursun
canım ağzım açık okudum gerçekten Allah yardımcın olsun kv de insaf vicdan versin ben tek bebekle yemek yiyip uyuyobiliyorsam mutlu oluyorum çamaşır bulaşık hak getireSabah 6 da yada 5.30 da emzirmeye başlıyorum üzerine mama verip geceden birikmiş biberonlari yıkıyorum sonra göğsümde kalan sütü sağıp dolaba koyuyorum. Saat 8 yada 8 30 civarına gelmiş oluyor ve hemen mutfağa girip kahvalti hazırlıyorum bu sırada k.v. bebekler uyumadıysa onları oyalıyor. Sonra kahvaltı ediyoruz ben kahvaltı sofrasını kaldırıyorum derken bebeklerden biri illaki uyanıp meme istiyor. Genelde bulaşığı makineye dizemeden emzirmeye geçiyorum ve bu arada k.v. oturuyor arada telefonla muhabbet ediyor. Ben işim bitince duş alıp wc temizliği biraz çamaşır falan uğraşıyorum k.v. genelde bebislerin ana kucağını sallar ve alt değiştirir ev işine dair tek yardımı çamaşır asıp topluyor. Bende günün kalan kısmında yemek yapıp arada emzirme ve süt sağma rutinlerimi yapıyorum. Akşam 21.00 civarı bebekleri yıkıyoruz. Gündüz emzirme ve biberonla süt, gece mama veriyorum ama başta k.v. yi memnun edemiyorum sürekli benden kan akardı yinede emzirirdim diyor. Ona sorsan yeterince emzirmiyorum ama bunca işin arasında emzirmeye nasıl fırsat buluyorsun demiyor. Bende artık kendime acımayı bıraktım depresyonum kısa sürdü Allahtan simdi daha iyiyim ve yeri gelince cavabını veriyorum.
Bizimki genelde emzirme + mamadan sonra güzel uyuyor canım sadece beni emerse saatlerce dalmaya çalışıyor ve hemen uyuyor mama ağırlaştırıyor sanırım.Canm sorunu görmedm:) ama kafama takildi uyandircazmi aglamasinimi beklicez hayr benm kizim bazen 3 saat sonra uyanio bazen 1 saat. Gerci dikkat ettm guzel emerse uzun yatio az emer uyuyakalirsa 1 saat sonra mızıldanmaya baslio
Bende avent alıcam canım en azından her seferinde olmasada zor durumlarda kullanırım.Canm ben aventin 1 numara olan biberon ucundan aldim tek delikli sarilik oldugunda uyandiramiodum uykuda biberonla veriodum tek delikli anne memesi gibi akimı biberonuda emdi memeyide sorun olmadi dene istersen
Yok canım beni emdiği zaman zaten çabuk kalkıyor emzirme ve mama bir arada olunca ağır geliyor sanırım ondan çok uyuyorYok ben uyandırmiyorum keşke uyusa da 3-4 saat ben de uyusam.
Mamayi doğru ölçüde verdiysen 3-4 saat uyusun önemli değil. Ama emziriyorsan 2 saat sonra uyandırıp yine emzir canım bak öyle kilo alamaz çocuk
Benimkiler sinyal veremiyorlar kiBenim goguslerim sinyal verince uyandiriyorum :)
Bazen benimde öyle oluyor canım zaten o şekeri düşmesin diye onun dışında acıkınca kalkarlar diye düşünüyorumKullandım canım hala kullanıyorum eczanede satılıyor 2.günden sonra bana faydası oldu geliyor şimdi çok şükür
Valla artık ben hırpalaya hırpalaya uyandırıyorum canım o kadar ağlıyor beriyorum memeyi 5 dk emiyor anca sonra yine dalıyor emdiğide yetiyordur inşallah
Bende önce emziriyorum canım günde 2-3 kere mama veriyorum emzirmeden sonra hala aranıyosa. Ama sürekli kullanmam sanırım. Mecbur kalırsam dışarda falan iyi olur.Dr browns verdim önce. Meme reddi olmadı. Ama onun emzik kısmı memeden daha uzun inçe gibiydi. Ona alışıp memeyi emmezse diye korktum. Bi de nedense sol göğsümü daha iyi emiyor oğlum. Sağ zor bela alıyor bazen. Ucu mu yumuşak geliyor anlamadım ki. Şimdi avent in biberonunu kullanıyorum. Yenidoğanlar için sanırım eşim alıp gelmişti. Anne memesine daha yakın geldi bana. İstersen dene canım sen de.
Ama ben önce emziriyorum ardından mama veriyorum. Arkadaşlarım öyle yap meme reddi olmasın demişti. Ben de öyle yapıyorum. Hatta 60cc mamayı içtikten sonra bile emiyor tekrar ama 10dk sonra uyuyor memede. Sadece gece uyuyorsam eşim mama veriyor o kadar. Normalde meme ardından mama şekilde gidiyoruz.
Bende uyandırıyorum canım ama herkes kaldırma diyor. Günde 1-2 kere uyuduğu için sanırım Güzel uyuyor :)Masallah. Uykusu guzelmis.sarilik degil de sekeri dusebilir diye uykuda besliyordum ben.
Bana da bi krem yazmış bebek 15günlükken dikişin üzerine sür iz kalmasın dedi. Sende dikişin olduğu yere dokunduğunda bi tuhaf hissediyormusun ? Doktora söyledim sanki orda pek his yok diye. Ordaki sinirlerin iyileşmesi 1 seneyi bile bulabilir en geç iyileşen yer çünkü dedi. 40ın çıkmasını bekliyorum bakalım ne kadar inecek. Bizim karnımız adet oldukça inecek bence.Banada aynısını söyledi dr. Toparlanmayı hızlandırmak için mustela nın bir kremini önerdi ama ben hala alamadım sıra ona gelmedi bir türlü bende korse takınca çok rahatsız oluyorum.
Maşallah vallahi 2 bebeğe ve resmen birde kv ye bakıyorsun. O olmasa daha rahat olurdun insanın canı bazen iş yapmak istemez sere serpe yatar. Sana Allah güç kuvvet versin bol bol. Ne zaman gideceği belli mi peki ?Sabah 6 da yada 5.30 da emzirmeye başlıyorum üzerine mama verip geceden birikmiş biberonlari yıkıyorum sonra göğsümde kalan sütü sağıp dolaba koyuyorum. Saat 8 yada 8 30 civarına gelmiş oluyor ve hemen mutfağa girip kahvalti hazırlıyorum bu sırada k.v. bebekler uyumadıysa onları oyalıyor. Sonra kahvaltı ediyoruz ben kahvaltı sofrasını kaldırıyorum derken bebeklerden biri illaki uyanıp meme istiyor. Genelde bulaşığı makineye dizemeden emzirmeye geçiyorum ve bu arada k.v. oturuyor arada telefonla muhabbet ediyor. Ben işim bitince duş alıp wc temizliği biraz çamaşır falan uğraşıyorum k.v. genelde bebislerin ana kucağını sallar ve alt değiştirir ev işine dair tek yardımı çamaşır asıp topluyor. Bende günün kalan kısmında yemek yapıp arada emzirme ve süt sağma rutinlerimi yapıyorum. Akşam 21.00 civarı bebekleri yıkıyoruz. Gündüz emzirme ve biberonla süt, gece mama veriyorum ama başta k.v. yi memnun edemiyorum sürekli benden kan akardı yinede emzirirdim diyor. Ona sorsan yeterince emzirmiyorum ama bunca işin arasında emzirmeye nasıl fırsat buluyorsun demiyor. Bende artık kendime acımayı bıraktım depresyonum kısa sürdü Allahtan simdi daha iyiyim ve yeri gelince cavabını veriyorum.
İyi yapmışsım canım bari senin sütünü almış olur. Bende az önce uyanmıyor diye mama verdimArandikca teklif ettim ama katila katila ağladı. Ciplak da denedim .Kendi keyfi isteyene kadar almadi 10 dk emdi şükür. Simdi uyuyor basa sarmaktan korkuyorum uyaninca.
Insallah simdi süt sagdim .Mama yerine onu vereyim diye.
Hepsi cok degisik huylara sahip gercekten buyuk insan gibi kucuk adamlar ve hanimlar.
Yani canım bende öyle düşünüyorum acıkınca kıyameti kopartıyor çünkü zor yetiştiriyoruö ağzına memeyi . Ben sıcaklardan olduğunu düşünüyorum bu uyanamamasınıBizimki genelde emzirme + mamadan sonra güzel uyuyor canım sadece beni emerse saatlerce dalmaya çalışıyor ve hemen uyuyor mama ağırlaştırıyor sanırım.
Bende avent alıcam canım en azından her seferinde olmasada zor durumlarda kullanırım.
Yok canım beni emdiği zaman zaten çabuk kalkıyor emzirme ve mama bir arada olunca ağır geliyor sanırım ondan çok uyuyor
Benimkiler sinyal veremiyorlar ki
Bazen benimde öyle oluyor canım zaten o şekeri düşmesin diye onun dışında acıkınca kalkarlar diye düşünüyorum
Bende önce emziriyorum canım günde 2-3 kere mama veriyorum emzirmeden sonra hala aranıyosa. Ama sürekli kullanmam sanırım. Mecbur kalırsam dışarda falan iyi olur.
Bende uyandırıyorum canım ama herkes kaldırma diyor. Günde 1-2 kere uyuduğu için sanırım Güzel uyuyor :)
Olabilir canım sıcaklarda benim bile kalkasım gelmiyor. Hoş bu aralar uyuyamıyorum ki kalkasım gelsin :)İyi yapmışsım canım bari senin sütünü almış olur. Bende az önce uyanmıyor diye mama verdim
Yani canım bende öyle düşünüyorum acıkınca kıyameti kopartıyor çünkü zor yetiştiriyoruö ağzına memeyi . Ben sıcaklardan olduğunu düşünüyorum bu uyanamamasını
Benim ilk doğumda orayı tam anlamıyla hıssetmem abartmıyorum ıkı seneyi bulduBana da bi krem yazmış bebek 15günlükken dikişin üzerine sür iz kalmasın dedi. Sende dikişin olduğu yere dokunduğunda bi tuhaf hissediyormusun ? Doktora söyledim sanki orda pek his yok diye. Ordaki sinirlerin iyileşmesi 1 seneyi bile bulabilir en geç iyileşen yer çünkü dedi. 40ın çıkmasını bekliyorum bakalım ne kadar inecek. Bizim karnımız adet oldukça inecek bence.
Olabilir canım kan alındı cuma günü süt alerjisi testi yapılacak ama kesin sonuç vermiyormus. Şuanda özel mama kullanıyoruz zaten onun tadı da çok kötü elmayi haslayio suyunu iyice sulandırıp onla yapıyorum mamayı gene midesi bulanıyor bazen şeker ekliyorum bazen kandırıp vermeye çalışıyorum. Vallahi gözlerimin altı mosmor saçlarımda 10 telden biri beyaz artık. Ben de ikiz bakıyor gibi hissediyorum kendimiSenin oğlan büyüyünce senin hakkını zor verir valla. Çok geçmiş olsun acaba alerji mi var bebekte. Reflü yastığı yoksa almanda fayda var bence.
Canım geçmiş olsun, hep yan yatır bebeğiniOlabilir canım kan alındı cuma günü süt alerjisi testi yapılacak ama kesin sonuç vermiyormus. Şuanda özel mama kullanıyoruz zaten onun tadı da çok kötü elmayi haslayio suyunu iyice sulandırıp onla yapıyorum mamayı gene midesi bulanıyor bazen şeker ekliyorum bazen kandırıp vermeye çalışıyorum. Vallahi gözlerimin altı mosmor saçlarımda 10 telden biri beyaz artık. Ben de ikiz bakıyor gibi hissediyorum kendimi
Ay yok artık ikiz bskiyorken ev işi mi yapiyosunSabah 6 da yada 5.30 da emzirmeye başlıyorum üzerine mama verip geceden birikmiş biberonlari yıkıyorum sonra göğsümde kalan sütü sağıp dolaba koyuyorum. Saat 8 yada 8 30 civarına gelmiş oluyor ve hemen mutfağa girip kahvalti hazırlıyorum bu sırada k.v. bebekler uyumadıysa onları oyalıyor. Sonra kahvaltı ediyoruz ben kahvaltı sofrasını kaldırıyorum derken bebeklerden biri illaki uyanıp meme istiyor. Genelde bulaşığı makineye dizemeden emzirmeye geçiyorum ve bu arada k.v. oturuyor arada telefonla muhabbet ediyor. Ben işim bitince duş alıp wc temizliği biraz çamaşır falan uğraşıyorum k.v. genelde bebislerin ana kucağını sallar ve alt değiştirir ev işine dair tek yardımı çamaşır asıp topluyor. Bende günün kalan kısmında yemek yapıp arada emzirme ve süt sağma rutinlerimi yapıyorum. Akşam 21.00 civarı bebekleri yıkıyoruz. Gündüz emzirme ve biberonla süt, gece mama veriyorum ama başta k.v. yi memnun edemiyorum sürekli benden kan akardı yinede emzirirdim diyor. Ona sorsan yeterince emzirmiyorum ama bunca işin arasında emzirmeye nasıl fırsat buluyorsun demiyor. Bende artık kendime acımayı bıraktım depresyonum kısa sürdü Allahtan simdi daha iyiyim ve yeri gelince cavabını veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?