2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım geçmiş olsun, hep yan yatır bebeğini
Yan yatış yastığı reflü yastığı al. Gece çok zor. Senin de uyuman lazım sonuçta. Bebeğin hala Kimsede durmuyor mu annende falan?
Uyurken annemle durabiliyor uyandırmadan mamasını verebilirse sorun olmuyor. Ama dün gece uyandı mesela yarım saatlik bir ağlama yatagimdan duyuyorum annem uğraşıyor susturamiyor ben bebeğim ağlarken zaten uyuyamam kalktım kucağıma alıp yanagima koydum sustu. Gel de isirma ama kaç defa o kucağımdayken uykusuzluktan düşecek gibi oldum saymadım yani

Bende okuyunca şok oldum. Canım ikiz bebekle maşallahın var. Ben senin yaptıklarının 10da birini yapmadan bitik haldeyim. Kayınvalide yerine ufak bi çocukda olsa bebekleri pışpışlarmış aslında çokda bi işe yaramıyor kendisi.

Yaa senin işin çok zor allah yardımcın olsun. Her bebek farklı işte ama az kaldı umarım 1 aya toparlar üstünden yük azalır. Ağlama krizleri mamadan sonra azaldı mı peki?
Bende ağlarken bazen sinir krizi geçireceğimi düşünüyorum hele sabahları 3-4 saat ağlayabiliyor. sonra bi gözümün içine bakıyor masum masum iç çekiyor içime sokasım geliyor. Annelik hem çok çok zor hemde mükemmel güzel bişey.

Ağlama krizleri evet azaldı bir gün iyi bir gün kötü sonra iki gün iyi bir gün kötü ama bugün çok uslu bir bebekti inanamadim. Normal bir bebek kadar ağladı. Acikti ağladı altını kirletir ağladı canı sıkıldı ağladı her şey dozundaydi. Sadece kusma olayı canımı sıktı. Belki de gerçekten alerjik bilemiyorum ya da gazlı ve reflülu bir bebek. Gözü açıldıkça ağlaması azalıyordur belki de

Ya evet ben bir iki kere çocuğa bağıracak raddeye geldim nedennn uyumuyosun ne istiyorsun şuanda diye sertçe söylendim anlamış gibi buzdu dudaklarını kahroluyor insan. Allah hepimize yardım etsin su Yenidoğan döneminde çok zormuş vallahi

Umarım canım yakında zaten kendi gazınıda çıkartıcak daha rahat edicez. Allah beterinden korusun en azından büyük bi hastalıkları yok.
Evet dediğin gibi bide bebekler anlamış gibi bakıyor o sırada vicdanımızla oynuyor :)

Halbuki nasıl istiyodum normal doğurmayı. Eğer bekleseydim son günüm 31temmuzdu. Ama insanın onu gözü görmüyor işte. Yinede çok şükür sağ salim kavuştuk. Allah bundan geri koymasın. şuan için çok erken tabi ama karın kasları için spor ne zaman yapmaya başlayabiliriz acaba?

Lohusa kafası birbaşka sanırım ondan hep bu düşünceler.

Aynı sorunu bizde yaşıyoruz iki gündür. Doktor biberona alışmış aynı kolaylığı bekliyor gelmeyince kızıyor kavgaya başlıyor dedi. Bu sebepten korkuyorum beni bırakacak diye.

Evet canım bende de his yok çok garip hissediyorum dr. Banada aynısını söyledi karnım 4p çıktıktan sonra baya bi azaldı ama halen var ve 6 ayda ancak gider diyorlar.

Maşallah vallahi 2 bebeğe ve resmen birde kv ye bakıyorsun. O olmasa daha rahat olurdun insanın canı bazen iş yapmak istemez sere serpe yatar. Sana Allah güç kuvvet versin bol bol. Ne zaman gideceği belli mi peki ?
Iki bebege yetismej bazen çok zor oluyor o bebek uyutmayı oyalamayi falan iyi beceriyor birde biberon vermeyi ama ben bu kadarına bile muhtaç durumda yalnızım anlayacağın o yüzden başa gelen çekilir diyorum. Bence eylülde falan evine gider sonra gündüzleri gelir akşam evine gider diye düşünüyorum.
O olmasa mesela yemek falan yapmam ben ama mecbur uğraşıyorum hele kahvaltı en nefret ettigim öğün oldu resmen.

Ay yok artık ikiz bskiyorken ev işi mi yapiyosun ahhhh bak çok sinirliyim zaten ne demeye gelmiş oraya dicem de o kadarcigini bile yapmasına muhtacız
Canım şimdi iyiyim kendimdeyim ama daha 40 ım çıkmamışken zar zor kalkarkende ben yaptım çoğu şeyi hic lohusa olmadım yani. Bana hiç yardımı yok sadece torunlarına bakıyor biraz o kadar.

Eşinle paylaşabilir misin bu durumu önemli faktörlerden biri de eşlerimiz malum

Evet canım bende de his yok çok garip hissediyorum dr. Banada aynısını söyledi karnım 4p çıktıktan sonra baya bi azaldı ama halen var ve 6 ayda ancak gider diyorlar.
Kaç kilon gitmişti 40ın çıktığında ? Benden 9kilo gitti gerisi kaldı şuan için gitmiyo

Aynı sorunu bizde yaşıyoruz iki gündür. Doktor biberona alışmış aynı kolaylığı bekliyor gelmeyince kızıyor kavgaya başlıyor dedi. Bu sebepten korkuyorum beni bırakacak diye.
Benim ikizlerden biride aynı öyle süt geliyor ama yinede kavga ediyor emmeyi sevmiyor biberon istiyor bende inat edip en azından gündüz meme alsın diye uğraşıyorum.

Eşinle paylaşabilir misin bu durumu önemli faktörlerden biri de eşlerimiz malum
Eşim farkında zaten ama çaremiz yok maalesef ben yalnız kalmayı göze alamıyorum. Eşim her fırsatta beni savunuyor annesini uyarıyor bana yardım etmesini söylüyor ama cevap olarak ben ona karışmak istemiyorum diyormuş yani zaten bu saatten sonra karışmasın dedim bende koyverdim. Işten gelince mutfak isine eşim geçiyor ben dinleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…