- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.281
Uyurken annemle durabiliyor uyandırmadan mamasını verebilirse sorun olmuyor. Ama dün gece uyandı mesela yarım saatlik bir ağlama yatagimdan duyuyorum annem uğraşıyor susturamiyor ben bebeğim ağlarken zaten uyuyamam kalktım kucağıma alıp yanagima koydum sustu. Gel de isirma ama kaç defa o kucağımdayken uykusuzluktan düşecek gibi oldum saymadım yaniCanım geçmiş olsun, hep yan yatır bebeğini
Yan yatış yastığı reflü yastığı al. Gece çok zor. Senin de uyuman lazım sonuçta. Bebeğin hala Kimsede durmuyor mu annende falan?
Bende okuyunca şok oldum. Canım ikiz bebekle maşallahın var. Ben senin yaptıklarının 10da birini yapmadan bitik haldeyim. Kayınvalide yerine ufak bi çocukda olsa bebekleri pışpışlarmış aslında çokda bi işe yaramıyor kendisi.Sabah 6 da yada 5.30 da emzirmeye başlıyorum üzerine mama verip geceden birikmiş biberonlari yıkıyorum sonra göğsümde kalan sütü sağıp dolaba koyuyorum. Saat 8 yada 8 30 civarına gelmiş oluyor ve hemen mutfağa girip kahvalti hazırlıyorum bu sırada k.v. bebekler uyumadıysa onları oyalıyor. Sonra kahvaltı ediyoruz ben kahvaltı sofrasını kaldırıyorum derken bebeklerden biri illaki uyanıp meme istiyor. Genelde bulaşığı makineye dizemeden emzirmeye geçiyorum ve bu arada k.v. oturuyor arada telefonla muhabbet ediyor. Ben işim bitince duş alıp wc temizliği biraz çamaşır falan uğraşıyorum k.v. genelde bebislerin ana kucağını sallar ve alt değiştirir ev işine dair tek yardımı çamaşır asıp topluyor. Bende günün kalan kısmında yemek yapıp arada emzirme ve süt sağma rutinlerimi yapıyorum. Akşam 21.00 civarı bebekleri yıkıyoruz. Gündüz emzirme ve biberonla süt, gece mama veriyorum ama başta k.v. yi memnun edemiyorum sürekli benden kan akardı yinede emzirirdim diyor. Ona sorsan yeterince emzirmiyorum ama bunca işin arasında emzirmeye nasıl fırsat buluyorsun demiyor. Bende artık kendime acımayı bıraktım depresyonum kısa sürdü Allahtan simdi daha iyiyim ve yeri gelince cavabını veriyorum.
Yaa senin işin çok zor allah yardımcın olsun. Her bebek farklı işte ama az kaldı umarım 1 aya toparlar üstünden yük azalır. Ağlama krizleri mamadan sonra azaldı mı peki?Uyurken annemle durabiliyor uyandırmadan mamasını verebilirse sorun olmuyor. Ama dün gece uyandı mesela yarım saatlik bir ağlama yatagimdan duyuyorum annem uğraşıyor susturamiyor ben bebeğim ağlarken zaten uyuyamam kalktım kucağıma alıp yanagima koydum sustu. Gel de isirma ama kaç defa o kucağımdayken uykusuzluktan düşecek gibi oldum saymadım yani
Ağlama krizleri evet azaldı bir gün iyi bir gün kötü sonra iki gün iyi bir gün kötü ama bugün çok uslu bir bebekti inanamadim. Normal bir bebek kadar ağladı. Acikti ağladı altını kirletir ağladı canı sıkıldı ağladı her şey dozundaydi. Sadece kusma olayı canımı sıktı. Belki de gerçekten alerjik bilemiyorum ya da gazlı ve reflülu bir bebek. Gözü açıldıkça ağlaması azalıyordur belki deYaa senin işin çok zor allah yardımcın olsun. Her bebek farklı işte ama az kaldı umarım 1 aya toparlar üstünden yük azalır. Ağlama krizleri mamadan sonra azaldı mı peki?
Bende ağlarken bazen sinir krizi geçireceğimi düşünüyorum hele sabahları 3-4 saat ağlayabiliyor. sonra bi gözümün içine bakıyor masum masum iç çekiyor içime sokasım geliyor. Annelik hem çok çok zor hemde mükemmel güzel bişey.
Ya evet ben bir iki kere çocuğa bağıracak raddeye geldim nedennn uyumuyosun ne istiyorsun şuanda diye sertçe söylendim anlamış gibi buzdu dudaklarını kahroluyor insan. Allah hepimize yardım etsin su Yenidoğan döneminde çok zormuş vallahiYaa senin işin çok zor allah yardımcın olsun. Her bebek farklı işte ama az kaldı umarım 1 aya toparlar üstünden yük azalır. Ağlama krizleri mamadan sonra azaldı mı peki?
Bende ağlarken bazen sinir krizi geçireceğimi düşünüyorum hele sabahları 3-4 saat ağlayabiliyor. sonra bi gözümün içine bakıyor masum masum iç çekiyor içime sokasım geliyor. Annelik hem çok çok zor hemde mükemmel güzel bişey.
Umarım canım yakında zaten kendi gazınıda çıkartıcak daha rahat edicez. Allah beterinden korusun en azından büyük bi hastalıkları yok.Ağlama krizleri evet azaldı bir gün iyi bir gün kötü sonra iki gün iyi bir gün kötü ama bugün çok uslu bir bebekti inanamadim. Normal bir bebek kadar ağladı. Acikti ağladı altını kirletir ağladı canı sıkıldı ağladı her şey dozundaydi. Sadece kusma olayı canımı sıktı. Belki de gerçekten alerjik bilemiyorum ya da gazlı ve reflülu bir bebek. Gözü açıldıkça ağlaması azalıyordur belki de
Halbuki nasıl istiyodum normal doğurmayı. Eğer bekleseydim son günüm 31temmuzdu. Ama insanın onu gözü görmüyor işte. Yinede çok şükür sağ salim kavuştuk. Allah bundan geri koymasın. şuan için çok erken tabi ama karın kasları için spor ne zaman yapmaya başlayabiliriz acaba?Benim ilk doğumda orayı tam anlamıyla hıssetmem abartmıyorum ıkı seneyi buldukı karın kaslarım da kuvvetlidir sporcu olduğum için bu doğumda doktor kesiyi atınca keşke normal yapsaydın hiç incelme olmamış dedi şimdi ikinci kere oldum bakalım bu sefer ne kadar sürecek
Lohusa kafası birbaşka sanırım ondan hep bu düşünceler.Biz de canım doğum kilosundan bile Az neredeyse. Sütün varsa sagip ver dedi ememiyodur dedi
Bizimki kilo verdi
Canım benim de karnım gitmişti Ama şu an hala var Maalesef dediğin gibi kanama azalınca sanki küçülmesi de azaldı
Benimki de öyle ve karındaki çatlaklar çok sinirimi bozuyor
bizim kilo hala aynı geçen haftadan beri kıyafet ve göbek konusunda da katılıyorum hiç kıyafetim olmuyor ya olanlarla üzerinde de yağ lekeleri var Onları da mecbur giyiniyorum ama en kısa sürede atmayı düşünüyorum lekeler ufacık ama kendime biraz kıyafet almam lazım Hala Bekarlığın daki kıyafetleri bile giyiniyorum
Aynı sorunu bizde yaşıyoruz iki gündür. Doktor biberona alışmış aynı kolaylığı bekliyor gelmeyince kızıyor kavgaya başlıyor dedi. Bu sebepten korkuyorum beni bırakacak diye.Nasıl sinirleniyorum öyle yapınca. Ben hiç sabırlı değilm bu tür seylerde. Hiç bi olaya dişimi sıktığımı bilmem ama Sanırım en çok sabretmeyi dişimi sıkmayı öğreneceğim bu süreçte. Meme ağzındaykende kafasını oynatmasa keske uçlar yanıyo 2gündür de bunu öğrendik hadi hayırlısı
Mama mı veriyorsun hangisiniAynı sorunu bizde yaşıyoruz iki gündür. Doktor biberona alışmış aynı kolaylığı bekliyor gelmeyince kızıyor kavgaya başlıyor dedi. Bu sebepten korkuyorum beni bırakacak diye.
Evet canım bende de his yok çok garip hissediyorum dr. Banada aynısını söyledi karnım 4p çıktıktan sonra baya bi azaldı ama halen var ve 6 ayda ancak gider diyorlar.Bana da bi krem yazmış bebek 15günlükken dikişin üzerine sür iz kalmasın dedi. Sende dikişin olduğu yere dokunduğunda bi tuhaf hissediyormusun ? Doktora söyledim sanki orda pek his yok diye. Ordaki sinirlerin iyileşmesi 1 seneyi bile bulabilir en geç iyileşen yer çünkü dedi. 40ın çıkmasını bekliyorum bakalım ne kadar inecek. Bizim karnımız adet oldukça inecek bence.
Iki bebege yetismej bazen çok zor oluyor o bebek uyutmayı oyalamayi falan iyi beceriyor birde biberon vermeyi ama ben bu kadarına bile muhtaç durumda yalnızım anlayacağın o yüzden başa gelen çekilir diyorum. Bence eylülde falan evine gider sonra gündüzleri gelir akşam evine gider diye düşünüyorum.Maşallah vallahi 2 bebeğe ve resmen birde kv ye bakıyorsun. O olmasa daha rahat olurdun insanın canı bazen iş yapmak istemez sere serpe yatar. Sana Allah güç kuvvet versin bol bol. Ne zaman gideceği belli mi peki ?
Canım şimdi iyiyim kendimdeyim ama daha 40 ım çıkmamışken zar zor kalkarkende ben yaptım çoğu şeyi hic lohusa olmadım yani. Bana hiç yardımı yok sadece torunlarına bakıyor biraz o kadar.Ay yok artık ikiz bskiyorken ev işi mi yapiyosunahhhh bak çok sinirliyim zaten ne demeye gelmiş oraya dicem de o kadarcigini bile yapmasına muhtacız
Eşinle paylaşabilir misin bu durumu önemli faktörlerden biri de eşlerimiz malumIki bebege yetismej bazen çok zor oluyor o bebek uyutmayı oyalamayi falan iyi beceriyor birde biberon vermeyi ama ben bu kadarına bile muhtaç durumda yalnızım anlayacağın o yüzden başa gelen çekilir diyorum. Bence eylülde falan evine gider sonra gündüzleri gelir akşam evine gider diye düşünüyorum.
O olmasa mesela yemek falan yapmam ben ama mecbur uğraşıyorum hele kahvaltı en nefret ettigim öğün oldu resmen.
Kaç kilon gitmişti 40ın çıktığında ? Benden 9kilo gitti gerisi kaldı şuan için gitmiyoEvet canım bende de his yok çok garip hissediyorum dr. Banada aynısını söyledi karnım 4p çıktıktan sonra baya bi azaldı ama halen var ve 6 ayda ancak gider diyorlar.
Benim ikizlerden biride aynı öyle süt geliyor ama yinede kavga ediyor emmeyi sevmiyor biberon istiyor bende inat edip en azından gündüz meme alsın diye uğraşıyorum.Aynı sorunu bizde yaşıyoruz iki gündür. Doktor biberona alışmış aynı kolaylığı bekliyor gelmeyince kızıyor kavgaya başlıyor dedi. Bu sebepten korkuyorum beni bırakacak diye.
Eşim farkında zaten ama çaremiz yok maalesef ben yalnız kalmayı göze alamıyorum. Eşim her fırsatta beni savunuyor annesini uyarıyor bana yardım etmesini söylüyor ama cevap olarak ben ona karışmak istemiyorum diyormuş yani zaten bu saatten sonra karışmasın dedim bende koyverdim. Işten gelince mutfak isine eşim geçiyor ben dinleniyorum.Eşinle paylaşabilir misin bu durumu önemli faktörlerden biri de eşlerimiz malum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?