- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.521
Sonucda ilk doğumumda gecikmişdi. Hastanede başladı bir iyne yapdılar. Şimdi burdakı dr iyne ile doğumu başlata bililer dediğinde aklima geldi de.Olabilir bir değil üç kere aynı şeyi yaşayınca insanın aklına her şey geliyor
Sabah benimde kendi kendine düştü bir parça, ama dün muayene oldum normalde peçeteye silince geliyordu. Hayırlısı bende sıra bekliyorum doktorda bi ilerleme olsa o kadar sevinicem ki en iyi siz anlarsınız beniinşallah bana yatış yapmazlar çünkü iki gün yatırıp sonra doğuma alıyorlar korkuyorum bi yandan bide küçük oğlum dün dediki ben seni merak ederim hastanedeyken beni de götür koltukta beklerim diyor aklıma geldikçe gözlerim doluyor
Artık yanimda kızlar erken gelir diye diye olursa eğer boğa bilirim.
Anladm cnm yinede çok şiddetliydi diyosun yani etkisi mi giçti acaba son saatlerdeEpiduralde ben sancı çektim herkeste öyle olmuyor ama doğuma son 4 saat kala sancıları hissetmeye başladım ıkınırken bildiğin fayda etmedi bütün sancıyı hissettim.bilmiyorum neden öyle oldu belki açılmam geç oldu epidural almaya başladıktan 9 saat sonra doğum gerçekleşti.vücut artık bağışıklık mı yapmıştı neydi anlamadım.ama iyi ki epidural aldım çünkü 16 saat suni sancıyla anca doğurdum epidurali suniyi almaya başladıktan 6 saat sonra aldım 10 saat daha o acıları çekemezdim
Anladm canm iyi o zmn ıkınma hissi gelmesi önemli yoksa nasl çıkcak bebek, vakum falan zararlıAyni sorunu yaşadım ama biraz oksıtosın hormonu (suni sanci) ila ıkınmada geldi kolayca. Bu suni oksitosin hormonu sütümüde cok fazlasıyla getirmeye yardımci oldu. Doğum bitmesine ramen kalan hormonu verdiler vicuduma.
ACıyı tamamen mi bitiriyo yoksa hafifletiyor mu? Bendede ıkınma hissi olmamıştı ıkın dediler ıkındım epiduralsizdiBen epidural aldım mucize bir ilaç. Ikın dediklerinde ıkındım ve doğurdum. Ama özel bi ıkınma hissi yaşamadım.
Benim gazlı kolik bebeğim için son 4 gündür keşfim aspiratör sesi. Youtube tan açıyordum sesler hiç bir işe yaramıyordu. Mutfaktaki aspiratörün önünde sakinleşiyor ama. Dün 1 saat önünde dikildim ama ağlaması kesilip uyudu :)Kızlar bu arada bebek uyutucu diye bir program buldum.içinde ninniler,pışpışlar,ee eeler var.oğlumu uyuturken çok işime yarıyor.hoş fön makinası sesi artık kulaklarımda çınlıyor ama sonuçta bebeğim uyuyor.nilmeyeniniz varsa tavsiye ederim
Evet canım bizimki de saç kurutma makinesi sesinde uyuyor bazen. Soğuk üfleme ayarı da yok yandık pistikBenim gazlı kolik bebeğim için son 4 gündür keşfim aspiratör sesi. Youtube tan açıyordum sesler hiç bir işe yaramıyordu. Mutfaktaki aspiratörün önünde sakinleşiyor ama. Dün 1 saat önünde dikildim ama ağlaması kesilip uyudu :)
Bana bindiğimiz taksinin şöförü sormuştu emiyor mu diye ne cevap vereceğimi bile bilemedim
Kızlar oğlum uyurken kontrolsüzce internette dolaşmak, orda burda surtmek, saçma sapan işler yapmak, cımbızla alamadığım bir tane kaş için yarım saat harcamak istiyorum ve yapıyorum. Sonra da oğlan uyanınca neden uyumadım diye kendime çok fena kızıyorumhamilelik yarı delilik diyorlardı ya lohusalık tam delilik o zaman
Bana bindiğimiz taksinin şöförü sormuştu emiyor mu diye ne cevap vereceğimi bile bilemedim
O yarınlar da hiç gelmiyor di mihaha aynı ben gece uykusuzluk tavan yapmış diyorum gundüz çocuklar uyuyunca uyuycam hep o hayalle gecıyo saatler sonra kızımı yıkayıp yatırıyorum oğlanı emzırıp uyutuyorum bıraz bişeyler ye bıraz kk da gez derken biri uyanıyor umutlar ertesi güne kalıyor
Telden acsan ona kanmiyor mu ki ?Evet canım bizimki de saç kurutma makinesi sesinde uyuyor bazen. Soğuk üfleme ayarı da yok yandık pistik
Ben de uyumaya çalışıyorum annem diyor ki sen boyle cocuk her uyuduğunda uyursan ac kalirsiniz .O da doğru simdi yemek temizlik hepsinden muafim ama yakinda bitecek guzel gunler.Kızlar oğlum uyurken kontrolsüzce internette dolaşmak, orda burda surtmek, saçma sapan işler yapmak, cımbızla alamadığım bir tane kaş için yarım saat harcamak istiyorum ve yapıyorum. Sonra da oğlan uyanınca neden uyumadım diye kendime çok fena kızıyorumhamilelik yarı delilik diyorlardı ya lohusalık tam delilik o zaman
Kızlar oğlum uyurken kontrolsüzce internette dolaşmak, orda burda surtmek, saçma sapan işler yapmak, cımbızla alamadığım bir tane kaş için yarım saat harcamak istiyorum ve yapıyorum. Sonra da oğlan uyanınca neden uyumadım diye kendime çok fena kızıyorumhamilelik yarı delilik diyorlardı ya lohusalık tam delilik o zaman
Canım valla ben heryere gidiyorum. Çok çok zırlarsa dolapta sağdığım sütlerden kaşıkla veriyor annem 1 ya da 2 kez vermiştir. Onun dışında yolda kuaförde lcw mağazasında emzirme örtüm olsun ılmasın çıkarıyorum memeyi emziriyorum gayette kim ne yorum yaparsa yapsın. Bir bebeğin karnını doyurmak asla ayıplanamaz bence.2 kere hastane bir kere saglik ocagina gittik .Korka korka gittim .Esim tamam sakin ol araba var hic bir yer bulamazsak arabada emzirirsin diyor ben olmaz diyorum .O zamanlar memeyi tutamiyordu.Mama aldim hep yanima birinde basti cigligi emzirme odasini filan beklemedi yenidogan yogun bakimin önünde mama verdim :))
Sen terligi internetten al en iyisi .
Bizim arabamız yok canım 3-4 kere taksiyle gittim ee oda dünya para tutuyor dün bindim annemde vardı ona da güvendim biraz. Aslında yer vermediler bebek ağlayıp kucağıma alınca teyzenin biri kalktı gel otur kızım diye.Otobüse filan bindiysen tebrik ederim .Burda hamileyken yer vermiyorlardi belki bebekliyken bir ihtimal .Kirkimiz ciksin da ben de cikmaya baslarim ilk etapta esimle sonra kanguruyla filan belki yalnız. Normalde de yalniz cikmayi hic sevmem ama bebegin aşısı kontrolu vs olcak .Hamileyken bir sey olur korkusuyla araba kullanmadim hic .Yeniden direksiyona gecmem lazim. Her defasinda esim olmayacak .
Ben dün yarım çay kaşığı kadar verdim canım ama yarım saate uyudu. Ağrısı varmış demek ki. Eve calpol al sende bulunsun elbet lazım olacak keşke olmasa ama.Ben bilemedm vermedimde evdede yoktu zaten agri kesici.bulundurmam gerekio aslnda. Bugun dusundugumde olsaydida verseydm dedm kendi kendime
Benimki öyle terletmiyor canım ben sürekli yukardan bakarken hafif hafif üflüyorum bide bunalmasın diye belki ondandır :)Ben de emzirme önlüğü ile bi iki kere denedim ama dışarıda burası anormal sıcak olduğundan çocuk kafası kıpkırmızı oldu ve baya terledi nefessiz kalacak diye koktum hava geçirmiyor gibi geliyor bana emzirme önlüğü
Kızlar bizim bugün meşhuuur 40’ımız çıkıyor..
Çok adet, gelenek, görenek değilizdir, ailelerimiz de öyle. Ama 40’ına bişiler yapasım geldi oğluma :)
40uçurma adetleri nelerdir? Bilenler yazabilirmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?