- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.641
Aynen ya bide sağlığımızı ve en değerli varlığımız yavrularımızı bunun gibi birine emanet edeceğiz ağlasın emzirme emzik falan ver oyala diyor yaa inanın moralimi bozdu sanki çocuk obezmiş gibi yok ilerde sorun olur bilmem ne ya daha iki aylık bebeği ben nasıl 4 saat beslenmeden oyalayabilirim@almilacm canım 4. 5. Gününde kontrol muayenesi oldu doğduğu hastanede. 15. Gün tekrar çağırdılar doğum kilosuna gelmesi gerekiyormuş ve genel muayeneye. Tekrar gittik ve 3660 doğup hastaneden 3330 çıkan oğlum 3900 dü 15. Günde. 15 günde 600 g almış.tekrar 40ından sonra çağırdı ve daha sonra ayda bir çağıracak sanırım.
B Balonum yani benim oğlum da 15 günde 600g aldığına göre senin ebeye göre diyete sokmamız lazım. Sen takma onları. Bende sadece anne sütü veriyorum ve oğlum 2 3 saatte bir emiyor 20 dakika falan. Alıyorsa alır kilo sütle. Saçmalamasın o ebe. Ağlasa da emzirmicekmişiz. Çocuğu ilk 3 ayında bilinçaltında tramvaya sokalım aptal kadına bak. Çok sinirlendim. Bunlar sağlıkçı bide.
Ne bileyim kuzum saçma sapan konuşup moralimi bozdu eve gelince eşime anlattım o da çok sinirlendi emzik falan ver 4 saat oyala diyor nasıl oyalanır ki daha iki aylık bebek zaten 2300 doğdu anca kendini toparladı ele avuca gelmeye başladıCanım anne sütü kilo aldırsa nolacak, zararlı bir şey değil ki, benim oğlumda öyle oldu şimdi şişko falan değil bebekken olabiliyor =)
Benim kızım 36+0 da 2300 doğdu anca normale döndü kuzucum ele avuca gelmeye başladı amann canları sağ olsun sağlıklı olsunlarda kim ne derse desin Allah evladına hayırlı ömürler versin inşallah canımAy sacmalamasin yaaa... Bnimki mama ile 1600 aldı ilk ay ama zorla sokmadim çocuğun agzina yani havada kapiyodu biberonu. Şimdi bu ay en fazla 1000 alır sonra iyice düşer. Genel olarak böyle. Sonraki aylarda iyice azalır kilo alımı. Çocuk doktoru maşallah dedi geçti. O ebe ne çok biliyormuş. Hatta zayıf doğanların aradaki farkı ilk aylar kapatması gerekiyor. Çünkü sonradan daha zor.
Valla ben doyana kadar veriyorum. Doktora sordum üst sınır var mı diye. Hyr büyümeleri lazım onlar ne kdrla doyacaklarını bilirler dedi. Bazen 30 yiyip bırakıyorlar, bazen 90. Biraz önce bir tanesi 150 falan yedi sanırım. Büyüme atağı fln mı bilmiyorum doymak bilmedi. 60 hazırlıyorum hep yetmezse bir daha. Az yerse biri diğerine veriyorum. Mamalarda pahalı dökülünce üzülüyorum resmen. Benim sütüm anca gündüz öğünlerine yetiyor ama en azından günün yarısında mama veriyorum buna rağmen 3 günde bir kutu mama bitiyorArkadaşlar bir ogunde ne kadar mama veriyorsunuz cc olarak.
Ben bizim oglana 70_-75 cc anne sütü ver dim biberonla.
Illa memeye geldi sonra emdi öyle uyudu.
Siz mamayı ne kadar veriyorsunuz.
Bizimkinin kilosu doğum kilosunu geçemedi daha.
Çoğumuz aynı durumda canim. Eşime soyluyorum telefonda ben gelince yardım etceksin bak gecesi gündüzü yok 8 saat bitti hala uyumadı. Tamam ederim diyor kaçamak cevaplar veriyor. Çok büyük kavgalar bekliyor bizi benceBuraya girip sürekli derdimi yazıyor gibi oldum ama ciddi anlamda bunaldım sanırım. 10 gün sonra annem gidiyor. Ben ise durmadan ağlıyorum bebeğime nasıl bakıcam diye. Şimdiden derdine düştüm. Lohusa depresyonuna girdim çıkamadım. Bebeğimi susturamadıkca gözlerim doluyor ben ağlıyorum. Kendimi psikopat gibi hissetmeye başladım. Eşim işten geliyor bi yarım saat bebekle ilgileniyor yemek yiyoruz sonra ben kızımla ilgilenirken eşim tv karşısında uyuyor. Ve bu bana batıyor.
Hamileyken atıp tutuyordum 1 hafta gelip kalsa yeter annem ben bakarım nolcak ki diye.. Büyük konuşmuşum sanırım.
Sürekli ağlamasa emzirmeye razıyım bi derdi var gibi ağlıyor
Benim kızım 36+0 da 2300 doğdu anca normale döndü kuzucum ele avuca gelmeye başladı amann canları sağ olsun sağlıklı olsunlarda kim ne derse desin Allah evladına hayırlı ömürler versin inşallah canım
Günaydın canım Bugün benim de yengem 3 çocuğu babamın eşi ve ufak kardeşim gelecek sabahtan da klima için kayın Babamlar gelecekGunaydin kizlar.Bugun kabul günümüz .Üniversiteden iki arkadasim oglusumu ziyarete gelcek .Onlar gidecek en yakin arkadasim gelcek.Onun da 3 aylık bebisi var .Kankasiyla taniscak bizimki
Allah yardimcimiz olsun:)) Normalde bizde kırklı bebek ziyaret edilmez .Ama annem burda diye kabul ettim .Hic olmazsa uc bes kisiyi boylelikle agirlamis olurum .Annem olmasa bebekle yapisigiz misafirleri iyi agirlayamam .Günaydın canım Bugün benim de yengem 3 çocuğu babamın eşi ve ufak kardeşim gelecek sabahtan da klima için kayın Babamlar gelecek
Her yerimde ağrı var bir tek sancı belirti yok pazartesiye kadar böyle devam ben.
Ne güzel canım çok şanslısın bende bebisle yapisikk3n ve tekken misafir geldiAllah yardimcimiz olsun:)) Normalde bizde kırklı bebek ziyaret edilmez .Ama annem burda diye kabul ettim .Hic olmazsa uc bes kisiyi boylelikle agirlamis olurum .Annem olmasa bebekle yapisigiz misafirleri iyi agirlayamam .
Her yerimde ağrı var bir tek sancı belirti yok pazartesiye kadar böyle devam ben.
Sen yadakayramberamveram etiketlediğnizde doğurdum haberni okumak umuduyla bakıyorum siz bari doğurun hadı ya ben anladım artık normal doğal yoldan olmuycağnı benimkini. Cünki bende ne su ne acıklık ne nişan ne kasılma hiç bir şey yok
Hiç umudum kalmadı kendim için ama inşallah dediğin olur ya cok yoruldum artık.Bizde nisan açıklık oldu da noldu sanki)) gelmiyor bu kızlar. Sana katılıyorum bir sürü ağrı var ama sancı sıfır. Gitgide normal dogmuyacakmis gibi geliyor artık . O kadar bekledik ama nasibimiz neyse bekleyip görücez.
Inşallah bu hafta sonu ucumuzde doğururuz:)
Aynı bende öyleyim canım her yerim ağrıyor, pazartesiye kadar lütfen kendin gelmek iste diye yalvarıyorum bebeye resmenHer yerimde ağrı var bir tek sancı belirti yok pazartesiye kadar böyle devam ben.
Sen yadakayramberamveram etiketlediğnizde doğurdum haberni okumak umuduyla bakıyorum siz bari doğurun hadı ya ben anladım artık normal doğal yoldan olmuycağnı benimkini. Cünki bende ne su ne acıklık ne nişan ne kasılma hiç bir şey yok
Aynı be yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?