- 3 Haziran 2009
- 1.800
- 1.527
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.821
Ay canım ya hadı bu gece gelsin kızların ucude anıden bir suyumuz gelsin bir şey olsun artık. Boyle hıc bir belirti yoken dr gitmek bana baya koyuyor ilk de boyle olmuşdu cünki.Artık beklemek olmaz yaya versinler siniyi ya da alsınlar artık sezeryanla. Insan korkuyor gerçekten bebeğe bişey olcak diye. Benimde senin gibi bazen bir hareket ediyor korkuyorum kordon dolanacak bişey olacak diye aklım çıkıyor, heleki kakası yapmasından nasıl korkuyorum, eminim sizde öyle endişelizinizdir.
Inşallah strese girmeden gelirler.
Benim son gün cuma canım. Akşamına randevu koymuşlar.
Valla ben de hamileleigim boyunca hiç hormonal iniş çıkış yaşamamıştım ama bu son 2 haftadır sınır ve ağlama geliyor neden gelmiyor bu kiz diye.
Sen napacaksın canım yarın kesin suni verecekler mi?
Doktor mu verdi siz mi kullanıyosunuz o damlayı ? Bana hiç şunu yap bunu yap demiyo kimse ya4 damla direk ağzına damlatıyorum ters cevirince çabuk akiyor zaten
Bizde 41 günlüğüz cnm. Evet hergün kala yapıyor ama mamayla alakalı. Sma ve smilac günde 1-2 defa yaptırıyordu, bebelac goldda 2-3 oluyordu.. anne sütü veriyorsan yapmamaso normal bence
Sadece anne sütü alıyo bebeğim ama sorunumuz kaka değilmiş onu anladım sanrm üşümüs banyoda yapmsti ondan aglayo durmusBizim de 31.günümüz bu gün canım. Her gün yapmıyor kakasını oğlum. Bazen günde 2kere yapıyor bazen 1kere. Baya dolduruyor ama az buz değil:) çişi çok yapıyor. 7-8 kere en azından tamamen doluyor çişten bezi. 3gün bile kaka yapmayabilirmiş bebek. Kabızlık gaz vs yoksa sıkıntı yoktur bence. Doktoruna da sor istersen yine de. Ama bizimki baya su gibi ishal gibi kaka yapıyor. Seninki nasıl sert mi kakası? Banyo yaptırabilirsin canım. En sonda bebe yağı ile masaj yapıyorum karnına. Son suyunu döküp çıkarıyorum küvetten. Rahatlıyor gerçekten. Banyo sonrası da biraz emzirip mama veriyorum uyuyor zaten hemen. Tek uyuduğu zaman banyo sonrası. 3-5kere banyo yaptırasım geliyor :))
Ben ilk oglumda çok çektim yaradan kan akiyidu resmen sonrası 4.5kez mastır oldm antibiyotik faln berbatti.bunda 2.gün başladı yaralar ve hemen avent kalkan aldırdım yapandan Allah razı olsn çok iyi geldi hemen düzeldi yaralar hep hava aliyo ve emzirirken öbür gogusden gelen sut ziyan olmuyo onuda iciriyorm tavsiye ederim kesinlikleKızlar göğüs ucu yaralarına çare var mı sol göğsüm kesik kesik olmuş lansinoh krem ve kantaron aralıklı sürüyorum ama tesiri olmuyor emzirmeyim de iyileşsin diyorum bu sefer de göğsümde süt birikiyor sert oluyor acıyor dokunamiyorum diğer göğsümden sık sık emzirdigim için onun da ucu acimaya başladı artık neyapa bilirim acaba
Prenses doğum diyorlar buna. Bende saatlerce suni sancı ilacı sonrası sadece 4 cm açıklık oldu ama dakikada bir sancı girmeye başladı. Baktılar sancı fazla aç çıkma az, epidural teklif ettiler. Yapıldıktan 10-15 dk sonra acı neredeyse sıfıra indi. İşin tuhafı benim doğum epidural etkisi tam geçmeden sona erdi. Normalde ebe 9-10 cm olana kadar etkisi sürer , sonra iş sana düşecek canın yanar, ıkınacaksın falan dedi ama epidural sonrası açılma müdahale de edilerek çok hızlı ilerledi .epidural sadece acıyı kesmiyor aynı zamanda açılmayı da hızlandırıyormuş .. İyi ki almışım, yoksa doğum kat kat zor geçerdi . Ya odalarda kadınlar doğumda çığlık çığlığa idi, ben sadece ıkınırken birazcık ses yapmışımdır :)ACıyı tamamen mi bitiriyo yoksa hafifletiyor mu? Bendede ıkınma hissi olmamıştı ıkın dediler ıkındım epiduralsizdi
Sağlık ocağı verdi canım d vitamini damlasıDoktor mu verdi siz mi kullanıyosunuz o damlayı ? Bana hiç şunu yap bunu yap demiyo kimse ya
Haklısın canımCnm lütfen dediğimi yanlış anlama inşallah bol bol sütün olur ama yeme ile alakası yok bunu çok kere tecrübe ettik eltım neler yedı neler özel gelirdi hatta ama olmadı
Beyine sütüm olucak yetecek msjı vermek gerekiyor belkide bilmiyorum kendini hırpalama lütfen
Evet üyeyim. Biz sarılık olduk üçüncü gün o günden beri mama kullanıyoruz maalesefCanım Facebookta emzirme sanatı grubuna üye misin? Ordan yardımcı olsunlar sana hemen mama başlama olur mu iyice azalır cunku
Benimki de bu ara yeşil kaka yapıyor sadece anne sütü alıyor çok tesekkur ederim bilgi için dikkatli olucamArkadaşlar 2gundur ogkum kakasını yesil yapıyordu ve çok mızmızdi dün gece acile gittik.GAİTA tahlili kan ve idrar verdik sonuç; kakada enfeksiyon çıktı Dr şu veriyormusun diye sordu biz sadece anne sütü alıyoruz ilk haftalarında sariliktan dolayı birkac kez mama verdik fakat suyunu hazır sulardan 10 dk kaynatıp sonrasinda kullandim dedim.İcme suyunu çeşme suyu olarak anladi Dr ve o yüzden enfeksiyon kapmış dedi..
Bende sonrasında izah ettim çeşme suyu olmadığını
Ellerini ağzına sokuyor mu peki dedi cuk cuk emiyor bazen elini kolunu dedim..
Sonuç olarak ya elinden yada banyo esnasında suyu yalayıp yutmasından kaynakli dışarıdan enfeksiyon almış oğlum..
Sizlere yazdim ki dikkatli olun zaten bu sıcaklarda bu tarz enfeksiyon hastalıkları çok çabuk yayılıyor elini kolunu kimseye opturmeyin ve mama kullananlar suyuna dikkat edin
25 günlüğüz 3 iğne verdi birde reflor kullanicaz 1hafta çok üzüldüm...
Kuzum iyi cesaret valla, bebişsiz çıkabilicen yani:) ben hiç denemedim. Düşüncesi bile geriyor. Ben çıksam KV kişisi eve gelir öper çocuğumu hazır ben yokken(sigara koku eşliğinde) ..Esime beni gezdir bebek uyurken dedim .Aman biz kapıyi çıkmadan uyanır bosver dedi .Bizimki 3 saattir uyuyor .Keske ciksaydik .Gerçi 20 dk icinde markete gittik geldik .Icim tuhaf oldu duygusala bagladim
Doktor mu verdi siz mi kullanıyosunuz o damlayı ? Bana hiç şunu yap bunu yap demiyo kimse ya
Ben de benzer durumdan geçtim. Çişli bezin yanında kakalı bez de önemli benimki kala yapmıyordu kilo da kaybetti ve mecbur mamaya başladım zaten sarılık da olmuştu. Şu an ben de önce emzirme sonra kaşıkla mama veriyorum. Ama kaşıktan çok geldiği için beni emerken çekiştiriyor ağlıyor üç beş dakika sonra da tutmuyor ve mecbur mama veriyorum bazen mama sonrası emziriyorum emdiği kadar. Biberon gelince bana da görüşünü bildirirsen sevinirim ben de alsam mı acaba diyorum. Kaşıkla verdiğim halde bile beni emmeye üşenen bir oğlum var süt de az gelince. Tamamen emmeyi bırakmasından korkuyorumKızlar lutfen mesajımı okuyan cvp yazsın.. anne sütü yetmeyen var mı? Dr mama takvıyesı onerdı,ben de ınat edıp denemek istedim,4 gün sadece anne sütü verdim.. bebeğim cok huzurluydu,uykuları uzundu,bezleri çişliydi fakat kılo kaybetmıs.. bu yuzden ben de mama takvıyesıne dırenemedım artık once emıyor sonra mama verıyoruz ama ben cok takıyorum kafaya bundurumu.. sadece anne sütğyle beslemek isterdim.. ve sanki memeden soguyor,agzını açıp oylece aglıyor alana kadar memeyi. Ne yapmalıyım? Madela biberon sipariş ettim,gelir gelmez oma gececegim
Ya giris kattaki teyzeler hep ayniKuzum iyi cesaret valla, bebişsiz çıkabilicen yani:) ben hiç denemedim. Düşüncesi bile geriyor. Ben çıksam KV kişisi eve gelir öper çocuğumu hazır ben yokken(sigara koku eşliğinde) ..
radar gibi kadın her yerde gelin dışarı çıkıyor sensörü var. (Apartamının giriş katında oturuyor )
Aile hekimliğini ufaktan fırçala. Bakanlık bedava veriyor... hekiminin vermesi lazımdı.
Enjektoru dene .Gogsunu tutmadigi zaman biri yandan enjektorle mama versin .Bizde cok ise yaradi .Normal mamayla beslerken kasik yerine yine enjektor kullanabilirsin .Finger feeding diye bir yontem var cici parmaginla enjektoru ayni anda veriyorsun arastir istersen canim .Ben de benzer durumdan geçtim. Çişli bezin yanında kakalı bez de önemli benimki kala yapmıyordu kilo da kaybetti ve mecbur mamaya başladım zaten sarılık da olmuştu. Şu an ben de önce emzirme sonra kaşıkla mama veriyorum. Ama kaşıktan çok geldiği için beni emerken çekiştiriyor ağlıyor üç beş dakika sonra da tutmuyor ve mecbur mama veriyorum bazen mama sonrası emziriyorum emdiği kadar. Biberon gelince bana da görüşünü bildirirsen sevinirim ben de alsam mı acaba diyorum. Kaşıkla verdiğim halde bile beni emmeye üşenen bir oğlum var süt de az gelince. Tamamen emmeyi bırakmasından korkuyorum
Esim surekli yuzunden opuyordu biz isilik sandik bildigin alerji .Pamugu islatip siliyorum sık sık .Kızlar bebegımın yüzü sadece yüzü isilik oldu varmı bır çözümü dört beş gündür başladı güderek arttı nolur yardım edin
Merhabalar , bende temmuz annesiyim pek yazamasamda uzun zamandır takip ediyorum sizleriAnnelik :))
Acaba sütü bol bol olup da böyle birşeyle karşılaşan anne var mı yoksa bizimkiler sütü az bulduğundan mı böyle yapıyor ben de bunu merak ediyorum
Göğsümü sıkıyorum süt var ama ağlıyor başını sağa sola çeviriyor. İnanır mısın göğsümde tüy mü var rahatsız mu ediyor acaba diye eldiveni takıp çekeledim göğsümü. Annem de sütün mü acı diyor tadına baktı ama normalmiş
Yani tek mantıklı açıklaması çok süt gelmediğinden sinirleniyor olması kalıyor
Doktorum her gün zeytinyağı vermemi söylemişti ben öyle yapıyorum ama sen yine de bir doktora danış canımKızlar bizm bebiş bi türlü dışkı yapmayı rutine bindiremedi. Kabız en son dün sabah az bişey yaptı. Gece perişan oldu ağla ağla. Yine göbeğinden kan gelmiş. Misketten biraz büyük yuvarlakça anca çıkarabilmiş. Yarın dr a gideceğiz zaten. Bugun ben napabilirim birşeyler söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?